Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Intrebare pentru o amica: din decembrie trebuie sa intre in prenatal. In perioada prenatalului sau, eventual, a CIC-ului o sa aiba nevoie de adeverinta de salariat si salariu pentru obtinerea unui credit bancar. Cei de la firma unde este angajata i-au spus ca nu-i pot da aceasta adeverinta. Invoca suspendarea contractului de munca pe aceasta perioada.

As vrea sa stiu daca este justificat refuzul angajatorului in acest caz.

Multumesc anticipat,

geniest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da este justificat.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulia1909 spune:

Buna ziua

Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac. Sunt in concediu de risc maternal pe care mi la acordat medicul de familie pe luna trecut in data de 16 incepand cu data de 1 octombrie iar cei de la firma unde lucrez imi spun ca nu este bun. Ce pot face in aceste conditii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iulia1909

Buna ziua

Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac. Sunt in concediu de risc maternal pe care mi la acordat medicul de familie pe luna trecut in data de 16 incepand cu data de 1 octombrie iar cei de la firma unde lucrez imi spun ca nu este bun. Ce pot face in aceste conditii?

De ce ti-au spus ca n-ar fi bun?
Ai parcurs pasii prevazuti de Normele OUG 96/2003? Ti-ai instiintat angajatorul despre sarcina? S-a facut evaluarea locului de munca, s- intocmit Raportul? Ai primit Informarea privind riscurile locului de munca?
Abia dupa aceste etape, daca Raportul constata ca locul de munca prezinta risc pentru sanatatea ta, daca angajatorul nu poate, din motive obiective, sa-ti schimbe locul de munca astfel incat sa nu-ti fie pusa sarcina in pericol, puteai cere concediu de risc maternal.
Daca ai parcurs tot ce ti-am spus mai sus, nu este niciun motiv sa-ti fie refuzat. Daca nu - atunci angajatorul este indreptatit sa ti-l refuze.

Mergi la inceput

Am parcus totul este al doilea pe care l-am dus. Mi-au spus ca nu este bun din cauza ca nu este acordata in data de intai a luni.Medicul la acordat in data de 15 a luni pt toata luna

Mergi la inceput

Citat:

Am parcus totul este al doilea pe care l-am dus. Mi-au spus ca nu este bun din cauza ca nu este acordata in data de intai a luni.Medicul la acordat in data de 15 a luni pt toata luna

Adica retroactiv?

Mergi la inceput

Da. Ce pot face?

Mergi la inceput

Citat:

Da. Ce pot face?

Nu stiu daca mai poti face ceva.
Ce nu inteleg este ce ai facut in intervalul 1-15? Ai stat acasa, sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaina spune:

Buna, am nevoie de ajutorul vostru. Sunt in somaj, incepand din aprilie, cel mai probabil voi naste in aprilie 2010 si ma intereseaza cum se procedeaza cu calcularea indemnizatiei postnatale. Mai e valabil concediul prenatal in cazul meu, daca da cand pot intra in prenatal si cum se calculeaza indemnizatia aferenta?

Mergi la inceput

pe luna septembrie era bun.Cel pe luna trecuta nu mai este bun.Da am stat acasa

Mergi la inceput