Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)
Raspunsuri - Pagina 13
NicoletaB spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Mediajust
1. Nu, 75% din baza de calcul socotita conform art. 10 din OUG 158/2005, pe ultimele 6 luni. Se platesc doar zilele lucratoare. 2. 85% din baza de calcul socotita cf. aceluiasi art. de mai sus, din care se retine si se vireaza CAS. 3. Teoretic, da. Practic - trebuie socotit exact. 4.85% din media veniturilor pe 12 luni inainte de nastere. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
saru' mana!
titi143 spune:
Buna, as acea o intrebare, am inteles ca sa marit perioada de prenatal si posnatal? Asa mi sa spus cand am depus dosarul pentru alocatia copilului.
AM VENIT PE LUME, NUMELE MEU ESTE EDUARD!!
marius spune:
Eu nu am auzit.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
titi143 spune:
Multumes de raspuns. As mai avea o intrebare, cate zile libere are voie sotul la nasterea unui copil?
AM VENIT PE LUME, NUMELE MEU ESTE EDUARD!!
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui titi143 Multumes de raspuns. As mai avea o intrebare, cate zile libere are voie sotul la nasterea unui copil? AM VENIT PE LUME, NUMELE MEU ESTE EDUARD!! |
Bine ai venit pe lume!
Durata concediului paternal este de 5 zile, la care se mai pot adauga 10 daca tatal face dovada ca a urmat un curs de puericultura.
Concediul de acest tip de poate solicita doar in primele doua luni de viata ale copilului, iar cererea trebuie sa fie insotita de certificatul de nastere. Baza legala - Legea 210/1999.
Este posibil ca prin contractul individual sau colectiv al firmei sa fie prevazute mai multe zile (angajatii mei au, de exemplu, 8 zile, m-am gandit ca ar fi bine sa le treaca si oboseala dupa cinstea cuvenita pentru un astfel de eveniment).
marius spune:
| citat din mesajul lui anne85 Sunt gravida in 5 luni (DPN - 03.03.2010) si, din cate stiu eu, as putea sa lucrez pana in ultima zi si sa imi iau concediul pre si postnatal impreuna (123 de zile) dupa ce nasc si abia dupa ce trec cele 123 de zile sa depun dosarul pt CIC. Vroiam sa aflu daca este asa intr-adevar (cu detalii daca se poate) si mai vrioam sa stiu cati bani o sa iau efectiv in concediul prenatal si postnatal daca am incadrare la 720 RON salariul brut. Multumesc frumos ! |
Da ai acest drept daca asa doresti. Ce detalii ai dori? Vei avea aprox. 85% din salariul realizat din care se va retine CAS.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
anne85 spune:
Multumesc, Marius !
Voiam sa stiu exact suma pe care o voi primi la salariul de 720 lei brut .
Alinuta_08 spune:
Buna ziua!
Eu am un contract de munca cu 4 ore si unul cu norma intreaga.
Daca imi iau concediu medical trebuie sa il iau de la ambele firme?
Va multumesc 
Alina
13+
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Alinuta_08 Buna ziua! Eu am un contract de munca cu 4 ore si unul cu norma intreaga. Daca imi iau concediu medical trebuie sa il iau de la ambele firme? Va multumesc ![]() Alina 13+ |
Da.