palmuirea copiilor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Fii-mea are aproape 1 an jumate. Are momente in care ma scoate efectiv din minti. Asta combinata cu oboseala si stressul meu... Pana acum, intr-unul din momentele astea i-am scapat o palma peste pampers. Reactia ei? S-a uitat la mine cu ochisorii ei mari si nevinovati, si a inceput sa rada, crezand ca e un nou joc A fost primul dus rece si prima lectie pe care am primit-o din partea ei.

Mi-a venit sa intru in pamant de rusine, mi-am dat seama ca acea palma a fost mai mult pentru racorirea mea decat pentru "educatia" ei. Mi-am jurat de atunci ca nu o voi mai articula niciodata, ca o sa ma duc pe balcon sa ma racoresc, cum ziceati voi. Da, voi mai avea nervi, ea ma va mai impinge la limita, dar nu vad cum o palma poate ajuta.

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

daca parintele este obosit si stresat, cum poate face diferenta intre micile neascultari si dorinta de explorare a copilului? ca-i foarte subtire linia de demarcatie! cum iti dai seama in momentul acela, ca merita o palmuta copilul?
nu-i oare mai benefic pentru parinte, sa faca un dus cu apa rece decat sa palmuiasca?

pentru stapanirea nervilor exista solutii, nu varsarea lor pe copii sub o forma sau alta! nu pot pricepe cum un mic copilas, cu energie si dorinta de explorare poate scoate un parinte din minti? nu se potriveste deloc unui parinte, iubitor, doritor al acelui copil, sa rosteasca asemenea cuvinte.

atunci, ce facem cand copilul e mai mare, 7, 8, 10 ani si le face voit, intinde coarda la maxim?

tactica si stapanirea de sine sunt armele cu care putem fi eficienti ca parinti!

(PS. a nu se intelege ca m-am legat de cineva anume.)

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Arleena, nu poti spune asta, chestia cu abuzul in copilarie e cu 2 taisuri.
Sunt parinti care nu mai vor sa perpetueze abuzul si totul se opreste cu ei, alti parinti sustin ca "bataia e rupta din rai", "unde da tata/mama creste" sau mai zic "si eu am primit si uite ca nu am nimic" :( si continua cu copiii lor si tot asa.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Kariguld uite, o sa-ti spun cum ma simt eu scoasa din minti. In primul rand fondul este urmatorul: vin de la servici, obosita, tracasata, cu 1000 de probleme pe cap.
Ne pupacim, de dragalim, ne jucam. Apoi vrea sa se joace cu ... priza de excemplu (poate fi orice altceva periculos). Nu o las si i-o iau din mana, ii distrag atentia, mergem in alta parte, facem altceva. Dar ea incepe sa miorlaie, vrea priza si o tine una si buna! Si plange, si urla, si miorlaie si nu vrea sa fie imbunata cu nimic. Dupa un timp de vaiete d-astea... ...

Nu consider ca starile astea ma fac un parinte mai putin iubitor sau mai putin devotat. Din contra, sunt doar un om, nu un robot.

Ce voi face peste 7-8-9 ani? Nu stiu, o sa-ti raspund atunci. In orice caz am de gand sa ma abtin de la orice palma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Eu nu as accepta ca o lege sa-mi "apere" copilul de mine. Eu asa vad asta ca statul se interpune intre parinti si copiii lor. Atunci sa vina statul si sa-i creasca, sa le asigure o buna educatie, sa scoata oameni din ei fara o palma sa vedem daca e in stare mai bine decat parintele direct implicat. Nimeni nu-mi iubeste mie copiii mai mult decat mine, asa ca eu stiu mai bine cand si daca pot sa le dau o palma si tot eu ii dragalesc si ii rasfat cand merita, NIMENI din afara nu se baga intre mine si copiii mei.
Si nu comparati Romania cu tarile civilizate, statul roman nu e in stare sa-i creasca pe orfani in conditii civilizate si intr-un mediu cat de cat sanatos, dar sa mai ia si copiii celor care le-au mai tras cate o palma din cand in cand.
Oricum nu legea e solutia ca sunt deja prea multe legi care nu se respecta in tara asta, eu cred ca o educatie prin mass-media ar fi singura solutie, dar ce sa ceri de la televiziunile care educa cu manele si violenta, chiar ele sunt in mare parte vinovate de nivelul scazut de cultura al poporului astuia si implicit de modul cum ne crestem copiii.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kya

Kariguld uite, o sa-ti spun cum ma simt eu scoasa din minti. In primul rand fondul este urmatorul: vin de la servici, obosita, tracasata, cu 1000 de probleme pe cap.
Ne pupacim, de dragalim, ne jucam. Apoi vrea sa se joace cu ... priza de excemplu (poate fi orice altceva periculos). Nu o las si i-o iau din mana, ii distrag atentia, mergem in alta parte, facem altceva. Dar ea incepe sa miorlaie, vrea priza si o tine una si buna! Si plange, si urla, si miorlaie si nu vrea sa fie imbunata cu nimic. Dupa un timp de vaiete d-astea... ...

Nu consider ca starile astea ma fac un parinte mai putin iubitor sau mai putin devotat. Din contra, sunt doar un om, nu un robot.

Ce voi face peste 7-8-9 ani? Nu stiu, o sa-ti raspund atunci. In orice caz am de gand sa ma abtin de la orice palma!

draga mea, eu nicidecum nu am facut referire la tine, abia acum am observat ce ai scris mai sus! sincer, nu condam pe nimeni, fiecare parinte este diferit si isi cunoaste cel mai bine reactiile si propriul copil.

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Nu m-am simtit atacata in nici un fel. Doar am exemplificat o situatie, poate se mai regaseste si altcineva in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Recunosc ca si eu ii mai scap cate o palma... cand chiar ma scoate din minti, cum spune Kya. Santem oameni si uneori ajungem la capatul rabdarii, mai ales cand argumentele noastre nu dau rezultate..

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui arleena

concluzia mea(cu riscul iscarii unor polemici..)....asa din ce ati scris voi aici...doar parintii care au fost abuzati fizic in copilarie nu au dat in viata lor in proprii copii.

eu nu am primit nicio palma de la ai mei....desi cateodata meritam cu varf si indesat....imi tineau niste morale(pe ton calm si limbaj controlat, fara injuraturi si alte cuvinte nepotrivite, explicat frumos) care imi suna si acum in creier....naspa rau...imi doream sa-mi dea 2 palme si sa terminam cu totul.....2 palme nu "dor" asa de mult ca niste cuvinte(mai ales in adolescenta)....si am suferit mult din privinta asta...

Eu cred ca e o diferenta intre morala si explicat frumos.
Ambii mei parinti au primit bataie in copilarie. Mama mea nu a fost afectata, in schimb tatal meu da. Prin urmare, bataie am primit de la mama, de la tatal meu "doar" morala. Tot pe un ton calm, dar de fiecare data incepea cu acelasi text, ca el a mancat multa bataie si si-a promis ca nu o sa isi bata la randul lui copii si eu trebuia sa ii fiu recunoscatoare ca nu ma batea. Apreciam totusi ca era impotriva bataii, insa ma enerva ca de fiecare data imi cerea o gramada de explicatii pentru ce am facut, ma tot intreba de ce am facut cutare lucru daca stiam ca nu e bine. Abia asteptam sa scap. Si de fiecare data cand o incasam de la mama, ma consolam cu gandul ca ma fac eu mare si i le dau inapoi. M-am razgandit intre timp, dar nu am uitat. Si inca consider ca mai bine morala decat bataie. Si mai bine explicat frumos decat morala.

Nu cred ca merge aplicata aceeasi metoda la toti copii, la unii copii merge cu distrasul atentiei, la unii nu, unii copii inteleg mai repede, unii nu, unii nu vor, fiecare parinte decide in functie de copil si de situatie cum sa procedeze.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Bazar pentru Mihaita Bogdan Sebi Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

aseara in cartier stateam pe o banca. era o mama cu baietelul ei de vreo 3-4 ani care se zbantuia pe langa banca, efectiv fugea de ici-colo (nu in strada) si dadea din maini si picioare (facea miscare ) si maica-sa iritata la culme ca de ce nu sta locului si jap vreo 3 palme peste fatza cu recomandarea "stai locului o data" ca probabil de asta l-a scos afara sa stea cuminte pe banca precum un pensionar...

ref. la subiect, am mai fost batuta de mica, mama era de multe ori nervoasa (din alte motive, nu neaparat din cauza mea), insa isi varsa nervii pe mine. uneori imi era si frica sa-i zic ceva sau sa fac ceva ce credeam ca ar putea-o supara, sa nu mi-o iau... sincer, ma tem ca nu cumva sa-mi pierd rabdarea cu copilul meu si sa-i mai scap cate o palma. imi sare tandara destul de repede... sper ca ma voi putea controla.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput