palmuirea copiilor
Raspunsuri - Pagina 19
marutzu spune:
pe mine ma mai palmuia mama
ce rau ma simteam...am jurat ca nu voi da o palma in copilul meu! sa arat ca ce? sunt mai mare si mai tare? uneori ma prostesc cu ea si vb la nivelul ei de 1 an si 2 luni:)
Luna1 spune:
Citind postarea Ancai cu generalizarile facute la aderesa copiilor candieni care la 17-8 ani se muta singuri, isi iau serviciu full time, renunta la scoala si merg la distractii adica sunt niste ratati, nu am putut sa nu observ ca Anca isi centralizeaza propriile frustrari si aspiratii asupra copilului ei.
De ce spun asta? Pentru ca traind aici am ajuns la o concluzie majora: nu toti copiii sunt dotati incat sa ajunga manageri in birouri, incat sa mearga la Universitati, la Cambridge etc, incat sa ajunga Prim Ministrii. Realizand lucrul acesta mi-a fost mai usor sa accept ca daca ale mele odoare vor avea creier si vor fi stimulati de noi parintii cum se cuvine (si aici nu includ bataia) vor ramane in scoli cat mai mult, vor invata, vor ajunge manageri.
Daca insa copiii mei nu vor avea inclinatie catre nivelul academic ci mai mult spre nivel practic, si vor dori sa incepa un serviciu la 17-18 ani, si vor dori sa fie independenti (aici oricum sunt independenti si daca merg la Universitate caci merg de obicei in alt oras, stau singuri) sa stea singuri eu tot ii voi iubi si nu ii voi considera ratati.
Nu inteleg de ce e asa de greu sa acceptam ca daca copilul nostru vrea sa ajunga instalator, sau orice munca fizica, si nu doreste munca de birou, de ce e greu sa le urmam dorintele si sa nu-i consideram ratati?
Mentionez ca fiul meu cel mare nu e batut(si cine are baieti la vreo 7-8 ani cred ca stie cat si-o cauta, mama mama ce i-as mai trage-o cateodata dar ma abtin) are 8 ani, e clasa a 4-a aici, si la sfarsitul clasei a 3-a profesoara lui mi-a recomandat sa-l duc la o scoala secundara care este in primele 10 scoli cele mai bune din Anglia, a fost evaluat la nivelul clasei a 5-a cand el termina a 3-a.
Nu scriu cele de mai sus de lauda (hai bine ma si umflu in pene) scriu doar sa se intelega ca se poate indruma un copil dupa aptitudini fara bataie. Insa va zic sincer ca fiu-miu se face clar negociator sef, suntem toti inebuniti de capacitatea lui de negociere, pentru ca stie clar ca orice se poate negocia daca aduci argumentele necesare.
Eu asta vreau sa-l vad in viata, capabil sa isi negocieze drumul cat mai lin chiar daca e un "ratat" care pleaca la 18 ani de acasa si se muta singur, chiar daca munceste full time la 17 ani, chiar daca ajunge doar un "ratat" de geamgiu. Eu il iubesc nu in functie de performante ci pentru ca e al meu. Iar performantele nu se scot ca la circ cu biciul ci cu vorba buna ca suntem rationali.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
alice2004 spune:
Citat: |
In fine, fiecare isi educa copilul cum crede de cuviinta, insa nu incerca sa convingi pe nimeni care crede altfel, ca acea palmutza garanteaza ca fata ta nu se va muta de acasa la 17 ani si nu va abandona scoala si nu...etc, etc, etc.... |
Am un deja vu si imi amintesc despre subiectul deschis nu demult despre nocivitatea unei guri de bere date copilului. Sper sa nu deschid iarasi polemica vizavi de subiectul acela, dar aceeasi agresivitate o gasesc si aici, aceeasi tendinta catre exagerare masiva, daca pot folosi amindoi acesti termeni, unul linga celalalt ! Cineva a redat mai sus intr-un post definitia abuzului ... trecind insa peste ea si citind tot ce s-a scris la acest subiect nu reusesc decit sa vad ca noi, generatia pre decembrista sintem o generatie de abuzati ! Si eu am crescut intr-o familie normala, mama mea era asistenta pediatra si pe vremea ceausescului nu puteai sta acasa doi ani sa iti ingrijesti copilul ... am si inca doi frati, toti trei am fost crescuti de bunici ... din pacate nici unul dintre ei nu mai traiesc ca sa i mi spuna daca am sau nu dreptate, dar sint mai mult ca sigura ca bunica mea nu citise nici despre AP nici despre cry out sau metodele la moda acum, venite de la stiutorii straini ! Si nici de psiholog nu a fost vorba vreodata in viata mea. Si uite ca am crescut frumos, sint o persoana integra, nu am nici un fel de resentimente fata de cei care m-au crescut si care mi-am mai corectat greselile din cind in cind cu palme la fund (nu peste pampers, ca nu aveam asa ceva).
Ceea ce ma intriga pe mine este ce anume a facut diferenta intre mine, care am mai primit bataie ocazional si am crescut fara resentimente si frustrari, si cel care a trait la fel si este de cealalta parte a baricadei ? ... De ce eu automat sa ma gindesc ca al meu copil va deveni frustrat pentru ca i-am scapat o palma la fund atunci cind, dupa enshpe mii de explicatii si vorbit frumos, el tot incapatinat ramine si imi fuge din mina drept in mijlocul strazii ? Trebuie sa astept sa pateasca ceva rau ca sa isi dea seama ca greseste ??
Nu sint pro bataie, nu am fost si nici nu voi fi vreodata, asta ca sa nu imi sariti in cap si sa incercati sa ma convingeti ca gresesc ! Sint adepta vorbitului calm si a deliberarilor si explicatiilor chiar ai cind interlocutorii sint copii!
Eu cred ca forumul acesta este deschis pentru dialog, pentru discutii libere, nu pentru exagerari !
Tuturor o zi buna cu sanatate multa !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
anca_a spune:
Anca74, iti propun un exercitiu de imaginatie.
Tu, peste vreo 40 de ani, deci la vreo 75 acolosha, in vizita o saptamana la zana ta cea mica...unde, desi te straduiesti tu sa nu-i superi cu nimic si sa nu-i incurci, varsta isi spune cuvantul.
Astfel, inevitabil te misti mai greu, mai uiti ce ti se spune (de exemplu ca se pusese deja sare in mancare, nu era cazul sa faci saramura din ciorba familiei), mai scapi o firmitura pe covorul proaspat aspirat, mai tusesti noaptea si trezesti toata casa...ma rog, intelegi ideea.
Intrebare: cum te-ai simti tu daca zana ta cea mica si draga, stresata fiind de job, copii, mancare, curatenie samd si-ar mai pierde din cand in cand rabdarea cu tine si ti-ar mai trage cate un sut in fund sau cate o scatoalca dupa ceafa? Nu tare, doamne fereste...numai cat sa pricepi ideea...
2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."
alice2004 spune:
Oau, Anca_a, asta da raspuns !
Nu cred ca vreuna din mamicile de aici si-a palmuit copilul pentru ca a facut farimite vreun biscuite pe jos, pentru ca a tusit sau a trezit toata casa !!
De ce sa un exercitiu de imaginatie in care fata Ancai74 ii face un ceai mamei sale sii ii aduce o pastila de tuse, chiar si stresata sau nervoasa fiind, in plina noapte, mamei care a avut grija de ea si si-a dedicat viata crescind-o asa cum a crezut ca este mai bine ??
Serios vorbind, toate exercitiile de imaginatie propuse de voi trebuie sa fie desprinse din filmele de groaza ? ...
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Ana_Scanteie spune:
Dupa cum spune si clipul, I wish I was perfect.
Nu sint sigur de cata ipocrizie este vorba in topic, deoarece am observat persoane "vulcanice" in alte topicuri, in timp ce aici afirma ca sint niste statui ale calmului si bunei intelegeri.
Poate ca ele sint printre cei 5% dintre romani care nu au luat in viata lor o palma de la parinti in copilarie. Statistica, bat-o vina cu palma
lorelaim spune:
Pt cine doreste - mai multe info despre referendumul tzinut in NZ:
http://www.voteno.org.nz/faq.htm
http://www.voteno.org.nz/
anca_a spune:
citat din mesajul lui alice2004 Oau, Anca_a, asta da raspuns ! Nu cred ca vreuna din mamicile de aici si-a palmuit copilul pentru ca a facut farimite vreun biscuite pe jos, pentru ca a tusit sau a trezit toata casa !! De ce sa un exercitiu de imaginatie in care fata Ancai74 ii face un ceai mamei sale sii ii aduce o pastila de tuse, chiar si stresata sau nervoasa fiind, in plina noapte, mamei care a avut grija de ea si si-a dedicat viata crescind-o asa cum a crezut ca este mai bine ?? Serios vorbind, toate exercitiile de imaginatie propuse de voi trebuie sa fie desprinse din filmele de groaza ? ... Alice si Andrei Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete |
N-ai inteles nimic. Nu motivul era important ci felul in care reactionezi fata de cineva slab si neputincios atunci cand iti pierzi rabdarea...
2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."
alice2004 spune:
Desigur, Anca_a, ca nu am inteles nimic. Lasind la o parte ca eu am vazut batrini care nu sint slabi si nici neputinciosi chiar si la 75 de ani, am sa iti raspuns altfel, pentru ca nici tu vad ca nu ai priceput ... in urma exercitiului tau de imaginatie, Anca74 se va ridica cu greu de unde se afla si o va altoi pe fata ei in replica, doar atit stie sa faca, nu ? Si asta pentru lipsa de respect de care fata ei a dat dovada ... eu zic sa deschidem un subiect separat pentru "intrigi, mistere si subiecte de film", poate cistigam vreun premiu de la cineasti !
Exagerarea de care vorbeam in primul post ma face sa ma retrag si de la acest subiect ! Ma duc sa vad pe unde mi-am pierdut frustrarea ... poate o gasesc !
Alice si Andrei
Qamar spune:
citat din mesajul lui alice2004 Serios vorbind, toate exercitiile de imaginatie propuse de voi trebuie sa fie desprinse din filmele de groaza ? ... Alice si Andrei Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete |
serios vorbind, pentru mine un parinte care isi loveste copilul si considera ca numai prin bataie va reusi sa il educe, e un personaj desprins dintr-un film de groaza
am inteles -cu greu- palma scapata la nervi sau cand te sperie ceva f tare (ca ti-l calca masina sau alte scenarii), insa cand cineva continua cu incapatanare sa incerce sa demonstreze ca numai prin bataie (palmuta, peste pampers, peste poponet, peste cap, tras de urechi, etc) isi poate educa pruncul si daca va proceda cu blandete, va incerca sa isi convinga copilul, sa si-l apropie, sa ii fie prieten -- acesta va ajunge vreun mototol care fuge de-acasa sau de la scoala la 17 ani, sau vreun amarat de dulgher sau de umanist, sau mai rau, vreun drogat, dezaxat, coate-goale, matze-fripte, etc (pentru alte epitete, vezi mesajele lui Anca)---un asemenea parinte PENTRU MINE este un personaj HORROR
*** am luat bataie in copilarie de la maica-mea, taica-meu (2), bunici insa NIMIC nu m-ar putea face sa imi lovesc copila; are momente in care ma aduce la limita limitelor nervilor mei (iar provocarile cresc cu varsta), insa nu pot sa o lovesc
-cand avea aprox 1 an, eram singure acasa, eu f obosita, suparata, nervoasa, ea urla, incercam sa o schimb, nu se lasa--am simtit nevoia sa o lovesc; NU am facut-o insa m-am simtit ca si cum as fi facut-o; oribil; a fost un moment HORROR
**** puteti sa va consolati voi cat vreti, de dimineata pana seara si unele pe altele, ca palmutele voastre peste pampers sau wherever nu vor traumatiza copiii, adevarul pe care nu vreti sa-l intelegeti il veti afla probabil cand copilul la 19-20 de ani nu va va mai suna, nu va va mai cauta, sau va va reprosa fiecare bataie primita; veti intelege adevarul asta poate intr-o zi cand o sa va vedeti fiica (sau fiul) ca mama, lovindu-si propriul copil....daca nu a avut puterea sa depaseasca abuzul pe care l-ati initiat VOI...
deci da, Alice, horror si trist
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*