palmuirea copiilor
Raspunsuri - Pagina 20
blackpanterro spune:
Nu stiu de ce se vehiculeaza idea ca mamele care nu isi bat copiii sunt niste statui fara nervi, calme ca niste garofite...
A spus cineva asta pana acum???
Eu am spus clar, ma enervez si imi vine sa dau in el de multe ori, ce sa fac asta am vazut in copilaria mea si greu de desprinzi de asa comportament violent DAR prefer sa imi crape mie capul de nervi si sau dau eu cu capul de pereti decat sa imi lovesc copilul.
Nu stiu de ce e atat de greu de crezut ca se poate educatie fara bataie si mai ales nu stiu de ce mamele care isi bat copiii incearca sa le convinga pe celelalte ca educatie fara bataie nu e posibila si mai mult incearca sa le atraga de partea lor? Imi explica si mie cineva?
Cum se poate sa explic eu mai bine ca (,) copilaria mea a fost una extrem de nefericita datorita violentei si ca nu imi doresc asta pt copilul meu si de aceea nu dau in el?
Cine are ochi sa citeasca sa o faca, eu nu am scris aici ca sa mi se ridice statuie, am incercat doar sa explic ca violenta te poate nenoroci pe viata si sigur se va perpetua mai departe.
Nu ma intereseaza deloc daca sunt crezuta ca nu am dat niciodata in copil si totusi e cuminte, asculta(atat cat poate pt 4 ani), e respectuos, etc.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
Qamar spune:
si chiar, voua nu va e RUSINE -ca mame- sa va loviti copiii? chiar deloc?
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
mihaela_s spune:
alice, fara suparare..stii cum te percep eu acum? Ai semanat vant si ai cules furtuna...ai intrat aici ca sa imparti pareri in stanga si in dreapta, sa iei la misto niste experiente si niste sentimente si fugi. Daca asa esti si in viata reala, pacat...
E adevarat, trebuie sa fi trecut prin niste ani ca sa ai experienta, sa fi citit cate ceva vis-a-vis de comportamentul copiilor, de psihologia lor, sa te intereseze cum gandeste un copil si ce inseamna sa fii parinte, nu abuzator. Cei care s-au comportat astfel inainte de a fi aparut aceste studii sunt niste exceptii, stim cu totii bine...
PARINTE, am scris bine...un cuvant care include multe alte cuvinte frumoase: protector, iubitor, ascultator si deopotriva sfatuitor, intelegator si rabdator, indrumator...si adaugati voi ca mai sunt cu siguranta. Cred ca asta trebuie sa intelegem noi toate mamele de aici de pe forum, indiferent ce fel de copii avem si indiferent cat suntem de nervoase cateodata.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
alice2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noe **** puteti sa va consolati voi cat vreti, de dimineata pana seara si unele pe altele, ca palmutele voastre peste pampers sau wherever nu vor traumatiza copiii, adevarul pe care nu vreti sa-l intelegeti il veti afla probabil cand copilul la 19-20 de ani nu va va mai suna, nu va va mai cauta, sau va va reprosa fiecare bataie primita; veti intelege adevarul asta poate intr-o zi cand o sa va vedeti fiica (sau fiul) ca mama, lovindu-si propriul copil....daca nu a avut puterea sa depaseasca abuzul pe care l-ati initiat VOI... deci da, Alice, horror si trist |
Pentru ca mi te-ai adresat direct, am sa iti raspund cu o intrebare ... nu stiu daca cei care te-au abuzat in copilarie mai traiesc, dar daca da, tu ii mai suni ? II mai cauti ? (Nu stiu daca ai scris asta in alt mesaj, nu mai caut in urma...)
Eu imi iubesc mama neconditionat, asa cum imi iubesc si copilul, chiar si cind face lucruri bune si cind face rele de imi vine sa plec cu cercurile pe cimpii ! Faptul ca am luat citeva palme la fund in copilarie nu o sa ma opreasca never ever sa imi iubesc parintii, sa ii caut, sa stau cu ei, intelegi ? Poate ca sint eu un caz izolat, cine stie ? Asta pentru statistica !
Am mai spus si inainte, nu sint pro bataia copilului, dar nu cred ca o palma la fund under reasonable circumstances(ca tot ne place sa ne uitam in curtea strainilor) ma transforma in monstru si abuzatoare !
Si cu asta basta !
Pies - Mihaela, nu cred ca este cazul sa ma jignesti gratuit, eu nu am luat la misto pe nimeni, am spus ca am citit tot ce s-a scris si mi-am spus doar parerea. Sint obligata sa scriu pina la finele subiectului cumva sau pot parasi scena oricind doresc ?
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alice2004 Desigur, Anca_a, ca nu am inteles nimic. Lasind la o parte ca eu am vazut batrini care nu sint slabi si nici neputinciosi chiar si la 75 de ani, am sa iti raspuns altfel, pentru ca nici tu vad ca nu ai priceput ... in urma exercitiului tau de imaginatie, Anca74 se va ridica cu greu de unde se afla si o va altoi pe fata ei in replica, doar atit stie sa faca, nu ? Si asta pentru lipsa de respect de care fata ei a dat dovada ... eu zic sa deschidem un subiect separat pentru "intrigi, mistere si subiecte de film", poate cistigam vreun premiu de la cineasti ! Exagerarea de care vorbeam in primul post ma face sa ma retrag si de la acest subiect ! Ma duc sa vad pe unde mi-am pierdut frustrarea ... poate o gasesc ! Alice si Andrei Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete |
Iar nu ai inteles.
Cand o persoana exercita VIOLENTA asupra unei persoane mai SLABE se numeste ca persoana mai puternica ARE PROBLEME.(cu capuŽ ,ca sa fiu foarte clara)
Problemele sunt cu atat mai grave cu cat persoana mai puternica REFUZA sa admita ca are probleme. Cica recunoasterea e primul pas spre vindecare.
Qamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alice2004
Pentru ca mi te-ai adresat direct, am sa iti raspund cu o intrebare ... nu stiu daca cei care te-au abuzat in copilarie mai traiesc, dar daca da, tu ii mai suni ? II mai cauti ? (Nu stiu daca ai scris asta in alt mesaj, nu mai caut in urma...) Eu imi iubesc mama neconditionat, asa cum imi iubesc si copilul, chiar si cind face lucruri bune si cind face rele de imi vine sa plec cu cercurile pe cimpii ! Faptul ca am luat citeva palme la fund in copilarie nu o sa ma opreasca never ever sa imi iubesc parintii, sa ii caut, sa stau cu ei, intelegi ? Poate ca sint eu un caz izolat, cine stie ? Asta pentru statistica ! Am mai spus si inainte, nu sint pro bataia copilului, dar nu cred ca o palma la fund under reasonable circumstances(ca tot ne place sa ne uitam in curtea strainilor) ma transforma in monstru si abuzatoare ! Si cu asta basta ! Pies - Mihaela, nu cred ca este cazul sa ma jignesti gratuit, eu nu am luat la misto pe nimeni, am spus ca am citit tot ce s-a scris si mi-am spus doar parerea. Sint obligata sa scriu pina la finele subiectului cumva sau pot parasi scena oricind doresc ? Alice si Andrei Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete |
Alice,
ultima palma primita a fost la 19 ani; da, 19--din cauza unei pisici operate, anesteziate care a facut pipi pe o plapuma din casa mamei mele
relatia mea cu parintii mei a fost sublima, spre inexistenta pana in momentul in care s-a nascut Bia
nu am uitat nicio bataie, nicio palma, iar daca pe bunici i-am iertat usor, pe parinti mi-a fost foarte greu sa ii iert-- de fapt, nici acum nu pot spune ca am trecut 100% peste tot, insa am depasit faza in care ii uram
cand s-a nascut Bia am inceput sa o primesc mai des pe mama in vizita si sa stam de vorba; am vorbit mult si i-am spus parerea mea, mi-a spus-o si ea pe a ei; NU am inteles inca de ce au fost nevoiti sa recurga la violente, mai ales ca eu am fost un copil ok; NU am fost batuta cu parul sau bagata in spital, in schimb tin minte cu detalii si cu senzatii fiecare palma, fiecare tras de par, fiecare inghititura de mancare luata cu forta (nici azi nu pot sa vad omleta fara sa mi se faca rau fizic)
multa vreme NU am avut incredere sa imi las parintii singuri cu Bia, insa in timp am inceput sa le arat ca exista si o alta cale; au vazut cu ochii lor cum creste Bia, nebatuta, nepedepsita si o iubesc probabil mai mult decat m-au iubit pe mine
citeste daca ai timp si articolul asta reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idcat=4&idart=93 tradus de mine si poate vei intelege mai bine ca unele amintiri nu sunt constiente insa efectul evenimentelor prin care treci in primii ani de viata, will last forever
P.S. verisoara mea batuta DES (si moderat, deci nu spitale sau maini rupte) de tatal ei se fereste si astazi de el, ii este frica sa se intalneasca []cu el pe strada; verisoara mea are 26 de ani; la 16 ani a fugit de acasa din cauza batailor, cu prietenul ei (mai mare cu 10 ani decat ea) cu care se iubeste si azi; se intretine singura de la 16 ani, a terminat liceul, facultatea, se vede in secret cu mama ei; tatal ei este un intelectual, o persoana sociabila, placuta, cu un singur defect: si-a batut copila pana a fugit de acasa
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alice2004
Pentru ca mi te-ai adresat direct, am sa iti raspund cu o intrebare ... nu stiu daca cei care te-au abuzat in copilarie mai traiesc, dar daca da, tu ii mai suni ? II mai cauti ? (Nu stiu daca ai scris asta in alt mesaj, nu mai caut in urma...) Eu imi iubesc mama neconditionat, asa cum imi iubesc si copilul, chiar si cind face lucruri bune si cind face rele de imi vine sa plec cu cercurile pe cimpii ! Faptul ca am luat citeva palme la fund in copilarie nu o sa ma opreasca never ever sa imi iubesc parintii, sa ii caut, sa stau cu ei, intelegi ? Poate ca sint eu un caz izolat, cine stie ? Asta pentru statistica ! Am mai spus si inainte, nu sint pro bataia copilului, dar nu cred ca o palma la fund under reasonable circumstances(ca tot ne place sa ne uitam in curtea strainilor) ma transforma in monstru si abuzatoare ! Si cu asta basta ! Pies - Mihaela, nu cred ca este cazul sa ma jignesti gratuit, eu nu am luat la misto pe nimeni, am spus ca am citit tot ce s-a scris si mi-am spus doar parerea. Sint obligata sa scriu pina la finele subiectului cumva sau pot parasi scena oricind doresc ? Alice si Andrei Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete |
Reasonable circumstances????Cum ar fi?Ce anume poate determina o mama sa isi loveasca puiul????
Sunt curioasa cum ai explica asta intr-o tara civilizata unde abuzul unui minor se pedepseste cu inchisoarea.
Si tot tu faci pe victima.....pt ca nu te imbratiseaza lumea pe forum pt ca iti bati copiii????Da!!!O palma dou inseamNA BATAIE!!!!!
Sincer iti spun daca as stii cine esti si as avea dovezi ca iti bati copiii de aici de departe te-as denunta!!!
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
Luna1 spune:
Hai sa va zic ceva:
Pe mine mama m-a altoit doar de 2 ori in viata cu circumstante atenuante. O data am chiulit in clasa a cincea din "greseala" (am intarziat la scoala si nu vroiam sa strige copiii "chiulangioaca" asa ca am decis sa ma scund in spatele unui magazin si sa pretind ca am fost la scoala, ghinion ca ai mei colegi au iesit cu o ora mai devreme si mama s-a intalnit cu ei), alta data am intarziat jumate de ora la 14 ani si nu imi statea in obicei sa o fac, deci mama s-a speriat.
Nu, nu m-au marcat aceste doua batai, sunt prietena buna cu mama, i-am inteles frustrarea care si-a revarsat-o pe mine insa am si inteles ca nu m-a batut ca sa nu mai fac, ea stia ca eu inteleg de vorba buna, ci m-a batut efectiv pentru ca era plina de frustrare si manie.
Unde vroiam de fapt sa ajung, imi aduc aminte bataile vag, ca intr-o ceata, un episod incheiat ma lasa rece. Nu m-a influentat cu nimic, nu m-au facut nici mai cuminte nici mai rea (relatia mea cu mama a fost foarte apropiata incat a stiut inclusiv prima mea experienta sexuala).
Insa ceea ce m-a influentat cel mai mult in viata din partea ei este supararea. Atat de mult am iubit-o incat n-am suportat sa o vad suparata pe mine, daca faceam vreo boroboata doar se supara si eu eram la loc comanda.
Deci iata ca a iti impune respectul nu necesita palme sau pumni, ci doar iubire.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
anda2009 spune:
Violenta naste violenta, fara doar si poate.
Iar copiii care primesc vestita palmuta peste pampers, primesc in acelasi timp si un mesaj, anume ca o palma "rezolva" mai bine decat o mie de cuvinte. Si perpetueaza comportamentul ca fiind ceva natural.
Si stam si ne facem cruci mari cand citim despre femei care "si-o iau" de la sotii lor...
Mi se pare foarte trist sa fii privilegiata sa citesti un astfel de topic si la final sa pleci cu aceleasi idei pe care le aveai cand citeai titlul...
anca_a spune:
Alice, dar ce anume te-ar impiedica sa iti lovesti parintele in situatia imaginata de mine? Autocontrolul si respectul fata de acesta? Umilinta la care l-ai supune? Faptul ca l-ai face sa se simta neinsemnat si nedorit? Golul imens pe care i l-ai lasa in suflet?
Ura pe care ti-ar purta-o pentru ca ai profitat de neputina lui de a se apara de pe pozitie de egalitate?
Daca da...de ce ar fi diferita situatia in cazul unui copil?
2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."