palmuirea copiilor

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu de doua ori i-am dat cite o palma peste fund lui Matei, de fiecare data a fost expresia frustrarii, nervilor si lipsei de control din partea mea.
prima data n-a inteles nimic, s-a uitat la mine mirat taaare, sa rida, sa plinga - cred ca niciodata nu l-am vazut asa bulversat.
a doua oara - dupa vreun an - a tipat revoltat - nu de durere, ci revoltat ca eu, mama lui, am facut asta.
sincer, de fiecare data mi-a crapat obrazul de rusine ca nu m-am mai putut stapini inca doua secunde

Matei e f energic, solicitant si cu muuulte idei nastrusnice. e greu sa tin pasul cu el, dupa ce epuizez toata rabdarea din lumea, inca mi-ar mai trebui.

revin, acum trebuie sa iesim in oras

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

legat de violenta la gradinita, exemplu povestit de anca74, am si eu unul. sonia a fost la gradi cam 6 luni si in prima saptamana a fost muscata de trei ori de un baietel care a fost exmatriculat curand dupa aia. prima data a plans, speriata rau, ca asta a fost prima ei intalnire cu violenta fizica. a doua oara iar a plans, dar s-a dus la educatoare. a treia oara l-a muscat si ea pe el. intelegeti ciclul reactiilor? la fel e si cu palmuta - cand o dai prima oara, zici ca nu doare, dar va durea mai tarziu, pentru ca bulgarele de zapada se intoarce inzecit in volum si prima victima va fi chiar parintele palmuitor: absolut nimic din ce spune, cere, pretinde, educa nu va rezona cu copilul abuzat. absolut nimic, orice ar face. nu e trist?

si ca sa dau din casa, pentru ca vad ca lumea ma suspecteaza pe-aici ca am copil model si cuminte, cand sonia mea e energizer bunny si ma termina cu imaginatia ce-i trasneste prin cap sa faca zilnic, uite o patanie de sambata trecuta. fiind foarte cald afara si totusi nedorind s-o tin in casa toata ziua, ne-am dus la story time dimineata, iar seara zic hai s-o duc la carusel la mall, e inauntru, aer conditionat, au si playground, plus ca va fi ceva nou, nu mai mersesem cu ea. nu zic, s-a jucat frumos cu ceilalti copii. s-a dat frumos la o parte din calea baietilor mai violenti asa, mereu cu zambetul pe buze, incantata, a impartit jucariile cu alte fetite, ce mai, s-o pun in rama.

si dupa cina pe undeva prin zona mergem la toaleta sa-i schimb pampersul, dupa care normal ca vreau si eu ca omul. care decat ca nu s-a putut!! intr-o secunda a smuls sulul de hartie igienica din cutia aia speciala, faza la care nu am avut fizic cum sa reactionez, a rupt o bucatica mica-mica si s-a bagat pe sub peretele lateral in separeul altei femei care facea pipi, "there you go!". nu s-a lasat pana nu a acceptat biata femeie hartia. si nu s-a oprit aici. in patru labe s-a dus prin separeul de-alaturi in alalalt si tot asa impartind hartie igienica la tot poporul!! jucand peek-a-booooo, i see youuuuu si intreband de vorba tot m.u.i.e.r.e.t.u.l pipitor. am reusit s-o prind la a patra cuseta, cand deja imi era obrazul crapat in mii de bucati de rusine. e poftim! si asta e asa, nimica toata! sa mai zic ca la plaja s-a dus si-a desertat o galeata de nisip in capul unui nene care zacea pasnic pe prosop? intr-o milisecunda, nici n-am avut timp sa ma dezmeticesc ce-a facut, alearga ca dash din the incredibles, acum e-aici, acum e la capatul pamantului. sau cum la biserica s-a apucat sa sufle in lumanarile oamenilor si sa cante in acelasi timp cu preotul "over the rainbow" din vrajitorul din oz si "no more monkeys jumping on the bed", de nici ca-mi mai arde sa mai calc pe-acolo? shoshonii lu whatever! normal ca stiu despre ce vorbesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Dar cum vedeti bataia, voi cele care ati primit? Cum ati simtit-o atunci, la momentul respectiv?
Eu fac parte din ceea ce azi s-ar numi doar o palma peste pampers... adica mama mea avea idei de bataie si nu se sfia sa imi dea cate una la fund care au devenit doua cand am crescut + un tras de urechi... ma rog, niciodata nu a fost multa bataie sau dureroasa dar totusi, va rog eu, nu afirmati ca le trageti palmuta peste pampers cu zambetul pe buze!!! Eu stiu ca mama-mea era un pachet de nervi si palma venea dupa urlete, nu dupa un zambet si o mangaiere! Si vorbesc foarte serios cand zic ca am fost un copil cuminte, genul pe care poti sa il pui oriunde ca sta linistit, tacut, introvertit.
Si desi nu am primit multe "palmute" (pentru ca al meu tata interzicea strict practica palmutelor si a urlatului la mine) mi le amintesc perfect si toata ura (da, ura, de la mine inspre ea, mama) si furia si neputinta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu i-am dat o palma peste pampers Monicai. Avea cam 1 an si 8 -10 luni. Mergeam pe trotuar cu ea de mana. S-a smucit din mana mea si a fugit in strada, nici nu stiu cum am zburat si am prins-o de mana pe bordura fix cu 2 secunde inainte sa treaca o masina pe langa ea. Cred ca am fost la exact 2 secunde de impact ca sa zic asa. Pur si simplu am avut o criza de ceva, nu stiu de ce. Am vazut-o doar lipita de capota masinii in imaginatia mea. Si reactia a fost sa urlu la ea ca apucata "sa nu mai fac niciodata asa ceva" si sa-i dau una peste pampers. Nu pot sa zic ca imi pare rau. Adica a fost o reactie de frica din partea mea. Asa am reactionat, asta e.
In situatii de genul celor descrise de Conchita (ca na, cine n-a patit diverse) ii fac morala, ii explic pana ma doare gura dar nu mi-ar trece prin cap sa o lovesc. Si nu e chiar vesel ca dragalasul tau copil de 4 anisori sa-i spuna directoarei economice de la firma unde lucrezi "uite o floare urata ca tine" .

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am mai citit din urma
Conchita eu cred ca ii zice "o palma peste pampers" si ca e o mare sansa sa nu continuie dupa scoaterea pampersului. Adica ma refer la cazul meu - o palma peste pampers intr-o situatie critica. Un copil de peste 3 ani (cand nu mai are pampers) nu mai sare in fata masinii de pe strada, deci nu mai exista motiv pentru palma .... In plus un copil de peste 3-4 ani stie sa se exprime si sa negocieze, nu mai face crize de furie si nevi (in cazul crizelor fiica-mii eu am aplicat "time out" in sensul ca am lasat-o sa se tavaleasca urland si am plecat din camera).
Acum, de la inaltimea unui copil mai mare , chiar cred ca metodele se schimba radical dupa 3-4 ani. De pe la 4 ani se schimba cu totul situatia, se negociaza tot (evident trebuie sa fii dispus sa negociezi), eventualele pedepse sunt din categoria "o zi fara desene" ... e cu totul altceva.

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu va mintiti singure, prima palma mereu o va aduce si pe a doua si pe a treia...eu am primit ultima bataie la 15 ani, clar nu mai aveam pampers ca tot va impiedicati de el.
Asa se nasc acei bullies care ii bat pe altii mai slabi ca ei...

Nu pot sa explic cum simt fata de taica-miu, de fapt am mai spus eu ca e ca si mort pt mine.
Urasc tot ce am patit in copilarie, urasc toate bataile primite pt ca nu le meritam, am fost o fata isteata, cuminte, premianta in fiecare an, nu aveam anturaje ciudate, stateam numai in fata blocului. Nimeni nu merita asa ceva...eu primeam bataie din motive complet idioate.Ma trezea noaptea cand venea beat si ma intreba capitalele lumii, pt fiecare nestiuta luam o palma, eram batuta la palma cu cureaua pt greseli de ortografie si refeceam compuneri si de 10 ori pt mici greseli.
Imi e scarba sa ma gandesc ce animal de tata am avut si da, toate astea m-au marcat pe viata si de aceea am jurat ca niciodata copilul meu nu va primi o palma!!
M-am tinut de cuvant pana acum si chiar daca de multe ori simt ca as vrea sa ii dau cate una la fund ma abtin.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui valy2007

DRAGELE MELE! AS VREA SA-MI SPUNA SI MIE CINEVA CARE SUNT "CONSECINTELE, NENOROCIRILE" CARE V-AU MARCAT , DACA IN COPILARIE ATI MAI PRIMIT SI CATE O PALMUTA LA FUND?
DIN CATE AM CITIT PANA ACUM TOATE SUNTETI PERFECT NORMALE, V-ATI INTEMEIAT O FAMILIE , SUNTETI MAME IUBITOARE,NU VAD CE E ATAT DE ANORMAL IN FAPTUL CA UNEORI PE BUNA DREPTATE MAI PRIMEAM DE LA MAMA CATE O PALMUTA ! ATENTIE ! NU VORBESC AICI DE BATAIE , DE AGRESIUNI SI ALTE PEDEPSE EXTREME!
VORBESC DE FAMILII NORMALE! IN CARE MAMA SE MAI SUPARA PE FAPTUL CA AI FOST OBRAZNICA SAU CA NU TI-AI PREGATIT LECTIILE SI AI TRANDAVIT,AI SPUS O MINCIUNA SA ASCUNZI CA AI FACUT UN LUCRU DESTUL DE GRAV ...ETC!
NU SUPORT IPOCRIZIA!
VA ROG MULT ASTEPT SA-MI RASPUNDETI TOATE CELE CE SUSTINETI CA ATI PRIMIT SI VOI PALME LA FUND IN COPILARIE SI CA ATI RAMAS CU SECHELE! EU UNA NU MA PLANG SI CHIAR ACUM REALIZEZ CA ATUNCI LA MOMENTUL RESPECTIV POATE CA M-AU ADUS PE DRUMUL CEL BUN!

valy

Ufff...nu ma declar traumatizata. Dar imi aduc aminte f clar starea mea in mom in care ma altoia mama (cu un ghiont sau cu o dojana) in public. Starea aia de ma inroseam toata si ma simteam ultimu om si imi ardea capul si as fi vrut sa fiu oriunde numai acolo nu...si nu mi-era rusine de ce facusem ci mi-era rusine ca sunt pedepsita in public.

Accentuez, nu am fost un copil batut, nu-mi aduc aminte de batai primite care sa ma fi durut fizic, am avut o familie normala, cu parinti normali, am avut o evolutie normala...acum imi las copilul cu bunica-sa fara teama .... dar daca eu, cu aceste minore si minime incidente, tin minte atat de acut starea aceea....nu crezi ca bataia este, totusi, o trauma, oricat de justificata ar fi aplicarea ei? (dac-o fi justificata, eu nu reusesc sa prind ideea....).

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Mai Anca,

Parca ne adunasem aici sa discutam, sa dezbatem, nu sa ne desfiintam reciproc parerile.

1. fara suparare, dar eu nu cred sa existe copil care chiar sa nu priceapa de vorba buna.
2. daca eu nu-mi bat copilul si sunt impotriva bataii, inseamna ca-s binecuvantata cu un copil bland, de aia-mi convine sa vorbesc? zau, ar trebui sa stai cu Teiu nitel...Nu ma dau eroina, dar e zvapaiat atat cat trebuie, are energie muuuuuult mai mult decat ii trebuie insa (si cu asta lumea zice ca glumesc) am comunicat permanent cu el de mic (da da, am turuiiiit) si acum se paote spune ca te scoate din sarite cu ideile nu cu traznaile. Ceva tre sa faca si el nu?

3. Spui asa
"Adica voi n-ati vazut copii mai mari, uneori chiar adulti, tampitei nevoie mare, carora li s-a suflat in posterior din copilarie, li s-a oferit totul pe tava, un deget n-au avut a misca, si-s niste ratati? Ca io am vazut. O droaie chiar. Daca vreti, dau exemple. "
Pe langa faptul ca nu inteleg cum vine asta cu suflatul in fundul plodului (sunt acuzata ocazional ca as face-o dar ignor) nu vad de ce lipsa bataii si suflatul asta in fund l-ar face tampitel. Ca daca nu-l bat si folosesc parghii logice pt educarea lui, nu inseamna ca ii ofer totul pe tava. Nu vad ce are vestul salbatic cu curentele in educatie, ca si maica-mea stia ca nu e bine sa ne bata dar tot mai scapa o palma, cum am zis mai sus. Dupa umila mea parere, citatul dat de tine mentioneaza utilizarea fortei, nu a violentei. Eu as face o diferenta, asta nu-ti da libertatea sa bati copiii ci sa utilizezi forta spre binele lor. Poate gresesc.

Freedelia are dreptate. Copilul poate nu asculta si nu comunica logic la varsta aia, dar intelege. N-o fi intelegand el cuvintele, dar intelege ca mami e suparata si incet incet incepe sa inteleaga si cum e cu facut ceva ce n-are voie.

Freedelia, bine zis cu simtit frustrarea si discutat despre ea. Asa fac si eu cu Teiu dar n-am sintetizat niciodata atat de bine metoda.

Gaia, ai dreptate. Daca-l pleznesti, copilul nu tine minte ce a facut el rau. Tine minte palma. Si face orice sa o evite. Baietelul va creste mare si va considera, paote, normal sa-si plezneasca sotia. Ca si-a pierdut rabdarea cu ea !!! Fata va creste mare si eventual va accepta un pumn de la sot, ca doar si-a pierdut, bietul, rabdarea.....

Pe scurt: si eu am avut momente in care nu m-am inteles cu fi-miu, dar tind sa consider ca e vina mea pentru asta. Nu-l educ in flower-power-faci-ce-vrei-ca-esti-lumina-ochilor-mei (sensu lu viata, cum ziceam), dar am reusit sa gasesc alternative la bataie. Si acum pot sa zic ca am copil bun, care si cand are nervi de urla vine sa discutam, care tine minte regulile parintilor si cand ei nu-s de fata, se gandeste la sentimentele celorlalti cand face ceva (atat cat poate un copil de 5 ani) si care n-a lovit niciodata pe nimeni. Nu-s mandra de multe lucruri pe lumea asta, dar cu el ma mandresc de cate ori am ocazia. Si am grija sa nu se creada buricul pamantului pentru asta, ci doar buricul pamantului nostru, al meu si-al lui tac-su (daca va uitati mai jos, va prindeti voi de ce sunt emotionala azi....)....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

blackpanterro te inteleg prefect, doar ca la mine era bunica. si jur ca ii facea placere sa ne bata pe mine si pe vara mea. pentru orice. si ma chinui sa nu o urasc acuma pentru cum ne trata - sa imi zic ca na, femeie in varsta, de la tara, cu 4 clase atata stia si ea. da de iubit ... cale lunga

ce poate gresi atat de tare un copil de 2-5 ani, sau si mai mare, sa merite sa fie batut?

la sorana am inteles ca a avut o rectie de frica si nu s-a putut stapani - si ca nu s-a repetat incidentul. oricine poate gresi o data fara voie - si daca isi propune sa fie altfel pe viitor e bine.

dar la copii care iau o palma saptamanal sa zic, fie ea si peste minunatul pampers, cu ce gresesc? care-s faptele alea atat de grave a trebuie batuti?

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui valy2007

DRGA ANCA ! DA-MI VOIE SA MA INSCRIU SI EU IN CLUBUL VOSTRU EU AM DOI NAZDRAVANI : O FETITA DE 7 ANI SI UN BAIAT DE 2 SI JUMATATE! NU-TI SPUN CUM E LA NOI ACASA CAND INCEPE JOACA!
FETITA MEA E TAAARE NEASTMPARATA SI ISI MAI IA CATE O PALMA LA FUND CA NU SE POTOLESTE URAGANUL CU UNA CU DOUA!
ARE F MULTA ENERGIE DE CONSUMAT,E O FIRE VULCANICA SI CARE PE DEASUPRA AR VREA SA FIE SI LIDERUL CASEI DACA SE POATE!
ACUM FRATIORUL NU TREBUIE SA FIE SI EL EDUCAT IN SPIRITUL NOII GENERATII?
SI UITE ASA SA TE TINA PUTERILE ,CA ALTFEL NU O SCOTI LA CAPAT TOATA ZIUA!
NOI STAM LA BLOC SI CRED CA TOTI COPIII AU NEVOIE DE SPATIU GENEROS DE JOACA AFARA! UNDE IN BUCATELELE DE PARCURI DE LA NOI ? CE SA FACI EI S-AR JUCA ZI LUMINA AFARA DAR BIATA MAMA ARE SI ALTELE DE FACUT SI ORELE-I SUNT LIMITATE . CE NU SE TERMINA AFARA INCEPE IN CASA SI TOT ASA!
EU I-AS DA CU IMPRUMUT UNEI FETE CARE SUSTINE SUS SI TARE CA TREBUIE SA LE EXPLICI DAR AS VREA SA O VAD CE FACE CAND NAZDRAVANII MEI SUNT DE NEOPRIT SI CAND UITA CU TOTUL TEORIA !
SI SUNT COPII PERFECT NORMALI : SE ALINTA, SE JOACA , ALEARGA , SE CEARTA , TIPA...SI FAC MULTE POZNE!

valy

Si-i dai cate o palma pentru ca e prea energica?Dar ce Dumnezeu greseste atat de grav incat s-o pal.m.u.i.e.s.t.i.?

In ceea ce priveste urmarile altoielilor din copilarie :
migrenele capatate in urma palmelor date peste obraji sau cap iti sunt cunoscute?Dar pierderea increderii in sine si sentimentul ca nu esti bun de nimic?Nu le cunosti?Ti le zic eu .Nu mi-au trecut nici acum , la 35 de ani desi imi spune "lumea" ca ce puternica sunt si ca multi/multe ar vrea sa aiba increderea mea de sine (le recomand calduros sa nu-si doreasca ) .

Am avut o fetita nascuta din doi handicapati(cu acte) ,o mama dusa cu pluta si un tata analfabet,betiv,scandalagiu etc (asta ca sa dovedesc ca nici materialul genetic nu conteaza).Nici cu ea n-am avut nevoie de palme nici peste pampers,nici unde .Am avut 2 nopti nedormite in 3 ani jumate:cand mi-au furat-o si mi-au adus-o inapoi cu febra 40 si cand i-au dat 4 dinti de-odata(maselute) la 10 luni .Atat .
In rest era un copil normal,energic cand se juca,alerga ,tzopaia (aveau o placere deosebita sa sara in pat) ,scoteau toate hainele din sifonierul lor ca sa "le puna la loc",a mare mi-a rupt certificatul de nastere (cand avea 4 ani) ca sa-l faca piure la papusi,mi-au udat florile de pe covor ca sa creasca ,a mare mananca de rupe,a mica mai facea figuri ca se dezobisnuia de mancare cand mi-o furau aia .
Si tot n-am dat in ele .
Si dah , cand ziceam "Sandra,nu e voie!Nu!" pai nu era .De zece ori ii ziceam daca era nevoie .Intelegea pana la urma .

Conchita,m-ai facut sa rad in hohote!

Vali2007,te rog mult , poti sa renunti la caps lock?Arata ca si cum ai urla la noi !No offence!

Si mie mi-a venit de multe ori sa-mi iau lumea in cap , si eu oboseam fizic si psihic si simteam ca le iau de cate-o aripa si le arunc cat colo , si mie imi venea cateodata sa dau cu toate paharele de pereti ,dar n-o faceam.Nu din cauza alor mici anyway .Si nu sunt monument de calmitate,credeti-ma!

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput