palmuirea copiilor
Raspunsuri - Pagina 13
Laura25 spune:
Ingrid, de ce ti-ai editat mesajele?
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca74 Mai dragelor, Eu stiu foarte bine ca a-ti bate copilul este o mare tampenie. Logic vorbind, stiu asta. Cu practica stau mai prost, dar incerc sa ma schimb in fiecare zi cate putin. Sunt acum pe calea cea buna. Discutia "filozofica" pe care v-o propusesem mai devreme se invartea in jurul adolescentilor complet debusolati de azi, a pustilor care se drogheaza pe banii parintilor, a tinerelor care pozeaza goale pushca in ziarele de duzina (vezi http://pitzipoanca.org ) sau isi posteaza niste mizerii de poze pe net, etc. Sustine cineva ca acei tineri nu au fost iubiti, ingrijiti, scarpinati in poponet cand erau mici? Romanii, in general, sunt o natie care-si iubesc copiii si multi se sacrifica pana in panzele albe sa le ofere totul copiilor. Dar ce te faci cand astia mici incep sa o ia pe aratura la un moment dat? Inteleg, cu un copil mic e mai usor, il pui in time-out 1-2-3 minute si apoi se calmeaza. Dar cu un copil mai mare, 10-11 ani, caruia i se nazare ca vrea sa fumeze nu stiu ce iarba ce faci? Dar cu o copila de 12-13 ani care vrea neaparat sa-si puna un cercel in partile moi? Cum procedezi? ... Ii mangai parinteste pe crestet si-i trimiti la ei in camera? Sincer, astept sa intre aici un parinte de un pre-adolescent sau de adolescent. M-ar interesa cum procedeaza cand copilul sau vine cu idei din astea mai aiurea. Sau, si mai palpitant, cand face cate o boacana de proportie... Gen un accident cu raniti grav cu masina parintilor. Sau un chef la care a baut pana si-a pierdut cunostinta. Ceva mai "deosebit" asa. Cum procedezi cu asemenea copii? Nu te intrebi ca poate ai dat-o in bara cu vorba buna si blandetea cand era mai mic copilul, iar acum e prea traziu? Cum iti educi copilul sa nu regreti vreodata ca ai optat pentru un tip de educatie in detrimentul altuia? Mamica de Zanuta mica, Anna Laura |
n-am terminat de citit tot, poate au reusit fetele sa-ti explice intre timp, insa nu-mi dau seama cum de nu vezi eroarea de logica: daca fetita ta nu mai arunca paharul de suc a doua oara de teama c-o loveste mama - lucru perfect posibil azi - crezi ca peste 15-20 de ani teama de palma mamei va fi cea care-o va impiedeca sa se urce la volan dupa ce-a baut? nu-ti vine-a crede ca explicatiile logice si comunicarea, in locul palmelor, ar reusi mai bine sa-i tina departe de eventualele pericole? nu de alta, da' am impresia ca-s mari sanse sa afli de cercelul in partile moi abia dupa ce-a trecut de faza de intentie. cat despre fumatul ierbii, zic ca stii ca i se nazare doar daca ai puteri telepatice, nu stiu prea multe cazuri de "mama, ma cam bate gandul sa ma droghez, ce zici?"
anca74 spune:
citat din mesajul lui mianna n-am terminat de citit tot, |
Daca ai fi avut bunul simt sa citesti tot, n-ai mai fi comentat complet pe langa subiect in ce ma priveste.
E mare lucru sa fii bine informat inainte de a deschide gura.
citat din mesajul lui mianna nu-ti vine-a crede ca explicatiile logice si comunicarea, in locul palmelor, ar reusi mai bine sa-i tina departe de eventualele pericole? |
Poate ma inveti tu pe mine (si pe alte mamici, for that matter) cum e cu explicatiile logice si comunicarea la 18-19 luni la un bebe... Ca, uite, io-s mai nestiutoare de felul meu si nu-s in stare sa comunic "logic" cu Bubulina mea de 19 luni.
citat din mesajul lui mianna nu de alta, da' am impresia ca-s mari sanse sa afli de cercelul in partile moi abia dupa ce-a trecut de faza de intentie. cat despre fumatul ierbii, zic ca stii ca i se nazare doar daca ai puteri telepatice, nu stiu prea multe cazuri de "mama, ma cam bate gandul sa ma droghez, ce zici?" |
Zic ca io intentionez sa stau in coasta Bubulinei mele pana i-o veni mintea la cap si ca n-am de gand s-o slabesc din ochi o clipa pana n-oi fi sigura ca nu mai sunt riscuri sa o ia pe miriste. Si, crede-ma, sunt in stare de asa ceva!
Tu cam ce zici de asta?
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
LauraNicole spune:
Anca74,tot asa si eu cu fie-mea1Chit ca se marita cu mine de mana!Meyyy,voi acu nu luati de bune toate cuvintele mele!
Dar pe bune daca n-o sa stau in coasta Picei mele sa fiu sigura ca n-o ia aiurea in tramvai!
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
freedelia spune:
Evident ca poti comunica logic cu un copil de un an jumate. POate ca el nu intelege tot, dar TU poti comunica, ii poti vorbi intruna ca o moara stricata si el va intelege putin cate putin. Pe cand daca il trosnesti sau ii zici nu si ii smulgi din mana va intlege ca ala mai mare poate sa faca asa ca sa se impuna.
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
valy2007 spune:
DRAGELE MELE! AS VREA SA-MI SPUNA SI MIE CINEVA CARE SUNT "CONSECINTELE, NENOROCIRILE" CARE V-AU MARCAT , DACA IN COPILARIE ATI MAI PRIMIT SI CATE O PALMUTA LA FUND?
DIN CATE AM CITIT PANA ACUM TOATE SUNTETI PERFECT NORMALE, V-ATI INTEMEIAT O FAMILIE , SUNTETI MAME IUBITOARE,NU VAD CE E ATAT DE ANORMAL IN FAPTUL CA UNEORI PE BUNA DREPTATE MAI PRIMEAM DE LA MAMA CATE O PALMUTA ! ATENTIE ! NU VORBESC AICI DE BATAIE , DE AGRESIUNI SI ALTE PEDEPSE EXTREME!
VORBESC DE FAMILII NORMALE! IN CARE MAMA SE MAI SUPARA PE FAPTUL CA AI FOST OBRAZNICA SAU CA NU TI-AI PREGATIT LECTIILE SI AI TRANDAVIT,AI SPUS O MINCIUNA SA ASCUNZI CA AI FACUT UN LUCRU DESTUL DE GRAV ...ETC!
NU SUPORT IPOCRIZIA!
VA ROG MULT ASTEPT SA-MI RASPUNDETI TOATE CELE CE SUSTINETI CA ATI PRIMIT SI VOI PALME LA FUND IN COPILARIE SI CA ATI RAMAS CU SECHELE! EU UNA NU MA PLANG SI CHIAR ACUM REALIZEZ CA ATUNCI LA MOMENTUL RESPECTIV POATE CA M-AU ADUS PE DRUMUL CEL BUN!
anca74 spune:
LauraNicole, ar trebui sa deschidem un club al mamelor la fel de tzacanite ca noi. Sunt convinsa ca mai sunt si altele asijderea.
freedelia, daca tu crezi ca un copil atat de mic intelege logica unui "nu pune mana pe asta ca o spargi" sau "nu mai urla in capul meu ca simt ca-mi plezneste tartacutza!"... apai, io nu mai zic nimic.
Probabil, unele din voi aveti copii adevarate genii. E deajuns sa le spuneti "nu" de vreo 50 ori pe zi si au bagat la cap informatia pe vecie!
Norocoaselor!
Sincer acum, din cate am vazut eu la alte mamici, unii copii sunt mai cuminti, mai in banca lor, mai mototoi, sa zic asa.
Altii, insa, sunt ca argintul viu: nu stau locului o secunda.
Sunt 2 tipuri de mame:
1. Mamele copiilor din prima categorie se bat cu pumnul in piept ca nu e cazul sa faci militarie cu copiii, in general, pentru ca ei sunt buni si cuminti din nascare.
2. Mamele copiilor care nu stau locului decat atunci cand dorm sustin exact invers, ca daca nu-i mai dai una la popou copilului din cand in cand ti se suie in cap de nu-l mai dai jos de acolo nici cu trupele speciale.
Fiecare mama vorbeste prin prisma propriei experiente cu progenitura sa.
Eu am o fetita super zvapaiata, nu asculta deloc, e incapatanata si daca nu fac cum vrea ea urla de se uita lumea la noi doua ca la urs.
E ok acum ca este mica, dar mi-as da pumni in cap sa fie la fel de capricioasa si mofturoasa la adolescenta sau, mai incolo, la maturitate. Am oroare de personajele prost crescute, egoiste, nesimtite si cu un tupeu cat casa.
Asta-s eu, astea mi-s propriile valori.
Prin urmare, copilului meu poti sa-i tii discursuri "logice" ca asta are voie, iar asta nu - zile intregi. Tot ca ea face.
O pun inca pe seama faptului ca-i mica si nu stie ce face.
Uneori, imi mai pierd cumpatul si-i mai scap o palma peste pampersi. Daca nu pricepe, ce sa-i fac?!
"Comunicarea" nu functioneaza, "logica" - si mai si,... luatul pe sus de la locul faptei o incita sa urle si mai si din toti plamanii.
Ce a mai ramas? Time out-ul merge, dar cand suntem in public nu am unde sa o pun in time out.
Asa ca o palma peste pampersi face minuni in cazuri extreme.
Sunt o persoana calma de felul meu, insa am si eu limitele mele. Daca as fi un robotel, m-as programa sa nu ma enervez niciodata si sa "comunic" cu fetita mea de 19 luni cat se poate de "logic" ore sau zile intregi.
Dar nu-s decat un om si, uneori, miorlaiala inutila si fasoanele de copil razgaiat ma duc la capatul puterilor.
Tin sa le felicit pe aceasta cale pe mamicile care nu se enerveaza niciodata.
valy2007, nici eu nu am inteles de unde atatea traumatisme la tinerele femei din ziua de azi. Eu, personal, am primit palme peste moshmoane de la mama si bunica cand eram mica si nu le urasc de moarte din cauza asta.
Am fost si certata, si trimisa in camera mea cand eram mai maricica, dar uite ca nu-s traumatizata de asemenea episoade de curata barbarie.
E drept, parintii mei nu m-au batut niciodata cu cureaua, nici nu m-au dat cu capul de pereti sau mai stiu eu ce. "Specialitatea" lor erau teoriile filozofice dupa cate o boacana mai serioasa si cam atat. Probabil, din cauza asta nu-s traumatizata mai mult decat ar trebui.
In fine, eu personal m-am lamurit cum este povestea asta cu educatia cu blandetea: merge cand ai copii potoliti, care unde-i pui acolo stau. Mi-am dorit asa un copil, dar am unul exact invers.
Cand ai, insa, unul mai cu temperament asa... apoi, tine-te bine! Daca nu te joaca de-ti merg fulgii.
Iar palma peste pampersi, desi detestata de curentul de opinie general, cand nu este decat un episod izolat, si este aplicata in situatii limita, nu lasa urma psihologice "majore".
Asta-i parerea mea.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
valy2007 spune:
DRGA ANCA ! DA-MI VOIE SA MA INSCRIU SI EU IN CLUBUL VOSTRU EU AM DOI NAZDRAVANI : O FETITA DE 7 ANI SI UN BAIAT DE 2 SI JUMATATE! NU-TI SPUN CUM E LA NOI ACASA CAND INCEPE JOACA!
FETITA MEA E TAAARE NEASTMPARATA SI ISI MAI IA CATE O PALMA LA FUND CA NU SE POTOLESTE URAGANUL CU UNA CU DOUA!
ARE F MULTA ENERGIE DE CONSUMAT,E O FIRE VULCANICA SI CARE PE DEASUPRA AR VREA SA FIE SI LIDERUL CASEI DACA SE POATE!
ACUM FRATIORUL NU TREBUIE SA FIE SI EL EDUCAT IN SPIRITUL NOII GENERATII?
SI UITE ASA SA TE TINA PUTERILE ,CA ALTFEL NU O SCOTI LA CAPAT TOATA ZIUA!
NOI STAM LA BLOC SI CRED CA TOTI COPIII AU NEVOIE DE SPATIU GENEROS DE JOACA AFARA! UNDE IN BUCATELELE DE PARCURI DE LA NOI ? CE SA FACI EI S-AR JUCA ZI LUMINA AFARA DAR BIATA MAMA ARE SI ALTELE DE FACUT SI ORELE-I SUNT LIMITATE . CE NU SE TERMINA AFARA INCEPE IN CASA SI TOT ASA!
EU I-AS DA CU IMPRUMUT UNEI FETE CARE SUSTINE SUS SI TARE CA TREBUIE SA LE EXPLICI DAR AS VREA SA O VAD CE FACE CAND NAZDRAVANII MEI SUNT DE NEOPRIT SI CAND UITA CU TOTUL TEORIA !
SI SUNT COPII PERFECT NORMALI : SE ALINTA, SE JOACA , ALEARGA , SE CEARTA , TIPA...SI FAC MULTE POZNE!