palmuirea copiilor

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Daca vine sotul acasa care e mare si puternic si va trage doua dupa ceafa pt diferite motive intemeiate sau nu va coalizati 100% contra lui....dar daca se pun in discutie palmele aplicate copilului se aduna 100 de pareri pro si contra. Pai nu este om si ala mic

Extraordinar de bine sintetizat domnu' Guestus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Super ideile voastre cu gestionarea conflictelor cu cei mici! Citesc si nu ma mai satur.

Pe de alta parte insa,

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Daca vine sotul acasa care e mare si puternic si va trage doua dupa ceafa pt diferite motive intemeiate sau nu va coalizati 100% contra lui....dar daca se pun in discutie palmele aplicate copilului se aduna 100 de pareri pro si contra. Pai nu este om si ala mic...ce trebuie nene sa-l abuzati. Zau daca inteleg.

dl Guestus crede ca-i de gluma la subiectul asta.
dl Guestus, tu cum procedezi cu copiii tai? Na-na la fund sau esti adeptul vorbei bune?

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Arleena: Si "mister" facea la fel. Si nu numai odata. Dar in primul rand observa, te rog, ca vorbesc la trecut. Pe mine m-a ajutat f mult sa inteleg ca nu numai el face asa. Caci, pe cuvant, eu credeam ca numai al meu face asa. Dupa ce am priceput asta mi-a venit mult mai usor sa il inteleg si sa ma inteleg pe mine. In primul rand ca nu va intelege din 2 incercari si gata.

Cum am facut noi, in general, pentru lucrurile periculoase lui: Am folosit un cuvant cheie. ("periculos"). Si cand ii explicam, si atunci si acum, mai intai pronuntam acest cuvant si apoi explicatiile. Este ca un flag care sa ii clipoceasca in cap intr-un timp mai scurt pana cand ajunge la intelegerea completa a situatiei.

Te asigur, de asemenea, ca va veni si vremea cand va intelege si situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remaliss spune:

Am citit fiecare mesaj in parte, unele chiar de doua ori...
Anca74, iti admir sinceritatea si deschiderea fata de acest subiect si mai ales admir un lucru :esti onesta cu tine insati si doresti, poate cu disperare, sa schimbi ceea ce nu e bine in comportamentul tau ca raspuns la reactiile fetitei tale!
Cand e vorba de un copil mic (1-3 ani) care isi exprima curiozitatea, constructiva de altfel, si care are un comportament bazat pe explorarea noului, nu cred ca poate fi vorba de aplicarea pedepsei prin palmuirea funduletului atunci cand e intr-o continua miscare si agitatie! Nu ca as fi de acord sa fie palmuiti nici mai tarziu...
Cand copilul e mic, s-ar putea sa fie ascultator si docil de frica, iar pe masura ce creste si se mentine sentimentul ca este iubit conditionat (doar cand face fapte bune si e laudat), frica se transforma in manie, in resentimente...
Eu cred ca trebuie sa intelegem felul in care ne iubesc copilasii nostri — care este total diferit fata de iubirea unui adult. Cum copiii sunt inca mici, neformati, si iubirea lor este neformata, imatura.Isi pot manifesta iubirea fata de noi tragandu-ne de par (in cazul meu de ex.), tinandu-se scai de noi pt a le oferi atentie (poate pana la exasperarea noastra), etc.
Fiind inca neformat, copilul iubeste axandu-se pe sine. El iubeste instinctiv si tot instinctiv isi cunoaste propria nevoie de a fi iubit, iar aceasta nevoie o manifesta in anumite momente dificile pt noi.
Da, in multe familii bataia/palmuirea este o forma de pedeapsa.Ca aspect pozitiv, fortat spus asta, palmuirea are un efect de obicei instantaneu. De asemenea palmuirea este la indemana pentru ca nu presupune un plan dinainte stabilit si nici prea multa gandire. Poate fi utilizata imediat, pe loc, dar oare rezolvam problema?
Si totusi exista oameni care aproape ca isi amintesc cu nostalgie de bataile primite... Acestia sunt cei în favoarea batailor. Eu cred ca acesti oameni au fost suficient de iubiti de parintii lor. Era o modalitate de a-si exprima dragostea fata de copii, crezand ca asa ii disciplineaza. Ei recunosc faptul ca pedeapsa i-a ajutat sa se formeze ca niste adulti plini de respect si de maturitate. Si totusi aceasta reactie fata de bataie în ziua de azi este tot mai rara.Imi place sa cerd asta... Cel mai adesea, copiii se simt neiubiti de parinti atunci cand sunt palmuiti. Intr-un asemenea mediu, pedeapsa corporala face tocmai ca relatia parinte-copil sa fie si mai proasta.
Eu cred mult in puterea exemplului si asta pentru ca cei mici sunt mult mai atenti la ceea ce facem decat la ceea ce spunem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Am uitat sa spun ca metoda "striga si tu daca mama a luat-o razna" ajuta si la diminuarea numarului de episoade de ridicat tonul la copil.
Pentru ca traim in cultura eu sunt parinte, am dreptul, tu esti copil, taci si inghite, e totusi destul de neplacut sa ai schimb de tipete cu copilul .
Deci, te gandesti de doo ori inainte de a te produce vocal :)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Super tare ideea, trebuie sa creeresc daca sa o practic. Imi place, dar anturajul are destule momente cand ma considera "prea de tot " intr-ale educatiei ... sa vedem

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arleena

eu vreau sa va intreb ce ati fi facut in cazul urmator....ca m-am vazut nevoita sa-mi bruschez copilul

fiu-mio are 3 ani....ne plimbam pe o strada pietonala, cu tricicleta.....dupa ceva vreme s-a dat jos sa fuga dupa porumbei....si eu am preluat tricicleta....dupa ce s-a saturat de porumbei am decis sa o luam spre casa....doar ca el nu mai vroia pe trici....i se parea mai haios sa impinga el .....l-am lasat....doar il atentionam...ai grija in dreapta....stanga....sa nu intre in oameni....deja era si cam obosit cred si se agitase tare impingand tricicleta....ne apropiem de capatul stazii pietonale care dadea intr-o strada circulata si il atentionez sa se opreasca sa-mi dea mana sa trecem la trecere impreuna.....mna...vorbeam cu peretii...fug dupa el...el de mine...printre oameni...gata gata sa loveasca pe cineva...reusesc sa-l prind de mana si dam sa trecem strada...aveam o plasa in cealata mana, cu o mana il tineam pe el si el impingea tricicleta....pe la mijlocul strazii se smulge din mana mea....lasa tricicleta in mijlocul drumului(nu este semafor si masinile trec cu stiti ca se circula pe la noi...ca n-au rabdare sa nu mai fie pietoni...in fine)fug dupa el....nici nu mai stiu cum l-am ajuns...o masina pune brusc frana....altii incep sa clacxoneze ca era tricicleta in mijlocul drumului...il iau de mana si-l trag dupa mine...recuperz trici si trecem strada....in tot timpul asta il tineam de brat strans super tare ca a fost rosu cateva minute bune....si evident ca plangea de numa......s-a creat un balamuc in toata regula
ce naiba era sa fac??cum sa vb cu frumosul in situatia aia???imi venea sa-i trag doua si sa nu mai faca prostia asta....
am discutat tot timpul, stie ca nu e voie sa treci cand e rosu la semafor, ca nu are voie singunr sa treaca strada, si numai de mana cu cineva.....dar atunci a avut fruturasi si s-a smucit din mana mea

in situatii din astea limita cand i se pune viata in pericol mi se intampla des sa-l bruschez sau sa-i trag la fund....

dupa ce am ajuns acasa am discutat si i-am spus ca nu e bine ce a facut, ca daca il lovea vreo masina, etc....dar....momentul trecuse...

Arleena, nu prea aveai ce face ca important era sa il tii in siguranta.
Eu cand ies cu Matei, fie cu tricicleta sau fara (acum bicicleta, ca suntem mari), am grija sa n-am mainile ocupate. Pentru cumparaturi (ca nu conduc, si trebe uneori sa facem piata in doi, ca gospodarii am un carut din ala cadrilat pe roti. Intra acolo si cartofii si jucariile si sticla de apa pentru cupil, si tot ce ne trece prin cap. Asa ca am o mana libera pentru Matei, iar daca treaba se precipita, las carutu si o iau la fuga dupa fugar

Despre traversatul pe interzis, la noi educatia a tinut, n-a rupt-o la fuga niciodata. Dar de la aprox 3-4 luni tot a auzit-o pe ma-sa, din carut: e omu rosu, stam, e omu verde, mergem!

Mina si

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Despre idei
(ca pana ne decidem daca facem alt topic, sau stam acilea si-l rebotezam pe asta, eu iar uit ce mi-am amintit).

No, ca metode de calmare:
- Respiratul: cand ne enervam (eventual clocoteste si nodul de plans in gat), faceme exercitii de respiratie. Inspir pe nas, expir pe gura, luuung, respiraaaam, ne calmaaaaam (sau macar incercaaaaam) si dupa aia discutam. Uneori merge, uneori nu. Dar atata am practicat, ca atunci cand e in criza nici nu e nevoie sa ii spun hai sa respiram, ma apuc si respir, si ma imita automat. Dar ajuta.
- Numaratul: numaram in gand (ma rog, el tare) pana la 20-30. Ca sa ne calmam. Si dupa aia vedem ce e de facut.
- Imitatul: ii spun o data sa nu mai faca ceva, ii spun de doua ori....dupa aia fac si eu. Dar asta merge numa la unele chestii. De exemplu cand se agita, sau sare in sus fara motiv (in timp ce eu incerc sa il imbrac) sau cand se frichine (in timp ce incercam sa dormim). N-are rost sa fac mare caz, ca nu e ceva grav, dar nici nu-l pot lasa ca pe el. Asa ca incep si eu si sar in sus cu aceeasi frecventa. Ceea ce-l cam scoate din ritm si intelege cam cum e situatia Cel mai des aplic asta la gradi cand trebe sa plecam si nu-l prind sa il imbrac. Primele dati a fost cam ciudat, dupa aia s-au obisnuit doamnele.

Mina si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

a

Mergi la inceput

b

Mergi la inceput

c

Mergi la inceput