Cauzele opririi din ev.a sarcinii -Trombofilia-12
Raspunsuri - Pagina 10
rosca spune:
Salut la toata lumea!
Nu am mai intrat de o vreme dar intre timp am ptimit tratament de la Uscatescu:1tb. aspirin cardio,3 tb magne b6,2 tb acid folic,omega 3 1000mg,vitamina e/3tb,vitamina c efv./1.Ieri am fost la Szrged pentru un control avand in vedere ca o sa incep protocolul pentru FIV in Septembrie iar doctorita de acolo mi-a spus ca dupa analize ADN ,care ei mi le-au recomandat dupa FIV esuat ca sa fiu cinstita,cu rezultat de MTHFR si ei fac analize identice ca la Fundeni iar tratamentul de la Fundeni i se pare copiat de la ei.Adevarul este ca doctorita Uscatescu avea o schema de tratament de la Debrecen mi se pare ,ca avea antet de Kalli si era in Ungureste.I-am spus ca doamna Uscatescu mi-a recomandat Clexane (urmand sa mai vorbim pentru dozaj)dupa embriotransfer,doctorita de la unguri a spus ca ea o sa-mi dea de cand incep tratamentul de stimulare nu doar dupa embriotransfer.
Va sarut!
balanta_tm spune:
rosca
, asa este, dr Uscatescu are un protocol FIV de la Kaali Debrecen al unei fete careia i-a reusit FIV-ul acolo si pe care ea a monitorizat-o pe perioada sarcinii dpdv Clexane; si mie mi-a aratat acel protocol. Sincer, eu am apreciat-o ca se uita in stanga si in dreapta, la ce fac medicii de prin alte parti, ca studiaza, ca ii pasa, ca la usa ei sunt vesnic fete gravide sub Clexane...
Eu cand am mers la o hematoloaga renumita din Timisoara (inainte sa merg la Fundeni) si i-am spus ca sunt 'mutanta'
si ca voi avea nevoie de Clexane la FIV, s-a uitat lung la mine si m-a rugat sa revin in cateva zile, ca sa se documenteze si ea intre timp, ca nu a auzit de mutatia protrombinica
...
Asa este, in general, dr Uscatescu recomanda Clexane dupa ET, dar nu mi s-a parut a fi impotriva sa incepi Clexane din ziua intai de stimulare ovariana. Eu personal cred ca voi incepe Clexane din ziua intai de stimulare.
Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!
karinuta spune:
buna tuturor!rosca as vrea sa te intreb exact ce analize ti s-a recomandat sa faci? multumesc mult!
rosca spune:
balanta_tm:Ceea ce am spus era doar reproducerea la ceea ce mi s-a spus la Szeged ,nu e un repros vis-a-vis de tratamentul doamnei Uscatescu ,pentru care am un respect deosebit pentru ca mi s-a parut o adevarata profesionista si un om foarte cald si m-am gandit ca cine face FIV la unguri nu mai face un drum la Bucuresti dupa ce are rezultat de MTHFR ci doar dupa FIV cand trebuie monitorizata.
Karinuta:Ungurii dupa primul FIV nereusit mi-au recomandat histeroscopie de diagnostic,teste ADN la un laborator de genetica si cariotip genetic langa ceea ce aveam dinainte.Daca mergi cu diagnostic la testele ADN de la cabinet de genetica ei ziceau ca fac aceleasi analize ca la Fundeni(le-am aratat ale mele)ca sa stie ce sa faca in continuare si ce scema de tratament sa abordeze.
Oricum daca reusesc sigur ca pentru monitorizare voi incerca sa tin legatura tot cu doamna doctor Uscatescu.
balanta_tm spune:
rosca
, am inteles inca de ieri scopul postarii tale, acela de a le ajuta pe fetele cu MTHFR; nici o clipa nu m-am gandit ca pui la indoiala tratamentul dr Uscatescu.
Mi se pare de apreciat ca dupa primul FIV esuat ai fost trimisa de catre d-na dr din Ungaria ca sa faci investigatii suplimentare. Succes in continuare!
Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!
jasmine30 spune:
Buna,
Analiza privind adezivitatea plachetara se numeste PFA 100 si a fost facuta la Fundeni la dna dr Uscatescu. Dansa zicea ca aceasta analiza costa 1500 eur, dar eu am facut-o gratuit. vedeti ca sunt bune la ceva si sumele platite de noi la CAS :)?
Va pupic si sper sa venim toate cu vesti bune. Din pacate insa nu prea am vazut cazuri de succes cu MTHFR dublu heterozigot... Daca gresesc va rog sa ma contraziceti, macar sa stiu si eu daca noi chiar avem sanse de reusita...
Pup cu drag,
mcrissa spune:
jasmine, ingeras26 de aici de pe forum are MTHFR dublu heterozigot si are o fetita superba, iar in timpul sarcinii a luat doar B-urile pentru MTHFR.poate vede ea postarea si va da mai multe detalii.se poate,nu va descurajati
20+
Minunea din burtica
Puisori
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
mcrissa spune:
avalon multumesc pentru raspuns.ce bine ca ai scapat de utrogestan, duphaston ce o fi el.mie dr-ul mi-a zis sa iau pana la 34 de saptamani si 6 pe zi, nu am curaj sa reduc si nu prea le mai suport.M-ai pus pe ganduri acum cu preschimbatul bananutei in piersicuta la Nusy, mai ales ca avem acelasi doctor
inca nu m-am apucat de cumparat hainute, mi-a fost teama, dar am zis ca de acum incolo cumpar tot ce mi se pare frumos, culorile de baietei mai merg la fetite, dar baietel imbracat in roz mai rar![]()
20+
Minunea din burtica
Puisori
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
danny1 spune:
rosca,multumim pt informatie.tratamentul seamna si cu ceea ce dau americanii.
jasmine,eu am o mutatie homo si una hetero.homo e formata din 2 hetero.deci ar insemna ca am 3 hetero,mai mult decat ai tu sau ingerash-2 hetero.si totusi,am o fetita.in timpul sarcinii nu am luat nici macar vreo pastila de b sau altceva indicat in MTHFR, doar 5 pastile de fier ca mai mult n-am avut chef,.si pana in luna 7 utrogestan si nos-pa,la nevoie.acu,pe cand realizez ca sunt gravida,am si piedut.ce sa zic?daca e sa avem bebe,vom avea.daca nu......nimeni nu e poate garanta nimic.dar noi trebuie sa facem tot ce e omeneste posibil.
mcrissa,cum am scris mai sus,eu am luat pana in luna 7 utrogestan.stiu ca te-ai saturat.eu pe la sf nici nu le mai puteam vedea.acu mi se pare o joaca,la cate va trebui sa iau.nr s-a triplat
.oricum,mai ia o lunaa,apoi incerca treptat sa le reduci.deja placenta secreta hormonii sarcinii,ca si glandele bebeului.asa ca incet-incet,cred ca poti reduce dozele hormonale.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
karinuta spune:
buna tuturor!rosca iti multumesc pt raspuns.analiza de adezivitate plachetara se face numai la fundeni? oara aceasta releva de ce nu se implanteaza embrionul? e prima oara cand aud de ea .Multumesc mult!