INCEPUT DE SFARSIT.....
Raspunsuri - Pagina 9
dienutagraviduta spune:
Buna fetelor, n-am mai scris pe DC de cativa ani, dar povestea ta m-a impresionat, Andreea. E izbitor de similara cu a cumnatei mele, si pe a ei am trait-o din povestirile ei dese.
Dupa experienta mea de 10 ani de casnicie, crede-ma ca nu mai sunt genul "tot ce zboara se mananca". Dar in cazuri ca al tau, sunt 100% sigura de faptul ca :
1) nu ai cale de intors;
2) ca sa treci prin divort fara sa iesi zdrente, e cazul sa iti schimbi atitudinea. Trebuie sa iti scoti din minte ca sotul tau candva a fost bun, l-ai iubit, aveati un viitor impreuna, si sa continui sa speri la ce ar fi putut fi, si sa realizezi ca , asa cum mai spunea cineva, esti in razboi.
Deci, foarte simplu, canalizeaza-ti toata ura, furia si frustrarile catre "dansul", si nu ierta nimic. Ai sa vezi, daca nu vei mai fi victima, ci il vei ataca, va da inapoi.
In rest, oho cati barbati sunt pe lumea asta si o gramada buni. Asa cu n-ai pierdut nimic !
Hai, curaj, si ridica-te din mocirla in care te-a bagat omu asta.
Si inca ceva, un sfat personal : o data m-a injurat sotul meu. M-am infuriat asa de tare, incat iti jur ca l-am batut si i-am spart si o cana in cap. Desi eu am vreo 56 de Kg si el vreo 88. Dar sa fi avut de 300, muream cu dintii in gatul lui, si el si-a dat seama de asta pe moment :) Cred ca nu i-ar mai trece prin cap vreodata sa-mi vorbeasca urat.
andreeaben spune:
da...ai dreptate draga Dienuta.Incet ,incet realizez tot mai mult ca viata frumoasa era doar in mintea mea si cam atata.Eu eram cea optimista...el pesimistul...eu puternica,el slab...,eu incurajam,iubeam,el,descuraja,ma tragea inapoi oricat am incercat sa fac ceva n-a mers.Ai mare dreptate, si ca mine or fi muuulte femei....bietele de noi...cate suportam....
Dar asa...ajungem si noi ca si tine sa zicem ca nu tot ce zboara se mananca,eu recunosc ca am fost crescuta cam credula si cam naiva...am vrut sa cred ca daca eu sunt buna,la fel vor fi si altii cu mine...dar nu e asa!!!COpilul trebuie crescut in maniera realista...altfel e jale cand creste.Da cu capul de toate de se invineteste!!!
Saptamana viitoare voi duce copilul la psiholog...sa am o certificare a agresiunii care l-a marcat asa de tare ....si in 21 am infatisare din nou....mi-e sila de el si familia lui...nu stiu cum de n-am putut preveni asta...trebuia sa stiu ca sunt fara suflet si cum a crescut el asa va proceda si cu familia lui....offfffffffff,pentru asta sunt foarte trista pentru ca din vina mea Andrei va avea o familie destramata!!!
Andreea
carla28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreeaben da...ai dreptate draga Dienuta.Incet ,incet realizez tot mai mult ca viata frumoasa era doar in mintea mea si cam atata.Eu eram cea optimista...el pesimistul...eu puternica,el slab...,eu incurajam,iubeam,el,descuraja,ma tragea inapoi oricat am incercat sa fac ceva n-a mers.Ai mare dreptate, si ca mine or fi muuulte femei....bietele de noi...cate suportam.... Dar asa...ajungem si noi ca si tine sa zicem ca nu tot ce zboara se mananca,eu recunosc ca am fost crescuta cam credula si cam naiva...am vrut sa cred ca daca eu sunt buna,la fel vor fi si altii cu mine...dar nu e asa!!!COpilul trebuie crescut in maniera realista...altfel e jale cand creste.Da cu capul de toate de se invineteste!!! Saptamana viitoare voi duce copilul la psiholog...sa am o certificare a agresiunii care l-a marcat asa de tare ....si in 21 am infatisare din nou....mi-e sila de el si familia lui...nu stiu cum de n-am putut preveni asta...trebuia sa stiu ca sunt fara suflet si cum a crescut el asa va proceda si cu familia lui....offfffffffff,pentru asta sunt foarte trista pentru ca din vina mea Andrei va avea o familie destramata!!! Andreea |
Andreea, ai procedat foarte bine !
Va veni momentul in care ai sa te uiti in urma si te vei felicita pentru pasul facut, iar fostul tau sot, va da cu capul de pereti pentru ce a avut si nu a stiut sa pastreze.
Succes in continuare si sa ai grija de Andrei!
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
andreeaben spune:
Multumesc tuturor,suneti asa dragute si draguti tot cei care imi scrieti si imi cititi povestea.Conteaza enorm sa va am pe langa sufletul meu....Va multumesc inca o data
Andreea
flavia maria spune:
Andreea...sunt socata! abia acum am citit toata povestea ta si imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci prin tot calvarul acesta...Tu esti puternica si stiu ca vei trece cu bine (ai dovedit asta pana acum ...ai o mare capacitate de a-ti creea mecanisme de aparare) dar ai mare grija de Andrei!!! Ai fost cu el la psiholog? scrie-m daca te pot ajuta cu ceva...
Te pup si te imbratisez cu drag!
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
aiuras spune:
Cum esti? Ce faci?
Mi se pare de bun simt ce zice avocatul sa nu mai lungiti si sa ai spatiul de locuit cu copilul. Asa cum spuneam, vei transa apoi vizitele, etc
Capul sus!
andreeaben spune:
Dragele mele,procesul se tot amana din cauza grevei.Am termen pe 5 oct acum,nu s-a intamplat mare lucru,nici o schimbare ,doar ca am fost cu Andrei la psiholog si acesta a constatat ca fiul meu chiar a fost afectat de toate nenorocirile petrecute si ca ii trebuie o "igiena psihica "si psihoterapie pt ca sarmanul de atunci parca e turbat,plange f f uosr din orice motiv, si chiar si fara motiv,loveste in stanga si dreapta tot ce apuca..si copii si adulti si pe mine uneori,apoi vine si ma pupa si isi cere iertare...mi-e asa mila de el...inca nu l-am dus la gradi ca saptamana trecuta aa facut o enterocolita groaznica cu febra 40 si am ajuns la urgenta cu el,pt ca pediatra lui nu vrea sa fie deranjata in week-end si asa ca am apelat la altcineva,o doctorita extrordinara care a venit acasa si l-a consultat pe Andrei si i-a prescris un tratament cu care s-a facut acum bine.
Acum,sa trec la vesnica mea poveste.Fostul meu sot n-a mai trecut sa vada copilul ,l-a vazut intamplator azi pe strada,in timp ce mama mea il scotea la plimbare si s-a oprit doar 5 minute sa il vada avand o atitudine distanta...oricum nu ma asteptam la altceva,doar l-a pupam si a plecat fara sa isi doreasca sa petreaca macar o ora cu el,sa-l duca undeva,in parc,la cofetarie...offf,bietul meu copil.
Acum trebuie sa fac cumva sa am grija ca am auzit ca fosta mea soacra vorbeste vrute si nevrute ca abia asteapta sa inceapa Andrei gradinita ca sa ajunga sa-l vada si ea ca "nebuna"(adica,eu),nu o lasa....Vai ,fetelor,ce minciuni,n-a venit o data la mine de cand cu nenorocirea asta de divort si cu bataia aplicata de iubitul ei sot,mie,sa vada ce face nepotul ei!Acum ma tem ca daca il duc la gradi va veni sa-l vada,sa-l ia cu ea sau va veni el,tatal,ca pana se incheie totul si nu se da sentinta definitiva cu orele de vizita cu tot,nu cred ca pot face nimic sa-i interzic lui,tatalui,sa il ia.Offf,ma macina gandul ca Andrei,care acum nici nu vrea sa auda de ei(tatal si bunicul),va trebui sa intre in mediul ala bolnav,si va auzi tot felul de porcarii despre mine,minciunile lor.
Trebuie sa cer in instanta cumva sa nu aiba dreptul la vizita decat tatal cumva in prezenta mea,macar pentru o perioada de timp,pana se mai "vindeca ranile"
Nu mai vad sa scriu acum ,maine iar o iau de la capat,cu munca si cu toate....va pup cu mult drag si va doresc numai bine in viata asta complicata.Andreea si Andrei,baietelul meu iubit
PS Scz greselile sau literele mancate...ora tarzie e de vina...
alina023 spune:
Andreea, multa putere! Si vorbeste cat poti de mult cu baietelul tau! Asigura-l ca-l iubesti mult de tot! Sigur are nevoie de asta la cat de bulversat trebuie sa fie el acum, mititelul!
Cat despre eventuala vizita a bunicii la gradinita, vorbesti cu educatoarele, cu directoarea, cu toata lumea care este responsabila acolo, sa nu-l dea nimanui altcuiva decat tie sau mamei tale. Sub un pretext oarecare (trebuie sa il vada medicul gradinitei, trebuie sa-si termine o lucrare la gradi, etc) sa nu dea copilul altcuiva!
Tatal are voie sa-si ia copilul cand doreste, dar la ce atitudine spui ca a avut cand l-a intalnit pe strada...
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Deus spune:
eu cu tupeu as cere celor de la gradinita sa nu-l lase sa plece cu nimeni! le-as spune ce s-a intamplat, cum ca, baietelul are probleme si poti proba cu hartie de la psiholog si ca nu are nevoie de nebuni in viata lui care sa-l chinuie mai mult!
Plus la soacra i-as spune pe ascuns ca sunt in stare sa platesc niste baieti buni sa-i rupa o mana daca pune mana pe copil! Nu m-as juca cu ei de loc, as reactiona ca un diavol nu ca un ingeras!
Sper sa se termine cu greva asta si sa-ti rezolvi problemele! Doamne cum pot niste nemernici sa chinuie un copilas!
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
bonta_bonta spune:
Andreea draga,
Singurul motiv pentru care scriu la topicul tau si nu la altele este urmatorul: am impresia ca tu nu mai vezi lucrurile foarte clar, si e normal sa fie asa, prea esti in mijlocul lor.
Departe de mine gandul de a te critica, vreau doar sa te ajut chiar daca mai directiv si concis, si le iau pe rand.
1. Copilul si relatia cu tatal lui. Tu gandesti numai prin prisma ta aici din pacate. Pune-te in pielea copilului care a vazut ce a vazut, este atat de afectat cum il stii, si gandeste-te ca mama te trimite sa te vezi cu tata. Pai tu in loc sa il protejezi acum il infunzi si mai rau acum si evident ca se va simti singur, ne-aparat pe lumea asta si starea lui se va inrautati. Nu numai ca nu ai putut sa imipedici ce s-a intamplat atunci, (fapt care nu ti se imputa de noi persoanele adulte, dar este clar in mintea copilului)dar tu vrei sa continui sa-l expui acelor persoane...
ca atare, targetul tau trebuie sa fie ca fiul tau si tatal/ familia lui sa nu mai interactioneze o buna bucata de timp ca sa ii permiti copilului tau sa isi revina si sa re-capete incredere in tine ca forta protectoare si "baza" lumii lui.
Primul pas ar fi ca pe baza evaluarii psihologului sa obtii ordin de restrictie fata de tata/ bunici pe care sa il prezinti la gradinita ca ei sa fie instiintati si sa nu risti ca ei sa ajunga in contact cu copilul
si mai sigura ar fi schimbarea gradinitie, nu stiu cat de oportuna ar fi data fiind starea psihica a copilului. Poate ai cu cine sa il lasi acasa, nu am retinut, si sa nu ul duci la gradi, ar mai fi o varianta.
2. Strategia ta de divort nu exista. Avocatul tau face treaba in dorul lelii si tu ii permiti. Draga mea, vorbim despre viitorul tau, al copilului si nu in ultimul rand de banii tai. este inadmisisl sa iti spuna las-o asa, ca poate scapam. Asta inseamna fie ca nu e sigur pe ceea ce face fie ca nu are interesul sa faca ceea ce trebuie. Cu acest avocat sau altul, trebuie sa schimbi pozitionarea: tu ii spui ce vrei sa obtii si el trebuie sa cunoasca calea si sa te duca pe ea. Adica vrei custodie deplina, vrei casa, vrei mnobila, ce vrei tu si jobul lui e sa iti obtina lucrurile alea. Nu el stie si iti cunoaste nevoile, el stie doar caile legale.
apoi: spui ca ai chemat politia dupa incident, dar ai o dovada scrisa a ceea ce s-a intamplat? un proces verbal, un certificat constatator... CEEA CE NU POATE FI DOVEDIT NU S-A INTAMPLAT. Fie ca vrei sau nu vrei sa intri in gura targului pentru ce ai patit tu, dar cum admiti sa se intample copilului tau una ca asta fara sa rispostezi la maxim?
Ca mod de abordare: actiunile tale trebuie sa ii lase fara posibilitate de a recationa, alta decat gura lumii (pe aia nu o poti controla si nici nu cred ca te pretezi la o astfel de replica). Apoi: nu anunta pe nimeni ce ai de gand sa faci. Totul este intre tine si avocat. Daca ei stiu dinainte, [p[pot sa isi pregateasca contralovitura, si nu are sens sa le creezi tu oportunitati sa te invinga....
Daca vrei, mai vorbim pe PM. Scuze daca par dura, chiar nu intentioenz sa te critic, repet, dar cred ca te lasi putin dusa de val in loc sa dictezi tu ritmul
Numai bine iti doresc tie si copilului tau si putere multa.