Azoospermie - cap 34 -
Raspunsuri - Pagina 13
amzulica spune:
Merci Anita.
Fetelor ia cititi aici interviul d-nei dr. Laura Dracea - in special despre cazul pe care il da exemplul cuplurilor care si-au pierdut speranta de a mai avea un copil... Mie una mi se pare tare emotionant si se verifica o data in plus ca Dumnezeu tot ce vrea EL face.
http://./interviuri/dr-laura-dracea/
Cami
Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica
bytzi spune:
da,amzu,l-am citit si eu mai demult,f interesant si pina la urma este doar cum vrea dumnezeu....
iti dai seama si eu am FSH 20 si am citit cu mult interes expierenta acelui cuplu...
dumnezeu ma va ajuta

Iyoana spune:
Buna fetele
am intrat acum sa va "vad" si va transmit gandurile mele bune!
nu prea am mai intrat pe forum, pt ca imi e din ce in ce mai greu.
nu sunt intr-o forma maxima (toata lumea are copii sau toate femeile din anturaj raman gravide....normal!!), dar voi incerca sa nu va trimit decat "unde" pozitive....
dupa cum stiti, noi trebuie sa o luam de la capat cu clinicile, incercam sa mai ajungem pe la clinici din strainatate in februarie, pt a stabili un ICSI in vara viitoare.
pana una-alta mi-am facut si eu toate analizele infectioase de sange si secretie necesare la FIV (eram tare curioasa!) si, slava Domnului, au iesit bine!
mai trebuie sa scap doar de chistul asta pe ovar, sunt la a doua luna de anticonceptionale si refac un ecograf prin noiembrie sa vad cum e.
va pup pe toate cu mult drag si va tin pumnii s areusiti in tot ce v-ati propus!
iyoana
Viata e atat de rozzzz!
ANITA75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Iyoana Buna fetele am intrat acum sa va "vad" si va transmit gandurile mele bune! nu prea am mai intrat pe forum, pt ca imi e din ce in ce mai greu. nu sunt intr-o forma maxima (toata lumea are copii sau toate femeile din anturaj raman gravide....normal!!), dar voi incerca sa nu va trimit decat "unde" pozitive.... dupa cum stiti, noi trebuie sa o luam de la capat cu clinicile, incercam sa mai ajungem pe la clinici din strainatate in februarie, pt a stabili un ICSI in vara viitoare. pana una-alta mi-am facut si eu toate analizele infectioase de sange si secretie necesare la FIV (eram tare curioasa!) si, slava Domnului, au iesit bine! mai trebuie sa scap doar de chistul asta pe ovar, sunt la a doua luna de anticonceptionale si refac un ecograf prin noiembrie sa vad cum e. va pup pe toate cu mult drag si va tin pumnii s areusiti in tot ce v-ati propus! iyoana Viata e atat de rozzzz! |
sa-ti ajute DD

elena74 spune:
Iyoana, ma bucur tare mult ca ti-au iesit analizele tale bune.
In rest parca mi-ai redat starea mea de spirit, vara aceasta am fost in vacanta in Austria, dar chiar inainte de a merge am refacut hormonalele sotului si FSH se pare ca a inceput sa scada ( de la 4o la 30) asa ca nu am avut curaj sa merg la nici o clinica , nici macar pentru impresii, vreau sa mai faca tratament o vreme si sa vedem daca trendul descrescator continua sau nu.
Mi-a fost frica sa nu ne spuna ca nu mai avem nici o sansa, iar astfel sotul meu s-ar fi descurajat total si cel mai sigur nu mai vroia nici tratament.
Asa ca nici noi inca nu stim la ce clinica sa incercam biopsia, tot culeg si eu informatii, sper sa le pot folosi candva.
Elena
bytzi spune:
elena si sotul meu a avut FSH 39 dupa 3 luni de trat a scazut la 20 eram in al noualea cer,dar Damian nici asa nu ne-a dat nici o sansa,dar sotul a luat incontinuare trat ,am zis sa face 6 luni numai bine era pina puteam sa facem un ICSI cu biopsie,dar dupa inca 2,5 luni am repetat fsh si a crescut din nou la 35,atunci am renuntat,poate prea usor..dar sotul a fost prea descurajat ...si acum mai am prin sertare restul de trat pe jum de luna cind avea sa avem 6 luni de trat
eu va urez voua mult noroc
dumnezeu ma va ajuta

elena74 spune:
Bytzi, sant foarte realista si stiu ca sansele sant foarte mici,
dar am vazut multe cazuri cu FSH 30 si 40 care au gasit ceva la biopsie ( TESA, TESE sau chiar si numai FNA), in America am vazut ca medicii de specialitate si cu experienta in azoospermie dau cam 30-40% sanse la biopsie, dar nu stiu daca si la azoo nonobstructiva.
In plus sotul meu avea inainte de chimio FSH= 2(in 2007), iar studiile spun ca 50% isi revin in 2 sau 3 ani , iar 80% isi revin in 5 ani de la tratament.dar la fel de bine poate sa fie printre cei care nu-si revin niciodata.
Am gasit recent articolul asta din care rezulta ca in zonele cele mai alimentate cu sange este probabilitatea mai mare de a se gasi ceva.
(sper ca am inteles bine)
De aceea pana nu o sa incercam o biopsie , dar undeva unde sa stie cu ce se mananca, nu sa cred ca sansele sant zero.
R. Herwig1 , K. Tosun1, G.-M. Pinggera1, E. Soelder2, K.T. Moeller2, L. Pallwein3, F. Frauscher3, G. Bartsch1, L. Wildt2 and K. Illmensee2
(1) Department of Urology, University Hospital of Innsbruck, Austria
(2) Department of Gynecology, University Hospital of Innsbruck, Austria
(3) Department of Radiology, University of Innsbruck, Austria
Abstract Patients:
In order to determine if there are areas of major and minor perfusion in a single testicle and if the quality of sperm is correlated with quantity of perfusion we collected testicle tissue for TESE in accordance to the local testicle tissue perfusion.
Methods: A patient undergoing TESE underwent testicular perfusion mapping using contrast enhanced ultrasound. The exposed tissue was scanned with a Laser Doppler scanner and perfusion rates were determined measuring tissue perfusion units (TPUs). Tissue was biopsied and sperm were selected and prepared for assisted reproduction.
Results: The total amount of isolated sperm correlated highly with the intensity of tissue perfusion showing high number of sperm in areas with high TPUs.Conclusions: This is the first demonstration that sperm quality and quantity is depending on tissue perfusion within the testicle. To further improve infertility treatment we propose that random biopsies could be replaced by perfusion-dependent collection of testicular tissue.
elena
elena74 spune:
Andrabrini, tratamentul nu este prescris de medic.
Sotul meu ia de 3luni :
- pycnogenol( un foarte bun antioxidant, ajuta la inbunatatirea morfologiei, si a circulatiei sangelui in zona noastra de interes)
- multimaca
-multiminerale ( cu zinc , nu mai stiu ce concentratie, dar mai mare)
Printre ele mai ia napraznic .