INSEMINARE(41)
Raspunsuri - Pagina 15
eleia spune:
peta mersi frumos de link. Mai citisem si eu pe net si stiam ca e bine sa tratezi infectia ptr ca poate sa cauzeze si bebelui in cazul in care esti gravida.
Eu oricum am o nelamurire legata de infectia asta, afecteaza sau nu fertilitatea? Eu cred ca da.
Hai ca promit ca maine pun clar rezultatul analizei sa va dati si voi cu parerea
.Nici nu as vrea sa ma risc sa nu tratez, nu-mi sunt clare toate lucrurile
...dar sper sa o rezolv cu ajutor.
eleia spune:
Fetelor eu ma pregatesc de plecare de la servici. Intru maine sa vad ce ati mai scris. Va urez o zi buna. 
dankutza spune:
Ilary eu, pana la tine nu am mai auzit sa te urci pe masa cu vezica plina. Eu nu vad nic o logica, dar sigur nu ti-a spus medicul ala de tampit asa ceva. Iti spun sincer, ca mi se pare logic sa ai vezica goala. Nu mai stai timorata ca daca te apasa, dai drumul pe tine. SI apoi de ce sa te duci la toaleta dupa? Nu-i bine sa nu bei apa inainte, ca sa te urci repede in masina si fuga in varful patului? Parca ai mentionat ceva ca sa nu se zgarie colul, sau asa ceva. In primul rand, e treaba medicului sau a asisitentei sa aibe grija sa te desafaca cum trebuie. La cezara la cabinet, departatorul arata ca o bratara. Desface labiile mici, il pune acolo, si apoi roteste de un surubel pana deschide colul cat are nevoie.
Uneori se poate intampla ca din cauza stimularii, ciclul sa intarzie. Parerea mea este sa nu faci test mai devreme de 14 de la inseminare. SI atunci sa fie aia de sange. Testul de urina, te mai pacaleste. 
Peta ianinte de Ceazara ma duceam la alt medic, care doar mi-a papat banii. Ma enerveaza la culme medicii astia care nu recunosc ca nu te pot ajuta. In fine! Aia, mi-a dat sa iau Clostylbegyt 1cp/zi parca timp de 5zile. A inceput sa se vada ceva activitate, dar nu suficienta. Mi-a dat apoi 2 cp/zi timp de 5 zile. Ceva mai bine. Incepea sa promita. Apoi, luna urmatoare mi-a dat 3cp/zi timp de 5 zile. Mare fas. Nu au vrut sa raspunda ovarele absolut deloc.
Apoi Cezara mi-a dat Ovamit (un fel de Clostylbegyt) timp de 5 zile, din ziua 3 pana in ziua 7, urmat de Puregon 50ui si apoi 100ui. SI a fost un tratament de succes. 
Ella e foarte bine ca tu crezi ca luna septembrie iti poarta noroc. Si au am fost convinsa de martie ca imi va purta noroc si ca voi ramane gravi in primavara, odata cu pisicile.
Chiar, te rog sa nu ratezi luna asta.
eleia bine ai venit! EU am intrebat medicul de cele 4 tipuri de inseminare. M-a intrebat de unde am scos-o si i-am rapuns ca de pe net. Mi-a spus ca se face numai inseminare intrauterina. Adica spermatozoizii sunt pusi direct la trompite. Ce rost ar avea sa faci intravaginala? E ca si cum ai fi facut sex in mod normal. Practic nu ajuti deloc spermatozoizii. Prin cea intrauterina, ii trece de col si de mediul acela acid din vagin, si ii pun unde trebuie sa fie. Frumosi, curati, in numar mare si gata de distractie. Cum iese ovulul, pac, viol. ![]()
Poate ar trebui sa te duci la un homeopat ca sa iti amelioreze macar alergia la medicamente. 
Viss imi pare tare rau.
Dar mergem inainte, da? 
22+ moi si
Cezarica
peta spune:
dankutza - iti multumesc pt raspuns. Si la mine a functionat Ova-mitul, am avut ovulatie cu 1/2 tableta timp de 5 zile, dar tot nu am ramas. Acum am mers la altcineva si mi-a propus puregon, in ideea ca poate da ovocite mai de calitate ca ova-mitul. Mi-a dat 50 u.i. timp de 10 zile si fost ok, am avut foliculul crescut bine. Sa vedem rezultatele.
Tu dupa tratament ai avut la monitorizare un singur folicul sau mai multi?
dankutza spune:
Peta la prima inseminare am avut 2 foliculi dominanti 21 si 18 si inca cativa. La a doua inseminare am avut unul de 19 dominant si urmatorul de 16. Ala de 19 imi da picioare. ![]()
Mai devreme am stranutat si s-a speriat. In secunda doi mi-am luat bataie ca am trezit-o din somn. 

22+ moi si
Cezarica
peta spune:
dankutza
vezi ca te tine sub supraveghere...
Eu de fiecare data am avut un singur folicul dominant, la inceput erau mai multi ajungeau vreo doi pe la 11-12 mm dupa care doar unul se dezvolta mai departe. Ma gandeam sa o intreb si eu pe doc daca ar putea sa-mi dea o doza care sa perimta dezovltarea a doi foliculi pt IA, sa mai creasca sansele. Stiu ca e cam periculos, dar daca nu ramain nici de data asta cred ca ar trebui.
llary spune:
daca imi amintesc bine nu se risca sa se zgaraie endometru,cred ca zic bine.cand vezica e plina uterul si colul formeaza linie dr,iar altfel unghi de 90 gr..La sibiu toti fac asa
bytzi spune:
dankutza si eu am facut inseminari la Polisano si toti dr de acolo procedeaza asa cu vezica plina si am mai auzit si in strainatate ca se face asa
mi sa explicat ca vezica plina ridica uterul la nivelul vaginului sa formeze linie dreapta si astfel nu se lezeaza endometrul...
bine ca am mai facut si in alte parti si nu se proceda asa,cind am facut una cu dr Moisa la Giulesti sigur mi-a lezat endometrul ca 2 zile m-am tirit prin pat de durere si mai facusem altele inainte cu alt dr si nu ma durut absolut nimik...
dumnezeu ma va ajuta

dankutza spune:
Fetelor, eu nu am avut nici o durere la insemianri. La prima eram tare speriata. Daca imi zicea cineva "bau" in ureche, ma omora de inima. Cezara m-a pus sa ma asez pe masa. Dar nu stateam prea bine, nu din punct de vedere al confortului ci nu intra prea bine cateterul. In plus ma mai si incordam ca o idioata. Orice mi-ar fi spus femeia, eram nebuna la cap. Atunci m-a tras la marginea mesei, ca sa ma "deschid" mai bine. Nici nu stiu cum sa explic. "Deschizatura" nu mai era orientata orizonatal ci oarecum vertical, ca si cum ai sta cu genunchii la piept. Eram desfacuta la maxim, ce sa mai?
Peta mie mi se facea tratamentul din mers. Adica m-am dus la monitorizare prin ziua 11 sau 12 si cezara mi-a marit doza de puregon, pt ca mi-a spus ea nu o sa obtinem ce vrem daca continuam cu doza actuala. Asta am apreciat la ea. A simtit ea ca nu merge si a schimbat repede. Practic mie mi-a reusit schema de tratament din prima. 
22+ moi si
Cezarica