Clubul nelinistitelor...
Raspunsuri - Pagina 13
Deus spune:
conchita
ai f f f multa dreptate :)
m-am uitat in jurul meu la cuplurile care au peste 35 de ani pana la 70 de ani, 80%-90% sunt ca soarecele si pisica, nefericiti, se certa din orice, se cicalesc, stau impreuna fiindca candva le-a fost frica sa apuce taurul de coarne, le-a fost frica de singuratate si au ajuns tot la singuratate in doi...
As interzice casatoria pana la varsta de 50 de ani. Sa stea oamenii impreuna, sa faca ce vor, case, copii, concedii...si daca la 50 de ani se inteleg bine si mai doresc le-as permite sa se casatoreasca dupa un test in prealabil.
Este trist, asa cum spui tu de cate vise spulberate auzi, cate frustrari vedem, cate off-uri auzim...si se ajunge acolo unde sunt unele cunostinte de-ale mele: nimic in comun sufleteste doar bunuri materiale si copii mari care-si vad de viata lor.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
ilia_99 spune:
ei... dragele mele, ca bine le mai ziceti. deus, asa as face si eu, hai nu pina la 50 da' macar pina pe la 40..
dov, nu ma supar deloc, numa' ca la exercitii de imaginatie si eu sunt buna.. ohoo! treaba aia cu rupt pisica am facut-o deja, la primul divort.. acuma zau ca-ti mai piere elanul dupa citiva ani si inca doi copii sa mai faci pe razboinica. si mai e o treaba: am devenit foarte constienta ca, undeva, e si vina mea. adica, daca sunt la un pas de a pierde a doua casnicie, or fi fost doar barbatii astia doi complet nebuni, sau ceva e gresit si la mine? si mi-a dat cu virgula...
conchita, ai dreptate ca mesajele de pe acest topic ascund multa tristete. dar, sincera sa fiu, ma asteptam. si tocmai pt ca nu suntem invatati sa vb despre ce ne dorim, despre cine suntem si cine am vrea sa fim, am deschis acest topic. fiindca eu personal nu-mi aduc aminte cind m-a intrebat cineva ultima oara ce mi-as dori cu adevarat? asta mi-a fost si intentia cind am deschis topicul, sa fac oamenii sa vb si daca nu vb, macar sa-i fac sa-si puna intrebari, cm fac cele care ne citesc "din umbra". tot e un inceput!
v-am zis, cind m-a intrebat terapeutul ce vreau eu s-a facut liniste... uitasem! si apoi mi se parea ca nu mai are nicio importanta: am copii, trebuie facute cumparaturi, platite facturi, credite, ehe, cine are timp de mine? e exact lucrul care s-a intors importiva mea!
ionica spune:
Conchita you made my day babe!
Eu personal am nevoie de prezenta unei persoane ca sa ma pot exprima,asa in fata pc-ului nu pot sub nicio forma,am un blocaj.
Visez mereu la un forum real doar de femeicu multe sticle de vin rosu undeva intr-o cabana la munte (fara lupi evident) si sa putem discuta ore intregi devoalate .
ce ziceti ,ne organizam?
Cabana ,m-as descurca eu ,undeva in Elvetia dar trebuie sa-mi confirmati ca sunteti doritoarestiu ca suna a nebunie....
ilia_99 spune:
mai trist e resortul care a stat in spatele acestui mecanism, la mine cel putin. au fost scuze! scuze sa fug de mine insami.. a fost mai comod sa pozez in victima si sa-i las pe ceilalti sa decida. si cind imi spunea barbatul meu ca ma las condusa de evenimente ma revoltam.. de ce oare? ca avea dreptate.. e influenta comportamentului parintilor mei? posibil.. e teama ca nu voi fi acceptata si iubita asa cum sunt si atunci trebuie sa fiu doar intr-n fel anume?
de aia acum imi pun intrebari si caut fluturi.. nu numai in relatia pe care o am, ci, cu totul in viata mea.
kariguld spune:
da, cam multe povesti triste, dar...totusi....lucrurile se pot schimba!
cred ca se poate impleti foarte bine independenta proprie si traiul impreuna, separate dar totusi impreuna. dupace am avut copii, mama mi-a spus:"negresit, sa-ti faci timp si pentru tine, nu te arunca in valtoarea casniciei si maternitatii sa uiti de tine, aminteste-ti ca existi!"
si mi-am facut ordine in ganduri prima data...ca acolo-i batalia mare, sentimentul matern de responsabilitate se lupta cu eul propriu, "lasa ca ai timp de tine dupa, lasa ca mai e si maine o zi..lasa..lasa" si lasi, te arunci cu totul in crestrea copiilor si responsabilitatile de nevasta (barbatii oare de ce nu-si asuma si ei responsabilitati??) te dai peste cap sa fie toate bine si sa indeplinesti chiar si dorintele alea neexprimate....
ei bine, eu nu am facut asa. io am fost...mai neconventionala. m-am ocupat de mine, am iesit in oras, am plecat in vacante, cu copii fara copii. mi-am luat bona si menajera sa pot face fata. am mers la salonul de coafura, la masaj, unde am vrut eu, cand am vrut eu. sotul m-a scos in oras ori de cate ori am deschis gura doar...sau ma lasat pe mine sa merg, a stat el cu copii.
a nu se intelege ca mi-am neglijat indatoririle de mama/sotie!
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
ionica spune:
Kariguld, ce bine ne asemanam
Si eu sunt de parerea ca femeia /mama trebuie sa-si ia timp sau sa-l cumpere daca nu are!
Eu tot la nebunia mea ma gandesc, am avea o posibilitate si la brasov intr-o cabana superba cu piscina interioara, maseur si tot ce are nevoie sufletul!dar asta la iarna ca sa si schiem evident!
dov spune:
ILIA, din punctul meu de vedere, singura ta greseala e ca ai uitat de tine, ca te-ai concentrat atat de mult pe cei din jur, ca ai uitat sa mai fii si tu. in rest, sincer, cel putin din cate lasi tu sa se vada din afara, vina e a lui.
si stii ce? pentru mine totul e mult mai simplu. nimeni intr-o casnicie nu e perfect, si face greseli asta nu inseamna ca nu exista faimoasa COMUNICARE. greseala e DOAR a lui, ca nu a incercat sa ajunga la tine, a asteptat sa i se dea, nu a cerut, a asteptat sa-i cada din cer.
si ILIA, unii gasesc fericirea din prima, altii din a 3-a incercare. asta nu inseamna ca esti tu de vina, ci ca doar nu ai gasit pe cel pentru tine. atat.
de el ce sa mai zicem? ca am inteles ca ai fi a 3-a...asa ca...
ilia_99 spune:
ionica, n-as vrea sa par meschina, dar.. e criza, baby!
cabana in elvetia suna bine rau de tot, dar ne avansezi si o suma? ca ma trage ata... drept sa zic...
ilia_99 spune:
dov, nu stiu de unde s-a inteles ca as fi eu a 3 a, s-a mai facut confuzia asta... nu, el n-a mai fost casatorit si, din cite mi-a spus, am fost prima femeie cu care si-a dorit copii si familie.
el este a 3 a relatie lunga pt mine.
si da, n-a stiut sa comunice, dar tocmai despre asta vb, cine l-a invatat? ca soacra-mea acum, cind ii spun ce discutii deschise avem si cum imi povesteste sincer ce si-ar dori el si ce simte, imi spune ca ei nu i se pare normal. ca sotul ei NICIODATA n-a vorbit cu ea. (despre suflet, nu treburi administrative). asa ca... citeam ieri in revista Psychologies, pe care v-o recomand, exact asta: copilul invata din fapte, nu din vorbe. 'geaba ii spui tu ce ar tb sa faca, daca tu nu faci asa.
ionica spune:
Cabana in Elvetia nu se pune apartine familiei, as putea sa fac un booking doar pentru sufletul meu,deci as invita eu cazarea.
Da stiu ca e criza dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi ingrop sufletul .
Citat: |
citat din mesajul lui ilia_99 ionica, n-as vrea sa par meschina, dar.. e criza, baby! cabana in elvetia suna bine rau de tot, dar ne avansezi si o suma? ca ma trage ata... drept sa zic... |