ce interes am eu, SOTIE, sa aflu de amanta?
Raspunsuri - Pagina 11
conchita spune:
recunosc ca nu inteleg rationamentul asta, iar daca nu inteleg ceva cu totul, refuz sa accept.
deci avem sotia care se crede superioara amantei. cred ca au fost deja vreo 200 de pagini recente de demonstratii ca aceasta afirmatie nu are acoperire in nimic. ce o face superioara pe sotie in calitatea stricta de sotie? actul de la primarie? juramintele incalcate oricum in caz de adulter (juramintele au valoarea pe care le-o dam prin fapt si gand), experienta impreuna? - la asta din urma am cele mai mari indoieli, nu reusesc sa confund cantitatea de ani si calitatea experientei potentiale cu amanta nici sa ma tai.
eu cred in continuare ca femeile si barbatii se iau unii pe altii "for granted", cred ca li se cuvinte totul si pot fi cum doresc, isi permit alunecari de comportament, ca sa zic asa, dupa o vreme impreuna, isi permit mici obraznicii, insulte, lupte ridicole care putin cate putin devin ofense ireconciliabile si sapa casa de piatra din temelie. e sotul meu, am semnat de primire pentru el la primarie, deci nu are voie cu alta ca nu are voie, orice as face si oricum as fi eu. care decat ca nu functioneaza chiar asa...si nu o spun eu.
dragostea e oarba, eu atata mai spun, si e bine ca e oarba cateodata, ca altfel in ce altceva ne-ar mai ramane sa credem cu tot elanul tineretii si inocentei ca hellene_n?
ruxij spune:
Cred ca si helene are dreptatea ei intr-un fel, dar pune gresit problema. Din cate am vazut prin jurul meu, sunt persoane, femei si barbati, care au nevoie de variatie sexuala in viata si in acelas timp doresc sa isi mentina familia, chiar isi iubesc consoarta/consortul. Doar ca sotia se invecheste. Ca si amantele. Asa ca le schimba. Pe amante. Pe sotie nu o schimba, ca nu ar avea nici un rost, el vrea variatie sexuala nu o noua nevasta care se va invechi si aia, vrea sa aiba o familie, stabilitate, probabil o iubire asezata, chiar dc. sexul se mai "invecheste". Dc. esti o femeie care poate accepta un astfel de barbat, e mai bine sa nu afli de fiecare data cand are el parte de variatie. N-ar avea nici un rost si de durut tot te-ar durea sa stii ca exact in momentul X se intampla intalnirea sau mai stiu eu ce. Pentru astfel de barbati, helene are dreptate, sotia este intr-un fel superioara, pt. ca ea e singura pe care respectivul nu doreste sa o schimbe, pentru ca ii indeplineste si alte nevoi decat cea sexuala, in schimb ce amantele indeplinesc doar nevoia de excitare, care vine din noutate si care lipseste acasa. Vreau sa va spun ca eu cunosc femei care gandesc exact asa, adica isi doresc variatie, obtin variatie, nici gand sa schimb sotul, ca n-are rost.
Altfel, dc. amanta e de genul care "iti ia locul", mai bine zis sotul nu este genul care are nevoie de variatie sexuala ci cauta monogamie cu amanta, sau daca nu esti persoana care sa accepte "variatia" sotului, mai bine afli.
housepocket480 spune:
Hellen, eu te-am intalnit mai jos la o discuti in "o problema delicata" unde cineva povesteste cazul unei prietene care s-a despartit de sot pt ca se comporta urat cu ea culminand cu o palma si tu ai rapuns "motivul de separare al prietenei tale mi se pare....mult prea mic ptr. a renunta la o viata impreuna".
Nu stiu ce sa zic, pe mine una ma surprinzi ...
M-as bucura sa fii optimista toata viata ta si sa ai parte numai de ce ai sperat tu, si asta iti si doersc...
Dar din gandirea ta nu stiu daca este vorba de un "optimism" sau naivitate, sau... nu stiu cum sa spun, dar nu mi se pare normal sa acepti adulterul si violenta fizica numai ca sa stai in continuare cu cineva care te dispretuieste...pentru ca daca te insala si te bate aste este, nu te iubeste si gata.
Inca o data, cu riscul de a supara alte fete, eu cred ca nu e o gandire tocmai normala si daca nu sunt si alte interese pentru care tii neaparat sa stai intr-o casnicie cu un sot adulterin si violent (bani, pozitie sociala sau alte obligatii ce nu mi le pot inchipui eu acum) nu e deloc normal sa traieste intr-un "dolce farniento" (sper ca asa se scrie)ca vrei sa fii "optimista".
Mama lui Matei Alexandru
housepocket480 spune:
Si nu ma pot abtine sa spun ca pe langa factorul sufletesc ca te doboara o situatie de violenta domestica sau un adulter, cred ca o persoana pe care nu o intereseaza daca e inselata sau nu, nu a trecut niciodata si nici nu stie ce inseamna o bola cu transmitere sexuala gen clamidia care afecteaza si fertilitatea unei femei sau sa nu mai vorbim de HPV care prin acele tulpini poate da foarte usor cancer cervical...Sotia moare si amanta traieste...si ii ia locul sotiei si la propriul si la figurat...
de aceea eu cred ca o femeie desteapta, inainte de a scotoci prin buzunarele sotului sau prin telefon sa vada daca e cazul unei amante, isi face periodic analizele ginecologice si unde vede ca e caz de BTS, e clar ca e adulter... (lasam la o parte povestile cu hepatita B, clamidia si HPV luate de pe capacul de toaleta sau de la stomatolog, ca astea sunt povesti pentru optimiste).
Mama lui Matei Alexandru
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui housepocket480 "dolce farniento" (sper ca asa se scrie) |
dolce far niente
pisigri spune:
Intii si-ntii, eu nu cred ca exista barbat care sa nu-si fi inselat sotia/prietena macar o data. Asa-s eu, mai pesimista, si ma bazez pe ceea ce vad in jurul meu. De aceea nu cred ca o aventura de o noapte a sotului meu ar putea fi motiv de divort, atita timp cit in rest toate merg bine. Lucrurile se schimba fireste in cazul unei amante - a propos, eu cind zic amanta inteleg ca e o relatie de durata, nu doua ceasuri intr-o noapte - pt ca vrind nevrind, existenta constanta a unei alte femei implica o degradare a relatiei de acasa: nervozitate, comparatii, pretentii, sex mai rar/grabit/nemultumitor din enshpe motive, timp mai putin petrecut impreuna.
E adevarat, exista barbati care au mereu nevoie de ceva nou, sau pt care sexualitatea este atit de importanta incit fidelitatea ii face sa simta ca rateaza ceva foarte important dpdv al experientei de viata. Cunosc destul de bine un astfel de caz - barbatul respectiv sustine ca relatiile sale extraconjugale - intotdeauna pasagere si fara implicatii afective sau materiale - nu au nici o legatura cu dragostea pentru sotie. Ca din punctul lui de vedere sint "nimicuri". Asa o fi, ce sa zic, nu stiu eu ce e in sufletul omului, si cit timp casnicia lui functioneaza si-asa, cine-s eu sa ma opun? Doar ca nu avem toti aceleasi standarde de viata, si orice s-ar spune, nici moralitatea nu e aceeasi pentru toti.
De ce as vrea eu sa stiu? Pentru ca nu-mi place sa fiu luata de proasta. Pentru ca in final se cheama ca eu stau acasa si ma distrez la coada cratitei incercind ca totul sa fie bine si frumos - si nu-mi ridica nimeni statuie pentru asta. Pentru ca nu imi place sa fiu mintita si pentru ca o consider o lipsa de respect. Mai ales ca cel mai adesea, inselatul asta nu e precedat de discutii "Ce nu-mi place mie la tine, ce ma nemultumeste, ce mi-as dori in plus".
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
babyblue spune:
citat din mesajul lui ruxij Cred ca si helene are dreptatea ei intr-un fel, dar pune gresit problema. Din cate am vazut prin jurul meu, sunt persoane, femei si barbati, care au nevoie de variatie sexuala in viata si in acelas timp doresc sa isi mentina familia, chiar isi iubesc consoarta/consortul. Doar ca sotia se invecheste. Ca si amantele. Asa ca le schimba. Pe amante. Pe sotie nu o schimba, ca nu ar avea nici un rost, el vrea variatie sexuala nu o noua nevasta care se va invechi si aia, vrea sa aiba o familie, stabilitate, probabil o iubire asezata, chiar dc. sexul se mai "invecheste". Dc. esti o femeie care poate accepta un astfel de barbat, e mai bine sa nu afli de fiecare data cand are el parte de variatie. N-ar avea nici un rost si de durut tot te-ar durea sa stii ca exact in momentul X se intampla intalnirea sau mai stiu eu ce. Pentru astfel de barbati, helene are dreptate, sotia este intr-un fel superioara, pt. ca ea e singura pe care respectivul nu doreste sa o schimbe, pentru ca ii indeplineste si alte nevoi decat cea sexuala, in schimb ce amantele indeplinesc doar nevoia de excitare, care vine din noutate si care lipseste acasa. Vreau sa va spun ca eu cunosc femei care gandesc exact asa, adica isi doresc variatie, obtin variatie, nici gand sa schimb sotul, ca n-are rost. Altfel, dc. amanta e de genul care "iti ia locul", mai bine zis sotul nu este genul care are nevoie de variatie sexuala ci cauta monogamie cu amanta, sau daca nu esti persoana care sa accepte "variatia" sotului, mai bine afli. |
f pertinent raspuns si cred ca arata exact cam cum gandeste hellene.
si mai ales f pertinenta observatia cu reciprocitatea. e valabil s pt femei. sunt femei mai focoase care au nevoie de stimulenti in viata sexuala si evident acelasi barbat nu le-o poate oferi pe termen lung, dar le ofera altceva: siguranta, ajutor, stabilitate, etc. in astfel de cazuri, este bine sa nu se afle.
totusi, femeile sunt diferite de barbati.
ca femeie, e bine sa stii ce gen de barbat ai, cat de multa nevoie de variatie are el..pt ca exist riscul ca la un mom dat sa te lase balta de tot, nu doar pt variatie...ci de plictiseala si de prea mult bine, sa plece de tot.
eu cred ca un barbat si la fel si o femeie, trebuie sa aiba o imagine imaculata in fata partenerului de viata, sa lase impresia de fidelitate absoluta si pe termen lung..si asta sa si fie intentia de baza, iar variatia sa fie efectiv un accident. nu sa plece din start de la premisa ca la prima plicitseala in pat, gata, ma duc sa variez..pt ca nu e nici etic, nici uman, nici moral.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
mina spune:
citat din mesajul lui pisigri Intii si-ntii, eu nu cred ca exista barbat care sa nu-si fi inselat sotia/prietena macar o data. Asa-s eu, mai pesimista, si ma bazez pe ceea ce vad in jurul meu. De aceea nu cred ca o aventura de o noapte a sotului meu ar putea fi motiv de divort, atita timp cit in rest toate merg bine. Lucrurile se schimba fireste in cazul unei amante - a propos, eu cind zic amanta inteleg ca e o relatie de durata, nu doua ceasuri intr-o noapte - pt ca vrind nevrind, existenta constanta a unei alte femei implica o degradare a relatiei de acasa: nervozitate, comparatii, pretentii, sex mai rar/grabit/nemultumitor din enshpe motive, timp mai putin petrecut impreuna. E If you can't say something nice, then don't say nothing at all "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Asa sa fie? ....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
dov spune:
nu. cred cu tarie ca se poate si altfel. si ca exista cazuri, si nu putine.
mai cred ca asa cum bine a zis mai sus conchita, e vorba si de cultura, si de social, si de geografie si de multe altele.
dar nu, viata nu e asa de urata. si apoi, inca mai cred ca sta in mainile noastre sa schimbam ceva, cand nu este pe placul nostru.
eu nu mi-am pus problema asta cu inselatul, desi stiu sigur ca a existat la un moment o singura femeie care chiar i-a atras atentia sotului meu, la fel de bine cum stiu sigur ca nu s-a intamplat nimic, ca dupa aia era si el uimit de "prima impresie"(care s-a dovedit mult sub adevar), ca m-a iubit indeajuns de mult ca sa nu ma raneasca nici macar cu ceva trecator.
cred ca se uita mult, si dese ori, respectul intr-o relatie.respect care dpmdv are o imensa insemnatate. tentatii exista atat pentru ea, cat si pentru el, macar ca relatia trece la un moment dat printr-un moment mai de plictis, sau sunt probleme(financiare etc), sau ai niste fluturasi asa, de moment cand vezi pe cineva...dar respectul te poate tine sa nu strici ce ai. iubirea din cuplu te face sa nu-l destrami, respectul te face sa nu arunci cu noroi intr-o relatie de iubire, doar pentru o placere de cateva momente.
XIO spune:
Eu sunt de acord cu Pisigri. Pe bune.
Si cand aud povesti cu soti care nici macar nu intorc pe strada capul dupa o femeie, care au avut 100 de ocazii si nu au profitat imi amintesc de cunoscutii mei care intra in descriere doar ca profita din greu. Si sotiile lor pot sa bage mana in foc...unele.
POate cred asta pt. ca pana acum nu am intalnit nici macar un singur barbat care sa nu-si fi inselat partenera. Cand il intalnesc voi scrie.
Din punctul meu de vedere si bazat pe experientele cunoscutilor si prietenilor , n-a existat inca monogamul. Dar cine stie , poate se schimba totul.
trist e ca sunt multe monogame.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/