Oligospermie-Cap.33

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Maya, sotul meu are la activ cel putin 15 spermograme...Daca la inceput dupa diagnosticul de azoo era reticient, datorita unor reusite pe forum si "transmise" in cel mai mic detaliu lui,si-a schimbat atitudinea si acum, chiar ne amuzam de momentul recoltare.Si daca ar fi lucrul asta cel mai greu.Sunt convinsa ca il vei convinge sa mai faca o spermograma, pentru un bebe al vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

maya, ce pot sa iti zic ... nu vad ce e rau ca un barbat sa mearga sa faca o spermograma sau mai multe daca prima nu e ok; nu e vorba de orgoliu, ci de ce rezultat astepti tu, ca barbat, la final; iar eu astept un bb ; asadar, daca el vrea acelasi lucru ca si tine, va merge cu inima deschisa ... noi nu am tinut secret problema asta, am vb cu familia, caci, cine te sprijina mai mult ca ai tai ... si cativa prieteni de familie stiu despre ce e vb, caci, si ei, prietenii, te pot ajuta ... iar de ceva vreme tot vb aici, pe forum cu fetele, care asa cum ai spus si tu nici nu te cunosc si te sustin ...
clinica se numeste genesys fertility; iti dau nr de tel 0733999999 ( clinica ) si 0723210880 ( dr. matei ); e pe str av. sanatescu, nu stiu ce nr exact, chiar in spate la piata 1mai ... succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tannoo25

si care au fost costurile, alla76 ? ai fost acolo pentru ... ? scuza-ma daca am pierdut intre timp ce pasi ai facut tu ...

tannoo, imi cer scuze ca nu am mai apucat sa iti raspund.
noi la kaali in Debrecen am fost pentru consultul de anamneza, la recomandarea doctoritei mele din Oradea, care ne-a spus ca pentru noi recomandarea este de Fiv sau in cel mai optimist caz de IA. Dupa primul control in Debrecen urma sa revenim dupa ce imi venea mie menstra....care s-a lasat asteptata pt ca eram gravida. Pe cale naturala, dar am pierdut sarcina la 8 saptamani de la UM.
Intre timp am mai facut un IA la Cluj,pe ciclu stimulat cu clostylbegit; din pacate testul la 15 zile de la inseminare este negativ. Mai fac azi un test, sa se convinga si sotul (care nu prea vrea sa creada primul test ) si opresc utrogestanul. Probabil vom mai face luna asta o IA si daca nici de data asta nu e sa fie, mergem mai departe, din nou la vecinii nostri din Ungaria.
Acum as vrea sa ii schimb sotului tratamentul, pentru ca imbunatatirile s-au vazut doar la numar si la formele tipice, in schimb mobilitatea lasa mult de dorit. IA-ul l-am facut la 7 mil dupa preparare, in conditiile in care a avut 20 mil / ml si volumul mereu peste 3 ml... deci mobilitatea e cea care ne da de furca...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrianaBuc

Din pacate sarcina s-a oprit in evolutie. Am ramas natural, sotul a luat BU. Important e ca se poate; probabil ca la inceputul anului viitor (sau poate mai devreme) vom face prima inseminare, pentru ca eu nu mai astept iar 100 ani sa raman natural.

adriana, imi pare rau pentru pierderea suferita.
bine ca nu a fost nevoie de chiuretaj si s-a eliminat singura. Asa am patit si noi in aprilie cand am pierdut sarcina. Am insistat sa nu ma chiureteze si s-a eliminat de la sine (cu putin ajutor medicamentos, dat fara interventie).
Vine si vremea noastra, ai sa vezi! Important e sa luptam pentru ce ne dorim.

Mergi la inceput

alla76, ce procente are sotul tau la mobilitate si forme tipice ?

Mergi la inceput

Citat:

alla76, ce procente are sotul tau la mobilitate si forme tipice ?

pai la cea mai buna spermograma (nu cea de la prepararea pentru IA facut in 26 august) a avut mobilitate la 1 ora 50% din care 33% in mobilitate normal progresiva, la 4 ore 40% din care 28 % in mobilitate normal progresiva. forme atipice 20% (cap rotund 5%, cap ascutit 3%, cap vacuolat 2%). spermograma asta e dupa o luna si de tratament cu permen zinc si acid folic. si de atunci pauza la imbunatatiri. In august, la IA era imbunatatita ca numar / ml dar ne-a dus in jos mobilitatea si formele atipice. asa ca dupa preparare, desi a avut (ata a fost premiera!) 20 mil / ml la un volum de peste 3 ml, dupa preparare am ramas cu 7 mil per total
si se pare ca nu a fost suficient... de data asta, ca de incapatanati suntem si mai incercam pana reusim
Cei din Ungaria ne spuneau ca pierdem vremea cu IA. Poate au dreptate, dar trebuie sa ma simt eu impacata ca am incercat toate variantele pana sa trecem la FIV. nu de alta, da pentru noi Fiv-ul este chiar un efor financiar mare, si vreau sa fiu pregatita din toate punctele de vedere pentru el... nu ne permitem sa zicem, in caz de nereusita: n-a iesit...las ca facem altul...
nu e chiar asa usor. si pt IA-uri strangem cureaua de abia mai respiram

Mergi la inceput

alla76, deci are 50% la A si 80% forme normale ... incearca, caci la valorile astea se poate si natural; dar tre' sa iti cunosti organismul atat de bine si tre' sa stii exact cand sa "prestezi"; sunt curios ce ar zice matei, dr. mea daca ar vedea spermograma sotului tau, adk v-ar recomanda tot fiv sau .... ?
cei din ungaria au zis ca pierdeti vremea, ptr ca oricand pot aparea fluctuatii si, poate nimeriti intr-o perioada cand nu au ce "alege" nici ptr un fiv ... mai ganditi-va !
si la noi tot de fiv se pune problema; nu-ti imagina ca noi zicem, las' ca daca nu iese din prima ( la fiv ), facem altul; ca doar nu e asa usor sa scoti peste 3000 euro ...
cat te costa IA ?

Mergi la inceput

Citat:

alla76, deci are 50% la A si 80% forme normale ... incearca, caci la valorile astea se poate si natural; dar tre' sa iti cunosti organismul atat de bine si tre' sa stii exact cand sa "prestezi"; sunt curios ce ar zice matei, dr. mea daca ar vedea spermograma sotului tau, adk v-ar recomanda tot fiv sau .... ?
cei din ungaria au zis ca pierdeti vremea, ptr ca oricand pot aparea fluctuatii si, poate nimeriti intr-o perioada cand nu au ce "alege" nici ptr un fiv ... mai ganditi-va !
si la noi tot de fiv se pune problema; nu-ti imagina ca noi zicem, las' ca daca nu iese din prima ( la fiv ), facem altul; ca doar nu e asa usor sa scoti peste 3000 euro ...
cat te costa IA ?

tannoo, noi am incercat si natural. si e adevarat... a venit BB dar nu a stat. In martie, nu pe lunile stimulate, dar pe luna imediat urmatoare. eram monitorizata ecografic totusi, pentru dosarul din Ungaria. asa ca am mers la fix si in luna aia.
cei din ungaria zic ca pierdem vremea pt ca statistic sanse sunt cam la o preparata de la 10 mil in sus ... la care noi oricum am invarti-o nu ajungem ...
IA am facut la Cluj 400 Ron procedura plus 30 prepararea. Cu hormonale, monitorizare, medicatie, drum si tratament de sustinere am ajuns la 1200. Urmatoarea o facem probabil tot la Cluj, la buget de austeritate (nu mai fac hormonalele, ca fac doar stimularea cu clostylbegit si am atatea profile hormonale pe atatea cicluri de imi ajunge). Asa ajungem pe la 850 (monitorizare, closty+pregnyl+utro, drum si procedura).
La unguri e 250 euro, include monitorizare si procedura (deci tot pe acolo iesim).
Ideea e sa mai facem cateva incercari si intre timp sa strangem bani de un FIV daca o sa mai fie necesar. Ca printre chirie si rate e cam greu sa strangem cureaua, in situatia cand un IA chiar la buget de austeritate e jumate din salar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

tanoo mai rar barbat ca tine sa vrea cu atata ardoare sa aiba bb ,nu e vb de sotul meu dar asa in general sti ca barbatii dau vina pe muheres,cica ei nu au nimic
in leg cu spermogramele la un lab a iesit ca ar avea hipokinezie,
akinezie
hiperkinezie
longevitate
1h-90
2h-80
4h-63
concentratia
oligospermie,hiperspermie
40.000-200.000mm3
dar concluzia a fost tot de azoo
cind am fost la Matei nu s-a vazut niciun gigel
nici nu mai stiu ce sa cred ,analizele hormo sjunt bune ,a facut si echo dopller si aia e buna dar ia spus ca are un micut varicocel dar nu e ceva grav ,cred ca are canalele obturate

Mergi la inceput

anita, pai daca are un varicocel, ala se poate opera; nu e mare lucru operatia ( din ce am citit ); si se desfunda canalele ...

alla, tu vorbesti de o sperma preparata de 10 mil / ml, nu ? costa ceva si IA-urile astea ... daca va fi sa fie nevoie de fiv, ce o sa faceti, crdit la banca ? ... poate scapam de fiv si se prinde natural ... ce zici ?

Mergi la inceput