Oligospermie-Cap.33
Reprezinta insuficenta numarului de spermatozoizi in sperma (< 20 milioane spermatozoizi/milimetru), si care poate fi la originea unei sterilitati. Poate fi cauzata de varicocelul testicular, atrofia testiculara consecutiva oreionului, o localizare anormala a unui testicul , un deficit hormonal, o infectie cronica a prostatei si veziculelor seminale, o boala generala ca o gripa, chimioterapia sau radioterapia. Tratamentul va depinde de cauza insuficientei. Lista oligospermistilor dedicati, invingatori,
combatanti, plini de speranta
Nr.1 Titelu o familie fericita!!!3 baieti si'o strengarita: 
-Bogdanel- 07.04.06 s'a nascut superbebicul prin cezariana.
-Dragos s-a nascut luni 20.08.07. un fomist paros ,un adevarat dac.
asteryaro- una dintre dovezile ca SE POATE si cu... putini
Tia ...cu Alexandru ...cel cu plete dupa care moare tasu
AYSHA
monica70.. o mamica fericita cu Diana si numai cu 1,2 mil la purtator.
flavia ramona Bogdan (05.09.2006, ora 12, 3600 gr, 51 cm)
princess.. in lupta cu Oligospermia a iesit invingatoare..cu 5 mil..
beatrix
Nicole... cu 1 mil 
Inna30...IA 15 mil,tratament cu Potent power si Napraznic
anastasia13 care acum isi plimba bebica prin parc.
Sherita
irlandeza - are o frumusete de fata pe nume Alexia si au plecat la lupta cu doar 500 mii
housepocket480
ramicara
cicicuta a reusit cu 5 mil de 
anes a reusit cu 4.5 mil s-a nascut BB REMUS in data de 10.10.2008
Pisik06 -urma sa faca FIV in Austria si s-a produs minunea,a ramas insarcinata natural...cu ajutorul lui D-zeu 
Andreiutasg a venit MOS CRACIUN cu un MIRACOL 3 teste cu II
Din pacate sarcina oprita din evolutie in IANUARIE 2009 
TRATAMENTE:
-vit.C
- vit.A
- vit.E (maxim 10 zile/luna)
- branca ursului (tinctura, tablete,ceai)
- multi maca de la Forever Living - 2/zi
- Pro 6 de la Forever Living 2/zi
- L-Carnitin Complex 1/zi
- panax ginseng
- ginsavit
- apilarnil (sau polen 1 lingurita/zi)
- tablete telina
- tribulus terrestris
- ceai napraznic
- masculin (se gaseste in farmacii, tot pe baza de plante)
- livercyn
- Se+Zn 1/zi
- cartilaj de rechin
- coenzima Q 10 in ulei de catina
Componentele lichidului seminal sunt urmatoarele:
1. apa pentru a asigura înaintarea spermatozoizilor;
2. mucus pentru lubrifierea canalelor;
3. fructoza pentru a furniza energie spermatozoizilor;
4. saruri minerale pentru a mentine echilibrul electrolitic;
5. substante tampon de baza pentru neutralizarea aciditatii din uretra si pe cea din vagin;
6. substante ce favorizeaza coagularea spermei în vagin.
Tratament: Nu este definitivat
*Pt forme anormale :Napraznic 6capsule/zi
*Pt mobilitate: Carnil 1gr/zi, Seleniu 50mcg/zi, Vitamina B12
*Pt nr: Multi Maca 2pastile/zi, Vitamina B12
*Pt volum : ulei de peste (de ex Ulei de somon cu Omega 3 de la Doppel Hertz care are si putin vitamina E 12mg) 2capsule/zi
*Vitamina C 1gr/zi (naturala,si dc se poate cu eliberare controlata) recomadata in special fumatorilor
*Pt cresterea testosteronului : Tribulus Terestris ,Se+Zn si Ginseng Rosu care se administreaza asa cum scrie in prospect.
*Dushuri reci la bijuterii odata pe zi
*Cel putin 2 l apa/zi
*Alimente cat mai organice, eliminarea E-rilor, pesticidelor, conservantilor,prajelilor
*Cat mai multe sucuri naturale facute in casa (fructoza hraneste
)*Fara baie in cada, fara orice sursa de caldura acolo (laptop, scaune cu incalzire), regim alimentar sanatos(fara prajeli )
CAPITOLE ANTERIOARE
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=128803&REPLY_ID=4264499
"Problemele aduc experienta,iar experienta aduce Intelepciune"
Raspunsuri
tannoo25 spune:
evanescence, multumim de noul capitol ; speram sa il umplem cu vesti bune ! succes tuturor !
alla76 spune:
tannoo la debrecen am fost la clinica kaali la medicul tandor dar ma gandesc sa schim pt ca mi-e mai usor daca vorbeste medicul engleza. nu lasa loc de neintelesuri si nelamuriri. si in oradea am o doctorita la care merg de anul trecut si e super ok.
tannoo25 spune:
si care au fost costurile, alla76 ? ai fost acolo pentru ... ? scuza-ma daca am pierdut intre timp ce pasi ai facut tu ... 
child spune:
Buna fetelor, intru sa va spun doar atat: nu va pierdeti speranta!
Noi incercam de 5 ani, sotul fiind diagnosticat cu oligoastenozoospermie, cam asa ceva, nici nu a mai uit in dosar, nu vreau sa-l mai vad (dosarul, bine-nteles).
Ideea este ca ultima oara, adica anul trecut inainte de a face FIV avea, cred ca vreo 600.000 spermatozoizi, din care destul de putin mobili. Nici un medic nu ne mai dadea sanse pe cale naturala. Si am facut FIV si degeaba, anul asta ne pregateam pentru al doilea, dar nu a mai fost cazul ca s-a intamplat natural.
Acum sa va spun: am incercat toate tratamentele posibile in acesti 5 ani: bioenergie, tratamente naturiste (grija la Branca ursului, sotului meu ii scadea numarul spermatozoizilor de la asta), reflexoterapie, nici nu mai imi aminstesc ce nu am facut.
Ultimul, a fost cu remedii homeopate, ca ne pregateam de FIV si ziceam sa avem cu ce face. Si cred ca asta si-a facut efectul, natural, dar, intr-adevar dupa 3-4 luni de luat remedii.
Fetelor, va doresc succes in incercarile voastre, va inteleg perfect si va sustin. Va spun inca o data: NU VA PIERDETI SPERANTA!
10+
tannoo25 spune:
child, minunile nu au loc mereu ... trebuie si putin "ajutate" ...
Felicitari ptr reusita si sa ai o sarcina usoara ! 
anna_ivan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui child Acum sa va spun: am incercat toate tratamentele posibile in acesti 5 ani: bioenergie, tratamente naturiste (grija la Branca ursului, sotului meu ii scadea numarul spermatozoizilor de la asta), reflexoterapie, nici nu mai imi aminstesc ce nu am facut. 10+ |
de unde stii ca branca era cea care micsora?
si sotul meu face tratament cu vitamine si dr ne-a spus si branca tinctura de 3 ori pe zi. lui i-a crescut de la 2mil la 8.5 si motilitatea de la 20% la 35% eu nu i-as intrerupe branca
tusce spune:
Felicitari child, si sa ai o sarcina usoara.
Spune-mi te rog, ce fel de tratament a luat sotul tau in ultimele 3-4 luni?
adrianaBuc spune:
Buna fetelor. Am scris acum cateva capitole, disperata deoarece sotul a fost diagnosticat cu oligoastenospermie severa. Spermograma arata asa: volum total 1 ml, 4 mil/ mil, mobilitate: a+b+c 50%. In ultimele 4 saptamani a luat BU (6 capsule pe zi) si pentru ca am citit ca exista cazuri in care BU a facut mai mult rau decat bine, am repetat spermograma.
Si ne-am minunat: volum total 3,2 ml; 20,8 mil/ ml; mobilitate a+b+c 75%; oligospermie moderata. Asa ca o sa ia in continuare si speram ca in 2 luni o sa trecem la inseminare, poate avem si noi parte de bebelusul mult dorit.
tannoo25 spune:
branca ursului poate face si bine si rau ... de aceea se si ia numai la recomandarea medicului ...
adrianaBuc spune:
tannoo25, daca medicii ar fi mai ... profesionisti, ai zice sa te bazezi pe ei, dar majoritatea prescriu tratamante dupa ureche si ajusteaza pe parcurs, daca nu dau rezultate.