soacra ...soacra
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Luna1 Ba mai mult era mai demult un topic aici pe DC in care o mamica deplangea moartea mamei ei, motivul : a murit tocmai cand avea nevoie de ea, sa o ajute cu copilul, sa-i faca curat, sa-i spele. ![]() Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
vaaaiiii

chiar daca nu-i de ris,dar...Dana
maru spune:
de la inceput precizez ca am o soacra buna. Poate relatia noastra a avut obstacole pi ici pi colo, dar anumiti factori ca distanta, maturizarea mea a imbunatatit mult relatia.
Recunosc ca ea se straduieste mai mult decat ma straduiesc eu.
Recunosc ca pretentiile mele in ceea ce o priveste s-au diminuat total, pana la extinctie. Recunosc ca trebuie sa isi traiasca batranetile frumos.
Imi pare rau ca implicarea nu e mai mare in viata copilului nostru.
Atat.
DAR... si acum am sa ma refer la ambele perechi de parinti:
Ce te faci atunci cand vor sa fie parte din viata ta, a 3-a roata la caruta, dar nu pot din varii motive? Nu ma refer acum la distanta, ma refer la lipsa de timp, de putere de a o face, de dorinta de a nu deranja, si pana la urma copilul nu-si cunoaste mai deloc bunicii...
Ce te faci cand se supara ca nu sunt implicati efectiv in viata nepotului dar ei nu pot/vor sa faca nici un efort in acest sens?
Nu am nevoie sa imi faca nimeni curatenie, m-au ajutat cum au putut cu copilul, din proprie initiativa, si acum dupa ani, simti prin telefon o oarecare imbufnare ca nepotul nu sta la povesti cu ei, ca nu "a iesit" asa cum se asteptau ei?
Noi din afara vedem ca de fapt parintii nu sunt slugile noastre, noi nu suntem slugile lor. Dar din tara, nu asa se vede...
alevin spune:
| citat din mesajul lui Luna1 Eu admit ideea ca soacrele romance au o alta mentalitate vis-a-vis de rolul lor in viata noului cuplu format din fiu si nora. La fel cum citind ce scrieti voi nurorile admit ideea ca si nurorile au o mentalitate diferita/gresita fata de rolul soacrilor si al parintilor in viata noului cuplu. Eu cand voi fi soacra voi fi exact ca soacra-mea. E perfecta si spun asta dupa 5 ani de casnicie si 7 de cand o cunosc. Nu ne-am certat niciodata. Niciodata nu am vorbit chestii serioase sau sub forma de repros vis-a-vis de modul cum imi organizez eu viata si implicit o organizez pe a fiului ei. Niciodata nu si-a permis sa imi zica ce sa gatesc, cand si cum sa fac curat, ce sa-i fac fiului ei sau mai stiu eu ce. Cand am dorit sa discut ceva mai intim a fost mereu acolo alaturi si nu m-a judecat. Ce ofer eu in schimb? Nu am nicio pretentie de la ea in a imi creste copiii. Si totusi s-a oferit singura sa stea cu cea mica 2 zile pe sapt. Ii multumesc de fiecare data pentru asta si ii invit la masa saptamanal nu ca si plata ci pentru ca efectiv mi-e dor de ei. Soacra-mea mi-e ca o prietena. Nu am pretentii la avutii, la ce si-a strans, la bani, nu tin cont daca i-a dat bani unui copil de ce nu-i da si celuilalt (are doi baietii). Nu ma intereseaza. Familia mea si interesul meu strict se rezuma la ce putem realiza noi doi, eu cu sotul si binele copiilor. Insa sincer va zic daca as fi dorit as fi putut sa gasesc cusur, sa ma enervez, sa nu o suport. Mai ales ca am venit aici direct cu mentalitatea romaneasca "soacra e facuta sa ii scoata nurorii peri albi". Primul an am fost mereu in garda ca ma gandeam ca e asa placuta ca sa mi-o traga pe la spate. Acum pentru ca soacra-mea are experienta vietii am momente cand o rog sa vina cu mine la doctor cu copiii ca are mai mult tupeu sa intrebe nshpe mii de intrebari. Cand am avut un cancer scare cu tiroida ea a umblat prin spitale cu mine. Asa ca eu zic asa, daca lasati pretentiile mai jos la cati copii trebuie sa creasca soacra, pe ai cui, daca nu va mai uitati in curtea vecinului (pe al sora-ti il creste, pe ai nostri nu) si va vedeti de viata voastra relatia cu soacra se va inbunatatii. Eu nu inteleg cum sa vina soacra-mea la mine sa-mi faca curat. Dupa ce mancam la mine mai spala vasele cu barbata-miu, e ca un fel de moment intim intre mama si fiu iar eu il respect si ma duc la tv si ii las sa vorbeasca ca doar e mama lui si ar vrea si ea 10 min singur cu el ,poate sa-l intrebe daca e fericit, poate sa-l intrebe daca ii e bine sau doar sa vorbeasca banalitati. Mai ales ca sunt si eu mama de baiat si nu imi doresc sa isi ia de sotie pe una care spioneaza si interpreteaza tot ce zic. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
Soacra d-asta vreau sa fiu eu! Asa soacra am avut si asa vreau sa fiu.
Iael spune:
Daca ne punem putin in situatia soacrei simtim ca nu e chiar asa usor sa fie exclusa din viata copilului ei pe care l-a adus pe lume ( ce frumoase povesti referitoare la acest moment am citit chiar aici pe forum !), l-a crescut si pe care-l iubeste din toata inima .
Si soacrele sunt mame .
Acum ne plangem de soacre , peste ceva ani o sa fim tare nemultumite de nurori ...
Luna1 spune:
Maru parerea mea e ca nu ai cum sa implici cu forta bunicii. E trist, stiu, dar daca ei nu doresc cu adevarat nu vor fi parte din viata nepotului/nepotilor. In cazul in care se supara/imbufneaza ca nepotul are o atitudine realtiv rece (binentels e bine sa analizezi daca nu cumva e vorba si de varsta copilului, dupa o anumita varsta nu mai au chef de taclale la tel cu bunicii) e bine sa discutati deschis cum puteti sa imbunatatiti relatia lor si sa se implice mai mult in viata nepotului.
De ex la noi e asa: Soacra sta cu cea mica (cel mare e la scoala mare parte din zi) doua zile pe saptamana inca de la 8 luni cand nu lucram eu (mai exact lucram part time). A stat initial 2 zile, apoi o zi doar din dorinta ei de a stabili o legatura cu copilul, deci nu i-am cerut-o eu, eu eram acasa si puteam sa stau cu ea oricum.
Acum are doi ani si desi am posibilitatea sa o duc la gradi mai multe zile o duc doar doua caci s-a oferit sa stea cu ea doua zile. La fel, eu child care imi pot rezolva insa e dorinta lor stricta sa-si resfete nepoata doua zile pe sapt. Pentru relatia cu cel mare vine la noi la masa o data pe sapt si atunci se chitaie cu amandoi la greu.
Ma gandesc ca daca le explici exact ca nu ai nevoie de ajutorul lor fizic, insa ar fi frumos daca si-ar dori sa petreaca mai mult timp cu nepotul, sa iasa la o prajitura, sa joace un fotbal, sa il invete sa mearga pe role etc, probabil o vor face. Insa daca totusi nu doresc sa o faca atunci le-as explica raceala copilului cand ei se supara.
Dragostea nu infloreste daca nu e "udata" cu gesturi de iubire si alimentata permanent. Deci clar un copil nu isi va iubi bunicii automat doar pentru ca sunt bunici.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
mgabi spune:
Buna dimineata.
Dragele mele nu mi-am mai vazut soacra de o luna, dar urmeaza. Va fi ziua fetitei mele si o sa vina cu, cumnata care de fapt este nasa copiilor mei. Eu sper sa fie bine. Noi, femeile nu vom avea prea multe schimburi de informatii, cel mai bine se vor simti sotii nostrii, se inteleg bine. Nasa cand vine la noi mananca ceva rapid si se duce apoi in pat la TV, cu soacra. Eu raman la smotru. 
Copii se vor juca...
Deja ma gandesc sa incep pregatirile, mai sunt 2 saptamani.
O zi buna.
trischa spune:
| citat din mesajul lui mgabi Buna dimineata. Dragele mele nu mi-am mai vazut soacra de o luna, dar urmeaza. Va fi ziua fetitei mele si o sa vina cu, cumnata care de fapt este nasa copiilor mei. Eu sper sa fie bine. Noi, femeile nu vom avea prea multe schimburi de informatii, cel mai bine se vor simti sotii nostrii, se inteleg bine. Nasa cand vine la noi mananca ceva rapid si se duce apoi in pat la TV, cu soacra. Eu raman la smotru. ![]() Copii se vor juca... Deja ma gandesc sa incep pregatirile, mai sunt 2 saptamani. O zi buna. |
Zic si eu,nu ai putea sa-i chemi la un restaurant???baniesc ca financiar tot pe acolo iesi dar te alegi cu niste avantaje,tu scapi de smotru,soacra si cumnata nu au pat si tv,iar vizita prea mult nu dureaza.
mgabi spune:
Buna.
Cu siguranta ca nu, altfel nu ar mai veni. Iti dai seama ca le trebuie si hotel, si ar trebui sa suportam tot noi costurile. Daca vine nu sta o zi, ci 3 si trebuie sa-si recupereze cheltuiala
, pai nu.
sorana spune:
Eu i-am promis fiica-mii ca o sa o ajut cu copii.
Dar asta pentru ca mi-a cerut, mai corect spus mi-a pretins
. Si-a facut ea planul cum o sa fie ea mare si o sa mearga la serviciu si eu o sa iau copiii ei de la gradi si o sa stau cu ei pana vine ea de la serviciu
.
Roxy sa stii ca eu o sa le tin copii si cateva ore sa se duca sa se distreze. Zau ca da (vorba Lunei daca nu m-o durea artrita
). Eu n-am fost la teatru timp de vreo 7 ani ca n-am cu cine sa las copilul si pe cuvantul meu ca mi-e dor de teatru ... Asa ca daca ma roaga fi-mea sa-i tin copii cateva ore sa iasa si ei in oras ... de ce nu?
Sa traim noi pana atunci.
Eu am avut bunica de-aia ca-n povesti care facea dulceata si citea povesti
. Asta e cauza pentru care regret ca fi-mea n-are bunica. Putea fi si o bunica moderna, nu trebuie sa faca dulceata, important ar fi fost sa o iubeasca pe fi-mea. Dar are parinti, n-a avut niciodata bunica, nu stie ce-i aia deci nu-i simte lipsa.
Si oricum pot doar sa comentez, doar nu pot sa impun nimanui sa imi iubeasca copilul, nu?
Sorana si Monica (in curand scolarita)
andacos spune:
Gabi,eu itzi mai dau o bila neagra pentru ultimele tale 2 raspunsuri si sa-mi fie cu iertare dar...nu intzeleg!
Daca nu-tzi place compania lor,daca nu le vrei...de ce le invitzi,de ce te chinui singura!
Eu in locul tau i-as(le-as) spune clar ca din motive de criza(de exemplu)anul asta nu facem nimic!Un tort acolo sa simta copilul ca nu a trecut ziua nesarbatorita in care va sufla in prezentza mamaei,tateui si a fratelui si gata!Daca doresc sa-i trimita fetei ceva e ok,daca nu.....nu si gata!Adica ce daca trimit prin posta de exemplu cadoul nu are aceasi semnificatzie ca atunci cind il ofera personal?
Dana