soacra ...soacra

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

noi stam la tara,si ei au pamant pe care il lucreaza dar niciodata nu m-am dus si asta i-am spus-o lui barbata-miu inca dinainte de a ne lua,cum munceste ptr cumnata mea,adica fata ei,asa sa munceasca si ptr noi,ptr baiatul ei,dar nici nu mi-a reprosat vreodata ca nu merg la camp,ca nici sotul meu nu se duce si nici cumnata nu vine;sau sa ma scoale vreodata sa fac nu stiu ce,never,m-am trezit la ce ora am vrut si nimeni nu a avut nimic de comentat,daca era de treaba acasa faceam ce puteam si atat,plecau la camp gaseau mancare cand veneau acasa,curatenie la buc,la ei isi face ea,de spalat isi spala singura,eu zic ca daca se vrea ,se poate intelege si cu soacra,dar daca si noi,ca nurori suntem tari in gura si nu mai lasam si noi de la noi,pai atunci normal ca se lasa cu cearta.

sper sa gasiti intelegere toate cele care nu va intelegeti cu soacra,macar asa de lasa-ma sa te las,nu sa o iei la pupaturi,doamne fereste,dar sa iti lasi loc de buna ziua,zic eu.

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Eu sunt tare curioasa cum o sa fiu eu ca "SOACRA" Dar voi cele care acum va "laudati" soacrele?
Mda, recunosc... greu exercitiu de imaginatie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

mie imi place ca toate nurorile sunt la mii de ani lumina mai superioare decat soacrele, si considera ca de ce sa ceri de la soacre ca nu ai de unde. Dar daca si atunci cand vorbiti cu ele razbate din ton si din modul cum le vorbiti aceeasi superioritate si sictir, nu vad cum vreti ca soacrele sa fie altfel decat acre si rau voitoare cu voi.
Si eu am soacra, dar nu am fost niciodata si nu mi-am permis sa ii arat ca o desconsider, ca o socotesc inferioara fata de mine si sa-i vorbesc in felul cum vad ca se practica sa-i vorbeasca o nora soacrei.
Din contra am respectat-o ca om , mai intai si apoi ca mama a sotului meu, daca a avut ceva sa spuna am discutat , nu i-a convenit nici ei ca dupa ce ne-am casatorit am fost mereu pentru plecarea la casa noastra chiar daca pentru inceput consta doar intr-o garsoniera micuta , cand ei singuri fiind aveau o casa mare cu multe camere in care spera sa ramanem.
Dar chiar daca nu i-a convenit a inteles ca asa vrem si ca venim la ei cand si cum putem si asta a fost.Dar nu ne-am facut ca la usa cortului si i-am aratat mereu ca o respect.
Nu poti astepta respect de la cineva pe care nu-l respecti, parerea mea.
Pe de lata parte am si eu doi baieti deci in viitor voi fi soacra si eu, si zau ca nu mi-ar placea ca nora care va veni sa-mi spuna ca de acum ii e greata sa vada ca imi iubesc in continuare baiatul cu toate ca e casatorit.
Nu inseamna ca daca s-a casatorit nu mai are mama , sau trebuie sa nu o mai cunoasca pentru ca altfel sotia lui se simte lezata.Sa fim seriosi sunt doua lucruri complet diferite, dragostea fata de mama si dragostea fata de sotie , nu se anuleaza una pe alta si nu e loc de gelozie aici.
Iar sa-mi vorbeasca cumva de la 2 metri inaltime ca de pe ea o iubeste fiul meu, cred ca o cobor imediat unde ii e locul, ca o fi iubind-o pe ea, dar si mama e doar una pe lumea asta.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

roxy,

Ne-ai tradat, ai trecut in tabara soacrelor!
Normal ca o sa-ti iubesti copii si cand o sa creasca mari si vor fi la casele lor.

Doar sper ca la un moment dat sa accepti ca au ajuns adulti maturi si independenti de tine, cu viata proprie, care iau decizii proprii... da chiar daca tie nu-ti plac, sa le accepti totusi.

Si asta cu respectul datorat socrilor, varstinicilor... ar trebui sa ai ce sa respecti, sau ii respectam asa doar de cohii lumii?
Noi la inceputul relatiei le ceream parerea socrilor despre lucrurile importante din viata, si primeam sfaturi "constructive":
- orice mama, numa sa nu te insori cu aia
- ce rost are sa va cumparati orice cand am eu, veniti sa stati cu mine
- ne-au sfatuit sa ne luam vila la Herastrau cand noi aveam cu greu bani de un ap intr-un bloc vechi, evident
- tot ce facem/cumparam ei ar fi facut mai bine in locul nostru, da cu chestii fanteziste: teren de casa la 100 km de Buc si sa facem naveta
- se ofera sa ne vanda lucruri pe care si le cumpara si se dovedesc inutile: gen aparat cu lumina colorata, magneti care te insanatosesc brusc, biciclete medicinale.
- ultimul "sfat" e sa ne punem acoperis pe bloc. Nu conteaza ca e f scump, ca tb vecinii sa fie de acord, ca e criza si nu e momentul sa ne indatoram... si ca noua ni se pare inutil.

Da, mi-as fi dorit sa fie batrani si intelepti... din pacate sunt doar batrani.
incerc sa-i tratez corect, dar sa le respect parerile si opiniile... hmmmm sa fim seriosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

se pare ca cel mai bine este ca fiecare familie sa traiasca la casa ei... este o vorba romaneasca, un pic cam urata, dar uneori vorbele astea din popor si din topor exprima foarte bine anumite situatii: "lucrul amestecat miroase a rahat"...
Gabi, se pare ca toata aceasta nebunie se intampla fiindca parintii si socrii tai nu se accepta... Cred ca tocmai acea rabufnire a tatalui tau exact cand v-ati intoars de la socri, si cand socrul tau era la voi, spune multe despre aceasta relatie. Exisa acolo o anumita tensiune: stii cum e atunci cand ceva neplacut pluteste in aer? Poate ca cel mai bine ar fi sa-ti iei sotul si copiii si sa faceti ceva sa locuti singuri, daca e posibil, s-o mai rariti si cu socrii tai si cu parintii tai, sa va vedeti de familia si in primul rand de copiii vostri, sa invatati sa va descurcati cum puteti fara sa mai apelati la nimeni. Altfel veti avea numai de suferit. Ti-o spune o persoana ai carei parinti si socri se au la cutite... daca as permite, lucrurile ar lua o intorsatura tare urata si intre parintii mei si ai sotului, dar noi nu bagam in seama tampeniile astea. E adevarat ca noi locuim singuri doar cu baietelul nostru, fiecare locuieste la casa lui si ne vedem destul de rar, desi locuim toti in acelasi cartier... si crede-ma ca si la noi exista situatii asemanatoare cu a ta in privinta cumnatului (fratele sotului meu) si a cumnatei, si noi vedem ca exista diferente dar desi aceste chestiuni dor un pic am invatat sa nu ne prea intereseze... de ce sa-mi fac sange rau si sa sufar pentru o situatie pe care nu am creat-o noi, pe care nu o putem controla? Daca soacra face diferente intre copiii ei este pacatul ei, voi vedeti-va de ale voastre... Sfatul meu este sa va indepartati si de parintii tai si de ai sotului, nu sa va instrainati, dar sa nu mai lasati pe nimeni sa devina motiv de scandal intre voi.
Exact cum spun si unele fete, daca ai nevoie de ajutor cu copiii du-i la gradinita sau angajeaza o bona, cu curatenia incearca sa te descurci tu cu sotul si asa le vei da celorlalti de inteles ca nu ai ajuns la mana lor si atunci nu vor mai avea cum sa te santajeze emotional... Succes

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Hm ... cred e foarte greu sa nimeresti soacra pe care ti-o doresti.
De exemplu soacra mea nu a avut niciodata "afectiune gretoasa" pentru ... nimeni.
Adica pe fi-su l-a lasat la rude si l-a luat pe la 7 ani (ca tot zicea cineva ca si-au crescut copii). Apoi il lasau singur in casa (ma refer la 10 ani, nu la 20 ..) si ei plecau in concediu la mare. Cica mai trecea o vecina pe la el sa vada ce mai face.
Si eu care as fi avut "pretentia" sa o iubeasca pe fi-mea. Evident, pretentia mea a fost total exagerata. Soacra-mea n-a atins-o pe fi-mea pana pe la 2 ani si atunci a atins-o pe mana, cam in scarba asa ...
Nu mi-am mai vazut soacra de vreo 5 ani si nici nu simt nevoia. Sotul meu o vede cam o data la 1-2 ani ... cred ca e ok asa. Inutil sa zic ca ea nu simte nevoia sa-l vada pe fi-su mai des. Pe fi-mea n-a vazut-o de 4 ani. Si nici nu simte nevoia s-o vada. Fiica-mea probabil ca n-ar recunoaste-o pe strada (evident ca n-am poze cu ea prin casa).
A vorbit recent soacra-mea cu fi-mea la telefon (asta se intampla cam o data pe an). Am intrebat-o fi-mea despre ce au discutat. Si mi-a zis ca n-au discutat, i-a zis bunica ceva, ea n-a inteles ce, dar nu crede ca era important asa ca a zis "da" apoi 'pa" si a inchis telefonul .
Roxy mie una mi-ar fi placut sa aiba copilul bunica, dar nu are. Oare din cauza faptului ca i-am vorbit eu cu superioritate si in sictir ea nu vrea sa-si vada fiul si nepoata???
Asa ca Roxy ... daca iti iubesti baiatul si probabil o sa-ti iubesti si nepotii, mie mi-ar fi placut sa fii soacra mea . Daca as fi putut sa-ti las o ora copilul in grija (cand era mai mica mai ales) mi-ar fi placut si mai tare

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu admit ideea ca soacrele romance au o alta mentalitate vis-a-vis de rolul lor in viata noului cuplu format din fiu si nora.

La fel cum citind ce scrieti voi nurorile admit ideea ca si nurorile au o mentalitate diferita/gresita fata de rolul soacrilor si al parintilor in viata noului cuplu.

Eu cand voi fi soacra voi fi exact ca soacra-mea. E perfecta si spun asta dupa 5 ani de casnicie si 7 de cand o cunosc. Nu ne-am certat niciodata. Niciodata nu am vorbit chestii serioase sau sub forma de repros vis-a-vis de modul cum imi organizez eu viata si implicit o organizez pe a fiului ei. Niciodata nu si-a permis sa imi zica ce sa gatesc, cand si cum sa fac curat, ce sa-i fac fiului ei sau mai stiu eu ce. Cand am dorit sa discut ceva mai intim a fost mereu acolo alaturi si nu m-a judecat.

Ce ofer eu in schimb? Nu am nicio pretentie de la ea in a imi creste copiii. Si totusi s-a oferit singura sa stea cu cea mica 2 zile pe sapt. Ii multumesc de fiecare data pentru asta si ii invit la masa saptamanal nu ca si plata ci pentru ca efectiv mi-e dor de ei. Soacra-mea mi-e ca o prietena. Nu am pretentii la avutii, la ce si-a strans, la bani, nu tin cont daca i-a dat bani unui copil de ce nu-i da si celuilalt (are doi baietii). Nu ma intereseaza. Familia mea si interesul meu strict se rezuma la ce putem realiza noi doi, eu cu sotul si binele copiilor.

Insa sincer va zic daca as fi dorit as fi putut sa gasesc cusur, sa ma enervez, sa nu o suport. Mai ales ca am venit aici direct cu mentalitatea romaneasca "soacra e facuta sa ii scoata nurorii peri albi". Primul an am fost mereu in garda ca ma gandeam ca e asa placuta ca sa mi-o traga pe la spate.

Acum pentru ca soacra-mea are experienta vietii am momente cand o rog sa vina cu mine la doctor cu copiii ca are mai mult tupeu sa intrebe nshpe mii de intrebari. Cand am avut un cancer scare cu tiroida ea a umblat prin spitale cu mine.

Asa ca eu zic asa, daca lasati pretentiile mai jos la cati copii trebuie sa creasca soacra, pe ai cui, daca nu va mai uitati in curtea vecinului (pe al sora-ti il creste, pe ai nostri nu) si va vedeti de viata voastra relatia cu soacra se va inbunatatii.

Eu nu inteleg cum sa vina soacra-mea la mine sa-mi faca curat. Dupa ce mancam la mine mai spala vasele cu barbata-miu, e ca un fel de moment intim intre mama si fiu iar eu il respect si ma duc la tv si ii las sa vorbeasca ca doar e mama lui si ar vrea si ea 10 min singur cu el ,poate sa-l intrebe daca e fericit, poate sa-l intrebe daca ii e bine sau doar sa vorbeasca banalitati. Mai ales ca sunt si eu mama de baiat si nu imi doresc sa isi ia de sotie pe una care spioneaza si interpreteaza tot ce zic.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Eu admit ideea ca soacrele romance au o alta mentalitate vis-a-vis de rolul lor in viata noului cuplu format din fiu si nora.

La fel cum citind ce scrieti voi nurorile admit ideea ca si nurorile au o mentalitate diferita/gresita fata de rolul soacrilor si al parintilor in viata noului cuplu.

Eu cand voi fi soacra voi fi exact ca soacra-mea. E perfecta si spun asta dupa 5 ani de casnicie si 7 de cand o cunosc. Nu ne-am certat niciodata. Niciodata nu am vorbit chestii serioase sau sub forma de repros vis-a-vis de modul cum imi organizez eu viata si implicit o organizez pe a fiului ei. Niciodata nu si-a permis sa imi zica ce sa gatesc, cand si cum sa fac curat, ce sa-i fac fiului ei sau mai stiu eu ce. Cand am dorit sa discut ceva mai intim a fost mereu acolo alaturi si nu m-a judecat.

Ce ofer eu in schimb? Nu am nicio pretentie de la ea in a imi creste copiii. Si totusi s-a oferit singura sa stea cu cea mica 2 zile pe sapt. Ii multumesc de fiecare data pentru asta si ii invit la masa saptamanal nu ca si plata ci pentru ca efectiv mi-e dor de ei. Soacra-mea mi-e ca o prietena. Nu am pretentii la avutii, la ce si-a strans, la bani, nu tin cont daca i-a dat bani unui copil de ce nu-i da si celuilalt (are doi baietii). Nu ma intereseaza. Familia mea si interesul meu strict se rezuma la ce putem realiza noi doi, eu cu sotul si binele copiilor.

Insa sincer va zic daca as fi dorit as fi putut sa gasesc cusur, sa ma enervez, sa nu o suport. Mai ales ca am venit aici direct cu mentalitatea romaneasca "soacra e facuta sa ii scoata nurorii peri albi". Primul an am fost mereu in garda ca ma gandeam ca e asa placuta ca sa mi-o traga pe la spate.

Acum pentru ca soacra-mea are experienta vietii am momente cand o rog sa vina cu mine la doctor cu copiii ca are mai mult tupeu sa intrebe nshpe mii de intrebari. Cand am avut un cancer scare cu tiroida ea a umblat prin spitale cu mine.

Asa ca eu zic asa, daca lasati pretentiile mai jos la cati copii trebuie sa creasca soacra, pe ai cui, daca nu va mai uitati in curtea vecinului (pe al sora-ti il creste, pe ai nostri nu) si va vedeti de viata voastra relatia cu soacra se va inbunatatii.

Eu nu inteleg cum sa vina soacra-mea la mine sa-mi faca curat. Dupa ce mancam la mine mai spala vasele cu barbata-miu, e ca un fel de moment intim intre mama si fiu iar eu il respect si ma duc la tv si ii las sa vorbeasca ca doar e mama lui si ar vrea si ea 10 min singur cu el ,poate sa-l intrebe daca e fericit, poate sa-l intrebe daca ii e bine sau doar sa vorbeasca banalitati. Mai ales ca sunt si eu mama de baiat si nu imi doresc sa isi ia de sotie pe una care spioneaza si interpreteaza tot ce zic.

Am vrut initzial sa mai "scurtez"mesajul tau dar efectiv n-am stiut ce si cum!Asa ca l-am lasat asa cum este!

Eu sutzin(am mai spus-o d efapt)tot ceea ce ai spus tu aici!

In Romania(nu intzelegtzi gresit mesajul meu)mentalitatea este cea care prejudiciaza inca de la inceput relatzia soacra-nora!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

sorana, cu placere as fi stat cu fetita ta, mai ales ca eu nu am fetita(inca), dar cum copii mei sunt inca mici, si nici eu nu am varsta de soacra , nu pot din pacate sa-ti fiu soacra (nu ca nu as vrea...).
Mai am pana ajung acolo, sper sa apuc si sa-mi pastrez si principiile pe care le am acum, ca as dori din suflet sa fiu prietena cu sotiile copiilor mei(spun sotiile ca am 2 baieti , nu ca mi-as dori sa aiba ei mai multe...asta ca sa nu se interpreteze).
Dar prietenie asa frumoasa, nu din aceea in care asa cum am vazut la cineva , care si-a facut soacra cu ou si cu otet ca nu vrea sa isi lase serviciul, inca lucra femeia, ca sa stea cu nepotii, si ca ce ii mai trebuie ei ca doar si asa e expirata.
Nu mi-a placut deloc asa un mod de gandire, de parca soacra i-ar fi fost datoare sa-i creasca .Una e sa vii la nepoti , sa-i iubesti si alta sa preiei toate obligatiile parintilor si raspunderile.
Noi suntem singuri aici, cu cei 2 copii , unu de scoala si unu mic de 2 ani, dar asa cum noi doi am vrut sa-i avem fara sa intrebam pe nimeni , asa ne-am asumat si raspunderea lor.
Eu nici parintilor mei nu le povestesc decat asa in mare ce si cum e la noi, au ei destule pe cap, cu toate ca insista sa le spunem ,dar nu vreau sa-i impovarez inutil mai ales ca nu ne pot ajuta, dapoi la socrii, ce sa le spun.Totul e bine, frumos, copii cresc, sa ne vedem sanatosi si cam atat.
Atata timp cat nu ii lasi sa se amestece si deciziile le luati doar voi in casa voastra e super si toata lumea in relatii de prietenie.
Deci nu am trecut in tabara soacrelor, faceam doar un exercitiu de imaginatie sa vad cum ar fi.
Si da imi voi iubi copii si cand vor fi la casa lor, cu copii lor roind in jur, dar asa cum nu ma voi amesteca in treburile lor, lasandu-le libertatea de a fi majori si vaccinati, asa si ei vor trebui la randul lor sa-si respecte parintii.(nu unii cu obligatiile si ceilalti cu foloasele).Parerea mea.Sper sa-mi si iasa , vom vedea.

PS.pentru ca daca vine nora si baga copii pe usa , cu textul ca ei sunt tineri si trebuie sa se distreze , nu cred ca imi voi mai respecta principiile, oricat mi-as iubi nepotii.(asta fu tot un exercitiu de imaginatie... a dracului soacra)

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Roxy asa imi zice mie mama, "lasa ca te vad eu, cand te-o suna nora-ta sau fiica-ta sa cresti nepotii sa vezi ce repede uiti de toate si fugi". In principiu consider ca daca vor avea nevoie cu copiii de ajutorul meu il voi oferi atat timp cat nu imi ingradeste necesitatile personale. Nu ii voi CRESTE ci voi sta cu ei cateva ore pe zi, cateva zile pe sapt in masura posibilitatilor, daca m-am pensionat, daca nu sunt in concediu in perioada aia, daca nu ma doare artrita.

Ah, da, daca vin sa ma intrebe si sa-mi ceara permisiunea sa faca copii e alta situatia insa nu stiu de ce, am un feeling ca nu ma va intreba nimeni. Asa cum nici noi nu cerem permisiunea parintilor sau socrilor sa facem copii insa pe urma gata pretentiile, pai sa ne creasca copiii ca doar ce altceva ar putea face?

N-am auzit si eu pe aici sa zica:"mai, mama a muncit o viata intreaga, las-o si pe ea sa se relaxeze". Ba mai mult era mai demult un topic aici pe DC in care o mamica deplangea moartea mamei ei, motivul : a murit tocmai cand avea nevoie de ea, sa o ajute cu copilul, sa-i faca curat, sa-i spele.

Mergi la inceput