soacra ...soacra
Raspunsuri - Pagina 6
mgabi spune:
Buna.
andacos nu sunt de acord cu tine, deoarece eu nu le interzic copiilor sa-si vada bunicii, indiferent de sentimentele mele pentru soacra sau alte rude. Daca evit aceasta vizita pe motiv de criza este clar ca ceva "pute" la mijloc si la o intalnire ulteriora ii va sublinia sotului ca eu sunt cea cu pricina. Asa ca mai bine evit si in acest fel si copii vor fi bucurosi alaturi de bunici. De altfel, sotul meu vede acste lucruri si s-a convins de ele , cam dupa mult timp, dar le trece cu vederea.
Eu nu le cer parintilor sau socrilor sa devina "slugi" pentru familia mea.
Mai stiu cat de mult conteaza si prezenta bunicilor in viata nepotilor. Eu am avut o bunica minunata pe ca am iubit-o mai mult decat pe mama, care imi facea toate poftele.
Eu acum ca sunt copii mititei imi repet mereu sa fiu o bunica buna si fiu sanatoasa. Intr-o seara fetita mea m-a intrebat asa: "mami, tu o sa imbatranesti si o sa te faci asa urata ca bunica?" 

Mamica de
Bianca Ioana (29 septembrie 2004) si
Mihai Alexandru (18 octombrie 1999)
cristiama spune:
andacos, cred ca ai uitat cum e in Romania.
Nu ne invitam rudele ca ne face placere ci pt ca TREBUIE!
De ziua sotului nici nu i-am invitat parintii, s-au invitat singuri!
Ce le spui? Ca mai vin si din provincie?
Li se pare ca e obligatia lor, asa ca indiferent ce argumente le aduci, VIN!
andacos spune:
Dragelor,aici nu e vorba ca am uitat eu cum e in Romania,ca doar nu-s plecata de vreo suta de ani!
Aici este "problema"ca daca (asa cum am spus si in prima mea interventzie la subiect)nu stiu ce si cum sa fac si accept "circul"mai departe,nu mai am niciun motiv sa ma pling!
Deci Gabi spune ca va fi servitoarea lor in perioada cit le va avea in vizita("ca sa-si scoata cheltuielile"am incercat sa redau exact cum a spus ea,lucru care mie iar mi se pare nedrept si nelalocul lui)deci e clar ca nu-i face placere!Daca nu-i face placere de ce nu taie raul de la radacina?de ce merge cu matrapazlicuri de astea care nu-i fac EI bine in primul rind!
Gabi,tu spui singura ca nu vrei sa le interzici copiilor sa aiba legatura cu bunicii,pai daca asa este e clar pentru mine cel putzin ca trebuie sa procedezi altfel!
Tu nu iei nicio masura in realitate,rabufnesti doar pe forum,dar asta nu schimba situatzia!
Incearca tu si varianta propusa de trischca si eu nu cred ca-tzi vor solicita cazare la hotel!
dar...trebuie sa vrei sa faci ceva,daca nu...ai sa vii si la anul si ai sa ne spui iar ca ele stau in virful patului si tu le servesti!
Dana
alsa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mgabi Nasa cand vine la noi mananca ceva rapid si se duce apoi in pat la TV, cu soacra. Eu raman la smotru. ![]() |
Dar sotul tau de ce nu te ajuta in astfel de momente? In fond trebuie sa te simti si tu bine, e ziua fetitei voastre.
Banuiesc ca pentru tine petrecerile astea sunt o corvoada, d-abia astepti sa se termine si sa plece musafirii. Si-i pacat.
Cunosc un cuplu in care regulile sunt asa: ea pregateste toata mancarea pentru petrecere, face curatenie,pune masa si cand sosesc musafirii aduce mancarea. In timpul mesei, el strange masa, spala farfuriile, iar ea sta la masa. Nu se ridica de pe scaun. E o varianta, nu spun ca e cea mai buna.
La noi nu e chiar asa, dar in nici un caz eu le fac pe toate ca el si ai lui sa se simta bine si eu sa ma simt o servitoare.
Kariris spune:
Super tare subiectul si felul cum l-ati dezbatut! sunt cheauna de cap ca l-am citit acum pe tot, m-am distrat extraordinar, as scrie si eu ceva dar nu vin cu nimic nou pentru ca sunt in asentimentul majoritatii.
Eu din pacate nu mai am nici soacra nici mama. Cat am mai prins-o pe soacra in viata m-am inteles OK cu dansa, desi imi cam manca nervii WE de WE si la orice sarbatoare se infiinta la noi bineinteles invitata de sotul meu.. dar la modul ca eu il auzeam cum o suna si o invita dupa care venea la mine si ma intreba daca ma supar ca a chemat-o si pe mama lui. Iar eu ii raspundeam politic, ca nu, macar cu mama lui sa fim daca cu a mea nu se poate ca e la distanta. Dupa ce a murit am realizat cat m-a iubit si cat de mult a insemnat si pt. mine.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristiama andacos, cred ca ai uitat cum e in Romania. Nu ne invitam rudele ca ne face placere ci pt ca TREBUIE! De ziua sotului nici nu i-am invitat parintii, s-au invitat singuri! Ce le spui? Ca mai vin si din provincie? Li se pare ca e obligatia lor, asa ca indiferent ce argumente le aduci, VIN! cristiama |
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR
Ei, na!!!Eu nu am invitat niciodata pe cineva pt ca 'trebuie' si nici parintii mei.
Asta e culmea, sa invit persoane pe care nu le suport pt ca suntem rude.Viata e mult prea scurta sa o petrec in compania cuiva care ma indispune!!
Cum sa vina la mine in casa neinvitati?Sau mai rau daca le spun ca nu sunt bineveniti?
Hai mai....ca nu pot sa cred ca rudele tale dau navala daca le spui 'nu sunteti invitati!!!'
Eu am trait in RO o buna bucata din viata mea, da' la noi in casa era regula: vizitele se anunta.Indiferent daca venea bunica sau amica.
Pt autoarea subiectului, nu pot sa ii spun decat ca, indiferent de utilitatile separate, atata timp cat locuiesti in casa cu socrii(parintii) nu vei avea liniste si nici intimitate.Cat ar fi ei de buni si bineintentionati.
Stiu ca in RO sunt mule persoane in situatia asta mai ales din lipsa de spatiu, dar nu e situatia ideala si nu se pote repara decat daca tanara familie locuieste separat, isi gestioneaza finantele si cresterea copiilor pe cont propriu.
mgabi spune:
Buna.
Asa cum va spuneam am sarbatorit ziua de nastere a fetitei mele 5 anisori. A fost un cosmar dar nu din cauza soacrei, ci pentru ca mie mi-a fost tare rau de la bila. Am avut o migrene ingroszitoare, greata si ceva dureri. Asa ca am primit ajutoare de la toti sot, soacra, cumnata, mama altfel ar fi fost un dezastru. Nici acum nu sunt in forma dar m-am tarat la servici. Evenimentul in sine a fost unul placut nu am avut deloc clinciuri cu soacra ba chiar a fost impresionata de starea mea. Pentru ea doar fata si ginerele sunt cei bolnavi noi suntem tari. Dar realitatea a aratat ca nu este tocmai cum credea.
Sper sa-mi revin rapid din starea asta. Nu stiu cum se face ca numai la astfel de intalniri ma apuca astfel de crize.
Ce coincidenta!
Va
dulce. Sa aveti o zi minunata