Locul fetelor Nou-Venite (4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankcta spune:

mvb sa ma treci si pe mine la aspirante.....din 2003
pe toate

ank

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polo spune:

oricum, stii cum se spune: cate bordeie atatea obiceiuri. Din ce am auzit si eu, pe langa hainute si alte cele ce trebuiesc cumparate pentru bb, iata si cateva ....sa le zicem superstitii:
- daca este baiat funda de la lumanare trebuie sa fie musai albastra sau bleu, iar daca este taiata prea lunga se va casatori tarziu, asa ca vezi si tu sa nu fie nici prea lunga, nici prea scurta
- in lumanare trebuie sa fie "bradut" sa fie bb sanatos si vanjos ca bradul; feriga sa aiba copilul spor in viata si floarea miresei pentru ai fi cununiile dezlegate
- cand te intorci de la biserica musai sa spui arintilor "Mi-ati dat un pagan v-am adus un crestin"
- in apa de la mir sa pui de toate: lapte, miere, argint, o verigheta, petale de flori, boabe de cereale. ai grija la petale... cunosc un caz in care au pus niste petale rosii, nasa avea niste super unghii lungi si cand a scos copilul mamamai avea putin si facea o criza crezand ca nasa zgariase cocosolelul copilului

Mergi la inceput

Se spune ca panza pentru botez trebuie sa fie alba si sa aiba trei metri si fara cusaturi. Nasa trebuiesa cumpere ocruciulita din aur daca bb este baiat, iar daca este fata, nasul cumpara cercelusi.
Apa de la scaldat (mir) se pune la radacina unui copac.
Daca imi mai aduc aminte iti mai spun. Oricum am vazut acum cativa ani, la u botez, ca exista trusouri de cumparat care conin aproape tot ce iti trebuie la biserica si acasa.
Toate astea sunt doar obiceiuri, fiecare face cum stie, dar eu cred ca au un farmec aparte....asta in cazul in care nu sunt ridicate de rang de regula suprema

Mergi la inceput

hai ca iar singura pe aici. Ies, trebuie sa am o discutie cu sotul legata de santierul etern din casa noastra si apoi la dus.
va pupic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

polo, niciodata nu esti singurica aici ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Aleesicoo si eu am botezat o fetita pe 17 martie anul acesta....iti mai pot da si eu detalii daca crezi ca mai ai nevoie.........polo a fost explicita

musai copilul dupa ce il speli de mir, tre sa-l imbraci din cap pana in picioare, ca de nu , se zice ca o sa fie sarac....ii pui pampers, chiloti, ciorapi , maiou, bluza, pantaloni sau rochita, caciulita.......eu am imbracat-o cu rochita alba, arata ca o papusa.......si la urma am pus-o intr-o plapumioara matlasata alba(oghelash) si am strans-o cu fasa nu prea strans ca sa nu fie zgarcita, dar nici prea larg ca sa fie prea risipitoare....si povestile de genul sunt o mie..........
se spune ca daca botezi copii, daca ii crestinesti, Dumnezeu iti mai iarta din pacate........sa te gandesti tot timpul ca ai facut un lucru minunat
noi avem deja 3 fini...si mai asteptam si altii
hai, NASHA unde esti?
da raportul ce cumparaturi ai facut

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT , (23.12.2008)
si viitoare mamica de copilasi jucausi

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

..............................................

Nimic nu este intamplator!
..............................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilenusa spune:

si eu sunt aspiranta, foarte optimista! bine v-am gasit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilenusa

Bine ai venit! Sedere cat mai scurta!
Da-ne mai multe detalii despre tine ca sa apara la inceputul fiecarui capitol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Neata ! Mai aveti ?hmm.. fetelor eu cand l-am scos din spital i-am cumparat hainute de i-au umplut 2 rafturi din sifonierul lui, pe parcurs i-am mai tot cumparat, specific faptul ca am fost anuntati doar cu 2 luni inainte de botez, si au zis ca nu au pretentii, eu oricum i am luat tot ceea ce am crezut eu de cuviinta. Panza de 3m mi se pare enorm de mare, nu am mai auzit pana acum sa nu fie cusuta pe margini, ba din contra sa fie tivata cu o chestie din dantela albastra, cate bordee atatea obicee.ASA... acum pt botez i-am luat 2 costumase, unul dintre ele sa fie pt mir, o sa ii mai cumpar, pampers, maieut chilot am luat, 1 prosop gros, o paturica grosuta asa, si nu mai stiu ce....
Stiu ca pana la biserica il duce moasa si acolo il i-au eu, si pana acs de la biserica il duc tot eu nu ?
I-am dat comanda de lantisor si cruciulita de aur. hai ca m-am intins cam multisor
cine a botezat baietel sa imi mai spuna si mie.si nasul ce atributie are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Bine ai venit si sedere cat mai scurta!
zi ne si noua cate ceva despre tine?.... nume... varsta.... ce trat ai urmat?

Citat:
citat din mesajul lui Ilenusa

Mergi la inceput