Aparat dentar

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns charlise spune:

buna fetelor!n-am mai intrat de fff mult timp pe forum,dar intre timp mi-am facut cateva pareri despre aparatul dentar.

-daca aveti copii cu probleme,NU MAI ASTEPTATI!duceti-i de mici la ortodont,chiar daca nu le-au crescut toti dintii,ii scapati mai tarziu de neplaceri,si poate se rezolva problemele cu un retainer care "antrezeaza" dintii si le impune directia de crestere,nu este dureros,costa 600 ron si este mobil.dintii ii vor creste drepti si frumos,si ii scapati de povara unui aparat dentar ulterior.(as fi vrut sa fi citit si parintii mei randurile astea acum vreo...17 ani!!)

-alegeti cu mare grija doctorul!un doctor bun va face radiografii,un mulaj,va lua acasa mulajul sa il studieze,sa stabileasca cea mai buna metoda pentru indreptarea dintilor,si va face extractiile necesare.NU este recomandat unul care se ofera sa puna aparatul direct,fara sa studieze bine dantura,eventual pe ambele arcade deodata,ca sa va ia banii,dupa care se mai gandeste ce extractii trebuie sa faca.din pacate sunt si specimene de genul asta!


-SE MERITA!!cu toate exractiile,iritatiile gingiei daca ai vreun arc,durerile de dinti de dupa reglaje,si banii care nu sunt chiar putini (2000 ron pe arcada pt metalic,2800 mixt),chiar se merita!la mine rezultatele au inceput sa se vada abia dupa 2-3 luni.am inceput cu arcada inferioara in octombrie 2009,si superioara in mai 2010.dintii de jos sunt aliniati,in schimb nu sunt perfect drepti.sper ca pana in noiembrie sa dau jos aparatul de pe arcada inferioara si sa pun retainer fix prin interior.woohoo!!si dintii de sus sunt aproape drepti.sus a mers fff repede pt ca nu erau probleme majore.

-daca aveti o varsta respectabila,si niste colegi rautaciosi,puteti alege MIXT.in nici un caz unul complet ceramic.unul mixt va costa mai putin.bracketii ceramici sunt mai putin rezistenti,si au o forta mai mica.se tocesc destul de repede si o sa va chinuie putin ortodontul cand schimba elasticele deoarece s-au tocit marginile.de aceea,daca nu doriti unul complet metalic,atunci unul mixt e ok ( pe masele metalic si restul dintilor ceramic).cel mai ok este totusi cel METALIC.

-iepumic,se gaseste la sensiblu o ata dentara de la oral b speciala pentru aparatul dentar.are marginile mai rigide si intra usor printre dinti si sarme!tot la sensiblu gasesti o periuta speciala pt aparat,cu 2 perii.cea groasa este extraordinara!tot de la oral b.defapt este o periuta de dinti normala,dar in capat se ataseaza una din cele 2 perii.e f buna sa cureti intre bracketi.

-mi s-au desprins 3 bracketi,din cei ceramici,normal!i-am pus la loc.astept cu mare drag ziua in care voi da jos aparatul.vreau sa incep un proces serios de albire de dinti!!yay!ori o albire cu ZOOM,ori insist cu sare si bicarbonat,inca nu stiu...

sunt in "renovare" :)) ...fac si abdomene sa dau burtica jos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunicaa spune:

Buna,vreau si eu sa-mi pun aparat dentar,dar am fost zilele astea la un cabinet stomatologic si mi-au spus ca un aparat bun costa 6000 lei.Eu initial voiam sa imi pun aparat dentar in Dorobanti,iar doctora asta care mi-a spus ca un aparat bun costa 6000 lei mi-a spus si ca in Dorobanti pot sa tin un aparat dentar si 2 ani si ca nu prea are efect..adica nu-mi indreapta dintii Daca stie cnv daca chiar nu se indreapta dintii,sau daca v-ati pus aparat prin Dorobanti? astept raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Fetelor...va admir
Astazi am fost la ortodont pentru un consult, pt.ca am dintii strambi, mai ales jos (sus nu-i asa grav) si m-a palit ideea de a-mi pune aparat. Sincer n-am fost niciodata foarte complexata din cauza danturii, m-am hotarat in primul rand din motive medicale si de igiena. Mie mi s-au strambat dintii dupa ce mi-au dat maselele de minte. booon...mi-am scos deja 3 masele de minte, nu pt.ca voiam sa-mi pun aparat ci pt.ca se cariasera rau.
De dimineata insa m-am pleostit complet dupa ce-am discutat cu medicul. Se pare ca ar trebui sa-mi scot inca 4 dinti!!!!! (in afara de molarii de minte) pentru a face loc si pt. a putea pune aparat. Am fost socata totusi de usurinta cu care imi propunea sa-mi scot 4 dinti sanatosi!!!!! In conditilile astea ma gandesc serios sa renunt - vreau sa mai cer totusi o opinie..si aici intervine motivul pt. care scriu: ce doctor ortodont mi-ati recomanda in bucuresti?

Eu am o problema cu extractiile astea: in primul rand sunt dinti sanatosi, care au si ei rolul lor in gura.
In al doilea rand nu se stie cum va evolua dantura in timpul vietii si s-ar putea sa am nevoie de fiecare dintisor pentru lucrari - ar fi culmea sa ajung sa fac implant pt.ca n-as avea pe ce sa imi sustin eventuale lucrari.

Voi chiar v-ati scos dinti pentru a avea dantura perfecta? Mie nu-mi vine sa-mi scot premolarii, care-s bine merci, sanatosi si stralucitori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns charlise spune:

buna iarina! in primul rand felicitari pt decizie! dintii strambi sunt una din cauzele problemelor dentare in special depunerea tartrului,aparitia gingivitei si a mirosului neplacut al gurii..ca sa nu mai vorbim de partea estetica...
ceea ce ma mira la doctorul la care ai fost este faptul ca ti-a scos 3 masele de minte dupa care ti-a spus ca trebuie sa mai scoti 4 dinti?sanatosi? mi se pare o nebunie sa fie necesar sa iti scoti 7 dinti pt a-ti pune aparat.
faptul ca iti scoti dinti pt aparat nu este neobisnuit (si eu am scos 3 masele de minte),iar o prietena trebuie sa isi scoata un dinte din fata,dar sa renunti in total la 7 dinti este dincolo de orice imaginatie.
iti sustin parerea,chiar trebuie sa te reorientezi spre alt specialist!..din pacate eu nu sunt din bucuresti,si nu cunosc un ortodont bun acolo,dar neaparat gaseste pe altcineva!
iti urez mult succes ! si sper sa nu te descurajezi,sa mergi mai departe pe acest drum,alaturi de un doctor competent,caci rezultatele merita tot efortul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Charlise, ai dreptate....sunt perfect de acord sa-mi scot maselele de minte...dar sa-mi mai scot si 4 dinti...mi se pare aberatie curata. Maselele de minte nu mi le-a scos acest medic, le-am scos in decursul a 2 ani pt.ca erau cariate destul de rau si nu avea sens sa le mai tin, mai ales ca mi-au inghesuit dintii.
Ceea ce nu inteleg eu: e mai simplu pt. ei si pt. pacient ca dintii din imediata apropiere a celor strambi sa fie scosi pentru a se umple spatiul mai repede? De ce nu ti-ar scoate o masea din spate, care iti ofera si mai mult spatiu decat un dinte pt.ca este mai lata? E drept ca probabil este mai dificil si dureaza mai mult sa impingi toti dintii, totusi...nu e in beneficiul pacientului sa ii pastrezi cat mai multi dinti?

P.S. citind pe alte forumuri, am vazut ca se practica scosul premolarilor...este in

Poate mai intra cineva si imi recomanda un medic bun in Bucuresti. Mercic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Revigorez subiectul in speranta gasirii unor raspunsuri.

Am fost si eu la ortodont. Momentan sunt tare nehotarata
Mi-a placut incognito dar nu mi-l permit si se pare ca nici nu ar fi indicat in problema mea. Raman deci cu dilema: safir, ceramic sau metalic? A purtat cineva safir? E destul de rezistent?
As vrea sa va intreb si legat de costuri. Am inteles ca pentru o arcada, aparatul ceramic ar fi in jur de 800 eur, iar cel de safir 1100 eur. Controalele ulterioare 150 ron pt ambele arcade si daca cumva pica vreun braket se mai adauga 100 ron. Cam acestea au fost preturile si la voi?
A avut cineva probleme cu smaltul dupa inlaturarea braketurilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

si eu am purtat aparat ceramic pe dintii de sus (300 euro), si metalic pe cei de jos (200 euro), am purtat cam 1 an jumate...l-am dat jos acum 2 ani, pb mea era ca aveam muscatura inversa, si eu eram putin complexata ca eram la facultate, nah se mai vedea, in fine mi-a trecut.
eu niciodata cand mi se dezlipea vreun brecket nu trebuia sa platesc (si nu aveam pile )
n-am avut pb cu smaltul dintilor.
la mine si-a facut ,treaba' asa cum trebuia, acum am muscatura cum trebuie...doar ca as mai avea nevoie de niste implanturi de masele, ca sa nu se deplaseze iar, dar asta chiar nu-mi mai pot permite financiar.
eu va recomand sa nu mai stati pe ganduri (daca va permiteti financiar si aveti mare nevoie), sa mergeti sa va puneti cat mai repede, timpul trece ff repede, si nici nu o sa stiti cand va treziti cu dinti frumosi. acuma am vazut ff multe persoane care au aparat, deci n-ar trebui sa va fie rusine, nu-i un lucru rusinos.


A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

A_driana
Multumesc pt raspuns. Imi dai sperante in legatura cu smaltul, caci asta e unul din ofurile mele: sa nu ajung sa am niste dinti plini de pete si afectati de sarmele alea.
De pret nu mai zic nimic. Nu cred ca exista in Bucuresti un pret ca al tau. Adevarul e ca atunci cand am plecat de la ortodont si am inceput sa adaug 1100eurX2 + 150 ron/luna control + alti brakets daca cad + + +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

intr-adevar in Bucuresti costa f mult...de unde D-zeu sa scoti atatia bani????
dar acolo pt fiecare control trebuie sa platesti????? de ce???? si 150 ron?
porcarie curata.
eu ti-am zis niciodata n-am platit nici un control (indiferent cat de des mergeam) si nici cand mi s-a dezlipit vreun brecket.
si la vremea respectiva cand am avut eu, a fost un efort urias pt mama dpdv financiar (cei 500 euro) dar nah, cumva cumva a reusit...
si referitor la smalt (prima data n-am stiut exact la ce te referi) nu mi-a fost afectat si nu am nici o urma de pata sau ceva, absolut nimic.
hai la Oradea si iti pui mult mai ieftin ...probabil s-a scumpit si aici, de cand am avut eu, dar ma indoiesc ca ii nici jumate din cat ii acolo.
numai bine.


A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Cei 150 ron vin de la controlul lunar, ce modifica, verifica medicul lunar la aparat. 75 ron/aparat. Unul sus, unul jos = 75x2
Nu stiu ce sa zic Adriana. Ieri m-am dus la radiografii si poze si mi-am facut dosarul ortodontic. Dar cu cat ma gandesc, fac calcule peste calcule, nu stiu daca e bine sa ma inham la asa ceva.
O sa vad, poate merg sa vad si alti medici inainte de a lua o decizie. Dar sti, problema in Bucuresti este: mergi unde? Asa cabinete sunt multe. In fine ...

Mergi la inceput