M-am hotarat.........adoptie(64)
Raspunsuri - Pagina 17
Mmmaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cons Manuelita, eu cand l-am adus acasa pe piul meu fiind nebotezat nu mi-am pus problema, dar acum m-ai facut curioasa si am cautat putin pe net. Uite ce am gasit> http://www.crestinortodox.ro/slujbe-si-randuieli/96392-randuiala-la-infierea-de-copii |
Si noi am chemat preotul acasa si ne-a facut slujba asta. Mie mi-a placut mai mult [de slujba asta] fiindca ne-a implicat pe noi si pe copil si nu pe nasi...
Gianni spune:
Buna dimineata mamici,
Ma poate ajuta careva dintre noi cu un link-site de unde sa pot lua adresele DGASPC din tara, astfel incit sa se poata solicita prezentarea copiilor adoptabili unei prietene ,care tocmai si+a luat atestatul?
Si daca nu cer prea mult, imi puteti spune cum se procedeaza exact, adica se face cerere si mai este nevoie de ceva anume? Si mai important , se poate trimite cu faxul?
Si alte eventuale detalii sint binevenite.
Multumesc anticipat,
Catalina
maria_t1971 spune:
citat din mesajul lui Gianni Buna dimineata mamici, Ma poate ajuta careva dintre noi cu un link-site de unde sa pot lua adresele DGASPC din tara, astfel incit sa se poata solicita prezentarea copiilor adoptabili unei prietene ,care tocmai si+a luat atestatul? Si daca nu cer prea mult, imi puteti spune cum se procedeaza exact, adica se face cerere si mai este nevoie de ceva anume? Si mai important , se poate trimite cu faxul? Si alte eventuale detalii sint binevenite. Multumesc anticipat, Catalina |
Buna Catalina,
Aici gasesti datele de contact ale tuturor DGASPC http://www.copii.ro/directii.aspx
Eu am trimis fax-uri si doar cateva pe mail.
Mult succes !
maria_t1971 spune:
citat din mesajul lui Gianni Si alte eventuale detalii sint binevenite. Catalina |
Cat despre sugestii, te sfatuiesc sa incerci pentru a fi impacata cu tine , dar sa nu te astepti la alt raspuns decat " nu avem copii adoptabili".
Eu am trimis cereri in 2 randuri tuturor judetelor si acelasi raspuns (cel de mai sus), completat deseori cu " conform legii prioritate au familiile din judetul in care se afla copilul" - aceasta din urma fiind valabila doar pentru copii sanatosi; spun asta ca cei cu diverse probleme sunt prezentati direct celor din alte judete, ignorandu-se bla, bla-ul de mai sus - acest lucru ti-l pot confirma cel putin 3 fete de pe forum care au avut aceleasi experiente.
asi spune:
E normal ca sa aiba prioritate familiile din judetul respectiv ,iar copii care au fost "refuzati" sa fie prezentati familiilor din alte judete, care de fapt sunt optiunea a doua.Noi am fost norocosi ca ni s-au prezentat copii din alte judete, mai putin din Cluj.Pana la urma s-a concretizat cu Maria in alt judet si ea chiar nu are nici un "defect" atat doar ca nu s-a potrivit decat cu noi.
Giani prietena ta poate incerca si in alte judete.Depinde mult si de "pretentiile" ei pentru copil.Adrese gaseste pe www.adoptiiromania.ro
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
asi spune:
A...si mai bine sa dea telefon inainte de a trimite cererea si sa vorbeasca la serv adoptii la fiecare DPC.Afla mai multe asa.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
Gianni spune:
Bun, am inteles fetelor, multumesc mult.
Am sa incerc asa cum m-ati sfatuit si am sa-i spun sa se incarce cu multa rabdare.
Ea vrea o fetita intre 3-5 ani si in judetul in care domiciliaza sint inca 40 de familii atestate inaintea ei....
Inc-odata multumesc mult.
Catalina
maria_t1971 spune:
citat din mesajul lui asi E normal ca sa aiba prioritate familiile din judetul respectiv ,iar copii care au fost "refuzati" sa fie prezentati familiilor din alte judete, care de fapt sunt optiunea a doua.Noi am fost norocosi ca ni s-au prezentat copii din alte judete, mai putin din Cluj.Pana la urma s-a concretizat cu Maria in alt judet si ea chiar nu are nici un "defect" atat doar ca nu s-a potrivit decat cu noi. Giani prietena ta poate incerca si in alte judete.Depinde mult si de "pretentiile" ei pentru copil.Adrese gaseste pe www.adoptiiromania.ro |
Asi, eu sunt de acord ca au prioritate familiile din judetul respectiv.
Eu am vrut sa evidentiez faptul ca, in general, copii cu probleme nu sunt prezentati persoanelor din judetul respectiv, ci direct celor din alte judete.
Eu am vizitat un baietel care, din spusele asistentei maternale, nu a fost vizitat niciodata de familii cu domicilul in judetul respectiv.
Manuelita spune:
Corecta treaba cu judetul.
Si Violeta noastra a fost adoptabila 1 an d ezile inainte sa o cunoastem noi, dar nu a vrut-o nici o familie din judet pentru ca este de etnie rroma....
larissa_79 spune:
Fetelor as vrea sa adopt o fetita de 3 ani care e si bolnavioara. Azi am aflat de caz. Azi m-am hotarat. Care ar fi procedura? Ce ar trebui sa fac? Cat ar dura....Va multumesc din suflet pentru eventuale raspunsuri!
Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/