M-am hotarat.........adoptie(64)
Raspunsuri - Pagina 15
cons spune:
Miha 74, mi-a fost tare dor de tine. Undeva, mai sus, am intrebat pe unde esti? M-am gandit ca s-ar putea sa ai probleme cu sarcina, asa ca n-am insistat prea tare.
Frumoase randuri ai spus si ai 100% dreptate. Nu conteaza culoarea pielii, un sufletel de om il poti iubi indiferent de originea sa.
Multa sanatate si astept cu sufletul la gura sa-ti vad si pe cel mai mic membru al familiei.
Pentru fiecare cate un pupic .
miha74 spune:
cons- da am vazut ca ai intrebat de mine, m-a luat valul cu acel mesaj ce mai face Laur al tau?
simo- cand l-am luat pe Matei avea 4 luni, se nascuse cu scor apgar 4, si era o semi-leguma...a fost diagnosticat cu sindrom piramidal extern (e grav), dar toate astea nu au contat si ne-am spus ca oricum mai bine ca noi nu il va putea ingriji nimeni. Am fost pe la n medici, analize, peste analize, kinetoterapie, orteze....si iata cum "broscoiul" s-a transformat in print: http://family.webshots.com/photo/2755604330102667571VTPgyb
mai povestea cineva, urziceanu, parca (scuze daca gresesc) cu fetita ei tot o poveste asemanatoare, si am vazut o mandrete de fata. Imi amintesc deasemenea de ancawish
asa ca ceea ce vrea sa spun fara a ofensa pe nimeni sau a judeca, este ca in spatele unor "defecte" datorate sistemului, si lipsei de afectivitate acesti copii sunt niste comori si ar trebui sa nu va limitati sansele ci sa credeti in ele
bafta multa tuturor si sa va tineti copii in brate cat mai curand.
si promit sa intru sa va dau vesti despre noi.
Miha, mami fericita de Matei (16.01.2008) , Laura (30.09.1997) si 37+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
misha71 spune:
MIha! Doamne ce mult s-a schimbat! Se vede fericirea cum straluceste in ochii lui mari si frumosi!
Este A D O R A B I L!
burtica si pe mamica frumoasa
Drum bun, licurici iubit!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!
Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)
excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)
ioanaalice spune:
Miha, Matei e chiar un print! Sa fie sanatos si luminos langa voi!
...Si nastere usoara!
Mmmaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ella_gabi simo_75 nu trebuie sa fii totusi asa dezamagita, sunt convinsa ca sufletelul tau te asteapta acolo unde nici nu te astepti. [...] In privinta agresivitatii sa stii ca si noi am avut probleme, ne-am speriat deoarece puiutul nostru dovedea o violenta exesiva dar asta numai datorita mediului in care crescuse cativa ani, am consultat psihologi pediatri care ne-au linistit si ne-au sfatuit ce sa facem prin urmare acum dupa aproape 2 ani se vad rezultate si el s-a integrat perfect. Agresivitatea e un lucru obisnuit la un copil lipsit de afectiune, nu-i normal dar din pacate asta e una din consecinte, corectabila oricum. |
Si eu sunt de aceeasi parere. Am o prietena foarte buna si are un copil grozav, biologic. Insa este cel mai violent baiat pe care l-am vazut pana acum si stiu ca asta vine de la mediul si persoanele cu care sta.
Cat despre copii sanatosi sau cu alt fel de probleme, dragele mele: fiecare stie cel mai bine ce poate sa accepte si sa duca.
Dar nimeni si nimic nu ne poate garanta ca daca am fi avut copiii nostri biologici ei ar fi fost perfecti si sanatosi, sau daca un copil sanatos nu poate dezvolta la un moment dat o afectiune.
Pe Alexandra mea am luat-o in plasament (simplu) la trei luni iar ea a devenit adoptabila abia spre varsta de un an.
Pe la sapte luni a fost diagnosticata cu o boala care unora li se pare cumplita.
Insa atunci am fost sigura ca ea este copilul meu, ca nimeni si nimic nu m-ar mai putea face sa renunt la ea.
Avem si acum scrisoarea de diagnostic intr-un sertar. Si un copil care e absolut minunat, grozav, normal.
Sunt sigura ca daca as fi asteptat pana cand ea ar fi devenit adoptabila n-as fi putut sa intervin mai repede si sa o ajut iar problemele ei s-ar fi agravat si poate n-ar mai fi putut fi remediate. Sunt sigura ca, o data devenita adoptabila, daca i se descoperea afectiunea nu ar mai fi vrut-o nimeni.
Si sunt fericita ca s-a intamplat asa, dar toate astea au fost fiindca nu mi-am pus prea multe intrebari si am refuzat sa-mi fac prea multe griji.
M-am aruncat cu capul inainte si atat.
Nu spun ca trebuie sa faceti la fel ca mine, Doamne fereste.
Dar parerea mea este ca, cu cat un copil abandonat intarzie mai mult sa ajunga la parintii lui, adica la noi, cu atat cresc posibilitatile ca boli sau comportamente nedorite sa se dezvolte si sa-i taie definitiv sansa la o viata normala.
E doar parerea mea.
miha74 spune:
mmmMaria, Misha, ioana alice- multumim de aprecieri Matei este un copil deosebit. si atrage privirile si atentia celor dupa strada. Si da, ni se spune adesea ce "frumoasa" este.
mmmmaria- ce frumos ai scris...cred ca povestile noastre sunt asemanatoare.
Miha, mami fericita de Matei (16.01.2008) , Laura (30.09.1997) si 38+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
claudia72 spune:
Hello,
Miha ce baietel frumos ai si ce mare s-a facut din toate pbl pe care le-a avut bravo tie si succes in continuare, dar si fata este superba. Iti doresc o nastere usoara si o fetita de nota 10.
Pupam toate mamicile MISHA,SORILEA,ANCA - CLUJ,ASI,SABINA,DICIU .
ASI sa stii ca plb din Cluj s-a rezolvat, astept ca prietena mea sa ia incredintarea. Sunt fericita ca o sa aibe o fetita de 5 ani si jumatate.
asi spune:
Claudia ma bucur ca prietena ta si-a gasit implinirea.
Miha ce ma bucur ca ai venit pe aici.Nu are rost sa spun ca Matei e un dulce asta se vede de pe Luna.Nastere usoara iti doresc
Mariaa saptamana asta importanta va doresc sa fie saptamana minunata
Mmmaria foarte bine ai spus Cat despre copii sanatosi sau cu alt fel de probleme, dragele mele: fiecare stie cel mai bine ce poate sa accepte si sa duca..
Este foarte important sa ne cunostem pe noi insine si sa stim ce putem si ce nu putem duce.Nu are rost nici sa bravam dar nici nu e bine sa ne ascundem in carapace si sa ne ingustam orizontul.Batranii ziceau bine "nu se potriveste planul de acasa cu cel din targ". Iubirea rezolva totul.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
cons spune:
Miha 74, ai niste copii minunati! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
Lau meu a crescut asa de repede.......Cand doarme, il privesc si ma intreb mereu ,,cand a crescut asa.... mare?,,.
Este mamos, foarte ordonat (mai ordonat decat mine). Probabil a mostenit asta de la tati, ii seamana din acest punct de vedere foarte mult. Deoarece (cred acest lucru) i-a placut sa-i citesc -si inca ii mai place - povesti a inceput sa folosesca cuvinte de genul magnific, extraodinar, incredibil, etc.
Spre exemplu, o prietena si-a luat o bluza noua si m-a intrebat daca imi place. Pana a scoate eu ceva din gura, l-am auzit pe Lau : ,,Este magnifica''.
Cred, de asemenea, ca o sa fie un mare lingusitor.
Spre exemplu, vecina mea pleca la o nunta. Noi eram in strada. Cand a iesit pe poarta vecina, l-am auzit pe Lau:
Vai, D-na Popescu ce frumoasa esti! Si ce rochie de printesa ai!
Cred ca m-am laudat destul, dar imi place asa de ,mult sa vorbesc despre piciul meu..........
Claudia, ce mai face Biencuta?
Catty, asteptam poze mai noi.
-----------------------------
Mmmaria a scris:
Dar parerea mea este ca, cu cat un copil abandonat intarzie mai mult sa ajunga la parintii lui, adica la noi, cu atat cresc posibilitatile ca boli sau comportamente nedorite sa se dezvolte si sa-i taie definitiv sansa la o viata normala.
---------------------
Eu chiar am citit undeva acest lucru.