M-am hotarat.........adoptie(64)
Raspunsuri - Pagina 14
pogonici1977 spune:
sunt intru totul de acord cu voi
dar va pot spune ca una din fetele care posteaza pe acest forum de adopti..nu pot da nume..ea se simte si e suficient....a devenit mamica prin acest sistem..ba a luat copilul acasa din maternitate... chiar a infiat copilul, trecand la numele de pe certificatul de nastere..pe tatal..adica adoptatorul..asa zis...intelegeti voi
din inatmpalre am discutat azi cu cineva care lucreaza la protectia copilului..si mia zis ca 50% din cazurile de adoptii .pe care le rezolva..asa a finalizat situatia..dar fiecare fam zia gasit graviduta....si apoi au aparut catele cu numele tatalui....
asi spune:
Nu-mi vine sa cred ca apar asfel de anunturi.E penibil
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
maria_t1971 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui asi Nu-mi vine sa cred ca apar asfel de anunturi.E penibil |
Apar Asi, din pacate pentru noi, ele fac parte societatea noastra, societate in care avem tarife bine stabilite atat pe centura cat si in birouri.
pogonici1977.
Stiu ca in unele cazuri similare finalul este fericit atat pentru noii parinti cat si pentru copilasi, si asta nu face decat sa ma bucure. Am toata admiratia pentru cei ce au avut taria si puterea sa mearga pe acest drum, celor au incercat si au resutit.
toate fetele
asi spune:
Pai atunci sa deschidem un subiect de vanzare-cumparare copii pentru adoptie sau orice .....ne trece prin cap.
Daca intr-atat s-a ajuns sa se cumpere si sa se vanda un sufet de copil e de foarte rau si spun asta pentru ca sunt oameni buni care nu-si permit sa "cumpere".Ei ce fac?
Daca sunt astfel de anunturi noi ce sa facem, sa le toleram?Sa inchidem ochii si sa spunem "ei, asta e"?E rusinos si umilitor ca la asta s-a ajuns din parea adoptatorilor...si cred ca si ei au o mare contributie la acesta "tranzactie".
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
miha74 spune:
seara buna fetelor!
scuze ca nu am mai scris demult...dar sunt motivata. Am avut ceva probleme cu sarcina, si a trebuit sa stau cumintica la pat. Mi-a fost tare greu, intrucat Matei este dependent de mine, si e si foarte posesiv. M-a ajutat mama foarte mult. Mi-e un pic teama de cum va reactiona.
dar acum suntem bine, asteptam dintr-o clipa in alta sa vina pe lume cea de-a treia minune a noastra
asi- felicitari pentru certificat. Am reusit si noi sa il facem acum vreo doua saptamani.
manuelita- ma bucur mult ca lucrurile intra pe drumul lor normal. flori pentru Violeta si parintii ei.
am vrut sa mai intru sa scriu o data...dar mi-a fost un pic teama, intrucat nu imi place sa judec...dar totusi...conteaza culoarea pielii??? ma doare cand citesc asa mesaje. si imi vin in minte versurile bine cunoscute "nu conteaza cat de lung am parul...."
si ca o paranteza, seful meu, academician de altfel, are tenul inchis, dar nu mi-am pus niciodata intrebarea daca este rrom sau nu. am avut studenti rromi care erau cu multe clase la bun simt si inteligenta deasupra romanilor ALBI. ce ar fi daca le-ati da si lor o sansa?
stiti ce spune sotul meu despre Matei: ca nu exista copil mai frumos, mai docil, mai istet decat el, si ca noi nu vom fi in stare sa facem asa minune. si asta avand in vedere ca eu sunt insarcinata, si mai exista si Laura.
Miha, mami fericita de Matei (16.01.2008) , Laura (30.09.1997) si 37+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
simo_75 spune:
e adevarat ce spui misha dar noi de ex am vazut un copilas ,care inafara ca nu a corespuns pozei de care ne indragostisem efectiv era foarte agresiv pentru varsta lui.
Am alergat in celalat capat al tarii cu sufletul la gura,cu sperante si cu inima deschisa.
Trecusem peste bariera de copil rrom (asa cum l-am vazut la fata locului!!!) dar agresivitatea lui ne-a pus pe ganduri.Plus de asta maternala se punea intre noi si copil ca un ZID.nu ne puteam apropia de el sub nici o forma si atunci??
Am "batut" sute de km pentru ce? Si oare cate drumuri mai trebuia sa fac ca sa o conving pe maternala!! ca noi suntem ceea ce trebuia pentru el?
Plus de asta nu ne atragea cu nimic.Inima noastra se inchisese cu rapiditate,sperantele s-au naruit si in locul lor a aparut dezamagirea!
De cand am intrat in posesia atestatului numai copii mari de peste 7-8 ani si copii rromi + probleme de sanatate ,ni s-au aratat.de ce?
Toata treaba asta se face ca noi sa cedam si sa intram in acea disperare si sa alegem unul dintre ei.
Daca Dumnezeu ne-a dat dreptul sa ne alegem copilul atunci o sa-l alegem.Indiferent cat vom astepta.
Cred ca nici una dintre fetele care au atestat si sunt in asteptare nu ar accepta una din variantele de mai sus mai ales ca stim exact ca sunt copii sanatosi,mici si chiar si de etnie rroma frumosi si sanatosi.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar parerile mele sunt sigura ca sunt impartasite si de alte fete cu care am discutat.
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
simo_75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pogonici1977 sunt intru totul de acord cu voi dar va pot spune ca una din fetele care posteaza pe acest forum de adopti..nu pot da nume..ea se simte si e suficient....a devenit mamica prin acest sistem..ba a luat copilul acasa din maternitate... chiar a infiat copilul, trecand la numele de pe certificatul de nastere..pe tatal..adica adoptatorul..asa zis...intelegeti voi din inatmpalre am discutat azi cu cineva care lucreaza la protectia copilului..si mia zis ca 50% din cazurile de adoptii .pe care le rezolva..asa a finalizat situatia..dar fiecare fam zia gasit graviduta....si apoi au aparut catele cu numele tatalui.... |
Toate astea se intimpla pentru ca sistemul te impinge sa faci asa ceva.Daca aceste fete au avut curajul cum spune sloganul de la PROTV "Jos palaria" .
Eu nu as avea curajul asta,nu cred ca as putea sa mai dorm noaptea dar fiecare cu curajul lui si fiecare situatie de genul asta are particularitatiile ei.
sunt sigura ca exista si bani la mijloc, ca ma indoiesc in ziua de azi sa nu fie vorba de bani in aceasta situatie.
Cel mai bine ar fii sa bage legea paternitatii si sa se opreasca traficul de copii.Eu as il numesc!
Iar cele care s-au bagat in asa ceva nu ar trebui sa mai spuna nimanui ca lumea este rea si nu se stie cand pot aparea probleme.
va pup si w-end placut
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
ella_gabi spune:
Buna,
Din ratiuni strict legate de timp nu prea pot scrie dar va citesc cu drag ori de cate ori prind un moment liber. Si eu am adoptat un puiut in urma cu aproape 2 ani si cam stiu ce si cum.
simo_75 nu trebuie sa fii totusi asa dezamagita, sunt convinsa ca sufletelul tau te asteapta acolo unde nici nu te astepti. La noi asa a fost, am strabatut toata tara fara mari sperante si s-a intamplat ca el sa fie acela care ne astepta. In privinta agresivitatii sa stii ca si noi am avut probleme, ne-am speriat deoarece puiutul nostru dovedea o violenta exesiva dar asta numai datorita mediului in care crescuse cativa ani, am consultat psihologi pediatri care ne-au linistit si ne-au sfatuit ce sa facem prin urmare acum dupa aproape 2 ani se vad rezultate si el s-a integrat perfect. Agresivitatea e un lucru obisnuit la un copil lipsit de afectiune, nu-i normal dar din pacate asta e una din consecinte, corectabila oricum. Scrie-mi pe PM si iti voi povesti. Mult succes!!
Mariaa spune:
Simo, lasa dezamagirea si ia-o ca pe o experienta care o sa-ti fie de ajutor pe viitor. Din intalnirea avuta ai mai aflat niste lucruri despre voi si asta conteaza enorm cred, pentru ce veti face pe viitor. Noua cel putin asta ni s-a intamplat.
Ne asteapta si pe noi o saptamana importanta si sper sa avem intelepciunea sa stim si sa simtim ce trebuie sa facem sa fie bine.
De unde suntem noi se vede doar virful 'aisberg-ului' insa pentru nimic in lume nu mi-as fi dorit astazi un alt drum in schimbul unei experiente fascinante ca adoptia.
Va admir mult pe cele pe care v-au gasit copiii si va doresc multa sanatate lor dar si voua sa va bucurati de ei cat mai mult!
toate fetele si sa nu uitam ca rabdarea este cheia fericirii
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor