Traficul de ovule
Raspunsuri - Pagina 6
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Fetelor mi se pare ca ganditi problema gresit...indiferent ca o femeie da nastere unui copil, ca il adopta, ca il face cu mama surogat, cu ovule cumparate "la piata", cu sperma din borcan, sunt tot felul de riscuri, greutati, probleme si altele...eu zic asa, indiferent de toate problemele, greutatile si riscurile posibile e atat de frumos ca femeile tot isi doresc sa aiba copii. Pt mine problema nu e cum obtii copilul ci cum faci de atunci inainte, cum il cresti. Sa sti la ce te astepti si totusi sa te inhami la caruta din dorinta de a avea copii, pt ca iubesti copiii mai presus de orice, asta face un Om mare! |
Bine-ai mai grait, BP!
alice2004 spune:
Blackpanterro, !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
blackpanterro spune:
Fetelor sunteti dragute, am decis sa scriu numai ca sa va zic ca nu trebuie sa va supere posturi ca ale Lilianei.
Un om mare a spus odata "we don't do things because they are easy, but because they are hard" si eu am un mare respect pt oamenii care fac asta,oameni din care faceti si voi parte.
Eu nu pot sa imi iamginez cum e sa nu pot avea copii(eu sunt la polul opus, raman gravida daca se uita sotul la mine, noroc cu anticonceptionalele) si de aceea nu pot sa spun, "vaaaai, a facut copil cu mama surogat", sau "vaaaai, a facut copii cu ovulele/embrionii altei femei" etc.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
ariel_7000 spune:
liliana, parinti nu sunt aceia care au procreat, ci aceia care au crescut copiii, care i-au iubit, care au stat cu ei cand au fost bolnavi, care s-au bucurat pentru reusitele lor, care au suferit la necazurile lor. definitia de parinte nu se rezuma la un ovul+spermatozoid=love ... o mama nu este cea care isi duce sarcina ca pe un rucsac de care abia asteapta sa scape in prima maternitate si apoi sa plece sa-si continue viata.
mai trist e ca natura a hotarat pentru unele femei sa nu poata deveni mamici pe calea clasica...cu toate, ca toata fiinta lor e pregatita pentru asta.
eu doresc din tot sufletul ca visul sa li se realizeze, iar tie iti doresc sa-ti gasesti linistea si pacea, sa poti lasa incrancenarea.
Daria, esti un om minunat! cei care te-au crescut au facut-o bine! . LA MULTI ANI!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
Liliana82 spune:
Mai fetelor nu sariti acuma cu rosi pe mine ca as spus eu ce cred despre strict riscuri /si dezavantajele adoptiei... Cum prin familia mea au fost cazuri de adoptii ( unele mai nereusite precum matusa mea) am spus ei eu ce cred.. si fara sa supar pe nimeni ce am scris e real. Fara doar si poate adoptia are si bebeficii si bucurii.. dar am fost intrebata de riscuri si am raspuns. si cred ca orice persoana care intentioneaza sa adopteze ar trebui sa stie si riscurile pe langa beneficii si bucurii.
Acuma ma dau cu parerea legata de donatoarele de ovule.. Am spus nu am nimic impotriva faptului ca se concep copii si in eprubeta dar si daca este necesar ca aceste ovule sa fie marfa ( adica platite) macar sa faca naiba un registru cu donatoarele ca sa aiba si mamele idee ca macar acelea ovule provin de la studente , ( respectiv persoane dotate cu o anumita inteligenta (ca de aia fac facultate) ca sunt sanatoase si nu transmit boli genetice , dar ca doneaza pentru asi ameliora situatia financiara , ci nu vin de la studentele in artele amorului de pe centura bucurestiului
szivarvany spune:
ma scuzati, ideile expuse sunt de fapt de
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Qamar spune:
Daria, la multi aaaaaaaaaaani!
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Andries spune:
Cand vrei sa devii mama si nu prea iti iese cu "materialul propriu" apelezi la "material donat". Nici o problema. Doar ca trebuie sa ai garantia ca o faci aparata de un cadru legislativ si institutional adecvat. Exact ca la adoptii, trebuie sa respecti o lege.
Mamele respective, in majoritatea cazurilor stiau ca nu e legal, din moment ce "procedurile" se desfasurau pe furis. Asta e realitatea, nu se poate ascunde nimeni dupa deget. Ca au ales sa o faca intr-un cadru ilegal se explica prin faptul ca in tara lor religia interzice astfel de practici. Dar este alegerea lor si au ales asa pentru ca dorinta de a avea un copil a invins.
Ca donatoarele erau paupere si needucate...alta poveste...credeti ca mamelor le-a cazut bine cand au citit in Haaretz deunde veneau ovulele? dar ce sa mai faca, copiii sunt ai lor, sa fie sanatosi.
Una peste alta, daca esti banca de material biologic si ai toate autorizatiile legale, daca respecti reglementarile este ok. Poti avea si sange si celule stem si sperma si embrioni congelati...atat timp cat cineva isi asuma consecintele juridice ale posesiei respectivului material biologic.
Daca eu donez ovule, vreau sa raman anonima. Nu sa ma trezesc peste 20 de ani ca am potentiali mostenitori despre care nu stiu nimic. Si la fel un barbat. Ba mai rau, poate fi dat in judecata pentru paternitate. Nu este permisa trasabilitatea donatorilor. Nici pentru viitorul copil nu aduce nici un beneficiu, ba dimpotriva. Dar cand un om accepta material genetic donat, el trebuie sa fie asigurat de cineva cu autoritate, credibilitate si acoperire legala ca respectivul material genetic ii va fi benefic, la limita tuturor cunostintelor si posibilitatilor de investigare actuale.
Cu alte cuvinte, cand accepti un rinichi donat, spitalul trebuie sa te asigure pe tine pacient, ca a factut tot posibilul sa investigheze si sa se asigure ca rinichiul ala iti va fi benefic. Ca se intampla un reject, e regretabil, dar tot ce se putea face s-a facut.
Ce s-a intamplat la sabyc este sub orice limita de morala si etica. Ambele categorii au fost exploatate, si donatorii si parintii aspiranti. Oamenii aia nu sunt medici ci samsari de ultima speta.
Andries
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya De fapt problema e legislativa si in special la capitolul taxe. Cel mai normal mi s-ar parea sa existe un cadru legilativ pentru asta. Asa cum poti sa dai/iei copilul spre adoptie, asa ar trebui sa fie tratati embrionii. Cat despre ovocite, parerea mea e ca ar trebui sa fie la egalitate cu sperma - asa cum exista banca de sperma (din cate stiu e legal sa fie platita donarea). Si sa fim seriosi donarea de sperma cred ca e mult mai placuta decat cea de ovocite. Cine plateste analizele, medicii, recoltarea? Evident cine are interesul, adica viitorii parinti. Anya |
Nu e o problema de taxe. E mult mai mult decat atat, e o problema de identitate in fata legii si a societatii atat a donatorului cat si a beneficiarului.
Daca donez sange am salvat o viata.
Daca donez ovule am creat posibilitatea unei noi vieti.
Daca donez ovule si cineva poate face "trace back" peste 20 de ani, copiii mei se vor trezi cu un frate, bun sau rau, nu putem controla...si se pot trezi cu o familie extinsa, in ultima instanta nedorita. La fel si beneficiara...Si pana la urma vreau sa am control pe viata mea, deci vreau sa donez, daca aleg sa o fac, aparata de lege si in cunostinta de cauza.
Andries