Traficul de ovule

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Mai, deja ma doare capul :(

- Sa te supui punctiei pentru prelevare de ovocite e riscant...
- Sa accepti ovocite donate nu e în regula, apar nu-sh ce probleme de identitate, etice, morale bla-bla...
- Sa adopti nu e bine, ca sa nu apara regrete, false tensiuni intra-familiale, bla-bla...
Si-atunci, cum e bine pentru noi alea care nu-s capabile sa faca un copil pe cale naturala? Sa se faca romanciere? Sa se calugareasca?

Gabi, nu mai pune la suflet, ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Mai, deja ma doare capul :(

- Sa te supui punctiei pentru prelevare de ovocite e riscant...
- Sa accepti ovocite donate nu e în regula, apar nu-sh ce probleme de identitate, etice, morale bla-bla...
- Sa adopti nu e bine, ca sa nu apara regrete, false tensiuni intra-familiale, bla-bla...
Si-atunci, cum e bine pentru noi alea care nu-s capabile sa faca un copil pe cale naturala? Sa se faca romanciere? Sa se calugareasca?

Gabi, nu mai pune la suflet, ok?

Nu pun la suflet

Era o vreme când ma luam dupe tot ce zicea unu' si altu'... Dar acum fac cum hotarasc si gândesc io, si stii ceva? Constat ca e cel mai adesea mult mai bine decât când steteam sa ma iau dupe fiecare ...

On-topic: dc. n-ai ovule bune, si dc. ai sansa sa obtii unele donate, way to go!

Daca "te califici" pt. adoptie, way to go!

Uite cu ocazia asta le-as sfatui io pe fetele de ma citesc aici, si care au pb. cu fertilitatea, sa nu se mai ia dupa NIMENI, sa gândeasca cu capu' lor (si împreuna cu jumatatea lor) si sa decida cum cred ele mai bine.
Sa nu se mai ia dupa mama, tata, matusa, prietena, vecina! Ca nimeni nu poate judeca în locul lor.

Capisce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

singurul lucru care mi se pare imoral in toata povestea asta, este faptul ca se profita de naivitatea si saracia acelor fete, ca nu sunt informate de riscuri, ca sunt acceptate minore, ca sunt prost platite, in timp ce restul isi umplu buzunarele pe seama lor, ca sunt exploatate, in conditiile in care aceste prelevari se fac de max 4 ori pe an, iar unora li s-a facut si de 7 ori...
din pacate se profita de saracia lor si nevoia lor de bani este exploatata...trist.
donarea ar trebui sa fie benevola, nu conditionata.a dona inseamna a darui!
am donat sange fara a cere vreo recompensa. am considerat ca am daruit viata cuiva! la fel s-ar putea proceda si cu ovocitele. sa fie donate, nonprofit. eu una nu cred ca as putea sa o fac...
insa nu am nimic impotriva sa donez organe/tesuturi/celule dupa moartea mea. chiar intrebam acum vreo 2 ani, daca se poate face asta in Romania.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Liliano, ia din partea mea

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Pai adoptia are si ea riscurile si dezavantajele ei..
Deci aceasta nu e o discutie despre adoptie o sa raspund off topic la aceasta intrebare.
1 comparativ cu fiv nu ai posibilitatea sarcinii si crearea acelei legaturi uterine cu bebelusul.
2) nu ai ocazia sa adopti bebelusul de la momentul naterii lui
3 Nu stii ce traume a avut copilul adoptat pana in moentul adoptiei si cum sau daca acestea sunt resposabile pentru eventualele deviatii de comportament. ale copilului la maturitate
4 ) Poti fi victima unei potentiale hartuiri din partea parintilor naturali
5 ) de cele mai multe ori copii adoptati atunci cand ajung la maturitate si afla de de fapt au fost crescuti de parinti adoptivi dezvolta probleme psiho emotionale care duce la conflicte intre acestia si parintii adoptivi.
6) In cazul in care in urma adoptiei cuplul reuseste sa aiba un copil natural atunci cel adoptat este oarecum discriminat.
7) cele maimulte neintelegeri care pot aparea in relatia parintilor cu copilul adoptat in timpul adolescentei sunt puse pe tema faptului ca acesta este un copil adoptat respectiv pe fondul genetic ci nu pe esecul sau incapacitatea parintilor adoptivi in ai oferi o educatie buna.
Astea sunt riscurile si dezavantajele pe care le vad eu. Cred ca lispta poate continua dar nu adoptia este tema acestui topic.

Sa ma ia draqu` daca am avut atatea probleme
Fix acu` 31 de ani si 7 ore m-a uitat naturala in spital si m-au gasit parintii mei adevarati

Semneaza,
inadaptata adoptata

pies: ma bucur ca sunt tot mai putini oameni care gandesc asa, insa am intalnit si eu cativa care se mirau ca am ochi, maini si nu sunt verde
Si sa ma crezi pe cuvant, niciun parinte nu-si iubeste mai mult copilul decat m-au iubit ai mei si e valabila reciproca cu un plus de multumire pt norocul ce l-am avut datorita lor

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Deci aceasta nu e o discutie despre adoptie o sa raspund off topic la aceasta intrebare.
1 comparativ cu fiv nu ai posibilitatea sarcinii si crearea acelei legaturi uterine cu bebelusul.
3 Nu stii ce traume a avut copilul adoptat pana in moentul adoptiei si cum sau daca acestea sunt resposabile pentru eventualele deviatii de comportament. ale copilului la maturitate
5 ) de cele mai multe ori copii adoptati atunci cand ajung la maturitate si afla de de fapt au fost crescuti de parinti adoptivi dezvolta probleme psiho emotionale care duce la conflicte intre acestia si parintii adoptivi.
6) In cazul in care in urma adoptiei cuplul reuseste sa aiba un copil natural atunci cel adoptat este oarecum discriminat.
7) cele maimulte neintelegeri care pot aparea in relatia parintilor cu copilul adoptat in timpul adolescentei sunt puse pe tema faptului ca acesta este un copil adoptat respectiv pe fondul genetic ci nu pe esecul sau incapacitatea parintilor adoptivi in ai oferi o educatie buna.
Astea sunt riscurile si dezavantajele pe care le vad eu. Cred ca lispta poate continua dar nu adoptia este tema acestui topic.

Liliana, dar tu de unde stii???

Personalitatea unui copil nu se formeaza din cauze exclusiv genetice sau exclusiv din motive de educatie.
Astfel incat orice copil, adoptat sau nu, poate dezvolta ´´probleme psiho-emotionale´´ cum te exprimi tu mai sus.
Aia cu deviatiile de comportament este RAUTACIOASA! Uita-te in jur si vezi cati copii care sunt crescuti de parinti naturali prezinta ´´deviatii de comportament´´ mai corect spus au personalitati dificile.

Din cele descrise de tine mai sus, rezulta ca:
-parintii adoptivi sunt incapabili, discrimineaza.
-copiii adoptati reprezinta un risc crescut de deviatii coportamentale.

Cee ce, este complet FALS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Citat:

Sa ma ia draqu` daca am avut atatea probleme
Fix acu` 31 de ani si 7 ore m-a uitat naturala in spital si m-au gasit parintii mei adevarati

Semneaza,
inadaptata adoptata

pies: ma bucur ca sunt tot mai putini oameni care gandesc asa, insa am intalnit si eu cativa care se mirau ca am ochi, maini si nu sunt verde
Si sa ma crezi pe cuvant, niciun parinte nu-si iubeste mai mult copilul decat m-au iubit ai mei si e valabila reciproca cu un plus de multumire pt norocul ce l-am avut datorita lor

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Daria, m-ai facut sa rad si sa plang in acelasi timp!

Lora, mami de Iustina
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ratuste in concurs, lo1 si lo2

Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

daria

edit, ca am uitat ce'i mai important:

semneaza,

mama incapabila posibil discriminatorie de "adoptzel" inadaptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:

Credeam ca suntem oameni de sec.XXI si ca nu mai credem în povesti cu zâne si prejudecati de-astea... Ce legaturi, zici? Alea de vase sanguine? De transfer de sânge, nutrienti si toxine? Ia mai lasa-ma ... Eu as lua acum un copil sa-l adopt, chiar daca nu s-a "creat acea legatura uterina" bla-bla. Dar deh, nu-i chiar usor sa adopti... :(

Si daca nu-l poti adopta când se naste, crezi ca se face gaura în cer, cumva? E foarte bun si "semi-preparat" , iote...

Înca ceva: poti foarte bine sa ai copilul tau propriu, si sa nu-ti 'iasa' relatiile cu el asa cum trebuie. Nu doar la "adoptzei" se întâmpla.

... singura 'spaima' e ca se mai gaseste vreo 'mama naturala' care sa se gândeasca sa te frece pe tine, parinte adoptiv, ca sa îi iasa si ei ceva ... dar din fericire, se rezolva si asemenea situatii, în cele din urma :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetelor mi se pare ca ganditi problema gresit...indiferent ca o femeie da nastere unui copil, ca il adopta, ca il face cu mama surogat, cu ovule cumparate "la piata", cu sperma din borcan, sunt tot felul de riscuri, greutati, probleme si altele...eu zic asa, indiferent de toate problemele, greutatile si riscurile posibile e atat de frumos ca femeile tot isi doresc sa aiba copii. Pt mine problema nu e cum obtii copilul ci cum faci de atunci inainte, cum il cresti.
Sa sti la ce te astepti si totusi sa te inhami la caruta din dorinta de a avea copii, pt ca iubesti copiii mai presus de orice, asta face un Om mare!

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput