Traficul de ovule
Raspunsuri - Pagina 2
M&M spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica cristina, este vorba de 1 caz la un milion, asa si cu aspirina, poti lua zilnic si nu patsti nimic sau poti lua o saptamana si faci ulcer. Eu am facut cateva stimulari ovariene timp de 10 ani si nu am patit nimic. Sophia 2ani 06.09.06 26.03.09 Sarah http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy |
Nu am facut o generalizare sau cel putin nu asta am vrut sa reiasa. Intr-adevar un caz la nu stiu cate sute pot generaliza leziuni canceroase, dar exista acest risc...
Mamica de poznas
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
anaemi spune:
citat din mesajul lui Liliana82 Mie mi se pare normal si moral sa donezi ovule pentru cele care doresc copii dar mi se pare ingrozitor ca acest lucru sa devina "fapta de comert". faptele astea se intampla datorita faptului ca cele care doresc sa devina mame accepta sa cumpere ovule. E ingrozitor pana unde a ajuns cinismul si lacomia unor medici. |
Mie nu mi se pare nici normal nici moral sa-ti donezi ovulele. Nu realizezi ca donandu-ti ovule iti donezi eventualii copii? Si cele care accepta ovulele altor femei ar trebui sa se gandeasca ccc ca dpdv biologic nu sunt copiii lor...sau poate o fac doar de dragul de a fi insarcinate....ma rog...acum o sa-mi iau bobarnace...dar pe mine ma ingrozeste o astfel de idee.....si sunt atatia copii abandonati...
Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristina_26
Nu am facut o generalizare sau cel putin nu asta am vrut sa reiasa. Intr-adevar un caz la nu stiu cate sute pot generaliza leziuni canceroase, dar exista acest risc... |
Asa e , un risc o exista... dar asumabil, ca sa zic asa. Oricum, e bine de stiut .
M-am mai linistit.
On-topic... nu stiu ce sa spun despre donare sau vânzare de ovocite...
De acceptat, as accepta daca ale mele nu-s bune, dar într-un cadru legal, nu cu semne de întrebare.
guzelnico spune:
citat din mesajul lui conchita
stai putin, ce riscuri? spune-mi si mie, te rog, ca nu stiu... nimic |
Conchita, fii increzatoare! Du-te fara griji si emotii in ziua punctiei.
Exista riscuri pe parcursul intregii proceduri FIV dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la visul de a deveni mame.
- 1%, ca urmare a punctiei foliculare: lezare vase de sange, vezica urinara, intestin subtire, intestin gros;
- 5-10%, sindromul de suprastimulare ovariana (necesita o supraveghere mai atenta a pacientei dupa ET);
- 5%, sarcini multiple (in cazul transferului a mai mult de 3 embrioni)
Liliana82 spune:
citat din mesajul lui anaemi
Mie nu mi se pare nici normal nici moral sa-ti donezi ovulele. Nu realizezi ca donandu-ti ovule iti donezi eventualii copii? Si cele care accepta ovulele altor femei ar trebui sa se gandeasca ccc ca dpdv biologic nu sunt copiii lor...sau poate o fac doar de dragul de a fi insarcinate....ma rog...acum o sa-mi iau bobarnace...dar pe mine ma ingrozeste o astfel de idee.....si sunt atatia copii abandonati... |
ce spui tu este exact la fel de "normal si moral" ca si donarea de sperma, doar ca in cazul femeilor procedura este mai complicata. daca as dona vreodata ovule as faceo doar pentru cineva apropriat in care sa am increderea ca "numi strica materialul genetic" si ca are toate calitatile sa fie o mama buna.
cred ca o femeie care naste un copil conceput cu un ovul donat este la fel de buna mama ca si una care naste un copil conceput cu ovulul ei. de aceea consider ca acest lucru nu este asemanator cu adoptia , cand atunci clar acela nu este copilul tau biologic.
faptul ca sunt atatia copii abandonati este alta discutie . Adoptia acestor copii implica alte riscuri.
Deianira spune:
Liliana, ce riscuri implica adoptia? La ce te-ai referit?
guzelnico spune:
Ce ciudat, spun la TV ca s-au confiscat 2 masini de lux si 200.000 euro. Dar de "depozitul" de ovule nu se ocupa nimeni?!
"Pacientele" nu au chiar nicio vina? Mi-e greu sa cred ca nu li s-a explicat in ce consta procedura. Toti dau vina pe saracie. Dar ignoranta nu se ia in considerare?
Alexa Ioana spune:
citat din mesajul lui Deianira Liliana, ce riscuri implica adoptia? La ce te-ai referit? Good things happen to good people. |
deia, relax
e o zi frumoasa, chiar n'are sens
legat de riscurile stimuarii... faza cu leziunile canceroase e ca si cum ai zice ca, daca mergi cu masina e riscul sa ai accident
deci hai sa lasam statistica in seama statisticienilor.
szivarvany spune:
Eu vreau sa stiu cate din persoanele care au sarit contra donare ovule si apoi vad ca aveti ceva si cu adoptia, au avut probleme cu fertilitatea.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui anaemi Mie nu mi se pare nici normal nici moral sa-ti donezi ovulele. Nu realizezi ca donandu-ti ovule iti donezi eventualii copii? Si cele care accepta ovulele altor femei ar trebui sa se gandeasca ccc ca dpdv biologic nu sunt copiii lor...sau poate o fac doar de dragul de a fi insarcinate....ma rog...acum o sa-mi iau bobarnace...dar pe mine ma ingrozeste o astfel de idee.....si sunt atatia copii abandonati... |
Asta e parerea ta, esti libera sa o ai, ba chiar s-o si exprimi cât doresti...
Dar n-ar fi rau sa constientizezi un aspect: nu stii cum ai reactiona, nu stii ce parere ai mai avea, daca n-ai avea norocul sa n-ai nevoie de ovulele alteia... întelegi tu?
Da, stiu, sunt foarte multi copii abandonati, dar pt. un cuplu e poate important ca juma' din materialul genetic al copilului sa provina de la unul dintre ei... fatza de 0%, în cazul adoptiei.
Eu as adopta fara pb., mai ales ca ma amuza obstinatia omului de a-si replica propriul ADN cu tot dinadinsul... dar nu toata lumea e de acord, si probabil ca are dreptate.
PS: nu înteleg ce e imoral în a accepta ovule de la o donatoare??
Aa, cea care vinde... nici acolo nu stiu daca e asa o tragedie si abominatie sa vânda câteva ovule ... ca femeia are mii de ovule... si de cele mai multe ori are copii...
(Precizare: povestile religiilor, ale Papei samd. ma lasa complet rece.)