Traficul de ovule

Traficul de ovule | Autor: Liliana82

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

din pacate am aflat de vreo 2-3 ani de aceasta problema...
am fost la un cabinet stomatologic care era situat in incinta unei clinici de fertilizare, iar sala de asteptare era comuna. eu asteptam si la un moment dat a venit o asistenta pe care nu o cunosteam si m-a invitat in cabinet. imediat ce m-am ridicat m-a intrebat cum ma simt, daca am avut probleme. eu, nu stiam cine este, ma gandeam ca dentista mea si-a luat asistenta, dar nu intelegeam de unde ma cunoaste asa ca i-am zis ca nu am probleme, ca lucrarea a fost excelenta ...
cand am ajuns pe culoar si am vazut ca ea a luat-o la dreapta, in loc de stanga cum stiam eu, am intrebat daca si-au schimbat cabinetul...s-a uitat lung la mine, eu la ea, m-a intrebat la cine astept eu de fapt, i-am zis, a inceput sa rada si mi-a raspuns ca e o confuzie, ca ei se ocupa de altfel de probleme.

am intrat apoi in cabinetul corect, i-am povestit patania prietenei mele, stomatolaga si ea mi-a zis despre ce e vb: ca este vb despre recoltarea de ovule si ca sunt zeci de studente si tinere, care pt cateva sute de euro o fac...si ca poate fi foarte daunator.

ehhhh, la vremea aia nu stiam ca e ilegal...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilith spune:

Foarte trist ca femeile astea probabil nu stiu la ce riscuri se supun. Si pentru atat de putini bani...

Dar procedura in sine mie nu mi se pare asa o mare oroare atata vreme cat femeile stiu riscurile si nu li se permite sa o faca de prea multe ori sau prea des (ceea ce nu prea pare sa fie cazul in Romania).

Poate scandalurile astea o sa ducala legalizeaza donarii de ovule in Romania si cu ocazia asta o sa se poata face in conditii medicale adecvate. In plus, poate femeile o sa fie mai bine informate si recompensate.

In SUA donarea (sau mai bine zis vanzarea) de ovule e legala, si se plateste cu 5000 pana la 10000 de dolari. Mereu vad anunturi in ziarul facultatii. Bineinteles ca se cer anumite caracteristici; in general doamna/domnisoara trebuie sa aiba rezultate foarte bune la testele pentru intrarea in facultate si/sau la facultate, sa fie sanatoasa, nefumatoare, inalta, atletica, frumoasa, cu istorie de famile fara boli genetice sau mentale si poate altele pe care nu mi le mai aduc acum aminte. Plus ca unele cupluri isi doresc copii care sa semene cu ei, asa ca aleg donatoare care seamana cu unul dintre ei, fizic sau la talente. Si daca donatoarele au deja copii sanatosi, cu atat mai bine; e ca o garantie in plus.

Eu nu sunt tentata sa donez deloc, dar nu din motive etice, ci medicale.

Sunt curioasa cate din cele ce trec prin stimulare si fertilizare in vitro isi doneaza ovulele ramase in plus. Voi le-ati dona?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Pai ce sa ne dam cu parerea......cumplit prin ce trec fetele alea.....ca doar nu o fac de fericire si indestulare.
Dar eu nu am voie sa zic asta pt ca sunt din afara. Le las pe cele care traiesc in Romania sa explice din nou cat de OK e in Romania si cum fetele astea o fac din mila fata de cele ce nu pot avea copii si nicidecum pt bani.
Evident ca pe geamul clinicii unde ele isi vand trupul se vad trecand pe strada masinile de mii de euro ale romanilor care o duc bine si evident treaba asta le umple de patriotism pe cele ajunse sa-si vanda ovulele.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Mie mi se pare normal si moral sa donezi ovule pentru cele care doresc copii dar mi se pare ingrozitor ca acest lucru sa devina "fapta de comert".
faptele astea se intampla datorita faptului ca cele care doresc sa devina mame accepta sa cumpere ovule.
E ingrozitor pana unde a ajuns cinismul si lacomia unor medici.

Mergi la inceput

de fapt ceea ca ma ingrijoreaza cel mai mult este situatia unei "cunostinte" foarte dragi si apropiate care de 5 ani face tratamente de ovulatie pentru fiv in anglia. Din cate i-au spus ea ar avea sindromul de ovare polichistice ( ceea ce nu este o afectiune ereditara ) nu ovuleaza normal iar cand ia tratamente ovuleaza cate 7-8 ovule.Deci nici inseminarea intrauterina pentru ea nu e o solutie , asa ca solutia ei este FIV. Asta ma ingrijoreaza pentru ca dupa ce ca cheltuie o avere pe tratamente ea trebuie frecvent sa se duca la clinica sa-i fie extrase ovulele care sunt "donate pentru cercetare". Acest lucru se intampla la o clinica din anglia. Pana acum cred ca a facut zeci de fertilizari in vitro si nimic. Nici o sarcina nu s-a prins . Dupa ce a aparut si scandalul asta in presa cu ovulele precum si un alt topic la sectiunea "asteptand un ingerasi in viata noastra " cu titlul "caut donatoare de ovule". eu incep sami pun intrebari serioase daca acele ovule ale ei care sunt perfect sanatoase sunt folosite doar pentru cercetare , si daca dorinta ei , si a altor femei , de a avea copii nu este serios mani****ta si speculata de medici care nu ar rata ocazia sa o piarda de clienta.
Repet acest lucru se intampla in anglia , dar in contextul in care international ovulele au devenit obiect de comert si de trafic acest aspect devine o problema.

Mergi la inceput

Si datorita faptului ca cu acea "cunostinta" am discutii foarte apropiate si de multe ori imi povesteste ce a mai facut pe la clinica sa faca bebe niciodata nu am auzit-o spunandu mi ca ar fi fost informata despre riscurile acestor tratamente si operatii , ci doar spunandu mi ce taxe a mai platit la clinica si cum asteapta nerabdatoare sa vada rezultatul Fiv ului... si cum abia acum dupa 5 ani de astfel de tratamente dupa ce a schimbat clinica s-a gasit un medic care sai spuna sa intrerupa tratamentele de stimulare a ovulatiei si sa-i monitorizeze ovulatia ei naturala....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lilith

Foarte trist ca femeile astea probabil nu stiu la ce riscuri se supun. Si pentru atat de putini bani...

De ce ma sperii??
Eu va trebui sa fac punctie/punctii pt. prelevare de ovocite - nu pt.donare, ci pt. FIV(ICSI)+ET.
Ce naibii de riscuri asa mari sunt la procedura asta??
ma pui pe gānduri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lilith
Dar procedura in sine mie nu mi se pare asa o mare oroare atata vreme cat femeile stiu riscurile ...

stai putin, ce riscuri? spune-mi si mie, te rog, ca nu stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

..unul din riscurile stimularii ovariene este aparitia unei leziuni precanceroase sau chiar canceroase la nivel ovarian..

Mamica de poznas

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

cristina, este vorba de 1 caz la un milion, asa si cu aspirina, poti lua zilnic si nu patsti nimic sau poti lua o saptamana si faci ulcer.

Eu am facut cateva stimulari ovariene timp de 10 ani si nu am patit nimic.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput