bucuria credintei
Raspunsuri - Pagina 3
Elena spune:
Gabi, multumesc pentru aprecieri si iti urez din tot sufletul sa nu-ti pierzi niciodata echilibrul pe care ai reusit sa ti-l gasesti, pe calea ta....si daca vreodata totusi vei simti ca vrei sa-i mai dai o 'sansa' lui Dumnezeu, convingerea mea este ca El te asteapta.
"Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima."
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elena Ei bine, ma repet pentru a nu stiu cata oara , eu vorbeam de cazul in care un preot sau pastor face faradelegea ca mod de viata, fara regrete si cu nerusinare._"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere) |
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog
irina.c. spune:
in graba de a ma ferici cu un raspuns ai scris la alt subiect "Aaa, welcome, irina c.pai de unde sa stim noi ca n-are regrete, ca doar nu suntem vazatori cu duhulIti pare tie ca un preot care-si cafteste nevasta de cateva ori pe saptamina in mod regulat, sau unul care toata viata a 'investit' in mertzane si case cu etaje banii primiti de la enoriasi, ar avea asa vreun fior de regret? sau de l-o avea, crezi ca il tine mai mult de 60 secunde asa si nu se scutura repede zicand "sau mai bine lasa"??cred ca deja stiu raspunsul tau "
nu imi pare nimic, in Biblie scrie asa:
12. Deci, dar, fiecare din voi va da seama despre sine lui Dumnezeu.
13. Deci sa nu ne mai judecam unii pe altii, ci mai degraba judecati aceasta: Sa nu dati fratelui prilej de poticnire sau de sminteala. romani 14p.s. da' vad ca numai de preoti dai exemple mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog
Elena spune:
Nu, Irina, nu din graba, ci, daca ai citit schimbul meu de mesaje cu Doina, o rugam sa incheiem discutia asta offtopic despre preoti si sa continuam eventual la alt subiect.
Aceeasi rugaminte o am si la tine, sa nu mai continuam aceasta discutie aici, unde se discuta despre cu totul altceva.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Elena Nu, Irina, nu din graba, ci, daca ai citit schimbul meu de mesaje cu Doina, o rugam sa incheiem discutia asta offtopic despre preoti si sa continuam eventual la alt subiect.Aceeasi rugaminte o am si la tine, sa nu mai continuam aceasta discutie aici, unde se discuta despre cu totul altceva._"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere) |
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Elena atunci cand un om a capatat trecere in Fata Lui, orice aspect ce tine de el, lumesc sau spiritual, _"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere) |
cum capata un om'trecere' in fata Lui?mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog
Elena spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
pai si acolo e offtopic mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+ am blog |
Atunci daca vrei neaparat sa continui discutia asta, deschide te rog un nou topic.
_
Elena spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
cum capata un om'trecere' in fata Lui? mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+ am blog |
Asa cum am inteles eu ca stau lucrurile, asta se intampla in momentul cand omul se intoarce la Dumnezeu, isi recunoaste pacatele (se pocaieste), incepe un nou mod de viata, prin schimbarea mentalitatii si a atitudinilor, practic cand incepe acel proces de innoire a mintii, metanoia. Pe scurt: reconciliere cu Dumnezeu si cu sine insusi.
_
Elena spune:
Vroiam sa va intreb, voi cum reusiti sa alungati gandurile din cotidian care va vin in timpul rugaciunii?
Eu m-am luptat mult cu problema asta. Si cand spuneam Tatal Nostru, nici nu ajungeam bine la "si ne iarta noua greselile noastre", ca deja era cu gandul departe-depaaarte, la ce cumparaturi sa fac din piata, sau ce client sa sun . Si asa ma suparam, o luam de la capat, again and again....
De curand am gasit 2 metode care pe mine m-au ajutat mult sa ma concentrez mai bine in timpul rugaciunii: in primul rand, rugaciunea cu voce tare - ma ajuta sa pastrez mult mai bine firul, si apoi, repetarea cererii (sau multumirii) de mai multe ori, astfel incat sa reusesc sa intru mai bine in rezonanta cu Dumnezeu.
Daca aveti si alte sfaturi, sunt bine-venite!
Pentru voi:
www.youtube.com/watch?v=TcCzEcZMuQE" target="_blank">Cand oceanele cumplit vuiesc
www.youtube.com/watch?v=ODLi5DHubAE" target="_blank">I praise you in the storm (si cu versiunea in romana, de aceea, evident traducerea nu e cea exacta)
_
columbiana spune:
Eu cind nu reusesc sa-mi duc la capat rugaciunile(tot asa o iau pe aratura cu gindul) ma intorc la "rugaciunea mintii", scurta si cuprinzatoare :"Isuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa" si o tot spun pina imi revin si simt sufletul si gindul in directia dorita.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759