Fibrom uterin (24)
Raspunsuri - Pagina 6
DoinaR spune:
Buna KIKI,
Ma simt
cand vad viitoare mamici postembolizare, la cat timp dupa interventie ai
? Poate imi dai si mie reteta pentru 
.
Se spune ca dupa nastere fibromul dispare asa ca...
Ai grija de tine si de bb
Multumesc pt urari
Doina
| Citat: |
| citat din mesajul lui kiki_cri Buna dimineata fetelor !Doina bine ai venit! Si ma bucur nespus de rezultatele minunate pe care le-ai avut dupa embolizare...la mine nu a fost asa mare scaderea fibromului...si oricum a mai crescut acuma in sarcina...cat...habar nu am ca nu il mai vede de sarcinaKIKI 34+ si ![]() |
Cand te lupti cu propria-ti constiinta si esti invins, ai castigat!
nicolae68 spune:
Multumesc frumos,Dorina,chiar mai ajutat,eram asa deprimata de dimineata,si pentru ca nu l-am gasit pe cel de 500,asistentul care trebuia sa mi le faca este in concediu,cealalta lucreaza in ture face naveta si mai are inca un al doilea servici,asa ca
.Exista de 500 doar ca nu il au in farmacii,de ce habar nu am,doar la cluj l-am gasit.A plecat sotul la Bucuresti sa mi-l cumpere pe cel de 250,am sa fac cate doua odata,cel de 1g mi-au spus ca este mai complicat deoarece trebuie dizolvat tot,inpartit in doua si nu sunt siguri ca nu se degradeaza in 12 ore.Din cauza hemoragiilor pe care le aveam luna de luna aveam hemoglobina 10 cu toate ca luam luna de luna cate 10 zile de fe +magb6 +calciu sandoz +vitamine multimax,eurovita .....luna asta mi-a crescut la 11,7 sa dea DD sa scap de hemoragie pentru ca de la ea mi se trage toate .Sper din suflet ca leucocitele,vsh,fibrinogenul,crp s.a.m.d sa-mi fi iesit asa proaste din cauza infectiei pe care am avuto luna trecuta cand am eliminat din fibrom.Te
si iti doresc sa ti se implineasca visul cat mai curand.
cristela spune:
Buna ziua tuturor,
As vrea sa ma primiti si pe mine in randul vostru, ma confrunt si eu cu aceeasi problema ca si voi: am 28 de ani si in timpul unui control normal de preconceptie (tuseu vaginal, Papanicolau, secretii+ recomandare analize sange preconceptie) mi s-a spus ca se simte ceva in neregula in partea dreapta, mi s-a recomandat ecografie si...surpriza... la ecografe mi s-a comunicat ca am doua fibroame de care habar nu aveam! A fost un adevarat soc, pentru ca credeam sa fie ceva in neregula cu mine, nu aveam nici un simptom si imi doresc enorm dsa am un copil. Asta a fost in iunie anul acesta.
Detalii despre fibroame va pot da acasa, ca le am scrise pe ecografii.
Deocamdata incerc pana la sfarsitul anului sa am un copil, asta a fost opinia celor doi medici pe care i-am consultat....si daca nu raman anul acesta mi s-a spus ca trebuie sa ma operez...dar mai vedem pana atunci.
PS.: O sa incerc sa citesc din urma, pana acum am citit doar acest capitol, dar se incarca foarte greu pagina si prefer sa citesc celelalte capitole de acasa, nu de la serviciu.
cristela spune:
-cate fibroame, ce dimensiuni, unde sunt situate(sau au fost), vascularizatie?
- 2 fibroame;
-primul - istmic lateral stanga subseros, dezvoltat posterior, nodul fibromatos de 50/30 mm;
- al doilea- fundic lateral dreapta intramural nodul fibromatos de 29 mm.
cristela spune:
-Cum le-ati descoperit si la ce varsta?
L-am descoperit in timpul unui control banal pe care l-am facut pentru doream sa raman insarcinata si inainte am vrut sa imi fac toate analizele inainte de sarcina, pe data de 20 iunie 2009.
cristela spune:
-Ce probleme v-au creat(simptome)?
Nu am avut nici un simptom, nu m-am gandit sa fie ceva in neregula cu mine; am menstruatia neregulata intre 24 si 27 de zile, o singura data am avut-o de 32 de zile, acum 1 an, ma tine maxim 4 zile, in prima si putin din a doua zi mai abundent, in urmatoarele 2 zile destul de putin, dureri doar in primele ore ale primei zile; in rest inainte ma dor sanii si un pic spatele...mie mi se pareau simptome premenstruale normale.
cristela spune:
-Ce tratament/interventie ati facut: nici un tratament deocamdata.
-Ce solutii/prognosticuri v-au dat medicii(embolizare, histerectomie, miomectomie etc,; daca v-au dat sanse sanse de bb sau nu):
Am consultat 2 ginecologi, ambii de la Medlife (primul, femeie, a lucrat inainte la Municipal, al doilea, barbat, a lucrat pana de curand si la Filantropia, acum este la CFR2), ambii mi-au recomandat sa incerc sa raman insarcinata cat mai repede.
Primul mi-a zis ca ar fi pre mici fibroamele sa se opereze si ca nu se pot trata.
Al doilea medic mi-a zis ca se pot opera, dar ca dupa operatie un an nu mai am voie sa raan insarcinata, dar daca imi doresc sa raman curand insarcinata, sa incerc mai intai pana la sfarsitul anului, dar daca nu reusesc, cel tarziu la inceputul anului viitor trebuie sa ma operez, pentru ca fibroamele vor creste. Ca pozitie, al doilea ginecolog, care mi-a facut si ecografie (primul medic doar m-a consultat, m-a trimis la o alta persoana pentru ecografie, tot la Medlife), mi-a zis ca nu m-ar impiedca sa raman insarcinata sau sa am o sarcina.
cristela spune:
-Situatia in prezent: incerc sa raman insarcinata de la controlul din iunie anul acesta, deja 2 incercari nereusite....sau, ma rog, in iulie nu am mai avut rabdare si in prima zi in care trebuia sa imi vina menstruatia si nu mi-a venit am facut un test de sarcina, se vedea o a doua liniuta slaba, de aceea m-am dus in aceeasi zi la Medlife sa imi fac si Beta HCG seara; toata ziua am avut dureri foarte puternice, iar seara mi-a venit menstruatia; a doua zi cand m-am uitat pe site la rezultatul analizei, valoarea era de 44.55, corespunzator sarcina de 4 saptamani; am repetat analiza la 5 zile, cand s-a oprit sangerarea, valoarea era <0.100, deci daca a fost o sarcina, s-a dus, nu stiu daca a fost prima analiza gresita sau am experimentat ceeace inseamna avort spontan sau avort menstrual, ca la mine a coincis cu data la care trebuia sa imi vina menstruatia.
-Intentionati sa ramaneti insarcinate cu fibrom: da, doar anul asta, daca nu...probabil operatie; daca doctorul asa mi-a zis....