Fibrom uterin (24)
Raspunsuri - Pagina 7
Ninia81 spune:
Cristela,
bine ai venit printre noi, desi problema care ne face sa ne cunoastem nu e una tocmai placuta! Iti doresc multa bafta in proiectul bebe. Si eu am un fibrom subseros pediculat de 8/6 cm mai nou de la 12/10 cm initial si tot sper sa raman graviduta cu el acolo. Doamne ajuta sa fie bine!
www.momsasone.com/ticker/tickers/ehp2ui70fojss8xt.png" target="_blank">Visul nostru 
cristela spune:
Multumesc de primire, Ninia81, sa dea Dumnezeu sa reusim in proiectul bebe! Eu sunt foarte stresata luna de luna in astepatarea CM...si incerc doar de 2 luni!
Tie ce ti-au spus medicii referitor la posibilitatea de a ramane insarcinata cu fibrom?
Vad ca tu urmezi un tratament naturist...de la asta s-au redus dimensiunile? Poti sa imi spui si mie in ce consta?
lyly_mar spune:
Buna fetelor,
Nnia,ma bucur ca avut efect la tine tratamentul cu tincturi!Tine- o tot asa!Esti un caz fericit ca, organismul tau reactioneaza in bine ,la un tratament naturist.
Gina,esti bine? Ai facut eco?
Arinna, tot plecata in vacanta? Odihneste-te si revin-o cu forte proaspete la proiectul bebe
Tana,
sarcina usoara in continuare!Sa ai grija te tine si de bebe.
Kykypupici mici si mari ! Cum iti este?Sper ca esti OK. Mai este putin pana scoatem majoretele
Nicolae
,cum te mai simti?
Cristela,bine ai venit si sedere cat mai scurta la noi!Sa treci la odisee cat mai repede...
Parerea mea este sa incerci sa ramai insarcinata pt ca la dimensiunile astea ,chiar se poate.Kyky a ramas cu fibrom de 5 cm si are gemeni.Si mie, intial, dr mi-a zis ca prin pozitie nu ar ifluenta o eventuala sarcina.Dar eu am facut stimulari care au dus la marirea fibromului. Si stai linistita ca nu cresc chiar asa repede.Mai gandeste si la varianta embolizare, pt ca la tine fibroamele sunt mici si ai sanse mai mari.Cred Ninia a luat tratamentul cu tincturi de coacaz ,zmeur si arin.Si incearca ,stiu ca e greu,sa nu te mai stresezi........Intreaba-l pe dr daca in garanteaza ca iti conserva uteru la operatie
Eu mai incerc cu naturalu, astept sa fac 6 luni ,sa vad daca mai scade si in cazul in care nu scade, fac miomectomie(cred ca in noiembrie,cu toate ca dr ma asteapta in septembrie)
PUPICI la toate fetele si sa veniti cu vesti bune

Ninia81 spune:
Neata fetelor!
Cris, tratamentul meu este urmatorul: dimineata 50 pic de extract de mladite de arin alb, la pranz 50 pic de extract de mladite de zmeur iar seara 50 pic de extarct de coacaz negru. Se pare ca la mine a dat rezultat bun. La ultimul eco de acum 3 sapt avea 8/6 de la 12/10 cm. Eu zic ca este ceva, nu? Important e sa crezi in vindecare...cum mi-a zis mie cineva...gandeste-te la fibrom, ca la un un grob de soare care se topeste. Eu asa am facut si uite ca a tinut terapia. De cdele mai multe ori vindecarea vine din tine. Nu mai privi fibromul ca pe cea mai mare pr a ta. 
Lyly, 
www.momsasone.com/ticker/tickers/ehp2ui70fojss8xt.png" target="_blank">Visul nostru 
mihaela65 spune:
buna fetelor
nu am mai scris demult ,dar v-am urmarit tot timpul
ninia spune-mi te rog in cat timp ai reusit sa iti scada fibromul de la 12cm la 8cm ,si daca iei extractele tot timpul( in timpul cm.) si pe ce perioada trebuie urmat tratamentul,daca il intrerupi etc.,si al meu este tot subseros de 6cm si as vrea sa urmez si eu tratamentul tau.
cristela spune:
Lyly_mar, multumec de incurajari!
Nu stiu ce sa zic de embolizare, am inteles ca ginecologii nu sunt deloc pentru, mai ales la femeile care nu au copii, tocmai pentru riscurile pe care le prezinta procedura, in sensul ca se pot inchide artere care sunt necesare pentru irigarea uterului, mai ales in sarcina...nu stiu sa explic foarte bine...la ambele proceduri - si embolizare si miomectomie- ma gandesc cu teama. Cred ca prin oct-noiembrie incep sa ma interesez mai serios si de embolizare si de operatie.
Nu l-am intrebat pe doctor de conservarea uterului, sincer nu inteleg foarte clar la ce te referi, nu cred ca vreun doctor poate sa garanteze ceva, se poate intampla orice...i-am zis ca vreau sa am copii si mi-a zis ca dupa operatie nu am voie sa incerc 1 an sa am copii, dar ca dupa 1 an ar fi OK...si ca deocamdata sa incerc sa am un copil cat mai repede...de parca eu nu vreau cat mai repede!
Sincer eu nu am un ginecolog la care sa merg de mult timp, nu am fost de doua ori la acelasi ginecolog, la controalele anuale am fost mereu la altcineva, in functie de program, de costuri, de cum ajungeam mai repede in zona, deci nu am cine stie ce incredere si relatie cu ginecologul actual, am fost o singura data la el, dar mi-a fost recomandat...
Am in octombrie o programare la Herghelegiu, la Sanador, la o ecografie intravaginala, o sa vad atunci in ce stadiu mai sunt fibroamele (ca la mine sunt 2) si o sa ii cer si lui parerea, daca o sa vrea sa mi-o spuna, cam ce ar fi cazul sa fac si apoi...mai vedem...deocamdata incerc la bebe.
| Citat: |
| citat din mesajul lui lyly_mar Buna fetelor, ![]() Nnia,ma bucur ca avut efect la tine tratamentul cu tincturi!Tine- o tot asa!Esti un caz fericit ca, organismul tau reactioneaza in bine ,la un tratament naturist. ![]() Gina,esti bine? Ai facut eco? Arinna, tot plecata in vacanta? Odihneste-te si revin-o cu forte proaspete la proiectul bebe Tana, sarcina usoara in continuare!Sa ai grija te tine si de bebe.Kykypupici mici si mari ! Cum iti este?Sper ca esti OK. Mai este putin pana scoatem majoretele ![]() Nicolae ,cum te mai simti?Cristela,bine ai venit si sedere cat mai scurta la noi!Sa treci la odisee cat mai repede... Parerea mea este sa incerci sa ramai insarcinata pt ca la dimensiunile astea ,chiar se poate.Kyky a ramas cu fibrom de 5 cm si are gemeni.Si mie, intial, dr mi-a zis ca prin pozitie nu ar ifluenta o eventuala sarcina.Dar eu am facut stimulari care au dus la marirea fibromului. Si stai linistita ca nu cresc chiar asa repede.Mai gandeste si la varianta embolizare, pt ca la tine fibroamele sunt mici si ai sanse mai mari.Cred Ninia a luat tratamentul cu tincturi de coacaz ,zmeur si arin.Si incearca ,stiu ca e greu,sa nu te mai stresezi........Intreaba-l pe dr daca in garanteaza ca iti conserva uteru la operatie Eu mai incerc cu naturalu, astept sa fac 6 luni ,sa vad daca mai scade si in cazul in care nu scade, fac miomectomie(cred ca in noiembrie,cu toate ca dr ma asteapta in septembrie) PUPICI la toate fetele si sa veniti cu vesti bune ![]() ![]() |
cristela spune:
Ninia81,
Mi se pare o super realizarea reducerea dimensiunilor! Felicitari.
As vrea sa incep si eu acest tratament naturist..tu de unde iei picaturile? De la Plafar? Ti-au fost recomandate de un terapeut sau ceva asemanator? Ai idee daca impiedica in vreun fel sarcina....in sensul ca afecteaza hormonii implicati in ovulatie si dupa in fixarea sarcinii?
Scuze ca iti pun o mie de intrebari, dar mi-e foarte teama de orice as incerca...sunt asa bulversata de cand am aflat de fibroame, tocmai cand ma hotarasem si il convinsesem si pe sot sa avem un copil!
Nu pot nici sa-ti descriu in ce stare de anxietate sunt de atunci..si stiu ca nu imi face deloc bine...aseara am adormit iar plangand!
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ninia81 Neata fetelor! Cris, tratamentul meu este urmatorul: dimineata 50 pic de extract de mladite de arin alb, la pranz 50 pic de extract de mladite de zmeur iar seara 50 pic de extarct de coacaz negru. Se pare ca la mine a dat rezultat bun. La ultimul eco de acum 3 sapt avea 8/6 de la 12/10 cm. Eu zic ca este ceva, nu? Important e sa crezi in vindecare...cum mi-a zis mie cineva...gandeste-te la fibrom, ca la un un grob de soare care se topeste. Eu asa am facut si uite ca a tinut terapia. De cdele mai multe ori vindecarea vine din tine. Nu mai privi fibromul ca pe cea mai mare pr a ta. ![]() Lyly, ![]() www.momsasone.com/ticker/tickers/ehp2ui70fojss8xt.png" target="_blank">Visul nostru ![]() |
cristela spune:
Ninia, tu cum iei picaturile, simple, cu apa? Inainte de masa? Te rog mai da-mi cateva detalii, ma gandesc serios sa incerc si eu....
lyly_mar spune:
Cristela,am zis sa-l intebi cat de mult iti taie din uter,din peretii uterului, din ceea ce vede la echograf.Bineinteles ca dr spune ca, atunci cand taie, vede mai bine....Kyky a rams insarcinata cu fibromul embolizat,dupa cum ai citit....Dar depinde de oragnismul fiecareia cum reactioneaza la embolizare.Mie asa mi-a spus ca dupa ecografie, poate sa imi taie putin din peretele uterului, il reface prin coasere. Si ca dupa 4 luni pot sa incerc,este singurul dr care mi-a zis ca doar dupa 4 luni pot sa incerc....Si m-au vazut cam 5 dr ,de cand l-am descoperit
Am uitat sa-ti spun sa-l intrebi pe dr si de laparascopie ,daca poate sa-ti faca,avand in vedere dimensiunile fibroamelor(eu stiu ca se face pana in 5 cm).
Eu nu pot sa fac pt ca este prea mare, dar gandestete la perioada de refacere,dupa laparo:cam 2 sapt stai in Concediu medical,dupa miomectomie:6-7 saptamani
.Asa ca mai gandestete-te.......
Herghelegiu este un bum echografist.
Si eu am luat tincturi ,(le cumperi de la Plafar,se iau inainte de masa,cu apa) , intr-adevar cand le luam nu a mai crescut fibromul.A inceput sa creasca dupa tratamentul de stimulare. Eu am luat tot timpul.
Ninia81 spune:
Picaturile le i-au dizolvate in putin apa. Le-am luat timp de 3 luni, iar acum fac pauza 2 luni cred. Tratamentul l-am inceput in luna mai.
Imi pare rau daca nu am raspuns la vreo intrebare....dar ma simt foarte rau. Azi mi-a venit cm-ul.