Fibrom uterin (24)
Raspunsuri - Pagina 12
cristela spune:
Ina, nu stiu ce sa iti spun, eu imi notez si calculez la cat timp imi vine CM din august anul trecut si nu il am regulat, este intre 24-27 de zile, o singura data mi-a venit la 32 de zile, in septembrie anul trecut, dar nu pot sa iti spun daca imi vine asa datorita fibroamelor, pentru ca mie abia in iunie anul asta mi-au fost descoperite, pana in iunie nu mi-am facut nici o ecografie, nu a fost cazul, nu aveam dereglari, probleme, imi faceam Papanicolau si secretii la an sau mai rar chiar si daca era totul in regula nu mi-am facut probleme.
Asa ca nu stiu de cand au aparut, cert este ca daca la palpare nu le simtea ginecologul eu n-as fi stiut de ele: nu am dureri premestruale foarte mari, doar usoare crampe cu o zi inainte si in primele ore, totul suportabil, nu trebuie sa iau medicamente. CM-ul nu este abundent, doar in primele doua zile un pic mai mult, in urmatoarele doua foarte putin si nu ma tine mai mult de 4 zile.
Cert este ca de cand mi s-a sus ca le am si am citit de simptome, parca am inceput sa simt si eu tot felul de dureri prin burta, dupa ovulatie...dar mie mi se parea ca sunt simptome de sarcina...deh. Oricum de cand am inceput sa iau tincturile luna asta, am simtit niste dureri si inainte de ovulatie, dar sunt usoare, nu sunt insuportabile, nu stiu din ce cauza.
Nu stiu ce sa iti spun saiei pentru dureri, daca eu nu ma confrunt cu asaceva.
cristela spune:
Ninia, si eu iti tin pumnii luna asta! Tu cum esti dupa ovulatie...ca mie mi se pare atat de grea asteptarea....parca as vrea sa ma culc si sa ma trezesc in ziu cand trebuie sa imi vina CM-ul: ori sa imi fac test, ori mi-a venit si ma apuc din nou de calculat, teste si alte cele. Dar pana atunci mi se pare ca trece timpul foarte greu. Te pup!
cristela spune:
Si am vrut sa va spun ca dupa ce am inceput sa iau tincturile lua asta au inceput sa imi apara tot felul de cosuri pe fata, dar si pe piept si umeri..nu inteleg de ce, ca pana acum nu aveam decat cate unul-doua la menstruatie, nu asa...voi ati avut probleme de genul asta de la tincturi...sau sunt eu mai ciudata?
ina40 spune:
Va multumesc fetelor. Si eu am aceleasi simptome Tana, dar cu dureri foarte mari. Nu stiu ca sa mai fac. Din a 14-a zi de ciclu de la ovulatie incepe sa ma doara burta de ceva timp de ma tavalesc pe jos.Parca am dureri de nastere in fiecare luna, timp de 10-14 zile, in loc de 2-3. Nu stiu ce sa mai fac... daca continua tot asa, ma operez si cu asta basta. Poate are cineva o idee...
Va imbratisez pe toate, ina
Ninia81 spune:
Eu nu am dureri la ciclu din cauza fibromului si imi vine destul de regulat...27-28-29 de zile. Doar anul trecut dupa luna de miere mi-a venit la 42 de zile.
Cristela, eu nu am simptome speciale la ovulatie sau dupa...de data asta insa m-a durut foarte tare burta si am avut si mucusul specific. Sa speram ca asta este de bine. Stiu ca este grea asteptarea in astea 2 sapt dupa ovulatie, dar nu avem cum sa facem sa treaca mai repede timpul.
Visul nostru 
Ninia81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristela Si am vrut sa va spun ca dupa ce am inceput sa iau tincturile lua asta au inceput sa imi apara tot felul de cosuri pe fata, dar si pe piept si umeri..nu inteleg de ce, ca pana acum nu aveam decat cate unul-doua la menstruatie, nu asa...voi ati avut probleme de genul asta de la tincturi...sau sunt eu mai ciudata? |
Nu cred ca sunt de la tincturi cosurile. Eu nu am observat sa imi apara din cauza lor. Mie singurul simptom ciudat de la ele mi se par intepaturile prin burta....
Visul nostru
ina40 spune:
Draga Ninia,
Si eu l-am avut destul de regulat pana nu demult ...Nu stiu daca ma doare burta de la tincturi. In orice caz ma doare foarte tare. E ingrozitor, ptr ca nu pot sa fac nimic. Eu sunt un om activ, merg la fitness, merg pe jos. Acum parca imi infige cineva cutite in burta.
Cristela, cosurile nu sunt de la tincturi. Eu le iau de doua luni si nu am absolut nimic. cine stie, poate ai mancat ceva sau poate ai o piele predispusa la cosuri. Mai vezi. Eu zic sa nu intrerupi tincturile.
Va multumesc tuturor si noroc. Sa imi dati vesti bune in cateva zile. Ina
lyly_mar spune:
Buna fetelor,
Cristela,eu nu am niciun simptom, de la tincturi,este prima data cand aud de simptome.........
Durata CM inainte de embolizare ajunse-se cam la 24-25 de zile (fara dureri)acum dupa embolizare este 28-30 de zile.Insa,luna asta (care este a 5 a de la embolizare)am inceput sa am dureri dupa ovulatie si sa-mi curga iar cheaguri multe de sange,dureri care se mentin si in acum, cand sunt ziua a 5.....Mai stau si luna asta, si ma pregatesc pt miomectomie.Ma gandeam sa ma duc la o a 2 opinie, la dr Marinescu .........Asta e,ajung tot la operatie.......
Cristela,draguto,barbatii sunt f comozi.Nu astepta sa aiba el chef,ca ajungi ca mine..........Ba este la servicu,ba este dupa serviciu,ba este nervos de la serviciu.......Stai pe capul lui,ca asta este .....Spor la treaba!
Kyky,
cand scoatem majoretele? Sunteti bine?
Ninia,
si Spor la treaba!
Tana,
Ai grija de tine si de bebe!
Ina,, timpul nu prea este prietenul nostru!!??Eu am asteptat 2 ani sa raman insarcinata,(am facut si IA) si nu am ramas.Poate ca ar trebuii sa te gandesti la miomectomie........Mie dr mi-a zis ca dupa operatie se sta 4 luni, pe Dr Marinescu l-am auzit la TV ,spunand de 6 luni.....
Mai incearca cu naturalu, poate vrea DD! Spor la treaba!
Gina,
,te asteptam cu vesti!
Arrina,Nicolae
,sunteti bine?!
la toate fetele si va astept cu vesti bune!
cristela spune:
Lyly_mar, ma refeream la simptomele create de fibrom, in sensul durerilor nu foarte puternice (ca niste contractii musculare) dupa ovulatie. Acum, dupa ce am inceput tratamentul cu tincturi, am simtit ceva ca niste zvacniri sau intepaturi (cum spunea Ninia) si inainte de ovulatie..o fi de la tincturi, o fi de la altceva, nu stiu, oricum nu sunt dureroase.
Nu ma gandeam sa intrerup tratamentul, eram doar curioasa voi cum va simtiti.
Imi pare rau ca trebuie sa te operezi, eu tot rasucesc problema pe toate partile, daca dupa eco din octombrie sa incerc embolizare, sa incerc direct operatia....
Mie doctorul mi-a zis ca dupa operatie nu am voie bebe 1 an, ma intreb la tine de ce a zis dor 4 luni sau 6 luni...merita verificat acest aspect.
Ina, poate ca intr-adevar a fost o coincidenta aparitia cosurilor cu inceperea tratamentului si a fost o perioada in care organismul meu a reactionat la altceva, in mod normal mie nu imi apar cosuri decat 1-2 cateodata la menstruatie. Oricum nu ma gandeam sa intrerup tratamentul, aproape am terminat primele sticlute, maine se fac 14 zile de cand le iau, trebuie sa imi cumpar altele.
Ninia, ce mai faci?
ina40 spune:
buna seara Lyly si fetelor.
Multumesc de sfaturi. O sa ma duc la doctorita mea sa cer o a doua opinie si dupa, o sa vad cum o sa procedez.
Cristela, Lyly are dreptate, incearca si vezi cum e. Si eu as incerca daca as avea cu cine, dar uite ca trece timpul si Fat Frumos se lasa asteptat.
Incearca cu tincurile si o sa vezi cum e. Mie nu mi-e rau de la tincturi, imi e rau de la fibroame, cu toate ca ale mele sunt mici, nu depasesc 3.8 cm, cel mai mare.
Succes si multumesc de staturi, va astept sa mai spuneti cate ceva. ina