ONU si OMS acuzate de bioterorism

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

nu vad unde m-am contrazis in afirmatii, dar daca tu zici, asa e, ca nu ma pun cu tine .

eu nu inteleg cum tu vezi ca eradicare a foametei fortarea culturilor. ca sa dau un exemplu concret: rosia obtinuta in luna decembrie, este o bomba plina de chimicale si hormoni. ea nu se vinde pe piata cu pretul rosiei obtinute in luna iulie! ea se vine mai scump de 5-10 ori, pentru ca este o trufanda. ea nu este cumparata de foame, pt ca cei care fac foamea nu-si permit sa dea atata banet pe un kil de rosii!

hrana colorata artificial, nu combate foamea! este tot o metoda de a stoarce bani de la consumatori. caci arata frumos si se vinde mai bine.

potentiatorii de gust nu combat foamea, ci fac produsul mai vandabil.

hectare intregi de terenuri agricole au fost transformate in cartiere de vile. padurile au fost defrisate pentru a se construi si mai multe vile.
terenul pe care se afla livada facultatii de horticultura din Bucuresti, cel de vis a vis de statia meteo din Baneasa a fost vandut ca sa se construiasca un mall acolo. www.catavencu.ro/am_descoperit_sub_mall_urile_din_baneasa_un_zacamint_de_3_000_000_000_de_euro_ai_statului-1977.html" target="_blank">DOVADA



mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ioana, nu neg ca exista risipa alimentara, dar ea este (procentual) muuuult inferioara risipei de energie si de alte resurse. Si, cum spuneam, putem (si vom fi obligati la un moment dat) sa reducem foarte mult consumul nealimentar (recicland, sortand, renuntand, etc), dar pe partea alimentara castigurile prin eliminarea risipei (care, repet, trebuie sa ne intre in obicei) sunt mici. Sunt cateva tone de rosii sacrificate in batalia anuala de la Bunol dar ce reprezinta ele fata de consumul anual de 126 de milioane de tone de rosii? Prin asta nu neg defel efectele benefice ale renuntarii la astfel de practici si in general ale reconsiderarii obiceiurilor noastre cotidiene.
Vreau doar sa pun totul intr-un context general atragand atentia ca dincolo de toate aceste masuri suntem nevoiti sa acceptam industria alimentara ca singura sansa de a hrani 7 miliarde de oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

ariel_700, eu vorbesc de agricultura globala, tu vii cu livada din Baneasa. Ce-are una cu alta?
Da, da, da. Comparativ cu mancarea de acum o suta de ani cea de astazi este mai nociva, dar mai multa.
Ce-i asa de greu de-nteles? Mancarea de pe vremea bunicii nu ajunge decat catorva sute de milioane de pamanteni chiar daca ar fi sa folosim toate cele 2-3 miliarde de hectare ce pot fi cultivate. Daca vrem insa sa stoarcem mancare pentru un pamantean de pe numai o jumatate de hectar (de fapt un sfert caci numai 1,5 miliarde de ha sunt folosite in prezent) atunci trebuie sa ne razboim cu vremea, cu daunatorii, cu degradarea solului, cu seceta, cu vicisitudinile transportului si stocarii, cu virusii, si tot nu ne iese (desi popu-latia subnutrita a scazut in ultimele 3 decenii ale secolului XX, din 1997 incoace ea creste iara ...).
Punem la loc livada din Baneasa, daramam vilele si casele din jurul Bucurestiului si nu numai, mancam bananele oricat de negre ar fi, tot nu scapam de (fir-ar sa fie!) chimicalele fara de care agricultura nu poate fi tinuta la nivelul de astazi. Iar Romania este un caz fericit caci avem terenuri foarte bune in raport cu majoritatea tarilor lumii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Si daca s-ar interzice orice adaos chimic care nu e necesar? Daca nu ar mai fi permisa folosirea colorantilor alimentari sintetici si a amelioratorilor de gust, daca nu ar mai fi voie sa umpli alimentele cu aditivi de-astia meniti sa "pacaleasca" si nu sa hraneasca?


Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia
Si daca s-ar interzice orice adaos chimic care nu e necesar? Daca nu ar mai fi permisa folosirea colorantilor alimentari sintetici si a amelioratorilor de gust, daca nu ar mai fi voie sa umpli alimentele cu aditivi de-astia meniti sa "pacaleasca" si nu sa hraneasca?

Si ce?
Aditivii de gust s-au introdus pentru ca lumea nu vrea sa cumpere alimente fara gust, alimente care au aparut pentru a compensa insuficienta celor cu gust.
Greu pricepeti! Daca vrem alimente cu gust natural acestea trebuie produse din plante care cresc incet, pe teren neatins de chimicale. Dar vor fi in cantitate prea mica (PREA MICA, am scris mare ca sa se priceapa sensul). Lumea vrea mai mult caci altfel moare de foame. Si-asa au aparut fertilizatorii, antidaunatorii, etc, dar din pacate acestea alunga gustul natural. Cand vine vorba de rosii fara gust lumea stramba din nas. Cand le dam gust, iarasi stramba din nas. Daca vrem sa fie cu gust bio ies prea putine si iarasi lumea (saraca) stramba din nas. Asa nu, asa nu, asa nu! Da, oameni buni, mancarea era sanatoasa pe vremea bunicii cand globul hranea doar un miliard de oameni (din care 3/4 mureau oricum de foame la varste fragede), dar cu sau fara aditivi pentru gust si culoare nu ne putem descurca 7 miliarde de oameni fara multe alte chimicale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Capcaune, eu ma gandeam la aditivii din hrana procesata...
Tu vrei sa spui ca de fapt toata industria asta a alimentelor sintetice,din prafuri, paste si creme e menita doar a ne amagi sa cumparam pentru a suplini in parte hrana adevarata si insuficienta?
Doar o continuare a gandirii din timpul razboiului cand s-au introdus margarina si potentiatorii de gust? Deci nu avem destula hrana si atunci producem un ceva asemanator si-l imbogatim cu ceva vitamine si prafuri pt gust si arome?



Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Olimpia, acesta-i tristul adevar.
Suntem victimele propriului succes tehnologic. Revolutia stiintifica si tehnica a permis aproape triplarea duratei medii de viata in ultimul secol, reducerea cu un ordin de marime a mortalitatii infantile, extinderea habitatului dincolo de limitele naturale, dar pretul platit pentru aceasta crestere demografica exponentiala este dependenta noastra de chimicale, medicamente, vaccinuri, campuri electromagnetice, consum de energie, inginerie genetica s.a.m.d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:


cred ca filmuletul acesta(scos din subiectul lui Marius)ar prinde mai bine aici.


http://www.ecomagazin.ro/viitorul-alimentatiei-film-documentar/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

din pacate problema nu se rezuma numai la hrana. ci la tot ce este esential vietii. si apa si aerul sunt din ce in ce mai improprii pentru o viata sanatoasa. apa este intoxicata pentru in ea ajung pesticidele si chimicalele aplicate pe sol, in ea ajung deseurile deversate de catre combinatele (petro)chimice, aerul a devenit irespirabil si toxic (dovada ploile acide care pur si simplu distrug frunzele), e plin de chimicale si de noxe. oare tot o rezolvare a foamei este faptul ca numarul masinilor pe familie este in continua crestere? eu nu inteleg de ce e nevoie de 4-5 masini intr-o familie!
nu inteleg de ce este nevoie de bolizi si nu se pot utiliza masinile care functioneaza pe baza de energie solara sau de alta natura, nepoluanta.

dar ai dreptate ca nu inteleg. nu pot sa inteleg cum o fiinta inteligenta, ca omul, accepta cu buna voie sa se autodistruga! nu pot sa pricep cum un om care rationeaza accepta sa cotizeze in mod continuu si sa umple buzunarele imense ale unor mahari.
nu pricep de ce omul tolereaza si contribuie la distrugerea vietii si a planetei...

stiu doar ca ma simt ca Don Quijote si ca ma lupt cu morile de vant...nu pot spera decat la o trezire generala inainte sa fie prea tarziu...in fiecare zi ma intreb cat va mai dura pana cand se va revolta Planeta asta.

si mai stiu ca discut discutii aici in zadar...eu ma retrag de la acest topic, caci ma stresez inutil.

olympia , am vrut sa-ti zic de mult timp ca am intrat pe blogul tau. imi pare bine ca am ocazia sa cunosc, chiar si virtual, un om ca tine. sper din tot sufletul ca voi cunoaste cat mai multi.

principe, filmuletul ala il tot pun la diverse topicuri si-l trimit pe mail la cunoscuti de mai bine de 1 an...cred ca a fost vazut cap coada de mai putin de 10 persoane (dintre cunoscutii mei) si am primit un singur comentariu.
observ ca marea majoritate nu vrea sa accepte realitatea, iar multi din cei care o accepta o vad ca pe ceva normal.



mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Conchita () ne-a dezvaluit dezamagirile celui care adopta calea bio.
Fara chimicalele de pe tot traseul unui aliment din ferma pana-n burta numarul de calorii pe care ni le poate livra un hectar ar fi de cateva ori mai mic (omenirea ramane insa la cele 7 miliarde de suflete?).

Inainte de a va ratoi la nevazutele organizatii, organisme, corporatii sau fratii care urzesc apocalipsa alimentaro-farmaceutica a omenirii incercati si voi ce a incercat conchi, la voi in gradina (dar renuntati sa mai cumparati alimente din magazine - impuscati doi iepuri deodata: mancati bio de-acasa si-i falimentati pe mahari, cum le zicea aricel), si daca nu v-apuca foamea intre timp povestiti-ne peste un an experienta voastra.

Mergi la inceput