ONU si OMS acuzate de bioterorism
Raspunsuri - Pagina 4
ariel_7000 spune:
eu nu am nimic impotriva sa se comercializeze aceste vaccinuri, pentru doritori...insa am impotriva ca noi, astia mai "prosti" sa fim obligati sa le facem! am fost revoltata de impunerea vaccinului GARDASIL la fetite. papilloma virus se transmite pe cale sexuala, asa ca ar fi mai benefica invatarea fetitelor despre ce presupune asta.
recunosc ca sunt vaccinuri care au eradicat unele boli, ca sunt antibiotice benefice in unele situatii, insa la multe medicamente sunt efecte secundare care dau afectiuni mult mai grave decat boala pe care o trateaza.
banala aspirina, amintita mai sus, daca este administrata copiilor (cum se practica lejer in trectul apropiat), poate avea efecte dramatice asupra lor. sau si asta este o inventie a noastra, a "prostilor"?
sau "beneficul" algocalmin...no comment!
nu mai vorbesc de lejeritatea cu care se pune diagnosticul de ADHD si administrarea de Ritalin si alte medicamente asemanatoare. De ce? pentru confortul parintilor, care nu-si mai pot "clati" urechile cu stirile de la ora 5, caci e mai usor asa decat sa mergi cu un copil sanatos, plin de energie, in parc, la bazin, la tenis. ii dai pilula si ai scapat de "chin" ... pun pariu ca un procent mare din cei de pe acest forum, daca ar fi fost acest "sindrom" acum cativa ani (zeci) ar fi fost diagnosticati si ei ADHD...trist, trist, ca bietii copii nu pot riposta, ca sunt doar niste marionete ...
si in prostia mea, tot constat, pe zi ce trece ca dispar produsele bio si apar cele care bubuie de pesticide, hormoni, E-uri si alte substante dubioase, alimentele modificate genetic si din pacate sunt obligata sa le consum, datorita unora carora li se pare normal asta.
si mai constat ca a crescut enorm numarul cazurilor de cancer in ultimul timp. dar probabil sunt eu prea proasta si imi fac scenarii, caci nu e real...
e o binecuvantare pentru cei care nu vad asta! ei pot manca linistiti capsunile cu gene de somoni, puiul care creste precum Fat-Frumos. mai rau e de noi, ceilalti, care constientizam gravitatea situatiei si nu avem cum sa ripostam ca ni se pune pumnul in gura si ni se zice: "Taci si inghite, esti doar un prost!"
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
ilse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi3604 Daca scopul final cu virusurile aviar si porcin a fost sa mai rareasca din popul. globului... atunci rezultatul a fost prost... spre lamentabil... spre rizibil... spre NUL . Nu le-a iesit deloc, da' deloc, mey! Suntem tot mai multi si mai fojgaitori pe planeta. Iluminatti astia, daca exista si in alta parte decat in policier-ele lu' Dan Brown, sunt mai curand un soi de "Agitatti" - refuza de buna seama sa ia Xanax, desi ar cam trebui . Dar ce observ eu??? Exista pe DG un soi de avant intru analizarea actelor conspirationsite la nivel planetar :D. Cred ca avem parte de o interesanta cuadratura intre Saturn si Pluto, combinat cu cine stie ce configuratie tip "kyte" in care se baga si Uranus, plus Luna Neagra, ca altminteri nu-mi explic . PS: dap, sigur ca da, vaccinurile sunt niste inselatorii create anume spre a secatui omenirea de bani si nu le aduce strict niciun folos ... ba chiar ne omoara si alea, ashea, ca sa reuseasca Billberg sau Tata Mare sau Illuminatti sa mai degajeze planeta de "civili" anosti si pe alocuri daunatori . |
Treaba ta ce crezi sau nu, Bilderberg asta, exista e cat se poate de real si elitist, si clar nu stii cu ce se mananca oricat ai fi de curioasa pentru simplul fapt ca nici media asta atat de "laudata" in a descoperi totul nu are acces la intrunirile lor, cat se poate iarasi de reale, da-i o cautare cu google si te vei convinge.
Dar noroc cu "blue pill" ca altfel ar cadea prea multa lume in depresii.
Dream on.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
xenocid spune:
citat din mesajul lui ilse Treaba ta ce crezi sau nu, Bilderberg asta, exista e cat se poate de real si elitist |
Eu tot nu inteleg care e problema voastra cu elitele. Nu e normal ca ele sa conduca? Sau preferati sa va spuna Fuego cand sa ridicati mainile in aer?
ilse spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui xenocid
Eu tot nu inteleg care e problema voastra cu elitele. Nu e normal ca ele sa conduca? Sau preferati sa va spuna Fuego cand sa ridicati mainile in aer? Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Desi stiu din start ce presupune "dialogul" cu tine...ma risc.
Ba da, depinde si de "elite"...adica eu nu vreau o regina, a Olandei in speta, care habar n-are decat sa manance o tarta de mere cu lingurita si vreo alti cativa membri in acelasi stil, adica la fel de "connaisseur"-i intr-ale politicii si managementului social sa hotarasca ei cum merge lumea asta.
Daca tu inca mai crezi, a se vedea recenta criza prin care trece omenirea, ca sunt capabili, ma rog ai dreptul la opinie.
.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ariel_7000 si in prostia mea, tot constat, pe zi ce trece ca dispar produsele bio si apar cele care bubuie de pesticide, hormoni, E-uri si alte substante dubioase, alimentele modificate genetic si din pacate sunt obligata sa le consum, datorita unora carora li se pare normal asta. si mai constat ca a crescut enorm numarul cazurilor de cancer in ultimul timp. dar probabil sunt eu prea proasta si imi fac scenarii, caci nu e real... |
Daca intreaga agricultura a planetei ar fi "bio" ea nu ar putea hrani decat a opta parte a popu-latiei globului. Ce facem cu restul de 7/8, ii lasam sa moara de foame?
Vrei, nu vrei, ai doua optiuni:
- cumperi produse bio care vor fi intotdeauna scumpe si rare.
- cumperi produse agricole normale care, din pacate, sunt rodul unei agriculturi intensive fara de care n-am putea trai in pace cei 7 miliarde de pamanteni.
Vrem, nu vrem, asta e destinul nostru: cei cu dare de mana se vor hrani mai sanatos, mai "bio", restul mai putin sanatos (asta este dilema malthusiana fara iesire in viitorul apropiat)
PS. Inainte de a gusta meniul conspirationist n-ar strica o dieta cu clasici ai stiintelor care sa elimine toxinele.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Daca intreaga agricultura a planetei ar fi "bio" ea nu ar putea hrani decat a opta parte a popu-latiei globului. Ce facem cu restul de 7/8, ii lasam sa moara de foame? Vrei, nu vrei, ai doua optiuni: - cumperi produse bio care vor fi intotdeauna scumpe si rare. - cumperi produse agricole normale care, din pacate, sunt rodul unei agriculturi intensive fara de care n-am putea trai in pace cei 7 miliarde de pamanteni. Vrem, nu vrem, asta e destinul nostru: cei cu dare de mana se vor hrani mai sanatos, mai "bio", restul mai putin sanatos (asta este dilema malthusiana fara iesire in viitorul apropiat) PS. Inainte de a gusta meniul conspirationist n-ar strica o dieta cu clasici ai stiintelor care sa elimine toxinele. |
Asa-i, insa nu se poate trece cu vederea supra productia. Exageram in toate, consumam ca descreieratii. In cazul de fata nu se mai pune problema de hrana. Se pune problema de risipa.
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Daca intreaga agricultura a planetei ar fi "bio" ea nu ar putea hrani decat a opta parte a popu-latiei globului. Ce facem cu restul de 7/8, ii lasam sa moara de foame? Vrei, nu vrei, ai doua optiuni: - cumperi produse bio care vor fi intotdeauna scumpe si rare. - cumperi produse agricole normale care, din pacate, sunt rodul unei agriculturi intensive fara de care n-am putea trai in pace cei 7 miliarde de pamanteni. Vrem, nu vrem, asta e destinul nostru: cei cu dare de mana se vor hrani mai sanatos, mai "bio", restul mai putin sanatos (asta este dilema malthusiana fara iesire in viitorul apropiat) PS. Inainte de a gusta meniul conspirationist n-ar strica o dieta cu clasici ai stiintelor care sa elimine toxinele. |
crede-ma ca stiu perfect ce inseamna agricultura si horticultura...am mancat pe paine asa ceva 5 ani...si mai am si niste studii facute atat pe soiuri modificate genetic, cat si pe culturi bio...
atata timp cat se extermina sortimentele vechi, se elimina total materialul semincer normal si sanatos, in curand doar 1% din popu-latia globului va consuma alimente reale. restul, cine poate, scapa, cine nu...ramane o portie in plus pt ceilalti!
nu vad care este legatura intre foamete si obtinerea de soiuri intraspecifice doar din cauze estetice...din cate stiu eu culoarea nu tine de foame!
spune-mi sincer ca nu tanjesti dupa merele ionathane...insa de ce ar mai pierde cineva vremea 5 ani sa astepte rodul, cand poate avea productie inca din al 2 lea an? plus ca productia este mai timpurie, automat un plus de bani, rezistenta la toate cele, alt plus...
nu este vb ca nu ajunge hrana, caci in timp ce unii crapa de foame, altii fac risipa...
este vorba de lacomie si dorinta de inavutire pe spinarea consumatorilor!
sunt multe plante din sortimentele vechi, care nu se mai cultiva si ar ajuta mult la rezolvarea foametei. insa o sa zici ca nu sunt terenuri...pai nu sunt! pentru ca s-a construit in mod abuziv pe ele.
sunt multe plante pe care unii nu le-au vazut niciodata. recunoaste, stii ce gust are hrisca? cand ai vazut ultima data bob in piata? de cate ori consumi linte?
si dupa ce ca fructele si legumele sunt maltratate inca de la stadiul de samanta, le mai "imbunatatesc" apoi si in procesul de fabricatie. mai o coacere fortata cu etilena, mai un potentiator de gust, un colorant...
si ca tot ziceai ca produsele bio sunt dedicate celor avuti, din ce am observat eu, tocmai aia mananca mai multe porcarii! aia se indoapa cu cele mai mari fructe, cu cele mai timpurii, cu kilograme intregi de carne...ca saracul isi rumega barabula de pe batatura si morcovul prapadit...insa cand morcovul ala va proveni din samanta hormonata si chimizata, va mai avea sanse saracul sa fie sanatos? nu! pentru ca nu-si va permite tratamentele, pe cand bogatul isi va putea cumpara sanatatea! dar si asta are o limita, ca uneori nu o poti cumpara...
e trist ca in timp ce aia se imbogatesc pe spinarea noastra, noi ingrosam randurile bolnavilor cronici.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ladyJ Asa-i, insa nu se poate trece cu vederea supra productia. Exageram in toate, consumam ca descreieratii. In cazul de fata nu se mai pune problema de hrana. Se pune problema de risipa. |
Reducerea risipei (si nu numai in agricultura) este o masura necesara pentru ameliorarea crizei alimentare. Dar nu o rezolva! Caci daca ne putem permite sa reducem la sange consumul de energie renuntand la beneficii ale tehnologiei (ceea ce se va intampla inevitabil) nu putem insa sa reducem ratia de mancare sub o anumita limita. Ba chiar trebuie imbunatatita ratia zilnica a mai mult de o jumatate din omenire care sufera mai mult sau mai putin de subnutritie.
Dincolo de interesele pecuniare ale indivizilor, firmelor sau statelor, industria alimentara in ansamblul ei incearca sa tina pasul cu cresterea demografica inventand sau perfectionand metode care sa impinga limitele agriculturii intensive.
Fara pesticide, Euri, si nu numai, nu se poate. Cercetatorii de pe tot mapamondul sunt constienti de efectele secundare (asupra omului) sau colaterale (asupra mediului) ale acestora si se straduiesc sa gaseasca solutii care sa minimizeze riscurile.
O alta problema este ca nu se stie care model economic este viabil intr-o lume cu resurse limitate. Modelul pietei libere functioneaza in ipoteza resurselor nelimitate, dar recentele crize (care nu au acelasi substrat cu al crizelor antebelice si interbelice) au aratat ca industria alimentara nu poate fi lasata de capul ei fara reglementari (din ce in ce mai) stricte. Dusmanii acestor reglementari sunt si apologetii teoriilor conspirationiste.
capcaunul spune:
ariel_7000, manac hrisca cel putin o data pe luna, si linte poate mai rar. Nu te pune cu mine!
Incearca sa depasesti copacii ca sa vezi padurea in ansamblul ei. Pui de-a valma observatii personale care de multe ori se bat cap in cap.
Soiurile cu randament mai mare sunt urmarite si pentru profit dar si pentru ca lumea, fiind mult mai numeroasa decat pe vremea bunicii, vrea mult mai multa mancare. Nu poti satisface foamea omenirii decat producand mai mult si mai repede (ca sa faci loc altei productii).
ladyJ spune:
Lasand la o parte teoriile conspirationiste, Capcaunule, suntem intr-o situatie cam nasoala. Occidentalii CONSUMA prea mult! Nu este nevoie de atata risipa! Sunt state in care inca se moare de foame, pe o parte, iar pe partea celalata ne batem joc de noi insine.Ne indopam.Aruncam la gunoi. Avem mancare, de care vrem, cata vrem, dar mult mai multa decat avem nevoie.
Ma dau exemplu pe mine. Cumpar prea mult. Si nu ma refer doar la alimente.
Sigur ca nu ma pune nimeni sa cumpar fortat. De aceia ma gandesc ca schimbarea trebuie sa vina intai de la fiecare din noi.
Spre exemplu, cumpar rosii iarna care stii si tu, n-au absolut niciun gust! NUL. De ce mama naibii le cumpar?
Cumpar cate 5 kg de banane, din care jumatate ajung la gunoi ca ´´nu ne plac coapte tare´´
Acum 20 de ani, cine mama padurii isi schimba televizorul tot la 3-5 ani? Sau mobila? Sau masina? sau..sau?
Supra productia a scazut preturile, vezi topicul cu bananele de la generale.Mancam mult si prost pe bani putini, apoi compensam cu facturile de la doctori.
Unii mor ca manaca mult si prost iar altii mor ca n-au ce manca.Producem destul si cu toate astea mai sunt oameni care mor de foame. E un paradox.