Fetita mea plange foarte rau in preajma barbatilor

Buna ziua,
Am o problema cu fetita mea de 1 an si 2 luni. Plange foarte tare cand se apropie de ea un barbat, inclusiv unchii ei, care o iubesc foarte mult si pe care ii vede destul de des. De cate ori vine la noi in vizita un barbat, trebuie sa ma duc cu ea in alta camera pentru ca plange foarte tare si abia pot sa o potolesc. De plecat noi in vizita la cineva nici nu se pune problema. Degeaba vorbesc cu ea si ii spun ca e mami si tati langa ea, ca nenea/unchiul o iubeste si nu-i face nimic. Stiu ca de la o anumita varsta incepe sa se sperie de straini, dar nu ma asteptam sa reactioneze atat de rau, si de asemenea nu ma asteptam sa reactioneze asa la unchii ei. Dati-mi va rog un sfat ce as putea sa fac, parca nu merge nimic.
Va multumesc
Raspunsuri

Chuny spune:
Of, sper ca nu i-a facut nimeni rau! !!
Eu zic mai degraba sa-ti asculti copilul si sa nu o obligi sa stea cu unchii chiar daca zici tu ca o iubesc si nu-i fac nimic. Nu ai cum sa stii deocamdata ce e in sufletelul ei si ce mesaj iti transmite exact. Dar daca ea nu se simte in siguranta nu o forta in nici un fel prin prezenta oamenilor de care ii e frica. Cand va mai creste poate veti comunica altfel si poate vei reusi sa o intelegi.
Mie chiar si titlul pe care l-ai pus imi suna ciudat: "fetita mea plange foarte tare la barbati" ...
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

evanghelina spune:
Draga mea, nu cred ca e cazul sa te alarmezi. problema va trece de la sine. Sunt destul de dese aceste cazuri, nu numai la fetite - trasaturile masculine (incluzand si pilozitatea faciala mai accentuata) le pot provoca virgula copiilor diverese reactii ciudate (pentru noi, adultii). Ai rabdare cu ea si nu o fortati. Zambiti-i.
Succes!
Sa traim inteligent pentru copiii nostri - sustin si particip la http://forum.prohabitat.ro

Bee spune:
Feitza mea a avut reactia asta pana spre un an jumate. Singurele exceptii erau cei doi bunici pe care-i vedea des. In rest, urla din gura de sarpe, chiar cand il vedea pe fratele meu. Cand mergeam undeva ii anuntam pe toti despre reactia ei, ca sa nu se simta nimeni jenat si eu o tineam la mine in brate (sau cat mai aproape de mine), cat timp simtea ea nevoia. Uneori se linistea si ramanea doar cu rusinarea fata de anumite persoane, alteori urla din gura de sarpe pana disparea persoana in cauza. Cand a mai crescut mi-a sps ca nu-i place "cutaritza", ca-i e frica de el fiindca are barba. Eee, nu toti aveau barba! Eu zic ca o sa treaca si ca e o mare greseala sa nu mergeti nicaieri in vizite numai din cauza ei! Pai exact asa o socializati si veti scapa treptat de probleme. Si ii avertizati de la inceput pe totzi sa nu se apropie foarte tare de ea, indiferent cat ar iubi-o.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

cristy74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Of, sper ca nu i-a facut nimeni rau! !! Eu zic mai degraba sa-ti asculti copilul si sa nu o obligi sa stea cu unchii chiar daca zici tu ca o iubesc si nu-i fac nimic. Nu ai cum sa stii deocamdata ce e in sufletelul ei si ce mesaj iti transmite exact. Dar daca ea nu se simte in siguranta nu o forta in nici un fel prin prezenta oamenilor de care ii e frica. Cand va mai creste poate veti comunica altfel si poate vei reusi sa o intelegi. Mie chiar si titlul pe care l-ai pus imi suna ciudat: "fetita mea plange foarte tare la barbati" ... Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ Vladimir ***** ![]() www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie" |
Ok, am schimbat un pic titlul. Sper ca e mai bine asa.
Nu i-a facut nimeni nici un rau. E singurul copilas din familie si toti o iubesc ca pe ochii din cap, si bunicii si unchii, nu mai spun de noi care suntem topiti.
De fortat nu vreau sa o fortez in nici un fel, dar se mai intampla sa mergem la soacra-mea si merge si unchiul ei, pe care trebuie sa-l exilez in alta camera. Daca indrazneste sa iasa de acolo si doar il vede cu coada ochiului, iar incepe sa urle. La fel se intampla si cand mergem la mama cu fratii mei. Deci nu e vorba ca nu-i place o anumita persoana, nu-i place nici o persoana de sex masculin, in afara de tatal ei si de bunic.
Sper sa treca repede.
Va pup

ang3lt0uch spune:
Ma gandesc ca ceva o sperie sau a speriat-o...inclusiv vro barba sau un ton mai aspru la un barbat. Fie-mea e f sociabila dar totusi de curand ii este fff rusine de femei mai in varsta, iar daca insist sa o dezlipesc de mine si femeile in cauza insista sa se bage in sufletul ei tipa si ea, si e mai mare. Dar eu stiu cauza, au stresat-o pur si simplu colegele maica-mii la scoala prin iunie, nu cu rea intentie, doar asa ca le era drag de ea... Acu fata se fereste, nu i-a placut sa fie bulversata din 10 parti cu o mie de intrebari si 15 mii de maini ce ii mangaie parul... Deh, asta e. Insa daca noi pur si simplu ignoram, nu ii zicem nici macar o data hai du-te si vb cu tanti ii trece. Incet incet prinde curaj, si incepe sa ii treaca rusinea, numai sa ne comportam normal 5-10 min si sa nu insistam.
La noi e mult mai bine in vizite, decat acasa la ea. Acasa la ea daca nu-i place de cineva initial sta ascunsa la ea in camera dar dupa ce isi face curaj nu vine sa socializeze ci vine sa il ia pe respectivu/respectiva de mana zicandu-i "tu peci". SI daca omul se ridica il duce la usa, cu un "Paaaaaa" prelungit... Pe cand in vizite nu ii da afara de la ei din casa, dar nici nu vrea ea sa plece, si se obisnuieste mai rpd sa comunice... Pe la un an avea si ea perioade de frica de straini in general, dar au trecut...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic

marius spune:
Trece ... sunt "fixuri" - "fixatii" greu de incadrat. Se intampla sa fie si ...atat. Trec de la sine nici nu veti stii cand.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

ruxandra_sb spune:
Si baietelul meu facea asa.. de pe la 1 an, pana dupa 2. Normal, in afara de tati si bunicu sau cei cu care intra in contact zi de zi.
Daca intra un barbat in camera, sau vorbea cu el sau intram noi intr-o camera cu straini. Plangea relativ tare si se refugia la mine in brate. Nu plecam din zona, doar il luam in brate,il consolam si-i explicam ca unchiul, domnul, etc. este X si ca a venit sa ne vada sau lalalala.
Doar 2 barbati au stiut sa ajunga rapid la inima lui , fara interventia mea.
Oricum ideea este sa nu vii tu (ca adult) spre copil, ci sa-l lasi pe el sa vina spre tine. Valabil si pt doamne.. nu-i plac oamenii care se bag in sufletul lui. Deci rugam pe cei care nu ii sunt familiari sa-l ignore pana (si daca) are el chef sa interactioneze cu ei.
Incet, incet reactia a fost din ce in ce mai slaba. Acu doar priveste poate o idee suspicios barbatii necunoscuti (ceea ce mi se pare perfect normal, de ce sa joace la comanda); cu prietenii sau cei din familie nu mai sunt probleme.
Nu stiu daca retragerea in alta camea este o solutie, incearca sa fii calma si increzatoare cat ii explici, si mai ales convinsa ca totul este o.k. Cred ca este important cum te simte.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

J G spune:
Exact ca si Marius cred ca este un fix. Fiica-mea trece (de vreun an asa) prin acelasi lucru fata de femeile in varsta. Se sperie de ele si plange. Noi nu am fortat-o in nici un fel asteptam sa-i treaca si ii explicam ca nu are de ce sa se teama.
A trecut prin asta fata de muste, ascensor (au trecut in timp)si recent baloane sau orice gonflabil (asta asteptam sa treaca).
J si Carla (05.02.2006)

evanghelina spune:
@Bee, cand am spus/scris "pilozitate" nu ma refeream numai la barba - includem si sprancenele, genele, etc. Trasaturile in sine sunt mai dur conturate si pentru unii dintre cei mici pot reprezenta o diferentiere prea dura fata de figura "optima" a mamei.
Pe scurt, nu este o situatie alarmanta. Poate doar pentru adultii din jur! ;)
PS
Si da, masculii se vor simti frustrati, dar vor trece si EI peste asta, usor, fara medicamente. :)

roxy spune:
si al meu cel mic, are 1 an si 11 luni azi, de cateva luni a inceput sa se manifeste asa daca vine cineva la noi in casa sau mergem noi undeva vreo 5 minute plange de zici ca-l mancanca si tot imi zice "mama , pecam", daca suntem in visita si "lui ales ii e fica" (tradus pentru cine nu intelege-lui alex ii e frica-).Asta vreo 5 minute, apoi e cel mai bun prieten si nimic nu s-a intamplat.Pe la varsta asta 1-2 ani intervine teama de separare de mama, teama de tot ce e nou si necunoscut, dar trece...va veni teama de gradinita si tot asa...crestem ce sa facem.
PS:si cel mare a avut aceasi etapa cu plans tot de pe la 2 ani si pana la 4 cand a mers la gradinita, dupa i-a trecut.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy