"Multumesc"

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

hai ca mai vine o "demodata" sa confirme ca totusi, nu s-a pierdut de tot bunul simt si buna crestere.
la fel cum voi va invatati copiii si eu am fost invatata de mica cu sarutmana, bunaziua si multumesc, chiar se insista pe treaba asta, sa nu uit indiferent ca era femeia de servici de la scoala sau vecinul de 75 de ani.
si mi-a intrat atat de mult in reflex, incat si sotului meu ii ziceam multumesc pentru orice, ca imi aducea un pahar cu apa sau ma inchidea la fermoarul de la rochie.

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

pt mine "buna ziua", "multumesc", "cu placere", "te rog/va rog" inseamna respect fata de mine insami in primul rand. asta tine de cei 7 ani de-a casa.
pe considerentul acestor "politeturi" am magazinele/comerciantii de la piata/ baruri/restaurante etc. unde merg cu o deosebita placere.
la piata am comerciantii mei de la care cumpar, pt ca le vorbesc frumos si imi raspund amabil,ii rog sa ma serveasca cu..., le multumesc la final si le mai si zambesc, iar ei imi raspund "cu placere"
femeie de serviciu de pe scara unde stau a ramas uimita ca am salutat-o. mi se pare de bun simt. imi matura in fata usii cand nu am timp, imi scutura presul.
pe sotul meu il rog frumos sa ma ajute sau sa-mi aduca ceva, iar la final ii multumesc. si el face la fel. si asa imi voi educa si copii.
o sa vi se para ca sunt putin dusa, dar eu spun "buna ziua" si cand intru la mine in casa desi sunt singura. pt asta inseamna respect.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Poze, Just Me
Infertilitatea este o boala

Bazar pt Mihaita

ambitioasa

Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

[quote]citat din mesajul lui ladyJ

Stii ce fac eu? Cand nu mi se multumeste zic eu singura ´´sigur, sigur,cu placere´´

Atunci sa vezi reactie de ridicare a sprancenelor si un ´´multumesc´´ timid si rusinos.

Hahahaha, tare de tot! Foarte bine faci.

Nu stiu de ce ne mai miram, cand de fapt asistam de ceva vreme la o degradare a omului. O sa ajungem sa ne miram cand dam peste cineva amabil, dezinteresat, lucruri care ar trebui sa fie firesti.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

pics

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

mamagiuliei- imi aduc perfect aminte ziua de ieri ca doara nu a trecut mult de atunci, cand am iesit impreuna cu fetele din hotel de la innot. Degeaba am salutat noi ca personalul cred ca mai degraba a fost intrigat de salutul nostru decat sa fi raspuns cu un salut. Eu zic ca tine de educatia de acasa plus de managementul in acest caz a hotelului respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

mamagiuliei- imi aduc perfect aminte ziua de ieri ca doara nu a trecut mult de atunci, cand am iesit impreuna cu fetele din hotel de la innot. Degeaba am salutat noi ca personalul cred ca mai degraba a fost intrigat de salutul nostru decat sa fi raspuns cu un salut. Eu zic ca tine de educatia de acasa plus de managementul in acest caz a hotelului respectiv.

Poate e si asta tot o atitudine "made in Ro"
Sau se intampla si in alte tari ?
Oare mai avem sanse sa ne schimbam , noi , ca natiune ?

Ma dezgusta sa aud lumea care se complace, ca asa "e si altii" ... si asa isi cresc si educa si copiii ... de ce sa vorbeasca frumos, de ce sa arunce gunoiul in locurile care au acest scop unic, de ce sa se comporte educat, de ce sa fie toleranti si buni si sa accepte si "anormalitatea" altora fara jigniri/comentarii ... cand toti fac la fel

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta_eu spune:

Buna fetelor

Si noi suntem la faza de invatare a lui "te rog frumos", "Multumesc". Noi le spunem cuvinte magice. Cand printeasa noastra, vrea ceva si il uita pe "te rog frumos" o intrebam "cuvantul magic?"
Eu cred ca fara aceste cateva cuvinte, esentiale nu se poate.
Pe mine m-a marcat un lucru. Dupa ce m-am mutat in apartamentul meu au venit ai mei in vizita, iar tata mi-a povestit ca s-a intalnit cu un vecin, un batranel, simpatic, de felul lui, pe care l-a salutat (ca doar erau in aceeasi scara) iar batranelul, vecinul meu, l-a intrebat daca este tatal fetei de la etajul trei, pentru ca ea e singura tanara de pe scara care il saluta.
Nu mi-a venit sa cred ... eu o "provinciala", asa am fost crescuta, invatata, asa i-am invatat si eu pe elevii mei, si mi se parea un lucru firesc. Si mi se pare in continuare un lucru firesc.
Indiferent cum se comporta unii si altii, pana la urma trebuie sa ne respectam pe noi insine, si prin asta eu cred ca asta facem.
Asa ca haideti "sa o tinem pe-a noastra in continuare" ca e foarte bine.

http://picasaweb.google.com/ancuta2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

cand o intreb pe fii-mea (3 ani) daca vrea sa pape, imi raspunde: "nu, mutumesc fumos!"...nah, mai zi ceva daca poti!
si da, si eu zic "multumesc" inclusiv la piata, supermarket...si ma distreaza una din casiere care, invariabil imi raspunde: "multumesc si eu!"

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

raman la ideea ca "multumesc", "te rog/va rog", "buna ziua" tin de bunul simt al fiecaruia. dupa serviciu am trecut sa platesc o parte din rate si utilitati. ajung la o anumita banca, imi este adresat un "buna ziua" cu zambetul pe buze, si se vedea clar ca nu e un ranjet din ala fortat, ci unul chiar calduros. sunt poftita sa iau loc, refuz politicos ca "de jos vin si eu"...sunt informata calm ca va face o mica verificare daca sunt la zi cu ratele. termin tranzactia, iau chitanta, multumesc, mi se raspunde "cu placere" si imi este urata "o zi buna in continuare". ma intorc si urez si eu la randul meu "o zi buna si dvs"...eram bucuroasa ca inca mai exista lume civilizata. dar orice minune tine doar 3 zile, la mine cateva minute. ajung sa platesc apa, la institutie de stat, spun frumos "buna ziua" caci doamna era cu capul pe sub birou si o privire acra, plictisita, imbacsita ma intreaba artagos "adresa?" platesc si la plecare spun "multumesc" si am primit geamul ghiseului in nas. doamna se pare ca nu isi gasise lucrul pierdut pe sub birou si a fost deranjata se pare de prezenta mea acolo.
merg si-mi fac piata, aceeasi discutie frumoasa cu comerciantele mele preferate. una dintre ele ma vede ca imi este rau si ma intreaba de sanatate. la plecare imi este urat sa-mi revin. deci femeia de la piata e mult mai educata si mai civilizata si cu mai mult bun simt decat "doamna" functionar public, platita din banii nostri

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Poze, Just Me
Infertilitatea este o boala

Bazar pt Mihaita

ambitioasa

Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

cred ca am noroc, oamenii cu care intru in contact zilnic si chiar cei pe care-i intalnesc ocazional sunt amabili si politicosi. De multe ori pare un soi de competitie: care zice primul "multumesc", eu sau comerciantul? E drept ca si eu fac exces de "daca nu va suparati", "ma scuzati ca va deranjez", si tot asa, dar cu un zambet larg pe fata. Si chiar daca nu mi se raspunde cu zambet, macar un mormait pe post de multumesc tot primesc. Si ma multumesc cu atat, n-am de unde sa cer mai mult. Poate data viitoare... Dar asta se intampla rar, de obicei oamenii din jur chiar sunt politicosi.
Mai interesant mi se pare altceva: locuiesc intr-un bloc cu multi pensionari. Cand ne-am mutat cred ca eram singura familie "in campul muncii". Dupa 5 (cinci) ani eu nu stiam care sunt vecinii mei. Nu am avut nevoie sa le bat la usa si salutam si eu orice persoana intalneam. Si NU RASPUNDEA NIMENI!!!!! Fain, nu? Mi-am zis ca nu pot fi toti surzi, nu? Ma rog, intre timp am pus centrala si a trebuit sa trec pe la toti vecinii sa-mi semneze nus-ce lista.Cu ocazia asta i-am identificat si-i salut apasat si insistent ca pana la urma raspund.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

da si eu zic multumesc oricui si buna ziua, indiferent ca e om de serviciu ....

Absolut remarcabil.

Andrada, nu-mi scoate cuvintele din context si nu-mi interpreta spusele, te rog.
Am scris "indiferent ca e om de serviciu sau mare geniu" in ideea ca nu ma intereseaza statutul omului pe care il intalnesc, pentru mine toti oamenii sunt egali si ii respect pe toti...nu stiu ce ai inteles sau de ce ai subliniat acele cuvinte, dar te asigur ca nu ai inteles esenta celor spuse de mine.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput