"Multumesc"
Raspunsuri - Pagina 4
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stefiuta si mi-a intrat atat de mult in reflex, incat si sotului meu ii ziceam multumesc pentru orice, ca imi aducea un pahar cu apa sau ma inchidea la fermoarul de la rochie. leuta |
oau!!!!
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
avmaria spune:
Mamagiuliei, tu mi-esti tare draga asa ca scuza-mi offtopicul - da ashe-mi vine sa zic de nu ma pot abtine : intotdeauna m-a fascinat faptul ca-n filme, in scenele importante - nu se zice multumesc nici la revedere. Ochi in ochi si-atat. Never ever gudbai ori senkiu. Care-i substratu'?
tomecica spune:
din pacate au cam disparut din vocabular cuvintele magice-MULTUMESC, TE ROG FRUMOS, MA SCUZATI, CU PLACERE....ETC
ADRIANA STEFANIA-05-11-1998
ALEXIA-MARIA-24-10-2004
ADRIANKA spune:
Aici, in Cipru (nu stiu si daca in alte parti)cuvantului "multumesc" ii este asociat gestul de bataie usoara cu mana in dreptul inimii, de 2 ori, de obicei..Deci daca cineva nu spune prin cuvinte, poate spune print-un gest...
Si fi-miu (1 an si jumatate) face gestul asta inca de cand avea vreo 10 luni, si atunci cand ii da cineva ceva el se bate usor cu palma peste piept, spunandu-i in felul asta "multumesc".
Dar, intr-adevar doare foarte mult cand faci ceva pentru cineva, si nu-ti zice nici macar atat de simplul "multumesc"..Ramai cu un gust amar..Mi s-a intamplat si mie de multe ori, dar le-am spus, cand au vazut ca mi-am schimbat atitudinea...
Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)
www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Iti trebuie o secunda pentru a te indragosti si ani buni pentru a intelege ce e iubirea...
szivarvany spune:
Aseara am mers la cursul de inot cu fi`mea, pentru a 3-a oara la acelasi hotel. Degeaba e frumos si aranjat si la standarde ridicate ...
Am intrat amandoua, am salutat trupa de la receptie, 3 doamne si 1 domn cu "buna seara" , atat eu cat si Giulia care repeta de obicei salutul meu sau spune un simplu "ceau" ... raspuns ... nimic.
Giulia a intrebat dc nu au salutat si i-am spus pentru ca sunt needucati cu un ton ridicat.
La iesire eu nu am salutat ca eram dezgustata efectiv, insa Giulia a salutat. Ne-au salutat si ei politicos ... si am raspuns la salut.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
ciarli spune:
Buna iubita,
Nu nu ceri prea mult. Vrei doar normalitate. Intr-o societate civilizata "multumesc", "buna-ziua", "la revedere" sunt firesti, vin natural, nimeni nu se screme.
Lipsa acestora exista numai in societatile defectuoase, ca a noastra. Totusi, nu pune la suflet. Esti o mama buna si iti educi copilul firesc, il pregatesti pentru o societate civillizata. Daca astazi toate mamele si-ar educa copiii asa, peste 20 de ani tu nu o sa mai ai aceeasi problema..
Pe mine ma amuza, cum sunt eu privita cu stupoare, cand fac lucrul asta. Daca spun undeva, cel mai des la institutiile statului mi se ntampla, "buna ziua, va multumesc, va doresc o zi buna", functionara isi ridica ochii la mine si nu-i vine sa creada.
Te pup si nu-ti bate capul.
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
gaba-rema spune:
Curios... poate am eu putine contacte cu exteriorul... dar cam peste tot dau de oameni care multumesc... Nu am intalnit chiar asa de des ciufuti care isi inghit limba si n-auzi un mersi, acolo.
Si in trafic, dc. las pe cineva fara prioritate sa treaca, zice merci cu mana, cu avariile... rar cate un pusti teribil care n-are treaba, ca oricum are ochelari de-aia de coleoptera si nu-i vezi nici macar okii. De prisos sa spun ca si eu ma arat recunoscatoare cand cineva imi cedeaza trecerea .
S-a intamplat ca si unii pietoni sa-mi multumeasca ca i-am lasat sa treaca... pe zebra! :D
Doar in bloc am cateva neamuri proaste, care au si ciordit banii asociatiei acu' ceva vreme... aia nu saluta, nu nimic... poate de ciuda ca au fost prinsi, poate de rusine (mai greu de crezut asta...). Toti ceilalti vecini saluta, fara pb.
EDIT: de necrezut, dar stau in Bucuresti
karligutza spune:
hai ca m-ati facut sa vorbesc
si noi spunem multumesc, iar fetita mea de 2 ani si 5 zile mi-a zis chiar azi primul ei multumesc din senin (adica fara sa-i spun eu sa zica) dupa ce i-am dat o bomboana! (stiu stiu, bomboana?!! )...
treaba e ca e bine sa vorbesti frumos, corect, etc.... asta inseamna sa fii educat, dar de aici pana la a pretinde si celorlalti sa fie la fel de educati e o diferenta totusi.... asa ca nu te are rost sa te necajesti mamagiuliei pentru asta; e adevarat ca nu pica bine, dar treci cu vederea; asta se educa cu consecventa, nu asa sporadic; poate doar cei carora le mai e rusine sa li se faca vreo observatie sa percuteze atunci cand li se atrage atentia ca ar fi trebuit sa spuna un multumesc si nu l-au zis...
in rest am si eu un exemplu negativ de acu' 2 zile cand am cumparat o masa de la Mobexpert, unde asa-zis-ul "lux" domneste intre marfurile lor si mai ales la PRETURILE practicate, iar madame casiera nu s-a sinchisit sa imi raspunda in vreun fel la "multumesc-ul" pe care i l-am adresat atunci cand mi-a inapoiat factura si restul. O acritura, ce sa-i fac? trebuia sa ma intorc la ea sa-i zic sa nu mai fie asa acra? or sa ii zic "v-am zis multumesc!"... unii oameni cred ca asa ar merita uneori!
in concluzie, in general lumea e ok, civilizata, care nu e sa speram ca se mai civilizeaza pe parcurs...
noapte buna!
karligutza
sunt mamica Adelutei
XIO spune:
Eu sunt tare multumita ca in trafic din 10 masini p care le las sa treaca 9 imi mutumesc .Si unii pietoni multumesc , si eu ca pieton mai multumesc daca vad ca trece un card de nesimtiti si unul se opreste sa ma lase.
Iar politeturile de care vorbiti sunt lege , nu-mi inchipui cum e sa vorbesc fara ele.
Si pe oamenii fara adapost de la mine din zona ii salut cu "buna ziua" si le vorbesc cu "dumneavoastra".
Cand jucam baschet ii exasperam pe toti ca de cate ori ratam iceam "scuze".
La fiecare servire, indiferent ca e inca un pahar sau schimbatul scrumierei sau altceva multumesc.
Si asa fac si eu , si prietenul , si colegii , si prietenii.
baietii sunt si cu "sarut mainile" in loc de multumesc.
Si eu , ca si Ina ii multumesc prietenului meu pentru masa , pt. ca mi-a adus suc , pt. ca mi-a luat geanta sau ai stiu eu ce .
E ceva normal ...ce trist ca am ajuns sa ne miram de bunul simt.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
iahim spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
absolut. e degradant, data viitoare ca sa fiti chit ii coflecesti o rosie pe fata vinzatoarei sa se invete minte ca doar nu-i THE QUEEN |
Exact!