"Viata dubla a lui William Blacker"
Raspunsuri - Pagina 2
sirimie spune:
si eu as vrea asa ceva . nu m-as duce poate in acelasi loc, dar sigur as pleca din "civilizatie"
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana Io-s curioasa ce destin va avea baietelul. Pe moment, vad ca-l duce mereu in vizita la bunici, in Anglia. Din alt ziar retinusem ca baietelul merge acum la gradinita din sat, iar Uiliam opina ca invata acolo cam ce-ar fi invatat si la o gradinita in Anglia. Il cred. Ma intreb daca in viitor va alege pentru fiul lui sa ramina la nivel de 5 clase, ca mama sa. Am asaaa, o banuiala, ca nu! :). |
Eu am o banuiala ca da!!!
Copilul ar trebui sa inceapa scoala in Ianuarie in UK.Poate cine stie ...mai e pana in Ianuarie....
Mi s-ar fi parut povestea romantica pana la copil....dar avand in vedere toate datele problemei mi se pare absolut grotesc!!!!
O sa citesc si cartea...poate felul in care a fost redactat articolul a deformat realitatea...desi ...nu prea cred.....
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Eu am o banuiala ca da!!! |
Eu as pune, totusi, pariu ca nu.
E vorba deja de fiu-su, nu mai e un experiment exotic....
andacos spune:
citat din mesajul lui lara_c [Copilul ar trebui sa inceapa scoala in Ianuarie in UK.Poate cine stie ...mai e pana in Ianuarie.... Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding * Erinn Kendall |
Ai citi undeva ca trebuie sa inceapa scola in uk?Adica "se vorbeste"si in Anglia de acest caz!
Interesant nu spun nu,dar mie imi seamana tare cu "Indragostita de un Masai"(parca asa este tradus titlul in Romaneste)!
Dana
AB spune:
iileana no acus nici cu toate surubelele la locul lor nu-l vezi Dar deh numa zanatecii pot schimba lumea.
Antecume era din generatia trecuta. Mai calita de razbel.
Si na mitul tiganilor e vechi. De la Carmen incolo e intrat in "media". Citisem dupa revolutie o carte SF din colectia Nemira parca dar cum is groaznica cu titlurile si autorii nu-mi aduc aminte. Cert e ca un baiat care intr-o tara ocupata pune la cale o revolta copilaroasa e ascuns de familie facand un periplu printre diferitele tipuri de popoare traitoare pe planeta. Un fel de psudo-nomazi tigani dupa intensitatea trairilor si cererea de sincronism al sentimentelor. Mai erau inca trei alte feluri. Unii care navigau si oameni-pasari... si practic baietul tolerat se auto exclude prin imcompatilitate totala, dar invata destul cat sa se regaseasca in societatea proprie. M-a surprins ca uite domne ce chestie tiganii sunt vazuti ca un mod de viata de baza. O alegere fundamnental diferita... si totusi esentialmente umana.
am avut si io parte de nenumarate seri in care "se lua curentul", dar nu-mi amintesc sa ma fi incintat cine stie ce ;)))).
Depinde de parinti sa faca atmosfera. Aide mey sa faci lectiile la lumanare era fain pentru mine. Mama radea. Aveam o rochie tricotata din resturi de lana pana-n pamant. Un paturoi pus ca trena si-ncet incet era incolacit peste picioare, iar lumarile erau aduse cu emfaza...: Alteta voastra suntem asediati si fara lumina. Invati, invatati ca poate ne luminati :)!
Sa stii ca o data cu suisul pe scara sociala intervine si dorinta de a fi servit. Omul mai simplu nu-si strica ziua din lipsuri.
In plus eu n-am scapat nici aici... mai sunt ierni in care ramanem fara curent. Sotul cumpara generator, eu lemne de pus pe foc si pulovere de lana. El bodogane si eu fac marshmallows la foc. Sunt altele mai importante pe lume decat lipsurile. Mi-a citat cineva
zicala asta : "Nu lua viata in serios ca oricum nu-i o incercare din care scapi in viata ". Cred ca li se aplica perfect tiganilor traditionali.
Io-s curioasa ce destin va avea baietelul.
Eu nu. Orice ar alege va fi mereu intre doua lumi. Ca adult educat poti alege, copil fiind suferi pana ajungi sa poti decide. Prea multi de daca...
Experiment exotic? El nu, traieste exotic... Asta e opinia noastra. Daca poate trai sase luni acolo nu e un experiment, e atasament.
Strabunica mea credea ca eu traiesc exotic in cutiuta mea de chibrituri inconjurata de formule si vorbind seara cu prietenii pe Internet.
Lara de ce greata in ipoteza de a ramane in .ro? Fericirea nu depinde de conditia materiala, educatie, etc. Sincer eu tiganca sa fiu nu mi-as da copilul sa creasca cu o bona si sa stea non-stop la scoala in timp ce tatul e ocupat. Sansele sa fie fericit sau implinit sau chiar bun in scoala ar fi foarte mici. Mai multe sanse ar fi ca-n .ro sa se tina ajutat de carte si sa fie ajutat sa ajunga suficient de educat pentru ca la o varsta sa-si asume o alegere. E important pentru fiecare copil sa fie iubit, echilibrat si daca se poate suficient de educat astfel incat de la o varsta sa se poata autoinstrui in ceea ce-i place.
iileana spune:
AB, stii cum e cu luatul curentului? Ca si cum un vizitator venit in Romania inainte de '89 ar gasi exotic faptul ca bastinasii isi spala parul cu Deval verde. Stii despre ce vorbesc. Ce-i pitoresc pentru unii poate fi cosmarul celorlalti.
Andrada, cred ca e "mina" jurnalistului in acel titlu. Altfel, nu cred ca copilul ar fi dus in vizita la bunicii englezi atit de frecvent.
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Ai citi undeva ca trebuie sa inceapa scola in uk?Adica "se vorbeste"si in Anglia de acest caz! Interesant nu spun nu,dar mie imi seamana tare cu "Indragostita de un Masai"(parca asa este tradus titlul in Romaneste)! Dana |
Andacos , nu, nu am auzit vorbindu-se de caz dar in UK copiii de varsta lui incep scoala.Depinde de luna in care s-au nascut intre 3 ani jumatate si 4 ani.Din cate stiu eu ar trebui sa inceapa din Ianuarie (conform varstei).De asta am spus ca nu il vad prea preocupat sa aibe o educatia mai aleasa decat mama lui.
Ileana da mi se pare un fel de experiment, neintentionat initial (cred eu) in cazul copilului...dar lasat in voia sortii.Vezi ce am scris mai sus vis a vis de scoala.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
AB spune:
citat din mesajul lui Andrada Aburel, articolul din ziar il cheama "puradel". Chiar crezi ca are de ales copilul? A |
Acum nu. Mai tarziu are o sansa.
Ziarul e romanesc... cum voiai sa-l cheme? Cand or invata ziarele romanesti ceva respect fata de "diferiti" voi fi eu oale si ulcele.
AB spune:
citat din mesajul lui iileana AB, stii cum e cu luatul curentului? Ca si cum un vizitator venit in Romania inainte de '89 ar gasi exotic faptul ca bastinasii isi spala parul cu Deval verde. Stii despre ce vorbesc. Ce-i pitoresc pentru unii poate fi cosmarul celorlalti. Andrada, cred ca e "mina" jurnalistului in acel titlu. Altfel, nu cred ca copilul ar fi dus in vizita la bunicii englezi atit de frecvent. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Absolut. Dar vezi tu cosmarul e relativ. Intr-o anumita clasa sociala sunt convinsa ca a fost trait precum un cosmar. Mama mea si-a facut lectiile pana-n liceu la opait, zone intregi din Banat nu-s electrificate nici acum. Ea se bucura cand era lumina si apa. Bineinteles ca eram pana si eu constienta ca nu-i drept sau bine... dar era in ipoteza , "datul" problemei. Traiam in Romania comunista saracita si aceea de megalomanie. Si ce asta era motiv sa-mi amarasc fiecare clipa? Daca se ivea vreo solutie de schimbat ipotezele, no pe ea, daca nu... traiesti si razi.
Tocmai acesta e socul de civilizatie. Ca-ti trebuie putin sa fii fericit! In conditii care ar conduce jumatate din po****tia tarilor dezvoltate la iesit in strada sau sinucidere, altii sunt fericiti, sanatosi, inventivi si gasesc leac la situatii aparent insurmontabile.
Era o un banc tristut cu miliardarul american pe coasta mexicana si pescarul mexican pe care-l sfatuieste sa pescuiasca mai mult, mai bine sa cumpere apoi vapor, flota de pescuit si sa ajunga macar milionar... ca apoi sa faca ce? Pai sa revina pe alta coasta nedistrusa inca si sa pescuiasca.