"Viata dubla a lui William Blacker"

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

AB, nu e vorba de amarit zilele pentru asta, numai ca, sincer iti zic, acum nu duc de loc dorul Devalului verde. Nu cred ca el ma facea fericita in mod special :))).

Sigur ca e relativ cosmarul. Daca bine ma gindesc, si Newton a schimbat intelesul lumii lucrind la lumina opaitului. :).

Numa' ca mi se pare superficial sa te incinte o situatie traita de unii care n-au de ales.

In fine, acuma divagam.
Eu spusesem ca-i chestie de perceptie. Diferenta de optica intre vizitatorul rezervatiei si traitorul captiv in ea. Edit ca sa precizez: astea le-am zis apropo de faza cu noaptea la luminare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Eu cred ca pe el l-au uimit si atras nu traitorii captivi ci cei fericiti... da sa vedem cartea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

AB, greata am deoarece il plimba prin UK sa il arate la bunici si prieteni pe fiul lui jumatate tigan si jumatate de an il lasa in grija unei mame cu educatie redusa care traieste intr-o relatie incurcata cu altcineva.Intr-un catun unde , te rog sa nu imi spui ca va avea parte de conditii de invatat si educatie la standarde ok, ca nu cred.
O avea el parte de iubire pana cade in vreun put.Doamne fereste!
Eu nu am auzit pe nimeni aici sa spuna ca fiul sau fiica lor sunt jumatate british.Daca era jumatate neamt nu i se mai parea asa exotic.
Tu ti-ai lasa copiii sa invete si sa traisca acolo si tu sa stai bine merci in US?
Si ce e de facut? Sa ia copilul de la mama si sa ii ofere educatie in UK...e oare OK?Ca si mama aia cu 5 clase are sentimente.Nu?
Sa ia si mama si copilul....pai ea nu se va adapta niciodata la societatea de aici...plus ca e in relatie cu altcineva.
Asa ca mie nu mi se pare romantic.Mi se pare ca a incurcat viata unui pui de om.Dar hai sa nu transformam iarasi discutia in ' vai ce greata au romanii stabiliti in alte tari'.Ca nu despre asta e vorba.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Pe Arte si alte programe de pe aici am urmarit citeva documentare despre tiganii din Romania, tigani priviti prin aceeasi ochi ca ai lui Uilliam: fascinanti cu bune si rele. Ultimul documentar vazut era despre niste tigani lautari de prin Oltenia care cintau in toate colturile lumii. Si acolo apare un indragostit de o tiganca frumusica, de data asta neamtz care reuseste sa-i organizeze, le face rost de sali pt mici concerte sa zicem era asa ca un mic impresar-manager. Cind ea dansa cu tot focul la spectacole el statea cu copilasul in brate si mama cu ce drag se uita la ea! El neamtzul era fericit, nu numai indragostit, era chiar fericit si zicea ca nu-si mai poate imagina viata altfel, povestea o groaza de chestii. Romanii nu-mi amintesc sa fi aparut in documentarele astea, nu tensiunea dintre tigani si romani si cit de superioara ar fi dupa noi civilizatia romana prin comparatie ( treburile astea magulesc intotdeauna dar uite ca furam total neinteresanti) au facut tema ci toate privirile erau pe satra de tigani, pe veselia lor si pofta de viata chit ca satul era saracacios, de neinsemnat ce era nici nu oprea trenul ca nu aveau gara, doar incetinea si ei sareau din tren. Si cu ce drag de casa alergau pe sinele alea dupa vreo iesire in lumea larga. Noi romanii nu-i stim asa, am fost crescuti, invatati sa credem altele, spun sincer ca eram si eu cu ochii la fel de mari ca si consoarta cazuta in admiratie de zici ca nu vedeam o poveste despre tiganii din tara mea ci ceva nemaintilnit. Mai imi povestea si el multe despre tiganii din Spania, cei din sud cu muzica si dansurile specifice, ce mai, e o tema deosebita si interesanta.Vikinga 14+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Lara sunt si bogati nefericiti. Nu stiu, dupa ce vezi lumea vazuta prin ochii lor asa cum s-a intimplat cu Uiliam ori neamtul din documentarul de pe Arte ori cu noi de citim ori vedem povestile/filmele astea, viata ti se pare altfel, macar a lor. Pot cu usurinta sa cred ca baiatul lor are o copilarie fericita, ´copiii nu-s mai nefericiti daca au tricourile mai murdare si alearga prin riuri secate. Lol decit copilas cu trei caciulite pe cap dupa care striga bunica vai treci de acolo nu face, nu atinge ca ba te murdaresti, ba e cihhh kaka, ba nu stiu ce sincer mai bine asa! Ca noi suntem altfel, citim o carte pe tema, ascultam niste flamenco tiganesc de ne lasa cu gura cascata cu dansul lor cu patima cu tot si pe urma ne trece revenim la ale noastre, asta e alta treaba. Dar macar asa niste intrebari imposibil sa nu-ti pui la urma, ceva perceptii se mai schimba.Vikinga 14+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Interesanta fascinatia cu Ro a acestui William cu viata nomada, ca un « side effect » de prea multa civilizatie.…Am observat un “trend,” as putea spune, cu viata romilor. Cohelo scrie o carte « Vrajitoarea din Portabello » iar eroina principala e o tigancusa din Romania, crescuta in UK. Acuma apare si englezul acesta fascinat de pitorescul Romaniei.
Viata baiatului lui, nu poate fi incurcata. Are intr-un fel un avantaj, ca tatal lui nu e vreun bulibasha, ci un om civilizat cu carte. Daca o sa vrea sa faca carte poate traii lunile de scoala in UK, si vacantele cu mama lui in satra. Cred ca totul depinde si de personalitatea copilului si cat de atasata e mama de el, si daca e singurul copil or ba.
O sa caut si eu cartea aici, sa vad daca e pusa in vanzare pe Amazon. Pare a fi o lectura interesanta si captivanta de vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

AB, greata am deoarece il plimba prin UK sa il arate la bunici si prieteni pe fiul lui jumatate tigan si jumatate de an il lasa in grija unei mame cu educatie redusa care traieste intr-o relatie incurcata cu altcineva.Intr-un catun unde , te rog sa nu imi spui ca va avea parte de conditii de invatat si educatie la standarde ok, ca nu cred.
Eu nu am auzit pe nimeni aici sa spuna ca fiul sau fiica lor sunt jumatate british.Daca era jumatate neamt nu i se mai parea asa exotic.
Tu ti-ai lasa copiii sa invete si sa traisca acolo si tu sa stai bine merci in US?
Si ce e de facut? Sa ia copilul de la mama si sa ii ofere educatie in UK...e oare OK?Ca si mama aia cu 5 clase are sentimente.Nu?
Sa ia si mama si copilul....pai ea nu se va adapta niciodata la societatea de aici...plus ca e in relatie cu altcineva.
Asa ca mie nu mi se pare romantic.Mi se pare ca a incurcat viata unui pui de om.Dar hai sa nu transformam iarasi discutia in ' vai ce greata au romanii stabiliti in alte tari'.Ca nu despre asta e vorba.

Erinn's mummy

* Erinn Kendall

Eu cred ca te uiti la intreaga poveste dintr-un unghi gresit. O abordezi prin prisma gandirii tale si nu a lui.
El nu are de ce sa doreasca sa ia copilul din "mediul ala", sa-l salveze, pentru ca lui nu i se pare ca acel copil e in pericol. Englezul admira viata aia de satra deci in conceptia lui copilul e fericit acolo unde e pt ca si el e fericit atunci cand traieste 6 luni printre ei.
Ca noi nu am face asa ceva e alta poveste.....sunt atatea lucruri pe care noi nu le-am face dar altii le fac si le considera "experiente de viata inaltatoare"

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Erinn's mummy

* Erinn Kendall

Eu cred ca te uiti la intreaga poveste dintr-un unghi gresit. O abordezi prin prisma gandirii tale si nu a lui.
El nu are de ce sa doreasca sa ia copilul din "mediul ala", sa-l salveze, pentru ca lui nu i se pare ca acel copil e in pericol. Englezul admira viata aia de satra deci in conceptia lui copilul e fericit acolo unde e pt ca si el e fericit atunci cand traieste 6 luni printre ei.
Ca noi nu am face asa ceva e alta poveste.....sunt atatea lucruri pe care noi nu le-am face dar altii le fac si le considera "experiente de viata inaltatoare"

Multam Ina cam asta voiam sa zic si eu. Si in plus mai e componenta umana. La modul abstract daca cel cu care am facut un copil sau copiii ar fi net mai educat, mai bogat mai toate decat mine, dar mai ocupat si incapabil de a avea el insusi grija de copii, de teme, de suspine, de povesti cu zburatori eu nu mi-as da copii pe mana lui cat as putea in mod decent sa le pun ceva pe masa chiar daca nu i-as trimite la MIT Harvard sau nu stiu ce. Mai bine un om saracut, limitat si echilibrat decat un copil insingurat si crescut de bone.

Pericole sunt in ambele luni. Nesupravegheat poate pica in put sau se poate apuca de droguri. Mijloacele de a rata o viata sunt multiple si nu neaparat corelate cu saracia sau lipsa de educatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu ma gindesc la copil, cind o fi adult, daca ramine in Ro, ce legenda grozava va fi in jurul lui si ce-ar mai avea el de povestit la batrinete.
clar nu poate avea un parcurs banal. deja are experiente multe si foarte diverse.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Acum daca nea Uiliam e scriitor de meserie si indragostit iremediabil de viatza tziganilor romani,de ce nu renuntza la cele 6 luni in Anglia?Ar putea foarte bine sa-si practice meseria din satul de linga Sighisoara!

Ca doar nu trebuie sa stai in buricul tirgului englezesc sa scrii!

Eu cred ca e un "flower-power"mai mult,chiar as vrea sa vad daca pe la 60 de ani tot la fel face!

De ce nu ii da si copilului posibilitatea de a trai 6 luni pe an in Anglia,alaturi de el?Eu vad un pic de egoism in felul lui de a fi si in relatzia cu acest copil!

Dana

Mergi la inceput