spor salariu pentru judecatori
Raspunsuri - Pagina 5
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka A ramas doar ala de doctorat. Da' precis precis o sa vie cineva sa tune si sa fulgere ca ce atata spor de doctorat (btw, e aprox 200 RON) ca doar stiam in ce m-am bagat. Pai, nu-i asa? "La munca, nu la intins mana!" You cannot both dance and not pay the piper. |
pare al dracului de ciudat spor pt ca ai doctorat. De ce nu spor ca ai 1 curs de yoga la activ...sau un curs de bucatarie?
beshter spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
pare al dracului de ciudat spor pt ca ai doctorat. De ce nu spor ca ai 1 curs de yoga la activ...sau un curs de bucatarie? |
Asta ziceam si io.
You cannot both dance and not pay the piper.
Guestus spune:
Hai serios...un judecator poate munci in mina..ala cu burta si gusa cit casa ..care are si boli de inima de la cite fripturi a mincat.
Deci...intre mineri gasesti 2 hahalere la 100...ca trebuie sa scoata nene carbunele ala..nu merge acolo sa arzi gazul aiurea...si intre judecatori gasesti 80 hahalere la 100 umflati. Si pe judecatori ii ridici in slavi si restul ca lasa ba...face altul munca lor. ...ce este asa greu.
Guestus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mihaelka
Asta ziceam si io. You cannot both dance and not pay the piper. |
pai e ciudat...adica scoti un post la concurs in care e nevoie de asa zisul doctorat in domeniul de ....si il platesti cum trebuie. Asa ai doctorat in egiptologie si muncesti ca profesora de desen...la ce ma ajuta pe mine ca angajator doctoratul tau?
mirela.d spune:
citat din mesajul lui Guestus Hai serios...un judecator poate munci in mina..ala cu burta si gusa cit casa ..care are si boli de inima de la cite fripturi a mincat. Deci...intre mineri gasesti 2 hahalere la 100...ca trebuie sa scoata nene carbunele ala..nu merge acolo sa arzi gazul aiurea...si intre judecatori gasesti 80 hahalere la 100 umflati. Si pe judecatori ii ridici in slavi si restul ca lasa ba...face altul munca lor. ...ce este asa greu. |
Si judecatorii astia grasi si cardiaci unde i-ai vazut tu? In filme?
Iar procentele astea de 2% respectiv de 80% de unde le-ai scos?
Cum ziceam, nu sunt de acord cu sporurile dar nu din motivul aratat de autoarea topicului sau de sustinatorii ei. Dar sunt de acord cu salariile mari ale judecatorilor.
beshter spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Guestus
pai e ciudat...adica scoti un post la concurs in care e nevoie de asa zisul doctorat in domeniul de ....si il platesti cum trebuie. Asa ai doctorat in egiptologie si muncesti ca profesora de desen...la ce ma ajuta pe mine ca angajator doctoratul tau? |
Ia sa nu mai fiu asa criptica. Daca as preda cursuri de levitatie, mi s-ar parea normal sa primesc fun sporultez pentru curs de yoga absolvit la nivelul proficiency (fata de colegul X, care nu l-a absolvit sau l-a absolvit la nivel advanced). Daca as preda 'Metode de pastrare a fermitatii aluatului de savarina', mi s-ar parea normal sa primesc un spor pe care nu-l primeste colegul Y, ca lui ii ies savarinele cleioase.
Daca am un doctorat, mi se pare normal sa primesc un spor pe care nu-l primeste colega Z, care n-a reusit sa-si scrie teza (sau n-a luat calificativele corespunzatoare la examene) si nu e, prin urmare, calificata sa tina un curs de specialitate in achizitia limbajului. De exemplu.
Cand mi s-a scos mie post de preparator la concurs - ehei dragu' babei, prin cretacic - nu trebuia sa ai doctorat. Dadeai examen scris, examen oral si proba practica. La fel s-a procedat cu postul de asistent. La concursul de lector, da. A trebuit sa am doctorat sustinut, titlul de doctor acordat si sa fiu unsa cu toate alifiile.
Asa ca nu-i nicio drama. Colega X poate ramane asist univ fara doctorat, eu imi vad de ale mele si iau spor de doctorat.
Dincolo de toate aceste consideratii, ce e de retinut e ca ar fi tare bine sa stim despre ce vorbim. Si sa nu ne mai folosim de profesori ca de vesnica supapa de ventilare a angoaselor si neputintelor.
Eu n-am habar cat stres implica munca de judecator. Imi imaginez ca nu putin. N-am habar nici cat stres implica sa pilotezi avioane - pe sus sau pe jos, pe sub poduri sau pe deasupra. Si cand nu stiu, aflu si apoi ma bag in seama. In ordinea asta.
Guestus spune:
Pai cum domle....cind ala cu masina beat crita omoara 5 oameni nu judecatorul ii da 3 zile cu suspendare pe motiv ca asa a interpretat el legea? Cind se elibereaza toti borfasii pe motiv de varice...nu tot judecatorul ii da liber? Si acum le dam si sporuri....ca isi fac bine treaba.
dupa ce se curata de toti jegosii atunci nene sa vina sa ceara sporuri ...sau trebuie inainte platiti? ca pot sa faca si mai rau de atit ...este?
mirela.d spune:
Mihaelka, si eu sunt de parere ca trebuie facuta o diferentiere.
Si ca sa stea si Guestus linistit, nu fac discriminari. Asadar, se pot face diferentieri si la mineri in functie de cantitatea de minereu scos pe parcursul unui an.
Ceea ce zic eu este ca aceste diferentieri poate nu ar fi trebuit facute sub forma de sporuri ci de trepte de salarizare. Ar fi fost mult ai greu in acesta caz sa egalizeze salariile ca atunci ar fi fost evident o chestie comunista. Si cred ca multi s-ar fi ferit de aceasta.
Si ca sa nu fiu acuzata de subiectivism, va arat ca nu sunt platita in niciun fel de stat.
beshter spune:
citat din mesajul lui Guestus dupa ce se curata de toti jegosii atunci nene sa vina sa ceara sporuri |
De acord. Hai sa facem o grila cu ajutorul careia sa-i dibuim pe jegosi si sa-i scuipam afara din sistem ca pe niste masele stricate.
Unde nu m-ar ajuta cineva sa fac una si pentru multpretuitul nostru sistem universitaro-academioid.
mirela.d spune:
citat din mesajul lui Guestus Pai cum domle....cind ala cu masina beat crita omoara 5 oameni nu judecatorul ii da 3 zile cu suspendare pe motiv ca asa a interpretat el legea? Cind se elibereaza toti borfasii pe motiv de varice...nu tot judecatorul ii da liber? Si acum le dam si sporuri....ca isi fac bine treaba. dupa ce se curata de toti jegosii atunci nene sa vina sa ceara sporuri ...sau trebuie inainte platiti? ca pot sa faca si mai rau de atit ...este? |
Mai, mai, sporul era pentru suprasolicitare neuropsihica nu pentru ca isi fac treaba bine. Daca isi fac treaba bine, in general sunt avansati: de la Judecatorie la Tribunal, de la Tribunal la Curtea de Apel, de la Curtea de Apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la functii mai bune in aceste institutii (de conducere).
Si fiecare padure isi are uscaturile ei. Nu neg ca nu exista si judecatori mai putin buni (ca sa nu spun prosti pentru ca mi se pare un cuvant prea dur) dar astfel de specimene exista in absolut orice domeniu, fie ca necesita studii fie ca nu.