spor salariu pentru judecatori

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
da tie iti dau aia extra ca stii romana?

cand o intra in circulatia internationala, poate o sa primesc, tine-mi pumnii, te rog, ca stiu cat de draga ti-e diaspora. deocamdata am primit bonus 50% timp de 3 ani pentru franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

eu inteleg asa: te angajeaza pe post de profesoara, deci salariul bazic e de profesoara. si sporul e pentru engleza, separat. iarasi, imi dau cu presupusul, mi-e imposibil, cateodata, sa inteleg ce se intampla in ro.

Nu, nu-i asa
Te angajeaza pe post de profesor. Punct. Nu-ti da nimic in plus ca stii engleza, fata de profa de spaniola sau aia de romana. Aia ai invatat, aia predai.
De la inceput, se stie: e nevoie de post de profesor de engleza, categoria...x. Salariul este...lei, norma de ore...asta.
Nu poate veni la post cu o categorie inferioara, ci doar cu una superioara, dar diferenta este neplatita, ca nu ti-am cerut eu ultima categorie sa predai la copiii de 1-4. Singura treaba e vechimea, asta s-a mai pastrat diferentiata.

Daca citeste cineva din invatamant, poate confirma sau infirma ce spun.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

eu inteleg asa: te angajeaza pe post de profesoara, deci salariul bazic e de profesoara. si sporul e pentru engleza, separat. iarasi, imi dau cu presupusul, mi-e imposibil, cateodata, sa inteleg ce se intampla in ro.

Nu, nu-i asa
Te angajeaza pe post de profesor. Punct. Nu-ti da nimic in plus ca stii engleza, fata de profa de spaniola sau aia de romana. Aia ai invatat, aia predai.

io ti-am spus logica aplicata aici, pentru ca ai intrebat. pe hispanici, de exemplu, ii angajeaza specific pentru limba spaniola si primesc bonus exact pentru ca vorbesc spaniola. suna exagerat, din punctul vostru de vedere, nu? e la fel cu profesoara de engleza. limbile straine intra la specializari specifice. aici. repet, aici. deci exista un corp de cursuri comune tuturor celor care doresc sa devina profesori - inclusiv suplinitori. si dupa aia un corp de cursuri de specialitate. limbile straine sunt considerate peste tot special skills, asta este...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

io ti-am spus logica aplicata aici, pentru ca ai intrebat.

Corect. Ai dreptate.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Nu, nu-i asa

io ti-am spus logica aplicata aici, pentru ca ai intrebat. pe hispanici, de exemplu, ii angajeaza specific pentru limba spaniola si primesc bonus exact pentru ca vorbesc spaniola. suna exagerat, din punctul vostru de vedere, nu? e la fel cu profesoara de engleza. limbile straine intra la specializari specifice.

Ma bag si eu ca musca-n lapte. Mi se pare amuzanta chestia asta desi nu contest ca nu ar fi reala. Adica imi dau salariu de profesor si apoi spor pentru ca stiu spaniola? Dar daca sunt profesor de matematica imi dau spor ca stiu matematica? Ca mie mi se pare mai grea decat spaniola.

Si am si o intrebare pentru ca nu am inteles la ce se refera Rufus? Deci: ti se pare ca cei care muncesc in conditii grele (minerii, de ex) merita sporuri mai multe sau mai mari decat judecatorii? De ce? Pentru ca muncesc in conditii grele? Atunci trebuie definit greu. Pentru ca mie mi se pare destul de greu sa faci o facultate (nu vreau sa discut aici tipurile de facultati pentru ca s-ar lungi prea mult discutia). Si inteligenta este importanta nu numai munca fizica. Parerea mea.

Si ca sa-mi zic si parerea relativa la subiectul dezbatut: corect ar fi fost sa aiba salariile mari fara ajutorul sporurilor. Astfel, sunt impotriva sporurilor in sine dar nu impotriva salariilor mari pentru magistrati in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d
Si am si o intrebare pentru ca nu am inteles la ce se refera Rufus? Deci: ti se pare ca cei care muncesc in conditii grele (minerii, de ex) merita sporuri mai multe sau mai mari decat judecatorii? De ce? Pentru ca muncesc in conditii grele? Atunci trebuie definit greu. Pentru ca mie mi se pare destul de greu sa faci o facultate (nu vreau sa discut aici tipurile de facultati pentru ca s-ar lungi prea mult discutia). Si inteligenta este importanta nu numai munca fizica. Parerea mea.

ai dreptate si yo cred ca ala ce sta pe scaun are conditii mai grele decit ala ce sapa in mina la 200 m sub pamint ...ala pe scaun poate sa faca hemoroizi..sa raceasca mai des de la aerul conditionat..intra in contact cu virusii altor oameni...are antene romtelecom pe cladire...e clar ca astea sint conditii grele de munca si trebuie rasplatite. si sa faci facultate e si mai greu...e nevoie de geniu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

ai dreptate si yo cred ca ala ce sta pe scaun are conditii mai grele decit ala ce sapa in mina la 200 m sub pamint ...ala pe scaun poate sa faca hemoroizi..sa raceasca mai des de la aerul conditionat..intra in contact cu virusii altor oameni...are antene romtelecom pe cladire...e clar ca astea sint conditii grele de munca si trebuie rasplatite. si sa faci facultate e si mai greu...e nevoie de geniu.

De geniu, nu.
Dar sa reduci inteligenta la hemoroizi si la antene romtelecom, asta da.
Ne intoarcem la vremurille "Noi muncim, noi nu gandim".
Numai Ceusescu ce mai aprecia muncitorii iar intelectualiii erau doar asa un fel de a fi. Ca sa nu mai vorbesc de Iliescu.

In ceea ce priveste facultatile din ziua de azi, sunt de acord ca nu iti trebuie geniu sa le faci. Dar asta este o alta discutie care nu isi are locul aici pentru ca ar fi mult mai lunga decat cea generata de subiectul dezbatut. Si cu toate acestea, orice facultate ai face, sa fim seriosi, nu inseamna ca poti sa si profesezi in domeniu. Iar cand ma refer la putinta nu ma refer ca nu se gasesc locuri de munca ci ca intelectul unora nu este atat de ridicat oricate facultati ar avea.
Asa ca tind sa acord credit judecatorilor. Discutam de majoritatea lor nu de toti pentru ca sunt convinsa ca au si ei lepadaturile lor, ca orice meserie, de altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo iti spun ca tu habar nu ai ce inseamna sa muncesti cu adevarat greu...si d"aia vii cu paralele intre slujba celui din mina si ala ce sta pe scaun cu un creion dupa ureche si se crede inginer/economist/judecator. Da deh..."inteligenta" trebuie platita..ca e rara ...si treaba aia grea or sa o faca altii mai prosti.
Pina una alta pe 1 miner il masori in cite tone scoate la lumina si pe un judecator il masori in cite ore zace pe scaun si citi kw arde la aerul conditionat...este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Aici este problema: te angajeaza ca profesoara de engleza dupa care primesti spor la salariu pentru limba engleza.

Pe bune????

Bai, astia m-au pacalit! N-am primit niciun spor dintr-asta. Si m-au angajat si ca profesoara de 'specialitati englezesti' si in cercetare. Si nici un sporuletz....

Ba mint. Aveam spor de stres. Aveam ca nu mai e. Imi ajungea pentru doua cutii de Extraveral.

Trecut-au sporurile ca nori lungi pe sesuri...

A ramas doar ala de doctorat. Da' precis precis o sa vie cineva sa tune si sa fulgere ca ce atata spor de doctorat (btw, e aprox 200 RON) ca doar stiam in ce m-am bagat. Pai, nu-i asa? "La munca, nu la intins mana!"

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Guestus, nu, nu este.
Adica un judecator asta face? Consuma lumina si zace pe un scaun? Zau asa! Deja nu imi mai pari acid ci amuzant. Nu iti pretind sa discuti serios subiectul ca am remarcat aciditatea ta recunoscuta de colegii nostri virtuali dar nici sa vii cu chestii absurde. Eu nu am negat ca minerilor nu le este greu. Eu am intrebat de ce acestia trebuie pusi deasupra judecatorilor. Daca citesti cu atentie o sa vezi ca eu am zis ca mie mi se pare inteligenta la fel de importanta ca si munca bruta.
Si mai este ceva care trebuie recunoscut: un judecator poate munci in mina, chiar cu rezultate bune, dar te rog pune un miner in locul unui judecator si sa vezi distractie. Si ca sa nu existe discutii, alegem cel mai puternic judecator si cel mai inteligent miner.

Mergi la inceput