spor salariu pentru judecatori
Raspunsuri - Pagina 3
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus da, despre asta vorbesc si eu. Dar cred ca nu am exprimat cum trebuie. Deci, aviatorul trebuie sa aibe, pe langa salariu de aviator, spor ca zboara, are casca si e stresat, sau in salariul de aviator e platit sa zboare cu casca si in conditii de stres? |
eu nu va mai inteleg si creca renunt. deci pilot de avion e si ala care imprastie cu pesticide de la inaltimea unui bloc de 10 etaje (dau cu presupusul) si zboara juma de ora o data pe saptamana, dar pilot e si ala care face curse interne, apai vine ala care face curse externe...deci casca aia e mai cu motz la unii, iar stressul mai puternic la altii, idem ca variaza si altitudinea, in functie de alea alea.
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andries
Ideea este cine ii da sporul si peste ce salaru de baza se aplica? Ca poate un aviator cu 20 de ore de zbor pe avioane usoare e suficient platit prin salariu, dar unul pe avioane de linie, x ore pe luna la 10 mii m altitudine...e o chestie diferita crede-ma. Eu am zburat saptamana trecuta si miercuri si joi (pentru prima data zile consecutive) si vineri eram praf de durere de cap, n-am fost in stare nici sa conduc masina... Problema mare este ca toti incearca sa se acopere cu "aceeasi umbrela" in timp ce numai unii merita...pe banii de la guvern bineinteles, ca in privat nu am vazut discutii din astea. Andries |
si pilotul zboara de 2 ori pe zi..mai si vine cu avionul inapoi....iti dai seama de dureri are el de cap.
la doamnele are te-au servit cu cafea in avion...nu merita si ele un spor de stat in picioare?..munca grea trebuie rasplatita cum trebuie
Rufus spune:
citat din mesajul lui conchita
bineinteles ca nu e corect! cum poate sa nu fie un salariu de la inceput individualizat pe specializarile angajatului? sau tu vrei salariu la fel pentru toata lumea? mai incerc cu un exemplu, nu ma bag la aviatori ca nu cunosc domeniul. sa zicem ca o companie cauta editori imagine, da? si ofera salariul de la $30 pe ora in sus. asta inseamna ca pentru companie e ok daca nu gasesc, deocamdata, pe cineva foarte specializat si ca accepta entry level. dar la interviu se prezinta 5 candidati. compania isi permite sa-i angajeze pe toti, daca vor corespunde cerintelor. in general, aici cerintele sunt pe doua nivele: required si preferred. adica, unele sunt obligatorii, iar altele, daca le ai, esti in avantaj. din cei 5 candidati: 1. student absolvent, cu practica 0, doar la cursuri: primeste salariul de entry level de $30 pe ora 2. absolvent de facultate fara legatura cu video editing, dar cu experienta de amator si portofoliu promitator: salariu de entry level 3. absolvent de profil plus experienta de la 2 la 5 ani: salariu plus bonus 4. absolvent, experienta de pana la 10 ani: salariu+bonus mai mare decat nr. 3. 5. orice varianta de candidat care, fie are experienta impresionanta, portofoliu super, etc, fie cunoaste mai mult de un program de editare video: salariul poate ajunge si la $100 pe ora in zona in care ma invart io. deci, repet, pentru acelasi post, salariul este absolut diferit in functie de candidati. plus ca se negociaza, nu e batut in cuie. sa zicem ca nr. 5 nu accepta mai putin de $130 pe ora. daca angajatorul lesina sa-l aiba ca angajat, desi salariul oferit era de $100, poa sa faca o exceptie. dupa care urmeaza cresteri bianuale sau anuale sau la negocieri cu bossul sau la performante deosebite, etc. asta e, m-am obisnuit cu sistemul de merite de-aici si de aceea mi-e imposibil sa inteleg si sa accept egalizarea promovata acasa, sorry. |
Conchita, aici vorbim de salariile de stat, platite din banul public, nu ma intereseaza ce bani si in ce sistem dau firmele private bani. Ori la stat (cel putin aici) salariul nu este individualizat pe om si nici nu se negociaza. Exista postul, astea-s cerintele (de studii, de performanta), astia-s banii. Poti sa ai si trei facultati si sa stii 10 limbi, daca vrei sa te angajezi acolo, asta-i pretul. A, daca lucrezi noaptea, peste program...iti mai dau bani. Desi, stii ceva? Tocmai amaratii care lucreaza peste conditiile initiale nu primesc intotdeauna. Magaria in asta consta: daca nu putem avea salariu mare (legea salarizarii-buna rea-nu permite), ne angajam pe unul mic si ne tragem sporuri, de parca banii pentru sporuri vin din alta punga! De asta ne holbam cand auzim ca cineva are salariu 1000 euro, dar castiga 10000, prin sporuri.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Deus spune:
citat din mesajul lui Andries
Ideea este cine ii da sporul si peste ce salaru de baza se aplica? Ca poate un aviator cu 20 de ore de zbor pe avioane usoare e suficient platit prin salariu, dar unul pe avioane de linie, x ore pe luna la 10 mii m altitudine...e o chestie diferita crede-ma. Eu am zburat saptamana trecuta si miercuri si joi (pentru prima data zile consecutive) si vineri eram praf de durere de cap, n-am fost in stare nici sa conduc masina... Problema mare este ca toti incearca sa se acopere cu "aceeasi umbrela" in timp ce numai unii merita...pe banii de la guvern bineinteles, ca in privat nu am vazut discutii din astea. Andries |
normal este sa aiba salariul diferit cel care zboara pe avioane de linie fata de ala care zboara doar 10 ore de agrement:) normal este sa primeasca zile libere suficiente ca sa-si revina din stres si oboseala, eventual doua concedii platite de companie, sa primeasca cate o prima din cand in cand dar nu sa primeasca spor fiindca zboara pe sus! pe unde se astepta sa zboare? :)
Sa recunoastem sporurile, multe, mascheaza furtul banilor dati pe nedrept in multe cazuri.
Si noi cei de la privati ii sustinem .In schimb pe privati nu-i sustine statul cu mare lucru.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Guestus spune:
eu nu va mai inteleg si creca renunt. deci pilot de avion e si ala care imprastie cu pesticide de la inaltimea unui bloc de 10 etaje (dau cu presupusul) si zboara juma de ora o data pe saptamana, dar pilot e si ala care face curse interne, apai vine ala care face curse externe...deci casca aia e mai cu motz la unii, iar stressul mai puternic la altii, idem ca variaza si altitudinea, in functie de alea alea. nimic |
pai nu au bre salariul mai mare...de ce ii mai dai si spor la sfirsitul zilei?
si cu altitudinea care e buba...merge cu decapotabila sau ce? spor de viteza nu merita?
conchita spune:
citat din mesajul lui Deus CONCHITA nu promovam egalizarea:) dar crezi ca este normal sa te angajez ca profesoara de engleza dupa care sa-ti dau spor la salar fiindca cunosti limba engleza? sunt de acord ca daca esti cea mai buna profa de engleza sa-ti maresc salariul, sa-ti dau prima, sa iti ofer ceva stimulente gen masina de servici, telefon, etc... Sau profesor de sport, face odata pe saptamana un raport in Word despre activitate si primeste spor de calculator! Intr-adevar salariile nu trebuie sa fie la fel! |
eu inteleg asa: te angajeaza pe post de profesoara, deci salariul bazic e de profesoara. si sporul e pentru engleza, separat. iarasi, imi dau cu presupusul, mi-e imposibil, cateodata, sa inteleg ce se intampla in ro. dar ideea in sine a bonusurilor, aka sporuri, asta o inteleg si o aprob asa cum am explicat-o mai sus: exista un salariu de baza. dupa aia, orice mica sau mare activitate, specializare, etc care variaza de la individ la individ si de la particularitatile jobului - astea sunt bonusuri si se platesc in plus.
cred ca sporurile astea au ceva legatura si cu calcularea pensiei si taxele, daca nu ma insel, de-aia figureaza separat...
Guestus spune:
eu inteleg asa: te angajeaza pe post de profesoara, deci salariul bazic e de profesoara. si sporul e pentru engleza, separat. iarasi, imi dau cu presupusul, mi-e imposibil, cateodata, sa inteleg ce se intampla in ro. dar ideea in sine a bonusurilor, aka sporuri, asta o inteleg si o aprob asa cum am explicat-o mai sus: exista un salariu de baza. dupa aia, orice mica sau mare activitate, specializare, etc care variaza de la individ la individ si de la particularitatile jobului - astea sunt bonusuri si se platesc in plus. cred ca sporurile astea au ceva legatura si cu calcularea pensiei si taxele, daca nu ma insel, de-aia figureaza separat... nimic |
da tie iti dau aia extra ca stii romana?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Rufus
Da, despre asta vorbesc si eu. Dar cred ca nu am exprimat cum trebuie. Deci, aviatorul trebuie sa aibe, pe langa salariu de aviator, spor ca zboara, are casca si e stresat, sau in salariul de aviator e platit sa zboare cu casca si in conditii de stres? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Am inteles ce vrei sa spui.
Parerea mea este ca se aplica exact regula expusa de Cochita.
Un aviator..incepator, da , el este platit sa zboare. Chit ca, daca iei la puricat salariul lui vezi ca X% e sporul de zbor.
Un aviator cu mai multa experienta, are salariul mai mare care probabil urca si la..spor. Adica X% ala din salariu, sporul adica, se poate mari, marind astfel salariul.Omul e mai mult in aer, cam asa ar fi explicatia.
Ca sa nu zici simplu: marim salariul, spui ´´primesti spor de x de y si de z pe parcurs´´
Plus ca aviatorul ala nu zboara non stop. El e aviator, e platit sa zboare, dar nu zi lumina. Deci cand sta acasa, e tot aviator. Insa daca are multe zboruri , probabil se mareste salariul aducand in discutie sporul...cum spuneam, e mai mult in aer.
Nu stiu daca ma fac inteleasa
conchita spune:
Rufus, ala e un exemplu aleatoriu, asa e si in joburile guvernamentale, sau de stat cum le ziceti voi. asta e sistemul: salariul de baza plus x,y,z. peste tot.
Guestus, du-te si angajeaza-te stewardesa si vino dupa aia sa-ti masuram cat de mare ti-a crescut stressul. proportional cu altitudinea or ba?
Rufus spune:
citat din mesajul lui Deus Sa recunoastem sporurile, multe, mascheaza furtul banilor dati pe nedrept in multe cazuri. |
Ei bine, aici am vrut sa ajung.
Pe mine ma framanta demult treaba asta. Un aspect similar (nu vreau decat sa-l pomenesc) este acordarea sporurilor de grupa de munca 2 si 1 la pensie, pentru personalul TESA, adica contabili, directori, femei de serviciu, casieri, etc, exact ca la cei care muncesc efectiv in conditii grele (mineri, petrolisti, metalurgisti-etc). Si aici, nesimtire curata si japca pe fata. Din acelasi portofel de care vorbeam inainte.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008