spor salariu pentru judecatori

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Ceea ce zic eu este ca aceste diferentieri poate nu ar fi trebuit facute sub forma de sporuri ci de trepte de salarizare.

Da, cred ca ai dreptate. De fapt, sunt sigura ca ai dreptate.

Citat:

Ar fi fost mult ai greu in acesta caz sa egalizeze salariile ca atunci ar fi fost evident o chestie comunista.

Cum era? 'Dati, tovarasico, cate un pui la fiecare sa ajunga la toata lumea!'

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Si adica ce solicitare are judecatorul....il doare capul dupa ce citeste 3 dosare...sau exact care e problema? Ca vin yo si le masor activitatea cerebrala cu 2 electrozi si o sa constat ca e 0,1 din 10 max la 50% dintre ei intre orele 8-16.

Mergi la inceput

Da asta e tipic romanesc...cind e vorba de hahalere ...sint unii doar domle..nu toti..sa nu generalizam...cind e vorba de ciolan si drepturi sint toti in aceeasi oala. ..asa si trebuie..nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Stati linistiti , ca un salariu la ortopedie spre exemplu rezidentul anul 1 este 8 milioane si jumatate la care se adauga bonurile de masa si sporurile de sala si ajunge cu un milion 200 in plus
Sincera sa fiu nu inteleg unde e hotia.
Ca nimeni nu-si alege meseria in functie de ce spor are.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Si am si o intrebare pentru ca nu am inteles la ce se refera Rufus? Deci: ti se pare ca cei care muncesc in conditii grele (minerii, de ex) merita sporuri mai multe sau mai mari decat judecatorii? De ce? Pentru ca muncesc in conditii grele?

[/quote]

N-am fost explicit, deci revin.
Pentru cei ce muncesc in grupele 2 si 1, li se dau sporuri de vechime (nu stiu daca si materiale, la calculul pensiei). De exemplu, la gr. 2, la trei luni lucrate, ai una in plus, adica la un an, ai 1 an si patru luni vechime. La grupa 1, ai un an la fiecare an lucrat (sper ca nu vorbesc prostii, in orice caz ai priceput esenta). Acordarea de ani suplimentari se face la cei care lucreaza in conditii grele fizice de munca, cei iradiati, intoxicati, etc pentru ca ei sunt mai "rodati" fizic ca restul lumii. La ei m-am referit cand ziceam de personalul TESA, care dorea aplicarea grupelor speciale de munca.

Discutia a plecat de la judecatori, care nu au munca mai grea (fizic vorbind) decat minerii. Eu nu stiu si nu pricep (desi am citit ce ati scris) de ce le trebuie spor de stres, cand munca de judecator presupune stres si nu este o chestie suplimentara aparuta la sfarsit de an, sau de trimestru, adica ceva periodic. Iar judecatorul stia ce va pati, este platit pentru munca lui cu tot cu stres. La sporuri inteleg niste suplimente, periodice sau nu, in conditii schimbate fata de contractul initial.
Pe mine daca ma angajeaza cineva (da Doamne!) sa fac o treaba, o sa-i cer spor doar daca schimba datele problemei, adica daca ma cheama noaptea, in we, mareste programul sau imi da sarcini in plus. Altfel, de ce mi-ar da spor ca am facut atletism acu' 30 de ani?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Sincera sa fiu nu inteleg unde e hotia.
Ca nimeni nu-si alege meseria in functie de ce spor are.

ei...asta sa o crezi tu Xio.

Poate nu in functie de spor, dar in functie de beneficii cu singuranta.(materiale si sociale) E trist ce spun, dar asta e realitatea, cel putin la generatia tanara. Tu crezi ca toti care vor ´´sa se faca´´ judecatori sunt justitiari si au asa, un mare spirit de dreptate?

Sunt foarte putine meseriile care-s alese cu drag. Si foarte putini cei care aleg o meserie de drag si de placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

sunt curioasa cati notari isi aleg meseria fiindca se simt atrasi de frumusetea legalizarii actelor:)

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:

N-am fost explicit, deci revin.
Pentru cei ce muncesc in grupele 2 si 1, li se dau sporuri de vechime (nu stiu daca si materiale, la calculul pensiei). De exemplu, la gr. 2, la trei luni lucrate, ai una in plus, adica la un an, ai 1 an si patru luni vechime. La grupa 1, ai un an la fiecare an lucrat (sper ca nu vorbesc prostii, in orice caz ai priceput esenta). Acordarea de ani suplimentari se face la cei care lucreaza in conditii grele fizice de munca, cei iradiati, intoxicati, etc pentru ca ei sunt mai "rodati" fizic ca restul lumii. La ei m-am referit cand ziceam de personalul TESA, care dorea aplicarea grupelor speciale de munca.

Discutia a plecat de la judecatori, care nu au munca mai grea (fizic vorbind) decat minerii. Eu nu stiu si nu pricep (desi am citit ce ati scris) de ce le trebuie spor de stres, cand munca de judecator presupune stres si nu este o chestie suplimentara aparuta la sfarsit de an, sau de trimestru, adica ceva periodic. Iar judecatorul stia ce va pati, este platit pentru munca lui cu tot cu stres. La sporuri inteleg niste suplimente, periodice sau nu, in conditii schimbate fata de contractul initial.
Pe mine daca ma angajeaza cineva (da Doamne!) sa fac o treaba, o sa-i cer spor doar daca schimba datele problemei, adica daca ma cheama noaptea, in we, mareste programul sau imi da sarcini in plus. Altfel, de ce mi-ar da spor ca am facut atletism acu' 30 de ani?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Am inteles acum. De, sunt mai grea de cap. Probabil ca d-aia nu primesc eu spor de stres.
Ideea este ca ii inteleg acum si pe judecatori. Dupa ce ani de zile au fost platitit la un anumit nivel, acum sa le scada veniturile brusc... E greu. Sunt obisnuiti cu un anumit nivel de salariu...

In ceea ce priveste alegerea unei meserii in functie de beneficiile pe care ti le da aceasta meserie, nu vad ce este rau in asta. Trebuie sa fim realisti si sa constientizam ca la alegerea unei meserii sunt luate in calcul atat aptitutdinile profesionale dar si beneficiile meseriei respective. Doar nu traim in epoca de piatra ca sa nu ne intereseze chestiile astea. Si cred ca si atunci existau astfel de interese.
Eu cand mi-am ales meseria am tinut cont si de ceea ce pot si de siguranta materiala pe care mi-o da meseria mea. Daca nu as fi tinut cont de ceea ce pot (intelectual vorbind) m-as fi facut doctor (asta daca era doar la latitudinea mea). Ginecolog, pentru ca se castiga bine, sic. Din pacate, nu ma duce capul in directia aia. M-a dus in alta directie. Asa ca...

Mergi la inceput

Si acum ca burtosii din judecatorii au fost obisnuiti cu lux...trebuie sa fie tinuti la acelasi nivel.
Asta e comedie 100%. Oricum..nu este prost ala care cere..e prost ala care da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Hmmm... era vorba ca avem la nivel national o problema cu faptul ca multi inculpati sunt "scapati" de justitie. Si ca vezi Doamne procurorii isi face extrem de bine treaba, apoi cand dosarul intra in judecata, se poate intampla ca judecatorul sa fie mult prea "ingaduitor".

Mie personal mi se pare un job al naibii de periculos. Si de stresant.
Cand in mainile mele sta libertatea sau pedeapsa cu inchisoarea pentru oameni mai mult sau mai putin periculosi, ce sunt eventual sprijiniti de clanuri mai mult sau mai putin violente, atunci cand eventual mai primesc telefoane de amenintare la adresa familiei mele, atunci pe cuvant ca ar trebui sa am puternice motive sa continui sa fiu drept si sa continui sa dau verdicte corecte.

Ca sa raspund la intrebare, da, cred ca judecatorii ar trebui sa aiba salarii foarte bune si sporuri pentru stress, suprasolicitare, you name it.

De altfel mai cred ca si profesorii si medicii ar trebui sa aiba salarii mult mai bune decat au acum

A... si sa nu-mi spuneti ca nu sunt bani! Sunt, dar sunt gestionati defectuos.

Mergi la inceput