Va acuz !
Raspunsuri - Pagina 9
b.nica spune:
Vedeti voi de ce suntem napastuiti?
In loc sa luam atitudine si sa ne mobilizam ca sa aducem normalitatea printre noi,ne complacem si criticam de pe margine.
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Vedeti voi de ce suntem napastuiti? In loc sa luam atitudine si sa ne mobilizam ca sa aducem normalitatea printre noi,ne complacem si criticam de pe margine. |
Eu cred ca fiecare ne mobilizam pe cat putem si ne pricepem, crescandu-ne copii civilizat si incercand sa fim cat mai corecti cu putinta. Fara vorbe sforaitoare.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ellej
Musca-ti limba! Nu, dintre cei in viata eu i-as numi formatori de opinie pe Liiceanu, Patapievici, Theodor Paeologu sau Tismaneanu. Nu pe niste smecherasi semidocti din specia sus-mentionata. Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :) |
dar ei nu apar la tembelizor sa formeze opinii
sau nu se uita nimeni la ei cind apar
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
biricica spune:
de ce suntem asa?
1. pentru ca n-avem o mostenire genetica (virgula) culturala. la vremea la care SHakespeare scria Hamlet romanu' isi otravea fantanile. in 1840, la vremea la care Poe, Lermontov si Hugo scriau de mama focului opere cu care ne hranim sufletul in tara asta era un baiat, Kogalniceanu, care indemna patriotard in Dacia literara "scrieti, baieti, scrieti orice, numai scrieti!". si 15 ani mai tarziu s-a gasit un baiat, pe numele lui Ion Barac, care a scris "Amlet, Printul de la Dania: O Tragodie in 5 perdele dup#259; Shakespeare", in care Hamlet ii iarta la final pe Claudius si pe Gertrude si se insoara cu Ofelia! Jur, nu e banc, am invatat eu la facultate! si m-am stricat de ras! si atunci si acum! oricat de stupid ar suna, chiar cred cu tarie ca hrana spirituala este cultura. si cum noi aici mai subtire... nici valori spirituale, morale, civice... nu prea avem de unde...
2. suntem un popor de invinsi. si putem lua ca exemplu orice domeniu. spre exemplu fotbalul. noi pierdem din start. la campionatul european de fotbal Turcia a castigat doua sau trei meciuri in ultimul minut! ca-n viata. am plecat capul in fata turcilor cateva sute de ani iar ei au cotropit o europa... am plecat capul in fata lor cateva sute de ani (si in fata imperiului austro-ungar, si in fata fanariotilor, si in fata nemtilor, si in fata rusilor...), ne-am obisnuit sa plecam capul la orice.
ce fac eu personal pentru a schimba aceasta situatie? stau in tara mea si vreau sa nu-mi fie rusine de ea pentru ca stiu ca incerc sa fac tot ce e mai bun pentru copilul meu. incerc sa-i insuflu niste valori corecte si, mai ales, incerc din rasputeri sa invat cum sa-l ajut sa creada in fortele proprii, sa creada ca poate schimba ceva si ca poate sa mute muntii din loc. sa aiba mentalitate de invingator. si pentru asta incerc sa ma port eu ca atare. si sunt mandra ca pot sa-i spun fiica-mii, cand va creste mare, ca maica-sa si-a dat demisia pe vremea cand ea avea 10 luni pentru ca, din pacate, compania in care lucra a calcat in picioare o coleaga de-a ei. colega care a lucrat 7 ani in compania respectiva si a avut niste performante neatinse pana acum de nimeni. nu mi s-a parut corect si, desi nu as fi fost afectata in nici un fel de plecarea colegei mele, am stiut ca nu mai pot veni la acel birou fara sa-mi fie rusine ca am plecat capul si ca m-am facut ca nu vad magaria facuta. si cand toti colegii mei m-au intrebat cu ochiii cat cepele "bai, cum faci asta? ai un copil de crescut!" iar eu le-am raspuns "tocmai pentru ca am un copil de crescut!"... imaginea fetelor lor siderate, care realmente nu intelegeau nimic... mi se pare in continuare atat de trist!
si da, cred ca incercand sa-mi educ copilul corect pot schimba ceva. pentru ca ea va fi mai buna decat mine. asa cum, si parintii mei m-au ajutat sa fiu mai buna decat ei. asa si fiica-mea va incerca sa fie mai buna pentru copilul ei. caramida peste caramida...
biricica spune:
si pentru ca n-am vrut sa-mi murdaresc postul anterior, scriu acum:
becali, nikita, eba & other names citite in posturile din acest topic... cand vom renunta sa ne mai gandim la ei, cand vom renunta sa ii mai pomenim, chiar si de rau, cand ii vom IGNORA, vor muri. pentru ca ei sunt azi ceea ce sunt si datorita noua. stiti vorba aia "bad publicity is good publicity!"
lucialu spune:
Biricica
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
marius spune:
Cu unele afirmatii nu sunt de acord. Nu stiu daca e gratie istoriei stiute de mine sau nu, insa Romania (Tarile Romanesti) au fost ani de-a randul jefuite de puteri imperialiste. Este usor sa faci comparatie intre economia si/sau cultura ca si dezvoltare din interiorul unei puteri care jefuieste cu cea a teritoriilor jefuite. Normal ca in prima zona apare o dinamica a economiei in timp ce in a doua apare o stagnare sau chiar recesiune. Din cate stiu chiar Shakespeare a avut mari probleme la vremea lui cu autoritatea clericala insa sa spui ca noi avem o mostenire culturala genetica comparand otravirea fantanilor cu Shakespeare e mut fortat si scos din contextul vremurilor. Sa nu uitam ca au existat diferite forme prin care cel jefuit a luptat impotriva celor care il jefuiau. Daca prin virtutea sortii Romania in lungul secolelor ar fi avut sansa sa fie lasata in pace probabil alta ar fi fost soarta ei.
- "Kogalniceanu, care indemna patriotard in Dacia literara "scrieti, baieti, scrieti orice, numai scrieti!". si 15 ani mai tarziu s-a gasit un baiat, pe numele lui Ion Barac, care a scris "Amlet, Printul de la Dania: O Tragodie in 5 perdele dupa Shakespeare", in care Hamlet ii iarta la final pe Claudius si pe Gertrude si se insoara cu Ofelia"
Nu vad nimic de ras, mi se pare o slabiciune sa te amuze - poate ar fi fost daca un coleg sau o colega de facultate ar fi scris insa in acele timpuri in care doar cititul era deja foarte mult eu cred ca este ceva pozitiv. Analfabetismul in prezent in anii 2009 inca este o realitate (chiar si in Anglia!!!) asa incat indemnul de a scrie orice doar de a scrie a avut un substrat deloc patriotard din punctul meu de vedere ci reliefeaza dorinta unui om de a indemna la cultura tocmai pentru a obtine ceva ce chiar era o perfomanta pentru acele vremuri. Daca se doreste un exemplu paralel mergeti la grupa mica la gradinita unde se pun acuarele si creioane colorate in manutele copiilor de 3-4 ani si sunt indemnati sa deseneze si/sau sa coloreze ce doresc ei, asa cum doresc ei, cum isi inchipuie ei si la sfarsit nimeni nu va rade de ceea ce au realizat. Iar pentru ei va fi o mare realizare si chiar sunt mari realizari pentru ca dincolo de rezultat trebuie vazut contextul. Asa incat a rade intr-o facultate a anilor 2000 de dorinta si realizarile culturale a anilor cand nu exista este un semn de slabiciune ca sa fiu lord in exprimare.
Si de asmenea o ultima afirmatie hrana spirituala este cultura este o reducere drastica doar la cultura a ideii de spirit uman.
Nu am dorit neaparat sa fiu critic, insa in calitate atat de om cat si de roman, am simtit nevoia sa-mi exprim dezacordul cu anumite pasaje sau idei.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld aici durerea uneia, din multele mame de copii cu autism in RO. si durerea nu-i inca exprimata prea tare....
asa ca, sa lasam aruncatorii de hartii si cei care scuipa, aia trebuie educati...dar de la o varsta...nimeni nu-i mai indreapta. sistemul de sanatate....care aduce mult prea multa durere parintilor cu copii bolnavi sau cu dizabilitati. si nu e singurul caz. numai pe la umanitare daca citeste cineva o jumatate de ora, sau la copii cu nevoi speciale....si nu-i mai nevoie de nici o explicatie. Bazar pt Mihaita VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine! |
Kariguld,
Cāta dreptate īti dau...
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Eliza5 SUNT VEXATA cand citesc un asa mesaj pentru ca NU sunt prezentate si lucrurile bune din Romania. |
Da, ar fi ceva lucruri bune. De exemplu: daca vrea sa fac orice analize īti trec prin cap, la laboratoare private, fara sa te oblige nimeni sa vii cu trimitere de la doctor. Am īnteles ca īn vest nu e deloc asa... astepti de īmbatrānesti naibii pāna se īndura dr. sa-ti dea niste analize genetice de ex., de citogenetica, de biol. moleculara, imunologie, virusologie... chiar si de-alea banale pāna la urma.
E drept, aici le platesti integral, dar oricum preturile sunt mai mici ca īn vest. Sigur, pt. un romān nu e chiar la īndemāna... dar macar daca vrei si vrei, le faci...
poate unele le prinzi si gratis, daca te ai bine cu dr. de familie.
E un detaliu, dar m-am lovit de el... si tare m-am bucurat ca īnca nu au "reglementat" īn mod coercitiv si libertatea asta :)
biricica spune:
citat din mesajul lui marius Cu unele afirmatii nu sunt de acord. Nu stiu daca e gratie istoriei stiute de mine sau nu, insa Romania (Tarile Romanesti) au fost ani de-a randul jefuite de puteri imperialiste. Este usor sa faci comparatie intre economia si/sau cultura ca si dezvoltare din interiorul unei puteri care jefuieste cu cea a teritoriilor jefuite. Normal ca in prima zona apare o dinamica a economiei in timp ce in a doua apare o stagnare sau chiar recesiune. Din cate stiu chiar Shakespeare a avut mari probleme la vremea lui cu autoritatea clericala insa sa spui ca noi avem o mostenire culturala genetica comparand otravirea fantanilor cu Shakespeare e mut fortat si scos din contextul vremurilor. Sa nu uitam ca au existat diferite forme prin care cel jefuit a luptat impotriva celor care il jefuiau. Daca prin virtutea sortii Romania in lungul secolelor ar fi avut sansa sa fie lasata in pace probabil alta ar fi fost soarta ei. - "Kogalniceanu, care indemna patriotard in Dacia literara "scrieti, baieti, scrieti orice, numai scrieti!". si 15 ani mai tarziu s-a gasit un baiat, pe numele lui Ion Barac, care a scris "Amlet, Printul de la Dania: O Tragodie in 5 perdele dupa Shakespeare", in care Hamlet ii iarta la final pe Claudius si pe Gertrude si se insoara cu Ofelia" Nu vad nimic de ras, mi se pare o slabiciune sa te amuze - poate ar fi fost daca un coleg sau o colega de facultate ar fi scris insa in acele timpuri in care doar cititul era deja foarte mult eu cred ca este ceva pozitiv. Analfabetismul in prezent in anii 2009 inca este o realitate (chiar si in Anglia!!!) asa incat indemnul de a scrie orice doar de a scrie a avut un substrat deloc patriotard din punctul meu de vedere ci reliefeaza dorinta unui om de a indemna la cultura tocmai pentru a obtine ceva ce chiar era o perfomanta pentru acele vremuri. Daca se doreste un exemplu paralel mergeti la grupa mica la gradinita unde se pun acuarele si creioane colorate in manutele copiilor de 3-4 ani si sunt indemnati sa deseneze si/sau sa coloreze ce doresc ei, asa cum doresc ei, cum isi inchipuie ei si la sfarsit nimeni nu va rade de ceea ce au realizat. Iar pentru ei va fi o mare realizare si chiar sunt mari realizari pentru ca dincolo de rezultat trebuie vazut contextul. Asa incat a rade intr-o facultate a anilor 2000 de dorinta si realizarile culturale a anilor cand nu exista este un semn de slabiciune ca sa fiu lord in exprimare. Si de asmenea o ultima afirmatie hrana spirituala este cultura este o reducere drastica doar la cultura a ideii de spirit uman. Nu am dorit neaparat sa fiu critic, insa in calitate atat de om cat si de roman, am simtit nevoia sa-mi exprim dezacordul cu anumite pasaje sau idei. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
marius, da, din pacate pentru noi pozitionarea geografica nu a fost un atu niciodata.
dar in aceeasi masura, situatia de fapt este aceeasi. cred ca m-ai inteles gresit. diferenta asta culturala cred ca este o cauza a lipsei noastre de atitudine. in continuare, orice vinovat s-ar gasi, sau oricat de multe circumstante atenuante am avea... la 1600 Shakespeare scria iar noi ne otraveam fantanile. si de aici celebra teorie a formelor fara fond a lui maiorescu. si rasturnarea teoriei de catre Lovinescu in teoria sincronismului si a mutatiei valorilor estetice. care, de altfel, a si fost probata (din punct de vedere cultural) in perioada interbelica.
dupa care au urmat 50 de ani de comunism... care probeaza teoria mea (spuneai ca o atare comparatie intre Anglia lui Shakespeare si Tarile Romanesti ar fi mult fortata si scoasa din context).
cat despre partea cu rasul... iarasi cred ca m-ai inteles gresit. eu am facut facultatea de teatru pentru ca mi-a placut. a fost una dintre putinele mele certitudini - faptul ca imi place teatrul. fascinatie care m-a determinat sa vreau sa citesc cat mai mult. inclusiv dramaturgie romaneasca (chiar si cea de inceput). si real ma durea inima cand citeam Amlet, printul Daniei. era de rasu' plansu'. si nu ma refer aici la arhaismele din text. ma refer la faptul ca un asemenea indemn patriotard a dus la schingiuirea unui text de o profunzime incredibila, profunzime pe care autorul variantei romansti nu a inteles-o in nici un fel, din moment ce schimba textul atat de flagrant, transformandu-l pe Hamlet intr-un personaj de carton, ale carui actiuni nu mai au nici o miza, odata cu acel final de "happy end" american.