Va acuz !
Raspunsuri - Pagina 10
lucialu spune:
Marius imi plac mult de tot postarile tale.Legat de tot ceea ce a scris Biricica...pai tocma' eu asa am inteles si nu pot sa nu fiu de acord si cu ea si cu tine, ca am avut o istorie tare zbuciumata,care ne-a tras mult inapoi pentru ca luptau ai nostri pentru chestii ce tineau doar de supravietuire,primitive si real de crude. Am fost mereu condusi de fatidica vb "capul plecat..."Si dincolo de perioada comunismului care ne-a schilodit enorm si pe termen din pacate inca nedefinit,cred ca sub fanarioti ne-am corcit cel mai rau cu marea asta baltica sau nu, ca de ma uit pe la croati la ce infrastructuri au si ce turism, mentalitate, multilingvism la nivel de om cu joburi comune si destul de multi...vaz ca suntem la polul opus. Si au fost calcati si ei si altii de catre jefuitori. Nu am fost singurii sub romani, otomani sau austro-ungari. Si nici valul comunist nu ne-a lovit doar pe noi. Insa acel cap plecat poate a facut diferenta.
Cat despre analfabetism adevarat graiesti:in zilele noastre exista un nr covarsitor pe mapamond.Si nu tine de nivelul de trai,nup-drept dovada ca "pana si in Anglia". Spunea cineva mai priceput ca mine la TVeu ca acum suntem un pic sub procentajul de analfabetism(50 si ceva % ) pe care l-a avut tara asta in perioada interbelica, cand culmea!ne-a mers cel mai bine ca natie-am inflorit.Caz doar atunci se vb de Micul Paris, de Mica Viena.Si cred eu ca s-a citit destul de mult in perioada comunista cand batea vantul pe rafturile din magazinele alimentare. Bine,cititul era si printre putinele entertainment-uri la care aveam acces. Dar conta si ce citeam ca si acum se citeste daca astia cu Can-Canul si altii ca ei au tirajul forjat. Si la astea ai acces mai usor ca tine si de bani. Nu zic ca erau cartile ieftine atunci dar parca erau mai pretabile pe orice buzunar.Asa si dincolo. Ok, nu toti tre sa fie filozofi.Diferenta dintre ceea ce este dincolo si ceea ce este la noi consta in faptul ca cei cu mai putina carte au o meserie si o mentalitate sanatoasa. Noi dupa oricati ani de scoala si oricate diplome am strange tot suntem cam spre 0 la capitolul"bratara de aur" nu mai vb de altele mai elementare. Acolo nimeni nu te judeca daca tu copilul nu sh cui sau mai stiu eu ce criteriu absurd luat drept taler pt aratator ajungi sa faci joburi mai de jos,mai comune. Nu ai nevoie de joburi sau titluri sforaitoare,pedigriu sau Tamare ca sa fii socotit un om cu drepturi egale sub aceleasi legi cu majoritatea concetatenilor. Spun asa pentru ca sunt convinsa ca un grad de coruptie exista peste tot.
Este evident ca se doreste o indobitocire si mass media cel putin deja ma scoate din sarite de cate ori se ascunde dupa degetul cum ca "lumea cere/publicul o vrea" toate porcariile ce ne sunt administrate in doze maxime zilnic si parca fara de sfarsit.E mai usor sa conduci prostimea astfel, sa-ti vezi in tihna de calculelele tele de om necinstit si nesatul in capatuiala. Ca pana la urma pacatul al mai mare tot lacomie se numeste si e profund de natura umana.
Cat despre partea cu Amletul,zau de-mi pare rau ca a mentionat-o.Habar nu aveam si e funny orice ai spune.Ca Kogalniceanu saracu' avea alt scop cand a facut indemnul, deh drumul spre iad e pavat cu intetii bune Noh, cati nu "imprumuta" mai ales in ziua de azi lucrari de licenta ori altii mai lucky scot carti care ne sunt impuse spre a le cumpara ca material didactic si care sunt un frumos ghiveci de chestii"imprumutate" de la altii mai siliciosi si mai fraieri?Cati nu scriu orice numa sa scrie? Si cati nu au inventat lucruri care mai tarziu s-au folosit in scopuri deloc ortodoxe?
Suntem cocosati de prejudecati, de tipare strambe chiar si cea cu istoria zbuciumata. Ok, asa a fost atunci dar acum? Nu schimbam nimic pentru ca atunci...?
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
lucialu spune:
Si parca doare altfel cand esti jefuit,vandut, murdarit, batjocorit de ai tai.
my little sunshine
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
Conchita, nu o reprezinta. Si chiar fiind cum spui tu, ce preferi, "manifestul" lui Huidu sau afirmatiile de genul "pacientii se roaga de medici cu lacrimi in ochi sa le accepte spaga"? Hm? Recunosc, raspunsurile de la subiectul cu viata in Romania m-au ingrozit, cel putin cele simpliste si infantile de genul normalitate=ratare. |
io prefer ca doamnele pe care le admir pe forum sa nu se mai duca la Barfe si Susanale sa se compromita "discutand" despre toti ratatii si parvenitii si toate vedetele de carton romanesti, ca imi sucomba speranta cu totul. cand vad oameni destepti uitandu-se in gura tuturor semidoctilor si mitocanilor si analizandu-le fiecare inspiratie si respiratie, ma apuca transpiratiile. de panica: brucan a avut dreptate, dar doar pe jumatate, ca ne trebuie cam 40 de ani.
asa, la exemplul tau, il dau si eu pe-ala cu mita - "stie cineva cat se da pentru...?". ma bucur ca a inceput sa nu se mai permita asta pe forum, si cati dusmani mi-am facut cu lupta mea de clasa pe tema mitei, huh. cu alte cuvinte, pentru ca nu pot face nika pentru romania de la distanta, ma multumesc si eu, vezi huidu, cu formarea opiniei pe net. modelez pana indoi si cand se rupe, sarbatoresc! dar merita.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucialu ... ca de ma uit pe la croati la ce infrastructuri au si ce turism, mentalitate, multilingvism la nivel de om cu joburi comune si destul de multi...vaz ca suntem la polul opus. |
Lucialu... tu citesti gānduri?
Citind ce-au scris Marius si Biricica, m-am gāndit imediat la CROATI !!!
Nici pe ei nu i-a avantajat istoria, nici cea de sec.18-19, nici cea recenta. Anii '90 ai lor au fost un cosmar. La noi baremi n-a fost nici un razboi pe-atunci.
Dar croatii s-au apucat sa faca drumuri de acces, AUTOSTRAZI, care probabil erau mai ieftine ca ale noastre, cu deminarea prealabila cu tot... Iar noi nici macar asa, ultra-mega-scumpe, nu le avem.
Si fac turism, nu gluma... Si se respecta la preturi... nu e chiar o tara ieftina īn materie de turism. Foarte bine fac. Asa ca... se poate si altfel decāt aici.
De ce oare noua "nu ne iese", ca lor, croatilor??
marius spune:
Mda... un exemplu nu prea reusit. Croatia(croatii) si-a(u) luat doar ce i-a (le-a) placut din partea federativa. Litoralul. Restul a ramas la prosti - Bosnia Hertegovina. Sunt oare destepti? Imi cer scuze pt catalogarea prosti - nu ca ar fi prosti. Este doar expresie. Ar fi bine sa vedem esenta nu doar suprafata.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui marius Mda... un exemplu nu prea reusit. Croatia(croatii) si-a(u) luat doar ce i-a (le-a) placut din partea federativa. Litoralul. Restul a ramas la prosti - Bosnia Hertegovina. Sunt oare destepti? Imi cer scuze pt catalogarea prosti - nu ca ar fi prosti. Este doar expresie. Ar fi bine sa vedem esenta nu doar suprafata. |
Ok, de acord... dar totusi, cum de si-au facut drumuri? De fapt, cum de noi nu am reusit sa facem ? Ca in fond, da-i īncolo pe altii...
dana d spune:
Am primit si eu textul asta pe mail si in primul rand m-am simtit lezata ca ma acuza pe mine de toate bubele tarii in care traiesc. In al doilea rand sunt de aceeasi parere ca autorul dar nu ma simt in stare sa ma lupt cu morile de vant, as prefera sa-mi fac bagajul si sa ma car decat sa iau atitudine si sa incerc sa schimb ceva tocmai pt ca nu am decat o viata si nu-mi permit sa o irosesc in lupte interminabile pentru ca generatiile viitoare sa duca o viata mai buna, de ce nu au facut asta generatiile trecute sa ducem noi o viata mai buna? Mai bine imi pregatesc copiii pentru emigrare decat sa ma zbat sa le fac aici o tara mai buna pt ca asta stiu ca e o misiune imposibila si nu am stofa de salvatorul omenirii.
Iar in al treilea rand nu sunt convinsa ca e scrisa de Huidu, nu-l vad eu pe el atat de "adanc" si parca nu i se potriveste, prea multa incrancenare si prea putin umor.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
lucialu spune:
Pai esenta e ca oricat ne-am victimiza ar mai fi si altii care au infruntat aceiasi inamici,jefuitori. Am si uitat de razboi, Gabi
Suntem cumva fatalisti,suntem cumva prea plecati,prea dispusi sa inghitim multe si mult timp,ne cam identificam cu capra vecinului pana la urma, chiar daca la nivel de individ tot cautam sa omoram caprele altora fara sa realizam ca si noi suntem/putem fi caprele vecinilorIar daca constientizam chestia asta o luam pe Miorita si pe Ana lu' Manole-n brate. Si pana la urma intoxicati si cu o ultima zvacnire singura cale ce ne ramane,unik solutie e nu o rev de catifea ca la altii ci una cruda, drastica si de multe ori inutila,cel putin pt majoritate.Aici ne deosebim iarasi,ca trenam totul pana cand nu se mai poate,pana cand "mai bine morti", in loc sa luam totul din pripa. Stim, cunoastem, vedem, induram si cam atat. Pentru ca ne place sau nu sa recunoastem ne e sila sa mai ripostam, ni s-a luat, ne e frica,daca nu pt noi pt cei dragi noua si uite asa continuam cumva cu demnitatea spintecata. Pana cand?Pana cand aruncam bumerangul. Sa fim si usor naivi?
Apropos de razboi,off topic...am ajuns la sarbi pe un camp cu niste tancuri,lasate acolo nu sh de ce.Am fost socata cati s-au oprit sa faca poze langa/pe ele.
Inca ceva ce ne deosebeste.La unguri,nemti,croati...zic si eu ce am vazut, circula masinutze vechi dar nepoluante, bine ingrijite.Circula cu ele si mai batrani dar in special tinerii. Isi fac oamenii treaba cu ele-adica se deplaseaza unde au trebi.No la noi e altfelu' ca tre sa fim bengosi chiar daca nu am contribuit cu un sfantz la ea si ne-o dadu taicutul moca sau chiar daca nu am bani de benzina nici cat sa merg pana la colt,tre sa am parcata-n fatza scarii blocului o racheta cu cat mai multe w-uri,x-uri,s-uri si ce se mai inventeaza.Ce daca personal nu stiu sa trec strada, daramite sa conduc un bolid. Ce daca stiu sau nu sa citesc ori sa dau buna ziua.Caz pt condus cam tre sa stiu reguli si sa fiu civilizat asa cum ar trebui sa fiu in toate, diferentza e ca masina calca.Ce daca stam claie peste gramada 3 generatii intr-un ap de bloc si sunt la varsta la care ar trebui sa ma cam car la cuibul meu Si nu vb de cei care nu pot sa plece, vb de cei care daca isi permit(-eau, ca dadu criza-ntre timp ) o masina de jde mii sau se imprumuta atata pt o masina prefera sa o faca pe asta,decat sa plece.Pt ca suprafata conteaza mai mult decat esenta. Si nu spun nimic, dar nimic nou sub soare sau necunoscuta voua.
Eu cred ca astea cam sunt esentele.Poate ma insel Marius,poate tu vezi mai mult, mai adanc.
my little sunshine
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Eliza5
SUNT VEXATA cand citesc un asa mesaj pentru ca NU sunt prezentate si lucrurile bune din Romania. |
Pai, Eliza, asta nu e un subiect cu bune si rele. Poate de-aia nu pomeneste de ce-i bun. Omul si-a spus oful, ce-l doare...nu? Cand te duci la doctor ca te dor picioarele, tii neaparat sa-i explici ca stai bine cu dragostea?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
kariguld spune:
citat din mesajul lui dana d Am primit si eu textul asta pe mail si in primul rand m-am simtit lezata ca ma acuza pe mine de toate bubele tarii in care traiesc. In al doilea rand sunt de aceeasi parere ca autorul dar nu ma simt in stare sa ma lupt cu morile de vant, as prefera sa-mi fac bagajul si sa ma car decat sa iau atitudine si sa incerc sa schimb ceva tocmai pt ca nu am decat o viata si nu-mi permit sa o irosesc in lupte interminabile pentru ca generatiile viitoare sa duca o viata mai buna, de ce nu au facut asta generatiile trecute sa ducem noi o viata mai buna? Mai bine imi pregatesc copiii pentru emigrare decat sa ma zbat sa le fac aici o tara mai buna pt ca asta stiu ca e o misiune imposibila si nu am stofa de salvatorul omenirii. Iar in al treilea rand nu sunt convinsa ca e scrisa de Huidu, nu-l vad eu pe el atat de "adanc" si parca nu i se potriveste, prea multa incrancenare si prea putin umor. Fetele mele Iremediabil indragostita de CANADA |
eu am plecat, tocmai din acest motiv. ma saturasem sa fac pe salvatorul si mantuitorul celor din jur....care tot nemultumiti si ne-doritori de schimbare au ramas. chiar daca am manuit lancea dreptatii din tinerete, am considerat ca e vremea sa o sui in pod si sa incerc alte cai. cred ca imbatraneam asteptand schimbarile care nu mai veneau. copii cresteau...veneau nepotii...iar schimbari...ioc! si chiar nu mi se portiveste martirizarea.
tot batem apa'n piua de atatea zile, in Ro, pe langa multele lucruri bune, sunt cateva sisteme bolnave, cele principale:
sanatatea
invatamantul
legislatia muncii
sistemul de pensii
traficul
infrastructura
etc
daca aici nu se face nimik viabil...se leaga toate, ca intr-un lant si cerc vicios, se arunca mata moarta de la unii la altii...si tot asa...si trecura 20 de ani si vor mai trece inca, copii cresc, vin altii copii....pensionarii se duc, vin altii.....
Eliza, m-am uitat pe cateva linkuri puse de tine. da, sunt lucruri bune! 20 de copii ai strazii i-am avut pe mana cativa ani, astazi doar doi au loc de munca stabil, au familii si copii. restul....locuri de munca pasagere, familii trecatoare...si fac parte din generatia celor care au crezut in schimbare, celor care inca mai spera...sunt cu varste pana la 32 de ani. ma suna cateodata si ma intreaba:"doamna ******, cat trebuie sa mai astept? cat mai am de luptat? cand va fi si pentru mine BINE?" copii care au plecat de acasa, au trait pe strazi, au venit intr-o fundatie, au primit o sansa, au fost educati formati, si-au modelat caracterele rebele....asta era la inceputul anilor '90...
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!