Va acuz !

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Rufus exact la asta ma gandeam si eu dar am zis ca nu mai intervin ca nu vreau sa supar pe nimeni ca sigur nu cei care intra si posteaza aici sunt "vinovati" de mersul lucrurilor in Romania. Articolul era despre ce nu merge si despre ce supara....cu siguranta ca sunt o multime de lucruri bune in Romania.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Rufus no hai ca asta a fost tare!
Chiar eram prea serioasa.Parca s-a dus tot ca un fum

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui marius

Mda... un exemplu nu prea reusit. Croatia(croatii) si-a(u) luat doar ce i-a (le-a) placut din partea federativa. Litoralul. Restul a ramas la prosti - Bosnia Hertegovina. Sunt oare destepti? Imi cer scuze pt catalogarea prosti - nu ca ar fi prosti. Este doar expresie. Ar fi bine sa vedem esenta nu doar suprafata.

Ok, de acord... dar totusi, cum de si-au facut drumuri? De fapt, cum de noi nu am reusit sa facem ? Ca in fond, da-i încolo pe altii...

Relativ simplu:
1. Ce au ei si nu avem noi: Croatia este o tara care are la baza teren stancos - dur piatra cum vrei sa-i spui. La noi e moale. Tehnic discutand este un avantaj enorm pt sosele deoarece nu se distrug avand baza naturala dura.
2. Ce avem noi si nu au ei: Lipsa de pragmatism. La ei orice serviciu oricat de mic se plateste - iar amenzile sunt atat de mari ca nici macar nu incerci sa gandesti ca ai putea uita sa platesti. Insa taxele sunt acceptabile. Merg pe principiul putini bani de la platitor insa multi platitori.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Eliza, m-am uitat pe cateva linkuri puse de tine. da, sunt lucruri bune! 20 de copii ai strazii i-am avut pe mana cativa ani, astazi doar doi au loc de munca stabil, au familii si copii. restul....locuri de munca pasagere, familii trecatoare...si fac parte din generatia celor care au crezut in schimbare, celor care inca mai spera...sunt cu varste pana la 32 de ani. ma suna cateodata si ma intreaba:"doamna ******, cat trebuie sa mai astept? cat mai am de luptat? cand va fi si pentru mine BINE?" copii care au plecat de acasa, au trait pe strazi, au venit intr-o fundatie, au primit o sansa, au fost educati formati, si-au modelat caracterele rebele....asta era la inceputul anilor '90...

Eu iti sugerez un raspuns pentru ei, dar tu nu stiu daca vei dori sa il transmiti:
"Atunci cand voi veti face cu adevarat ceva pentru asta. Atunci cand nu veti mai astepta ca statul, politicienii, mama, tata, etc. sa faca ceva pentru voi in locul vostru!".

Ei, ce zici de acest raspuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Rufus exact la asta ma gandeam si eu dar am zis ca nu mai intervin ca nu vreau sa supar pe nimeni ca sigur nu cei care intra si posteaza aici sunt "vinovati" de mersul lucrurilor in Romania. Articolul era despre ce nu merge si despre ce supara....cu siguranta ca sunt o multime de lucruri bune in Romania.

Nu cred ca se supara cineva...chiar nu cred. Sigur ca sunt si lucruri bune in Romania. Si da, sunt si oameni buni, care ii pun pe altii inaintea lor.
Asa au gandit si cei din echipajul ala de la SMURD...si au luat cafteala de la rudele victimei, ba chiar si de la victima...oupss!!! iar am zis una de rau!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Nu inteleg de ce toti care se confrunta cu neplacerile enumerate de el sunt asa de vexati cand cineva le spune pe nume si le enumera pe toate .

SUNT VEXATA cand citesc un asa mesaj pentru ca NU sunt prezentate si lucrurile bune din Romania.

Pai, Eliza, asta nu e un subiect cu bune si rele. Poate de-aia nu pomeneste de ce-i bun. Omul si-a spus oful, ce-l doare...nu? Cand te duci la doctor ca te dor picioarele, tii neaparat sa-i explici ca stai bine cu dragostea?

A, da?? Perfect.. Deci nu trebuie sa il iau ca pe un demers jurnalistic, ci trebuie sa il iau ca pe inca o jelanie, o plangere, un fel de "hai sa auda toata lumea cat de mult ma dor pe mine oasele cand ploua".

Nu de alta, dar la doctor te duci intr-adevar ca sa te plangi ca te doare ceva, dar asta este un demers numai intre tine si doctor si te bazezi ca el te poate vindeca.

Stiu ei englezii de ce nu este politicos sa nu vorbesti despre religie, bani sau sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Care mama, care tata?
Pe de alta parte un stat care administreaza corect, toti cetatenii chiar si cei care nu si-au cunoscut niciodata mama sau tata, sau i-au cunoscut insa din punct de vedere moral, material nu i-au cunsoscut trebuie sa le ofere sansa sociala. A nu se intelege substitut la munca. Insa in mod real exista persoane care sunt defavorizate social si fara a avea cea mai mica vina. Si ei sunt cetateni ai aceluiasi stat si trebuie solutionata si posibilitatea lor de a trai demn. Un raspuns de genul nu te astepta de la mine sa fac ceva pt tine nu este o solutie si vine de la cei care nu cunosc problemele sociale pentru simplul motiv ca viata nu le-a rezervat astfel de variante. Nu spun asta din spirit critic ci doar din spirit de sistem. Socialul cuprinde TOTI cetatenii. Si in mod egal.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Care mama, care tata?
Pe de alta parte un stat care administreaza corect, toti cetatenii chiar si cei care nu si-au cunoscut niciodata mama sau tata, sau i-au cunoscut insa din punct de vedere moral, material nu i-au cunsoscut trebuie sa le ofere sansa sociala. A nu se intelege substitut la munca. Insa in mod real exista persoane care sunt defavorizate social si fara a avea cea mai mica vina. Si ei sunt cetateni ai aceluiasi stat si trebuie solutionata si posibilitatea lor de a trai demn. Un raspuns de genul nu te astepta de la mine sa fac ceva pt tine nu este o solutie si vine de la cei care nu cunosc problemele sociale pentru simplul motiv ca viata nu le-a rezervat astfel de variante. Nu spun asta din spirit critic ci doar din spirit de sistem. Socialul cuprinde TOTI cetatenii. Si in mod egal.

Pagina legislativa

He, he.. Marius.. daca m-ai cunoaste ai sti ca eu cunosc extraordinar de bine si ce inseamna sa fii sarac, si ce inseamna sa nu ti se dea nicio sansa, si ce inseamna sa lucrezi pentru categorii defavorizate, si ce inseamna sa ai sansa sa oferi o mana de ajutor catre mii de astfel de persoane.
Nu prea m-ai nimerit :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Ahh, ce avocat staruitor esti tu, Marius :)

1. Stiu ca la noi ... e moale , nu mai e nevoie sa-mi reamintesti ... si da, ma gândesc la autoritati, guvernanti...
Dar... si la unguri cred ca e moale (pamântul, desigur!...) - si tot au autostrazi.
Am intrat pe ViaMichelin sa ma uit cum e la sârbi - si astia scapati din razbel si alte alea... STUPOARE!!! Si la ei sunt drumuri expres si de cel putin 2 ori mai multe autostrazi ca la noi... ÎNNEBUNESC, ce mai

2. Si la noi cel mai mic serviciu se plateste (când merg la spital, prima cotizatie e la portar = 5 lei, apoi la asistenta care ia în evidenta actele mele, apoi etc..........
Diferenta e unde ajung banii... la croati se plateste, si dreaq te ia daca nu platesti, corect ... dar banii nu merg la EBA via Ridzi, nici la sefu' Romsilva, dragul de el, nici la alti si alti... oameni de succes, ca la noi :(
Si tot la pct. 2) ma vad nevoita sa nuantez: nu cred ca suntem în urma altora pentru ca suntem prea visatori, prea încrezatori, prea "distrati", prea cumsecade ... . Adica nu cred ca prima problema a noastra e lipsa de pragmatism. Ci lipsa uluitoare de scrupule a lui Necolaiciuc, Nastase, Ridzi, Videanu, Verestoy, Pacuraru, Nemirschi, Serban Mihailescu, Hrebe.... si miile ca ei, poate doar ceva mai marunti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

A, da?? Perfect.. Deci nu trebuie sa il iau ca pe un demers jurnalistic, ci trebuie sa il iau ca pe inca o jelanie, o plangere, un fel de "hai sa auda toata lumea cat de mult ma dor pe mine oasele cand ploua".

Tu poti sa-l iei cum vrei...exemplul cu doctorul l-am dat sa-ti spun ca, in general, cand te plangi de ceva, nu-i musai sa vii si cu exemplele de bine, nu era vorba ca te plangi in ziar sau in privat. Acum m-ai inteles?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput