Va acuz !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Asa cum am mai zis pe la alte postari, o societate se schimba prin schimbarea mentalitatilor. Ei, mentalitatile, astea, sunt ca un ocean, formate din milioane de picaturi (iertat-mi fie comparatia penibila). Daca nu ne schimbam toti, nu se schimba oceanul. Dar, asa cum chiar si cea mai lunga calatorie tot cu un pas incepe, si schimbarea mentalitatilor tot cu un om, doi, trei .... samd incepe.
Hai sa facem fiecare ceea ce credem ca ar trebui facut in acord cu regulile bunului simt, sa ne educam copiii in acest spirit si, poate, incet incet, ne vom schimba, cu totii. Astept clipa in care le va fi lor rusine (celor fara bun simt) fiindca-s mai putini decat ceilalti. In acest moment, mai curand mi-e rusine mie ca adun un servetel de pe strada si-l pun la gunoi, decat celui care l-a aruncat.

Da, ne place circul. Nu era unu' mare destept si puternic din atichitate care a zis "da-i poporului paine si circ?". Pai de ce exista toate acele emisiuni si toate acele asa numite vedete, care dezbracate, care des-creierate (in sensul de lipsite de ....), acele subiecte ....pentru ca ne uitam la acele emisiuni, pentru ca admiram acele vedete si savuram barfele despre ele, pentru ca acele posturi si acele emisiuni, au audienta. Pe acest subiect chiar imi permit sa vorbesc: in afara de cate un film sau serial, cand am timp, nu ma uit nici la stiri, nici la talk show-uri, nici la nimic.

V-ati uitat vreodata in metrou ce ziare se citesc? De cele mai multe ori, cea mai mare cota de piata din vagon o are fitzuica numita Can Can. De trebe sa fiu atenta unde ma opresc cu plodu sa se tina de bara, sa nu dea cu nasu de cracii vrunei donsoare de pe coperta. Pai?

Rufus are dreptate: sunt persoane multumite de situatia asta si, in plus, sunt si multe persoane care se complac in situatia asta. Pentru ca profesiunea noastra de credinta este sa ne vaitam. E (uneori, nu generalizez) mai comod sa te afli intr-o situatie proasta si sa te vaiti dand vina pe altii, decat sa iti pui capacitatile si vointa la treaba sa schimbi ceva. Si stiti de ce? Pentru ca atunci nu mai ai pe cine da vina ca nu ti-a iesit!

So, e mai simplu sa ne vaitam ca traim intr-o tara de rahat, dar uitam de rahatu pe care chiar noi il aruncam pe strada (daca ceilalti fac la fel, eu de ce nu, zic unii). Ca vecina mea: e oripilata de mizeria din bloc dar nu oboseste sa sparga seminte ale caror coji aterizeaza pe pervazul meu. Sau sa scuture mochetele peste balconul meu cu rufe. (e doar un exemplu).

Si mai avem o problema (printre multe altele ): cultul muncii. Ati observat cat de multi sunt cei care nu au un job dar, daca le propui o munca diferita de calificarea lor, sau sub calificare, se oripileaza ca "asa ceva nu fac?". (asta in ultimii ani, nu acum cand din cauza crizei situatia e chiar proasta). Munca e munca, e curata si e sfanta oricare ar fi ea, atata vreme cat, multumim lui DD, suntem sanatosi. Poate de aia si au succes sus numitele emisiuni sub-culturale, ca avem prea mult timp liber si n-avem ce face cu el.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

eu cred ca daca toata lumea ar avea bun simt nu ar mai stirni revolta lui huidu. deci - primul lucru de facut e sa ai bun simt. si e de substanta, iti garantez eu

poti oricum sa zici si tu alte lucruri mai de substanta care sint de facut.

ce subtil.... nu voi cadea in capcana!

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Ati remarcat ca de la o vreme apar astfel de manifeste de la cântareti, actori, realizatori TV?
T.Chirila, apoi M.Bendeac, acum S.Huidu...

De ce oare?

Înainte, dc. va amintiti, erau reprezentantii "consacrati" ai societatii civile: Doina Cornea, Ana Blandiana, Dinesc, Caramitru... fosti dizidenti de obicei.

Dar se pare ca societatea civila în RO a cam disparut :( ... si-atunci e firesc sa vina Chirila, Bendeac, Huidu sa îsi verse oful, sa spulineasca totala tacere a ceea ce a fost cândva societatea civila... asa cum si câta era si ea...

Ultima voce a societatii civile a fost Octavian Paler, saracul, dar deja a trecut ceva vreme de când s-a stins...

Ei, iata ca persoanele publice simt nevoia sa mai ridice vocea câteodata. Asta e bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Vad ca Huidu a devenit mare lider de opinie mai nou. Mai lipsesc Badea si laptopul cu om.

Ma intreb daca dl. Huidu il include in manifest si pe tata socru, traseist politic si nouveau riche al epocii postdecembriste?

Regret, dar dl. Huidu nu reprezinta pentru mine vreun model. Am voie sa afirm asta, sau voi fi taxata drept nesimtita?

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

ha ha, s-a gasit Serban Huidu sa critice...

Cum anume ajuta Serban Huidu tara asta si pe locuitorii sai ataaaat de abrutizati si lipsiti de speranta?

Va zic eu cum anume: facand emisiunea aia de 2 bani de pe Prima. Da, da, de Cronica Carcotasilor vorbesc.

Ce se intampla in emisiunea aia?
Se intampla un alt tip de tzatzism fara margini (la fel cu cel care il deranjeaza la cei care ii consuma aerul).
Si se mai intampla multicele manifestari de intoleranta si proasta crestere (zau ca nu mai mici ca ale celor care arunca chistoacele de pe geamul limuzinei).

Subiectele preferate sunt homosexualii si tiganii.
Adica, sa faca mistouri grobiene si extrem de agresive la adresa homosexualilor si a tiganilor. Si cand zic grobiene, incerc sa fiu amabila...
A, vai, sa nu uit. Si sa duca razboaie fara sfarsit cu una ca Zavoranca. Si cu una ca Nikita .
Ah, simt sub talpi cum creste nivelul romanilor, dupa fiecare Cronica consumata la teveu...

Si nu pot sa nu ma intreb: cum va suna voua - oameni care va sufocati din cauza lipsei civilizatiei si a bunului simt - formulari ca "taraturi siliconate", "hai sictir", "mars, ma, oligofren ce esti"????
Mai departe nu am citit, ca n-aveam cizmele de cauciuc la mine.

P.S. De altfel, Huidu e un tip cu potential. Si, de felul lui, chiar simpaticut.
Pe bune ca daca ar renunta la tzatzisme si grobianisme si glume de autobaza, ar putea face intr-adevar ceva pentru tara asta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Vad ca Huidu a devenit mare lider de opinie mai nou. Mai lipsesc Badea si laptopul cu om.

Ma intreb daca dl. Huidu il include in manifest si pe tata socru, traseist politic si nouveau riche al epocii postdecembriste?

Regret, dar dl. Huidu nu reprezinta pentru mine vreun model. Am voie sa afirm asta, sau voi fi taxata drept nesimtita?

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Poate ca Huidu nu-si agreeaza socrul parvenit... sunt chiar mari sanse!

Nici mie nu-mi place Huidu, si nici zisele lui nu-s deloc originale.
Dar are dreptate, chit ca spune lucruri ras-cunoscute.
Si e bine ca cineva le zice înca, fie si Huidu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Draga Serban Huidu,

Totul e asa cum spune domnia voastra. Adica toate rele si urate. No arguing about that.

As fi fost poate transportata de incantare daca ochiul meu 'format' n-ar fi fost de la bun inceput oleaca scarbit de:

1. intentia clara de a provoca indignari self-righteous si mic-burgheze precum si fandosit-viril-civice.

2. strecurarea unor sintagme care declanseaza reactii imediate (ca beculetul care facea cainele sa saliveze instant) si care scurt-circuiteaza orice incercare de argumentare (vezi sistemul ticalosit, guzganul rozaliu si altele).

Acestea ma indreptatesc sa consider 'manifestul' domniei voastre o simpla ilustrare de ideologie ieftina si rasuflata.

In rest, aveti perfecta dreptate. Si folositi descrieri plastice, pentru care va felicit.

Ma bate gandul sa cotizez la partidul bunului-simt. Cand ma veti convinge ca:

1. Aveti un plan concret de actiune (ma rog, o platforma-program)

2. Cand veti putea defini bunul-simt altfel decat prin definitii negative. Eu vreau si sunt dispusa sa invat ce e, nu ce nu e. Ce trebuie sa fac, nu ce nu trebuie sa fac.

P.S. Ce mai cunoscut manifest al tuturor timpurilor este Declaratia de Independenta a Statelor Unite.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

mda... nu vedeti ca deja au inceput unii sa voteze drept de interes minim si slaba calitate acest topic ....
cam asa fac toti cei fara argumente ...

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Un pic off topic dar mi se pare ca fiecare voteaza cum vrea si cum simte ca asa e intr-o democratie.Daca mie mi se pare important il votez in consecinta daca nu il votez cum cred eu dar asta nu inseamna ca nu am argumente.
PS nu am votat de nici un fel.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Daca Huidu ar renunta la televiziune - pentru a fi el insusi un exemplu pentru tara asta de tampiti (cum crede el) ... i-as da credit. Cand el insasi roade ciolanul la televiziune ... si e in mare goana dupa audienta cu emisiuni care traiesc pe seama ciumetilor, dddului si naomiutelor ... nu imi vine decat sa il declar pe acest Huidu un IPOCRIT.

Da-ne un exemplu dle Huidu... si nu fa praf de toba cu megafonu... atata timp cat traiesti pe seama acestei tari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pana sa ajung la semnatura, mai, mai sa cred ca Marius e autorul, si nu ca e un citat. Si-mi ziceam, naiva:"In sfaaarsit!!!"
Adica eu chiar asteptam infiintarea Partidului Bunului Simt! In viziunea mea acesta ar fi unul ecologist.
Indiferent daca ne place sau nu Huidu, concluzia e buna, trebuie un alt partid, alti oameni... Tinerii din partidele existente sunt clone ale sefilor lor si-s legati de acestia si de mafioti printr-o incgengatura nesfarsita de interese!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput