Droguri in Romania???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Da, asta mai aveam sa fim ca Olanda: legea drogurilor usoare!! Come on!!!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ariel, exagerezi cu intepretarile.

Nicio mama nu va spune copilului ´´hai, sunt dor ierburi, stai linistit si rumega-le in pace´´ EXACT cum nicio mama nu va spune copilului ´´medicamentul X e doar un medicament, inghite-l ca e ok´´.

Daca te uiti pe hartiuta aia mica din cutiile de medicamente, daca citesti TOT ce POATE declansa un medicament, NU mai iei niciodata nimic.

Sigur, vei spune, medicamentul iti poate da stari secundare, nasoale, dar el este fabricat pentru a te ajuta. Sunt total de acord cu tine.Ce vreau sa subliniez este insa ca ORICE substanta, consumata fara cap duce la dependenta sau efecte secundare GRAVE.

Exista medicamente care iti dau stari de plutire, stari halucinogene sau stari efective de rau! Exista femei care iau de exemplu anticonceptionale FARA RETETA,riscand in mod absolut idiot sanatatea.

Lasand medicamentele la o parte, exista substante precum ALCOOLUL care :
-da dependenta
-scade capacitatile intelectuale si de analiza a situatiilor
-schimba in mod constant perceptiile
-da halucinatii
-ucide.
-etc si etc..

Absolut orice abuz are efecte negative asupra sanatatii si integritatii psihice.

Drogurile sunt niste capcane care odata atinse te duc la mama naibii.Medicamentele sunt niste droguri care din momentul in care abuzezi de ele devii DEPENDENT.
Alcoolul este un DROG, care de asemenea iti distruge VIATA, pe a ta si pe a celor din jur.

Sa le interzicem? Putem sa o facem. Asta oare schimba cu ceva EDUCATIA copiilor nostri? Nu cred.

Asa cum nu orice adolescent devine ALCOOLIC intr-o lume in care poti cumpara alcool la fiecare pas, asa nu orice adolescent devine un drogat intr-o lume in care isi poate cumpara marihuana de la magazinu´lu´peste.

Educatia. Asta este solutia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Acum hai sa nu devenim chiar paranoia , cu conspiratii si mafioti.
Nu traim in jungla , astfel incat sa-si desvhida vreun mahar magazinele astea si sa vanda droguri legal
Drogurile sunt vandute in locuri bine cunoscute si nu sunt greu de porcurat , nu se lega nimeni la cap aiurea cu deschiderea acestor magazine , crede-ma.

Apoi, acele pastile de slabit NU sunt restate. Sunt puse pe piata pur si simplu. Produsele de fittness si culturism , slabit , etc din America nu sunt trecite prin teste .
E mai aiurea sa dai in insuficienta renala, hepatica si altele decat sa te simti high.

Black, si eu stiu pe cineva , mare sef la o maaaaaaaaaaare firma cu nume sonor in tata lumea care in weekend se relaxeaza fumand iarba. Din pipa de argint Cine stie cati fac asta.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

si dovada...raspunsul CUM SA O FACI LEGAL al unui avocat, pe un forum:

" Data post: Miercuri, 27 Mai 2009, 22:20
Subiect: RE: Infiintare firma cu activitate vanzare plante etnobotanice

Am infiintat 6 firme cu vreo 10 magazine pina acum.
Au fost controlate de politie si de autoritati de mai multe ori.
Conditia esentiala este sa scrii: Interzis consumul uman.
Poti sa vinzi si petrol pentru parfumarea camerei.
Orice prost stie ca e toxic sa inhalezi fum de petrol.
Nu iti trebuie nici o autorizatie.
Poti vinde si rahat pentru a fi ars pentru parfumarea camerei.
Gluma gluma ... ideea este ca nu ai nevoie de nimic special."

inca un link util: http://www.romedic.ro/plantele-etnobotanice-nu-intra-sub-incidenta-legii-drogurilor-0N11635

si da, cannabisul este pe lista substantelor interzise de catre lege! cu toate astea, tralalalala ... exista un produs foarte apreciat...
opiumul la fel si exista un produs care contine o plantuta frumos numita in latina xxx Opium .
yyy CIUPERCA CU EFECTE HALUCINOGENE - VOIAJ LUNG 6-8 H
EFECTE COMPLEXE: LSD +AFETAMINA
ahhh, am uitat! nu este destinat consumului uman! e pentru animale sau pt colectionari...ntz, ntz...cum stau eu in calea hobby-urilor unora!

ia uitati ce afirma niste "colectionari":
"Tot timpul am fost tentat de xxx si yyy dar nu am avut ocazia sa incerc din cauza trippului care dureaza foarte mult (4-6 ore)
Imi poate spune cineva starea de luciditate pe perioada trippului? Adica...sa zicem ca suna cineva la usa, mai esti in stare sa deschizi usa? Se vede ca e ceva in neregula cu tine?"

"Eu le-am incercat si pe astea si tin sa va spun ca sunt tari, tripul a fost misto, colorat si de durata mare, intre 4-6 ore , un pic de senzatie de voma dar a meritat
In rest mi-a placut mult , e cum as fi baut 1-2 litri de cogniac, eu asa am simtit tripul dar colorat si cu halu vizuale si auditive
Recomand ,eu am halit 3 boabe si dupa 30 min, inca 3 buc cam la o ora si ceva.. si-au facut efectul !"

"O sa ma documentez cu atentie despre modul de cultivare si daca se poate ma bate gandul sa imi transform gradina in loc pentru cultivat xxx!
Cat despre cumparat de la shopul mai sus amintit, cu siguranta o sa cumpar dar nu xxx inca deoarece imi este un pic teama de efecte. Din cate am observat nu e un efect social, e o transa cu intense tarairi. E foarte tare ca e asa dar trebuie sa fii pregatit ca sa nu fie nasol!"

"E cam greu de povestit ce simti, oricum efectul se instaleaza foarte repede si e necesar sa te lasi in voia lui. Dupa 3-4 fumuri trase pur si simplu mi-am pierdut constinta de sine, corpul ramane undeva jos iar tu esti usor ca un fulg, cred ca e vorba de detasarea sufletului de corp. Tot ce e material in tine dispare, respiratia o simti mult mai intens, aerul e un fluid vital iar muzica ascultata e divina. Imediat dupa te simti relaxat, insa experienta in sine e cam stranie, trecerea asta 'dincolo' nu e usoara, mai ales cand esti singur."

"xxx iti da maxim.e o experienta unica. Dar, te ia uneori si cu panica si nu iti mai vine sa fumezi cat traiesti. Prima data mi-a dat o panica de imi venea sa plang, m-a facut sa cred ca lumea nu exista si totul a fost a fost un film, a fost doar in imaginatia mea.

yyy-ul iti da k.o. si te trezesti peste 2 ore. Nimic interesant."
Momentan mie frica sa mai incerc fara sa am pe cineva langa mine, cineva in care sa am incredere."

"La asta nu m-as risca... looks freaky!"
"E SUPER.
SUPER BETON E SA O FUMEZI CU IARBA,
DUBLEAZA EFECTUL CANABISULUI E SUPER TARE CHESTIA"

"am avut 3g x5 si am pus destul de mult fata de data trecuta cand a adus un prieten si am pus destul de putin si am tripat foarte rau (nu mai realizam unde eram in realitate) eram intr-o lume de fary tale mergeam pe o carare si totul era portocaliu roz peisaj gen lord of the rings, desene animate , ceva fantastic imposibil de explicat!"

"realitatea am pierdut-o dupa cam un minut,
aveam impresia ca se suprapuneau ce le doua lumi,
parca eram in 2 lumi paralele simultan.
Primul minut am continuat atat cat am mai putut sa-mi pompez xxx in plamani in continuu, tinand-o cat mai mult in piept.
Dupa circa un minut poate doua am pierdut contactul cu lume reala.
Ma aflam intr-o lume minunata plina de culori si sunete prietenoasa cu mine..
Cand am revenit trecusera aproximativ.. 12-15 minute.
Eram lac de sudoare, am traspirat abundent.
Senzatia de calm si relaxare ,de dupa fumat mi-a placut cel mai mult , cel putin mie personal.
Pe toata perioada asta a mai fost cineva cu mine sa ma vegheze acolo in camera , asa ca am fost super relaxat, stiind ca nu mi se poate intampla nimic rau."

"las ca mai incerc si eu! numa sa deschida astia shopu ca incep sa fierb. oricum am inteles ca daca mancanci de tine vreo 3 4 ore. . abia astept."

"LSD SI LSA SUNT ASEMANATOARE DAR NU IDENTICE.
PRIN EXTRACTIA LSA SUNT SEPARATE SUBSTANTELE CARE PROVOACA DURERILE DE BURTA SI STARILE DE VOMA.RAMAN NUMAI CELE CU EFECT HALUCINOGEN."

" am inceput cu xxx dar aveam un "sitter" cu mine. Poti sa incerci si singur dar problema e ca te poti panica. Plus ca mai e o faza, de multe ori nici nu esti constient ca ai fumat deci, cine stie ce iti vine sa faci, crezi ca esti in alta parte si ai impresia ca urci o scara si deschiz geamul si poc, ai cazut! poti totusi sa baricadezi usa, geamul, sa ascunzi toate obiectele ascutite sau periculoase si treci la treaba"

cam atat...daca nici acum nu v-ati convins...accept ca exagerez eu si ma retrag.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Ariel, apuci problema din capatul gresit. Nu cred ca a spus nimeni aici la topic ce cool e sa iei droguri si ce tare e faza cu magazinele astea!

Nu e nevoie sa postezi discutiile celor care folosesc aceste substante! Aduna 5 alcoolisti la un loc si ai sa vezi si acolo detalii de genu asta.

Asa ca la alcool, exista o mare diferenta intre consumatorul ocazional si cel care face asta permanent.
Sa inteleg ca nu esti de acord cu postul meu anterior?

Mergi la inceput

lady, sunt perfect de acord cu ce ai scris despre medicamente, atata timp cat sunt luate abuziv si dupa ureche...cat timp sunt luate cu scop terapeutic si sub indicatie medicala, sunt ok si in unele situatii necesare. daca sunt luate ca sa te simti vesnic tanar si ferice, sa uiti de cotidian si de probleme sunt droguri.
cat despre alcool...ce sa zic. eu sunt anti alcool. nu beau pentru ca nu-mi place, nici macar un pahar, o gura...imi sta in gat pur si simplu. am alte metode de relaxare, total inofensive...

dar chestiile astea sunt droguri! usoare poate, nu stiu nu am testat nici grele, nici usoare. nu mi se pare normal sa fie la "liber", sa aiba acces la ele pusti de 18 ani, care apoi sa se urce la volan sau care sa se zvarle pe geam, crezand ca se plimba prin taramul zanelor...

ca sunt sau nu mahari in spatele lor nici asta nu stiu. cum zice xio, nu cred ca s-ar baga in chestii d-astea minore sau de ce nu, atata timp cat sunt legale? mai fac si ei un ban cinstit, ce naiba! ca e obositor sa faci ilegalitati toata ziua...

cu liberul arbitru, iar de acord. asta cand poti discerne...dar sa recunoastem, la 18 ani poti discerne? sau esti un pusti terbil care vrea sa fie in "fairy land", care vrea sa se rupa de realitatea zilnica in care o mamica ca mine il bate la cap cu idei preconcepute.

eu ii explic alexutzei de acum cat rau poate face alcoolul, fumatul si chestiile astea. ii explic sa gandeasca cu creierul, nu sa mimeze turma. ca nu are nevoie de fericire second-hand, ca poate fi fericita in viata reala...sper sa aiba urechi de auzit si minte sa filtreze informatiile si sa aleaga ce-i mai bun.
insa daca din cauza unui "voiajor" d-asta se intampla ca cei din jur sa sufere vatamari (poate iti cade in cap ala care se plimba prin "fairy land" in mod legal)...atunci cum mai privim asta? legal, ilegal? moral, imoral?

edit, ca sa nu pun o noua postare...
lady, cele citate mai sus apartin unora care sunt "novici" in aceasta arta, cea a drogurilor usoare legalizate...nu este vorba de dependenti, caci se spune clar ca nu dau dependenta, nu?
uite, omul zice prima data:
"Ieri am fumat prima data xxx concentrat x20 cu un sitter langa mine. Am fumat mai putin de 100 mg la bong cu apa, insa dupa primul fum tras adanc in piept si tinut cateva secunde (vroiam 20-30s dar nu cred ca am apucat, nu mai tin minte), m-am taiat ca maioneza, nu mai stiam de mine, de lumea reala, eram in lumea lui yyy, dar asta este o alta poveste pe care o voi relata la topicul "Tripuri".
E magnifica yyy, nici nu mi-am putut imagina de ce-i in stare. "

problema mea este ca sunt la "liber", ca se pot comercializa in orice fel de concentratie si cantitate!
"Concentratia nu are nici un fel de relevanta la capitolul legalitate .Este legala 100% ca si celelalte produse de la xxx-shop !!!
Nu conteaza in fata legii concentratia produsului,
ci statutul lui pe lista de substante interzise,
unde yyy, nu apare ca planta sau substanta, interzisa de lege in Ro"

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Ariel, sunt sigura ca sfaturile pe care tu le dai Alexutzei o vor ajuta sa-si creeze propriile principii sanatoase in viata, SI MAI ALES, poate fi alcool si droguri la fiecare colt de strada, stiind despre ce e vorba, scad mult de tot sansele ca ea vreodata sa le atinga.

Educatia sanatoasa, parintii dedicati si destramarea tabu-urilor ajuta copilul sa treaca mai simplu si de faza adolescentei cand razvlatirea atinge cote alarmante.

Mergi la inceput

lady, nu vreau sa-mi fac acum imaginea de mare om pur...
am fost adolescent razvratit, ascultam rock, mergeam la concerte, in vama veche, inca de cand vama era compusa din 2 corturi si un bustean. am cunoscut tot felul de oameni acolo. de la omul de afaceri care se relaxa in we cu un joint, la adolescentul de 14 ani care era sa-mi crape in fatza cortului intr-o noapte si am fugit cu el in mangalia la spital sa-l aduca aia pe planeta asta. si cei din jur se amuzau si ziceau ca bine ca-i este rau, sa vada ce inseamna...
vazandu-i in stadiul ala, de "neoameni" sau nu zic altfel, am jurat ca NICIODATA nu ma voi atinge de asa ceva.
ocazii am avut cu duiumul! la orice terasa gaseai "pachetelele minune"...
dar acum, ca-s si legale si le pot lua la un simplu click, te mai simti in siguranta? ca-ti vine copilul acasa si iti zice ca ce rau a facut? ca e legal doar! ca esti tu o incuiata care nu pricepe...
eu una nu ma simt in siguranta...mai ramane sa gasim si cartuse la supermarket ca in unele tari (unde se vand tot legal) si apoi sa speram din suflet ca alti copii care nu au discernamant nu ni omoara pe ai nostri prin licee...la ce-mi mai foloseste ca mi-am invatat copilul acasa sa nu faca asa? la ce, cand altul mai libertin nu a facut-o?

da, vrei sa te simti in "paradis"? mergi intr-un loc special amenajat si fa-o! stai acolo pana iti dispar aburii din cap si intelegi ca esti pe pamant printre oameni si apoi te urci la volan si pleci pe cararile patriei. nu cu jointul in creier si apoi sa dai din umeri ca nu stiai ca esti la volan si ca ai vrezut ca acel copil accidentat e o piatra...

repet, nu mi se pare ok sa dai click pe net sau sa intri in prima dugheana si peste cateva ore sa fi in lumea basmelor si sa te bati cu zmeii acolo. sa-si faca aia sala de testare in dugheana lor, sa ii supravhegheze pe consumatori si apoi, du-te nene acasa...

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Ei, Ariel, multe n-ar trebui sa fie si sunt!

Copii care stau cu orele la computer si joaca tot felul de jocuri agresive, tineri care se imbata si fumeaza, fug de acasa, fete care-si incep viata sexuala cand inca sunt copile, parinti care nu au timp pentru copiii lor, arme albe, agresivitate..etc si etc si etc.

Nu ne putem feri de toate, nu putem sa ne formam copiii ca dupa o matritza perfecta, ca nu sunt roboti.
Tot ce putem face ste sa vorbim cu ei, sa-i educam, sa fim aproape de ei.

Viata le va oferi multe experiente, unele mai bune, altele mai proaste. Noi trebuie doar sa fim alaturi de ei si sa comunicam. Asta tine de noi, asta suntem datori sa facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Dupa mine sunt doua aspecte:
unul- e cazul sa legalizam drogurile usoare in Romania si in ce conditii?
doi - daca inca NU SUNT LEGALE in Romania drogurile usoare, CUM de este permisa vanzarea acestor substante, netestate si neverificate de nimeni, doar sub umbrela acelui penibil subterfugiu legislativ citat de Ariel?
Fara a fi foarte clar ce contin, in ce concentratie si ce efecte au, substantele acelea sunt indiscutabil, periculoase. Si atunci DE CE se inmultesc magazinele cu pricina ca ciupercile dupa ploaie si nicio autoritate nu se sesizeaza? CUM de e acceptat ca perfect legal acel artificiu scriptic jenant care nu poate prosti pe nimeni?

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput