Fetita de 3 ani ucisa de un dulap suspendat
Raspunsuri - Pagina 5
marius spune:
Nu e deloc asa. Exista norme - legi care specifica in mod explicit cerintele minimale privind securitatea. Insa probabil se va musamaliza.
Nu se pune problema daca cineva a tras sau nu de un dulap ci ca acel obiect trebuia securizat (fixat) ceea ce nu s-a facut. In mod normal trebuie sa existe raspundere penala.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
alra spune:
ce norme, marius? la mall-ul de la eroii revolutiei, la etajul 2, etajul cu locul de joaca pentru copii!, e un geam care da spre zona deschisa interioara, ca o balustrada de unde vezi haul. geamul asta nu e terminat pana jos, lipsesc vreo 30 de cm, fix cat sa cada un copil zgubilitic care alearga intr-un moment de neatentie!
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
meru spune:
Mi-e sila pana unde s-a ajuns cu nesimtirea in Romania. E de vina maica-sa, copilul care "se misca" prin banca, bunica-sa ca nu statea cu copiii. Sunt oameni de rand si nu le sare nimeni in ajutor. Auzi reactie: "nu stim pe cine sa acuzam!". Daca erau "nume grele", stiau ce au de facut. "Doamna" de la banca reprezinta cu succes, imaginea reusita a noii specii din Ro.
Hilde spune:
Imi aduc aminte cand aproape ca a cazut un dulap pe mine la lucru, noroc ca am sarit rapid intr-o parte dar m-am speriat de moarte.
(de fapt n-am sarit imediat, primul instinct a fost sa-l prind, asa ca am intins mainile). N-o sa uit niciodata zgomotul facut de acel imens dulap de metal. Normal e ca firmele sa fixeze dulapurile de pereti in suruburi. La mine la lucru au facut-o dupa ce s-a intamplat chestia asta, nu s-a gandit nimeni ca asa ceva ar fi posibil. Si era Canada, nu Romania.
Cam asa se schimba lucrurile cateodata, sau de cele mai multe ori. Din nefericire unii mor pt schimbarile astea.
In alte ordine de idei, ascultam la radio mai zilele trecuta ca mai nou, in US, se prezinta foarte multi parinti cu copiii la urgenta pentru ca le cade plasma tv sau LCD-urile in cap. Sa le fixati bine.
Hilde spune:
Daca mie mi se intampla ceva, ii dadeam in judecata.
Asta ar trebui sa faca mama fetitei, sa dea Banca in judecata. Sa decida judecatorul cine-i vinovat.
Porumbita spune:
ramonika imi mentin afirmatia;
PS- stiu ca ai fost educatoare si eu insami am lucrat in invatamant ceva ani
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika sau daca era copilul venit in vizita la mine acasa si cadea un raft din casa de la mine peste el? cum tratam situatia asta? Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor |
Pai mai incape vorba? Tu erai de vina pentru ca n-ai fixat bine raftul de perete sau pentru ca l-ai supraicarcat astfel incat sa se desprida. La radul tau poti da vina pe mesterul care ti l-a pus de manuiala. Un dulap bine montat nu cade asa, din senin, ca doar n-a fost cutremur si nici peretele nu era din carton. Daca fetita se catara pe dulap si dulapul ceda si cadea peste ea, de-abia atunci era vina mamei ca nu a supravegheat-o. Am auzit de un copil care a murit tot asa, strivit de un televizor de care a tras...
Ingroitor ce s-a intamplat cu micuta, biata de ea, ce durere
Ramonika spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Daca fetita se catara pe dulap si dulapul ceda si cadea peste ea, de-abia atunci era vina mamei ca nu a supravegheat-o. |
Cristina - e clar ca m-am referit la situatia in care copilul se suia pe rafturi sau tragea de ele, normal. doar n-o sa cada raftul singur, asa...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
Cristina_C spune:
citat din mesajul lui Ashera este ingrozitor ceea ce s-a intamplat!! mai ales ca, majoritatea dintre noi, mergem impreuna cu copiii peste tot, nu ptr ca vrem sa ne expunem riscurilor, ci ptr ca pur si simplu nu avem de ales! si eu am mers cu copilul la banca de multe ori, ptr ca nu aveam cu cine sa-l las acasa. Si copilul meu s-a jucat la panourile cu pliante publicitare... Ma gandesc acum cu groaza la ceea ce mi se putea intampla si mie. Multa putere familiei si sincere condoleante! Mami de Chris (08.08.07) ) si 9+ |
Pacat ca nu exista la Banca un colt rezervat copiilor - cu masuta, carti, jucarii, unde acestia sa poata sa stea ct timp parintii isi rezolva treburile.
Ramonika, ideea principala era ca il consider vinovat pe cel care a agatat raftul de perete sau a monat panoul - am raspuns la intrebarea ta.
Ramonika spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Ramonika, ideea principala era ca il consider vinovat pe cel care a agatat raftul de perete sau a monat panoul - am raspuns la intrebarea ta. |
poate intr-o institutie publica da, insa la mine acasa sub supravegherea parintilor copilului, se schimba situatia.
ma rog, era doar un exemplu...
poate pentru ceilalti e bine daca s-ar pedepsi cei de la banca pt. neglijenta, pentru ca situatii din astea sa nu se mai repete. insa pt. parintii copilului, nu stiu cat mai conteaza asta, probabil orcum n-o sa isi poata ierta vreodata maica-sa ca a scapat-o din ochi.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor