Parinti adoptivi in asteptare..

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IT spune:

Fetelor.. ce vesti bune!! Ma refer la schimbarea legii .. Dar cand intra in vigoare ? In septembrie anul asta?

Am citit articolul din EVZ iar cifrele sunt ingrijoratoare.. Sunt peste 40000 de copii in sistemul de protectie si numai 2400 de familii pe an care doresc sa adopte .. Va dati seama ?.. La 6 luni de la intrarea in vigoare a legii cred ca vor fi cu mult mai multi copii adoptabili decat familii apte sa adopte. Cred ca asta e si motivul pentru care vor sa deschida adoptiile internationale. Cererea interna nu va fi suficienta.

Sper sa fie bine pentru toata lumea..

Simo_ Si noi am primit numai raspunsuri negative din toate judetele ..
La un DPJ dintr-un judet din Moldova mi-au spus chiar ca ei nu au nevoie de familii din afara judetului. Ei se descurca foarte bine si cu cererea locala. Eu nu i-am crezut dar asta e.. Ce sa-i faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sucitul1 spune:

Buna tuturor suntem o famile din Arad am depus dosarul pt adoptie si astem intalnirile cu consilieri si psihologi directieipt a primi atestatul de familie capabila sa adopte . Care este procedura pt a primi atestatul in ce constau discutile cu psihologi si reprezentanti directiei suntem atat de emtionati sa nu spunem ceva ce nu trebuie sa fim foarte atenti la ce vom spune si la ce vom face la aceste intalniri . Pentru obtinerea atestatului la final se va da o testare sau ceva asemanator pentru obtinerea atestatului ?
Va multumim tuturor si multi pupici de la Arad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

bine ai venit sucitul1!!
Sa iti raspund la subiect:in primul rand nu trebuie sa fiti atenti la ceea ce trebuie spus:trebuie sa fiti naturali si deschisi.
vor fii intrebari de genul:amintiri negative din copilarie,daca ati avut traume in copilarie si in ce au constat ele si cum le-ati depasit.
Istoria maritala,cum v-ati cunoscut bla bla bla...ce v-a atras la partenerul de viata,care sunt calitatiile lui etc...
Ce asteptari aveti de la un copil,de ce adoptati.
Sinceritatea voastra va conta foarte mult,si nu vad de ar trebui sa fiti atenti la ce spuneti.
Astea sunt intrebari in mare...acum fiecare DPc are modul lui de a face ancheta sociala.
La final nu se da nici un test,se face evaluarea de catre asistenti si psiholog si vor decide daca sunteti apti sa adoptati.
Atestatul nu crd sa fie o problema sa nu-l luati,daca sunteti deschisi si sinceri pe urma vine greul.....din pacate.
Cautarea copilasului e partea care ne "omoara"
Mult succes!

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

esti o draguta ca ne-ai raspuns asa repede .sotul este foarte stresat ,am incercat sa il ajut sa se calmeze si sper sa trecem cu bine peste aceasta perioada si sa obtinem atestatul

Mergi la inceput

sotul se va relaxa repede.o sa vezi!sunt oameni prietenosi cei de la DPC-uri in general.Va vor ajuta sa treceti de emotii.
nu mai fiti speriati ca nu aveti de ce.dupa prima intalnire o sa vedeti ca trec toate emotiile.
o sa va spuna mai intai legile adoptiei... pe care presupun ca le-ati citit deja...si multe chestii din teoria adoptiei.
Le ascultati ,cuminti si daca aveti intrebari nu ezitati sa le puneti.
Noi de de ex cand venea AS eu cel putin ii vorbeam de o lua somnul.
Citisem atat de mult despre adoptie incat pana sa ajunga ea sa ne spuna ce avea de spus eu deja ii spuneam...ii faceam treaba mai repede.
sunt multe intrebari care voua o sa vi se para aiurea dar pentru ei conteaza...de ex: aveti prieteni?iesiti cu ei la distractie? de cate ori pe luna?etc etc...pe noi ne intrebau si ma enervasem dar am raspuns si gata!
sta cam 2 ore maxim.
noi in loc de 6/8 sedinte am avut doar 4!
la cat le-am vorbit cred ca se saturasera de mine!!

Mergi la inceput

iti multumesc din suflet simo pentru incurajari esti tare draguta

Mergi la inceput

Nimic nou sub soare??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_t1971 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simo_75

Nimic nou sub soare??

Pe la mine nimic nou !
Si drept sa-ti spun nu prea mi se arata nimic bun in viitorul apropiat.

Mergi la inceput

azi am mai pus la dosar un raspuns negativ.
ti-am urmat sfatul maria si le strang.Se ridica teancul...nu gluma!!!
Toate sunt puse la aceiasi categorie:negativ!!!
so......nu exista copii adoptabili!
asa ca dragele mele asteptam....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Simo, poate ar trebui specificat ca nu exista copii adoptabili pana intr-o anumita varsta

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput